Strabunica stie tot

Redactia
- Salata de fructe va fi mai parfumata si mai zemoasa daca o stropiti cu vin alb, un strop de lichior de fructe sau coniac, iar la urma adaugati si o lingura de smantana.. - Doua lingurite de miere proaspata de salcam amestecate cu o jumatate de cana de suc de mere vor indulci in mod natural salata...

- Salata de fructe va fi mai parfumata si mai zemoasa daca o stropiti cu vin alb, un strop de lichior de fructe sau coniac, iar la urma adaugati si o lingura de smantana.
- Doua lingurite de miere proaspata de salcam amestecate cu o jumatate de cana de suc de mere vor indulci in mod natural salata de fructe.
- Aroma salatei de fructe va creste daca puneti in ea si putin miez de vanilie.
- Cateva alune sau nuci prajite usor in cuptor si adaugate in salata de fructe reprezinta un ingredient delicios.
- Frisca lichida se bate mai usor daca ii adaugati putina gelatina dizolvata in apa sau un albus proaspat si rece.
- Petele de cerneala de pe tesaturi se scot usor cu o vata inmuiata in cateva picaturi de valeriana. Frecati bine, apoi spalati cu apa si sapun.(Napa Lilioara - Bacau)

- Ghivecele cu plante se transporta pe vreme rece invelite in pungi de plastic. Le veti feri de inghet.
- Depunerile albe de pe ghivece nu mai apar daca inainte de a pune plantele in ele le ungeti pe dinauntru cu glicerina si pe dinafara cu slanina de porc.
- Puricii plantelor de apartament pot fi distrusi daca udati planta de doua ori pe zi cu apa in care a fost pus la macerat tutunul unei tigari.
- Termometrele cu coloana de mercur intrerupta se introduc in apa calda.
- Dopul de pluta al termosului se curata cu apa clocotita si soda.
- Vasele cu emailul ciobit dau gust de metal alimentelor gatite in ele.
- Vasele de gatit ce urmeaza a fi puse pe flacara mare trebuie incalzite inainte. Mancarea nu se va mai lipi de fund.(Sandulescu Gh. - Campulung Moldovenesc)