Strabunica stie tot

Redactia
- Cuisoarele aromate, cu conditia sa nu fie folosite in exces, dau un gust exotic mancarurilor.. - infipte intr-o ceapa (nu mai mult de 5 cuisoare) ele pot parfuma supele, mancarurile cu carne, plachia de peste, friptura de porc.. - compotul dobandeste o aroma de vis, daca se pun in el 2-3 cuisoare...

- Cuisoarele aromate, cu conditia sa nu fie folosite in exces, dau un gust exotic mancarurilor.
- infipte intr-o ceapa (nu mai mult de 5 cuisoare) ele pot parfuma supele, mancarurile cu carne, plachia de peste, friptura de porc.
- compotul dobandeste o aroma de vis, daca se pun in el 2-3 cuisoare.
- castravetii acri vor avea un gust extrem de picant, daca in borcan se presara printre ei si cateva cuisoare.
- Inghetata preparata acasa nu mai face cristale de gheata daca puneti in compozitie cateva picaturi de lamaie.
- Cuburile de gheata se topesc mai greu daca dupa ce le puneti intr-un bol de ceramica sau de sticla, turnati deasupra putin sifon.
- Tandara de lemn sau de sticla intrata sub piele se extrage fara durere, daca locul se anesteziaza inainte cu un cub de gheata.
- Pensatul sprancenelor devine, si el, nedureros, daca se freaca upor arcada cu un cub de gheata.
- Sughitul trece daca va intepati cu unghia lobul urechii sau daca va inmuiati mainile si picioarele in apa foarte rece.
- Uleiul ranced nu trebuie aruncat. El poate fi utilizat la curatirea cheilor ruginite, la ungerea clantelor, a gardurilor din bare metalice, inainte de venirea iernii.
- Cateva recipiente mici, umplute cu faina de mustar, absorb umiditatea din orice mobila.
- Cartile legate in piele se feresc de umezeala daca sunt unse cu un tampon imbibat cu terebentina (nu fumati si tineti ferestrele odaii deschise).
- Petele vechi, de umiditate, imprimate in lenjerie, ies daca adaugati in masina de spalat cateva picaturi de amoniac.