Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Tatal meu sufera de pancreatita cronica pseudochistica". Dupa cinci luni in care a avut aproape permanent dureri abdominale, tatal meu a fost diagnosticat cu pancreatita cronica pseudochistica. Doctorii sustin ca are nevoie neaparat de operatie, insa el nu doreste asta, ci vre...

Cititorii Intreaba...

"Tatal meu sufera de pancreatita cronica pseudochistica"

Dupa cinci luni in care a avut aproape permanent dureri abdominale, tatal meu a fost diagnosticat cu pancreatita cronica pseudochistica. Doctorii sustin ca are nevoie neaparat de operatie, insa el nu doreste asta, ci vrea un remediu naturist. El fiind "motorul" familiei, va dati seama de grija si disperarea noastra. Daca ne puteti da un sfat salvator, va rugam sa o faceti. Timpul ne preseaza. Va multumim anticipat si Domnul fie cu noi toti!
Corina Palmes - Bacau

</b><b>"Va rog din suflet, salvati-o pe mama"

Mama mea este bolnava: are miosarcom coapsa dreapta inoperabil. Am dus-o pe la medici, apoi la cei care vindeca pe cale naturala, am incercat si cu argila, dar fara rezultat. Am cheltuit mult pe medicamente, iar situatia noastra materiala este foarte precara. Rog oamenii de suflet care cred ca pot sa o vindece pe mama sa ne sune. Va multumesc.
Lacramioara - Buhusi, tel. 0234/26.48.81

</b><b>"De 3 ani nu reusesc sa ma vindec de craurozis vulvar"

Am 69 de ani si sufar de craurozis vulvar. Ma tratez de trei ani cu diferite medicamente si nu reusesc sa ma vindec. Daca stiti un tratament naturist sau medicamentos, va rog sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!
Margareta B. - Bucuresti

</b><b>"Sufar de boala lui Sjrgren"

In urma cu trei ani, mi s-a pus diagnosticul boala lui Sjrgren (sindrom Sica), boala care afecteaza in primul rand glandele lacrimale si cele salivare. Fiind o boala foarte rara, nu am reusit sa obtin informatii precise in legatura cu tratamentul. V-as fi foarte recunoscatoare, daca m-ati ajuta sa intru in legatura cu un medic (sau alta persoana) care a reusit sa ajute bolnavi cu acelasi diagnostic prin metode alopate sau naturiste, homeopate etc. Orice sfat si informatie sunt binevenite. Va multumesc pentru ajutor.
C. Miron - str. Retezat nr. 7, ap. 3,
Cluj-Napoca, cod 3400

"Tatal meu a fost diagnosticat cu trombocitemie esentiala"

Apreciez revista dvs. pe care o citesc cu mult interes de mai multi ani. Am observat ca multi oameni aflati in suferinta au gasit alinare, primind un sfat si o vorba buna, care inseamna enorm. Tatal meu, in varsta de 58 de ani, a fost diagnosticat cu trombocitemie esentiala, sindrom mieloproliferativ cronic. As dori sa stiu mai multe despre evolutia acestei boli si eventual un tratament naturist. Deocamdata, tatalui meu i s-a precris o cura cu Aspirina de 100 mg si medicii ne-au sfatuit sa revenim la control pentru un tratament mai complex in momentul in care valoarea trombocitelor creste peste limita de 1.500.000/mm. (Rezultatele analizelor de sange sunt modificate in sensul cresterii trombocitelor la valoarea de 907.000, dupa ce in urma cu o luna erau in numar de 800.000.) Suntem disperati si va rog tare mult sa-mi raspundeti cat de repede! Va multumesc si Dumnezeu sa va aiba in grija pentru tot ceea ce faceti!
Geanina Sbirnea - Barlad, tel. 0740/17.03.46

</b><b>"Ajutati-mi copilasul sa mearga normal"

