Strabunica stie tot

Redactia
Despre vanatul cu pene. - Pentru a fi conservat - goliti vanatul de intestine, dar nu-i scoateti penele. Bagati in interior o crenguta de cimbru, o foaie de dafin, cateva graunte de piper negru si o bucatica mica de carbune de lemn.. - Daca e prea fezandat (n-ati putut gati vanatul la momentul potri...

Despre vanatul cu pene

- Pentru a fi conservat - goliti vanatul de intestine, dar nu-i scoateti penele. Bagati in interior o crenguta de cimbru, o foaie de dafin, cateva graunte de piper negru si o bucatica mica de carbune de lemn.
- Daca e prea fezandat (n-ati putut gati vanatul la momentul potrivit si s-a fezandat prea tare) - spalati pasarea pe toate partile cu suc de lamaie.
- Timp de conservare - maximum o saptamana, dupa ce pasarea a fost ucisa. Tineti-o invelita intr-un servet curat, in compartimentul pentru legume din frigider.
- Ca sa curatati vanatul mai usor de pene - scufundati pasarea in apa clocotita, dupa ce ati curatat-o de pene. Ce-a mai ramas se va desprinde cu usurinta.
- Timp de preparare pentru un vanat de talie mijlocie
Potarniche: 20 minute
Fazan: 45 minute.
Gainuta de fazan: 25-30 minute.
- Fezandarea - preparati marinata urmatoare: 3 pahare de otet, 1 pahar de vin rosu, 1 pahar de apa, 1/2 pahar de untdelemn, 2 morcovi taiati rondele, 2 cepe taiate rondele, cimbru, foi de dafin, 1 lingurita de boabe de piper negru, 3 cuisoare. Sarati dupa gust. Lasati sa se odihneasca compozitia doua zile intr-un vas inchis, bagat la frigider. Puneti apoi carnea in marinata, lasand-o 4-5 zile. Intoarceti-o zilnic de pe o parte pe alta.
- Vanatul cu blana - la fel ca pasarile, vanatul cu blana nu se curata decat in ultimul moment. Tineti-l la frigider, invelit intr-un stergar, in cutia pentru legume.