Forma maxima

Redactia
Frumoasele noastre si retetele lor. - Perioada sarbatorilor de iarna ne pune intotdeauna pe ganduri in ceea ce priveste frumusetea. Am vrea sa avem cea mai zvelta silueta si cel mai minunat ten, intr-un cuvant: sa fim - fiecare dintre noi - acea printesa care farmeca si capteaza toate privirile. Pen...

Frumoasele noastre si retetele lor

- Perioada sarbatorilor de iarna ne pune intotdeauna pe ganduri in ceea ce priveste frumusetea. Am vrea sa avem cea mai zvelta silueta si cel mai minunat ten, intr-un cuvant: sa fim - fiecare dintre noi - acea printesa care farmeca si capteaza toate privirile. Pentru a transforma dorinta in realitate, ne-am adresat unor persoane cu mare experienta in domeniu, patru dintre cele mai frumoase vedete de pe micul ecran: Andreea Raicu, Andreea Berecleanu, Monica Barladeanu si Andreea Marin. Furati-le trucurile, urmati-le pilda, dar nu uitati: adevarata frumusete vine din interior -

</b>
<b>
Monica Barladeanu
"Zilnic beau mai mult de trei litri de ceai cu lamaie, neindulcit"

Ingrijirea fizicului face parte din meseria mea. Candva eram foarte consecventa, apropo de orele de fitness, insa acum, din cauza unui program mai aglomerat, trebuie sa recunosc ca nu mai reusesc sa ajung la sala in fiecare zi. Am gasit insa o alta solutie pentru pastrarea siluetei: echilibrul, atat in viata cotidiana, cat si in ceea ce priveste sufletul. Revenind insa la forma maxima: nu fac nici un fel de excese si incerc sa respect cateva reguli simple - nu mananc niciodata fructe dupa mesele principale, pentru ca incetinesc digestia, si nu ma hranesc niciodata foarte tarziu. Zilnic beau mai mult de trei litri de ceai cu lamaie, neindulcit.
Daca vine vorba de ten, atunci rutina saptamanala include obligatoriu un "scrub" - curatare profunda a porilor cu un produs usor abraziv - e imposibil sa nu gasiti prin bucatarie vreun pumn de malai. Daca nu puteti face o baie de vapori, umeziti fata cu apa calda, dupa care frecati pielea obrazului cu malai. Miscarile trebuie sa fie circulare, ferme, dar nu dure si sa evite zona sensibila de sub ochi. In rest, imi sunt de ajuns o crema de noapte si una pentru zona ochilor. In plus, o data pe luna trec obligatoriu pe la cosmeticiana.
In final, tin sa va anunt "cu mandrie" ca, in dorinta de a intampina "cum se cuvine" sarbatorile de iarna, de vreo saptamana mi-am impus un program de 100 de abdomene pe zi si trei sedinte de masaj pe saptamana. Am auzit ca "minunile" nu intarzie sa apara.

Andreea Marin
"Folosesc produse de machiaj de buna calitate si multe creme hidratante"

Din pacate, asemenea multora dintre femeile care tin la cariera, nici eu nu reusesc sa ma tin de sport asa cum mi-as dori. Nu ajung pe la sala de fitness decat cam o data la trei saptamani. Asta in ciuda faptului ca port in masina rucsacul cu echipament, de parca fiece zi ar fi dedicata in exclusivitate aerobicului. Ca un facut insa, noaptea ma prinde mai mereu la birou. De vreun regim alimentar nici nu poate fi vorba, pentru ca sunt foarte pofticioasa. Ma ajuta probabil metabolismul si ritmul alert de lucru. Cat priveste obrazul, nu apelez la tratamente cosmetice, dar am grija sa folosesc produse de machiaj de calitate si multe creme hidratante. Iar cand nu e absolut necesar, pur si simplu evit sa ma machiez.

Andreea Berecleanu
"Fac adeseori apel la gomaje si la uleiurile hidratante"

In ceea ce ma priveste, forma maxima nu e o notiune care sa aiba tangenta cu sportul. Desi poate ca ar trebui. Sportul nu este o constanta a vietii mele. Se intampla sa am perioade de trei-patru luni pe an cand merg la sala de fitness si ma antrenez facand mai ales genuflexiuni. Iar asta se intampla, in principiu, inaintea vacantelor de schi. Acest sport solicita foarte mult incheieturile mainilor si picioarelor, este un sport de rezistenta si trebuie sa fii realmente pregatit pentru partie. Apoi, pentru mine este foarte eficienta sauna umeda, combinata cu sedinte de masaj anticelulitic si de relaxare. Nu sunt adepta bazinelor de inot, pentru ca ador marea si n-as trada-o pentru nimic in lume. Asa ca inotul se rezuma la perioada vacantelor. Imi mai place foarte mult mersul pe bicicleta - care alungeste muschii picioarelor -, dar astept ca fiica mea, Eva, sa mai creasca putin ca sa-mi tina companie. In rest, am un regim de viata normal: adica imi aprind o tigara la cafeaua de dimineata, dar nu fac excese si incerc sa duc o existenta cumpatata. Trebuie sa marturisesc ca dau oricand o seara la sala de fitness pentru una petrecuta la teatru sau, pur si simplu, acasa, cu o carte buna. Prefer sa-mi cultiv spiritul in detrimentul musculaturii.
In rest, in ceea ce priveste ingrijirea corporala, fac apel deseori la gomaje si la uleiurile hidratante. Pentru ten, nu renunt sub nici o forma la cremele hidratante cu aport de vitamine, la mastile relaxante si la diverse geluri de purificare, care-mi sunt necesare din pricina machiajului zilnic pe care mi-l impune meseria.