Baietelului meu (6 ani) i s-a pus diagnosticul metatarsiene adductiv bilateral si i s-a recomandat sa poarte timp de 6 luni ghete ortopedice. Are labele picioarelor spre interior, iar cand este foarte obosit, degetele mari aproape ca se ating. Mi s-a spus ca afectiunea o are din nastere si, in afara de faptul ca i-au disparut durerile pe care le avea in fiecare seara (de la jumatatea gambei spre glezna), nu prea se vede vreo imbunatatire. E adevarat ca nu a purtat ghetele decat doua luni si jumatate. Daca cineva a avut asemenea probleme si a folosit si altfel de tratamente care au dat rezultate, l-as ruga sa ni le transmita. As vrea sa stiu daca aceasta boala are sanse de vindecare, daca raman sechele sau daca ii poate afecta copilului dezvoltarea. Multumesc din suflet.
Ana Raducu - Pietroasele, jud. Bucau

</b><b>"Fetita noastra sufera de calcinoza cutis"

Fetita mea, care acum este in pragul bacalaureatului, s-a imbolnavit in 1993 de calcinoza cutis. Boala a evoluat astfel: la inceput i-au aparut pe degete niste umflaturi ca niste bataturi, care apoi s-au spart singure, eliminand o substanta branzoasa. La analize s-a descoperit ca secretia era calciu. Nici un doctor de la Iasi, nici din Bucuresti (Spitalul "Parhon") nu a reusit sa dea de capat acestei afectiuni. Noi, parintii ei, suntem pensionati pe caz de boala si avem pensii foarte mici, deci nu ne permitem sa cheltuim atat de mult pe doctori. Va rog din suflet sa ne ajutati cu un sfat. Vrem sa ne vedem fetita sanatoasa.
Dumitru Ichim - Iasi

"Exista si alte metode de vindecare a cifozei?"

Fiul meu in varsta de 10 ani are cifoza. As dori sa stiu daca sunt sanse de vindecare si daca in afara de gimnastica medicala si inot (recomandate de medic), mai exista si alte metode de tratament. Nu mai vreau sa-l supun la fiecare sase luni la radiografii. Va multumesc!
Ana C. - Galati

</b><b>"As vrea sa evit operatia de hernie de disc"

Am 33 de ani si mi s-a confirmat la radiografie diagnosticul de hernie de disc. Exista vreo metoda de vindecare a aceastei boli in afara de operatie? Multumesc!
Laura - Iasi

"Am niste pete maronii care nu pot fi diagnosticate"

Am 58 de ani si sunt pensionar. Acum trei ani, pe cand inca mai lucram, am avut probleme cu gatul. Am fost operat de deviatie de sept si apoi am urmat un tratament medicamentos. In urma acestui tratament, pe fata mea au aparut pete rosietice care s-au colorat apoi in maro. Am facut toate analizele posibile, inclusiv radiografii si ecografii, crezand ca petele provin de la ficat, dar toate analizele erau bune. Am consultat sase medici dermatologi care mi-au prescris numai alifii. Va rog pe dvs. sa ma ajutati prin intermediul revistei sa aflu adresa unui medic sau a unei clinici care m-ar putea ajuta. Va multumesc anticipat.
Ioan Badila - str. Ocnei nr. 9, Sibiu

"Sufar de osteoporoza difuza"

Am 64 de ani si de cinci ani sufar de osteoporoza difuza, spondiloza lombara. Am fost internata la "Pucioasa" unde am urmat tratament de fizioterapie, iar cand m-am externat, mi-au recomandat niste fiole. Dar, fiind pensionara, nu-mi permit sa le cumpar. Am dureri foarte mari si nu ma pot deplasa nici sa-mi cumpar paine. Daca stiti un alt tratament, va rog sa mi-l comunicati. Va multumesc din suflet,
E. Marioara - Bucuresti

</b>
<b>
"Am retroversie uterina semimobila"

Am 28 de ani si sunt din Craiova. De un an imi doresc cu disperare un copil si nu am ramas insarcinata. La control mi s-a spus ca am retroversie uterina semimobila, care nu se poate trata. Recunosc ca nu am incercat inca nici un tratament, dar prin intermediul dvs. astept un sfat, o incurajare. Va multumesc.
Daniela Bacila - Craiova

</b><b>"Fetita mea sufera de blefarita din prima zi de viata"

Nepotica mea a contractat un microb la ochi (blefarita) inca din prima zi de viata, la maternitate. Acum are 14 ani si noi suntem disperati. A facut nenumarate analize si tratamente, dar ameliorarea dureaza doar 2-3 saptamani. Blefarita, pe langa multe alte inconveniente, este si foarte inestetica. Vesnic are niste cojite infipte in gene. Ba mai mult, la un ochi i-au cazut unele gene si a ramas locul gol, nu au mai crescut altele. Am incercat si cu comprese sau picaturi (echinacea, lamaie etc.), dar ii dau usturimi foarte mari. Din acest motiv sunt si mai ingrijorata. Nu stiu daca fetita noastra va reusi sa se vindece vreodata. De aceea vin cu mare speranta la dvs. Va rugam din suflet sa ne ajutati, stiu ca sunt foarte multi oameni de suflet. In speranta ca o sa-mi vad copila sanatoasa, va doresc multa sanatate!
Aurelia - Bucuresti, Tel. 0723/67.83.10

"Intreaga noastra familie sufera de scabie"

Suferim de scabie, iar problema cea mai mare este ca nu reusim sa scapam de ea, in ciuda eforturilor depuse. Prin intermediul revistei dorim sa primim raspunsuri la urmatoarele intrebari: cat timp trebuie fierte hainele de bumbac, lenjeriile de corp si de pat, pentru a distruge parazitul? Cum pot fi dezinfectate materialele sintetice? Obiectele de uz curent trebuie si ele dezinfectate? Nu suntem bogati si nu ne permitem sa dam foc "avutiei" noastre si sa parasim casa. Ce solutii ne oferiti? Va rugam sa ne ajutati. Numai cine a suferit de aceasta boala poate sa-si imagineze chinurile noastre si ale copiilor nostri. Va multumim anticipat.
O familie indurerata

"Doresc adresa d-lui dr. Mihail Varga"

Sunt mama unui baietel de 13 ani. Cam de la 9 ani a inceput sa i se deformeze coloana. I-am facut masaje, dar nu au ajutat la nimic. Am citit despre d-l dr. Mihail Varga din Baisoara de Cluj, dar nu-i stiu adresa. V-as ruga, daca o aveti dvs. sau daca aveti un numar de telefon unde poate fi gasit, sa mi le comunicati prin intermediul revistei. Va multumesc,
Maria Rosa - com. Bucium-Sat, jud. Alba