</b>
<b>
Andreea Raicu
"Machiajul pentru televiziune lasa urme, asa ca trebuie sa am mare grija"

Ca orice femeie, si eu imi gasesc destul de multe defecte fizice, mereu descopar cate un detaliu care-mi starneste nemultumirea. In astfel de momente insa, ma gandesc ca am si parti bune. De pilda, sunt subtire, am ochi frumosi si o piele pentru care am primit mereu complimente. Asa ca in general fac eforturi ca sa mentin aceste atribute. Ma straduiesc sa mananc destul de cumpatat - adica inlaturand pe cat posibil prajelile, fainoasele si dulciurile si favorizand fructele si legumele bogate in vitamine si fibre, care asigura o buna functionare a tubului digestiv -, ceea ce se dovedeste a fi o adevarata piatra de incercare, deoarece eu sunt extrem de pofticioasa. Stiu insa ca orice exces se calculeaza in kilograme in plus. Cand am timp, merg si pe la sala de fitness. Poate nu atat de des pe cat ar trebui, dar oricum, atunci cand se simte nevoia, ma disciplinez. Pentru o perioada. Noroc ca rezultatele se vad rapid, ceea ce ma motiveaza. Din acest punct de vedere, nu luati exemplul meu! Constanta e unul din marile secrete ale unei siluete placute. In rest, nu beau si nu pierd noptile. Din acest ultim motiv, sunt considerata cosmarul prietenilor mei: cand cheful e in toi, mie mi se face somn si vreau acasa! Ce sa-i faci! In acest fel am insa timp sa ma odihnesc suficient, iar dimineata pot sa admir in oglinda un obraz proaspat, refacut dupa ziua de munca din ajun.
Tot in legatura cu ingrijirea trupului, va marturisesc ca de curand am inceput sa merg si la masaj, la salonul unei prietene. La inceput mi-a fost destul de greu, pentru ca eu ma gadil si imi e aproape imposibil sa las pe cineva sa ma atinga. Totusi, cand am inceput sa obtin rezultate vizibile - adica incredibil de repede - m-am imbarbatat si mi-am spus ca trebuie sa rabd: totul e pentru un scop nobil! Asa ca acum stau cuminte si astept finalul sedintei. De fapt, ca sa fiu sincera pana la capat, stau aproape cuminte!
In ceea ce priveste tenul, pot spune ca, daca unele fete sunt ceea ce se numeste "fashion victims" (victime ale modei), eu sunt cu certitudine o "cream victim" (victima a cremelor). Orice crema, lotiune sau potiune - cu cat mai magica cu atat mai bine! - vreodata inventata se gaseste la mine in baie. Niciodata nu am destule, mereu imi mai trebuie cate ceva. Folosesc produse "Estee Lauder" sau "Lancme", dar nu ma dau in laturi nici de la tratamentele naturale - pe baza de ulei de masline, ou, smantana, germeni de grau si miere -, pe care le-am "mostenit" de la mama. In fiecare saptamana imi aplic o masca pentru hidratare, dupa ce imi fac un gomaj (unul dintre cele mai indicate este cel cu tarate de grau) pentru curatarea tenului. Cam o data pe luna merg la un salon cosmetic pentru un tratament profesionist, care nu numai ca este eficient, dar imi si induce o stare de profunda relaxare psihica. D-na Claudia, cosmeticiana mea, are grija sa-mi hidrateze tenul si sa-l regenereze. Din pacate, machiajul pentru televiziune lasa urme, asa ca trebuie sa am mare grija, mai ales de tesuturile extrem de fine din jurul ochilor. Si aici, tot hidratarea tine capul de afis. Cand nu am emisiune sau nu merg la diferite evenimente, prefer sa nu ma machiez, ca sa las pielea sa respire.
Si pentru ca tot vin Sarbatorile, deci o mica vacanta, va urez sa reusiti sa nu faceti excese gastronomice. Mie, cel putin, asta imi doresc. Revenirea la o forma decenta necesita, in cazul meu, mult prea multa munca ca sa-mi permit sa risc. La multi ani si o silueta de vis!Ines Hristea