Bursa medicamentelor

Solicitari

- Doresc sa cumpar Petrol Rafinat (micogenil) intre 100-150¡, cu buletin de analiza de laborator, in vederea efectuarii unui tratament medical. Astept raspunsul in revista. Ion Danciulescu - Slobozia, jud. Ialomita
- Caut urgent medicamentul Betneval (bucal), de origine franceza (nu stiu daca i-am scris corect numele) pentru vindecarea unui lichen plan bucal. Precizez ca in farmaciile noastre nu se gaseste. Stanculescu Georgeta - str. Campia Libertatii nr. 6, bl. P.M. 56, et. 2, ap. 8, sector 3, Bucuresti, tel. 021/324.03.74
- Solicit de urgenta medicamentul Farebil, care nu se mai gaseste in farmaciile din Galati. Cine poate sa mi-l procure e rugat sa-mi scrie sau sa mi-l expedieze prin posta cu mandat postal de ramburs la urmatoarea adresa: Danita Tonita - Tiglina I, str. Saturn nr. 10, bl. B2, ap. 54, sc. 6, et. 1, Galati
- Am un Aparat De Tensiune Electronic german, marca "Digimed" 2/30, cu baterii, caruia i s-a spart manseta. Nu mai tine aerul si rasufla. Daca are cineva o manseta-rezerva, de care nu mai are nevoie, o cumpar urgent. Nicusor Szakocs - str. Grigore Alexandrescu nr. 9, bl. 9, 22/18, Braila, O.P. 10, tel. 0239/68.09.46
- Solicit urgent 10 fiole Paspat (produs in Germania sau Elvetia), care-i sunt absolut necesare baiatului nostru Cosmin-Andrei, care sufera de astm bronsic infecto-alergic si reflux gastro-esofagian fara aspiratie pulmonara. Mariana Popovici - str. Traian nr. 250, bl. H6, sc. C, et. 3, ap. 15, Vaslui, cod 6500, tel. 0235/32.08.69, 0745/63.71.55
- De mai multe luni de zile, Fabrica de Antibiotice din Iasi nu mai produce Pilocarpina (unguent 2%), care imi este absolut necesar pentru a mentine pe loc evolutia glaucomului de care sufar. Daca detine cineva acest medicament il rog mult sa mi-l cedeze contra cost. Aurelia Stoica - Intr. Dr. Felix nr. 2, sector 1, Bucuresti
- Pentru combaterea sau ameliorarea surditatii caut 2-3 kg ceapa de mare (Urginea maritima), din care se prepara o solutie in combinatie cu ulei de musetel. Am cautat peste tot, dar nimeni n-a auzit de aceasta planta. Ion N. Croitoru - str. Garoafei nr. 4, bl. 6, sc. A, et. 4, ap. 9, sector 5, Bucuresti, tel. 021/776.35.62
- Caut urgent medicamentul naturist Vitara, pentru stimularea apetitului sexual la femei. Am probleme deosebite care se rasfrang in relatia de cuplu. Astept raspunsul in revista. Maria
- Sunt o mama disperata. Am un copil in varsta de 26 de ani, grav bolnav psihic. Caut urgent medicamentele Rispolept si Seroquel, dar daca se poate la pret redus, fiindca am o pensie de 800.000 lei. Prisecaru Vasile-Catalin - str. Bistritei nr. 315, Savinesti, jud. Neamt, tel. 0233/28.16.20
(In cazul cand cineva poate sa satisfaca solicitarea, revista "Formula As" achita costul medicamentelor.)

Vanzari

- Vand Pungi Pentru Anus Contra Naturii, la pret avantajos. Anica Grigoras (Tel. 021/647.49.02)
- Vand la un pret convenabil medicamentul Norvasc - 50 tablete, expira in 2004. Nicolau Floare (Tel. 021/668.79.29)

Oferte

`` - Donez gratuit Pungi Pentru Anus Contra Naturii, pentru persoane operate de colon. Enoiu Gh. Vasile - com. Sifesti, jud. Vrancea, cod 5359, tel. 0745/69.13.14

Cititorii Raspund

"Baiatul meu sufera de alergie cutanata"
(Raspuns pentru P.G. - Arad, F. As nr. 493)

1. Ceea ce descrieti dvs. in revista am avut si eu cu ani in urma. In urma unui test de Moldamin, am ramas cu o alergie mixta. Foarte greu am reusit sa scap de aceasta boala. Fiind internata in spital, imi faceau zilnic testari la medicamente si la alimente. Imi apareau plagi de marimea palmei, in special pe maini si pe picioare. Medicul mi-a recomandat regim alimentar constand in lactate, legume, fructe, multe sucuri (de morcov, varza, sfecla rosie, telina). Timp de trei luni de zile nu am consumat carne, mezeluri, conserve, grasimi. De asemenea, am baut zilnic cate un litru de bors proaspat, multe ceaiuri de urzica, galbenele, musetel, trei-frati-patati. Am mai consumat si agurida (struguri verzi): se zdrobesc, seara, 30 de boabe de struguri intr-o cana, iar dimineata se bea sucul rezultat. Cura dureaza 14 zile. Se face o pauza de o saptamana, dupa care se repeta. Acum pot manca orice, dar nu fac abuz, mananc mai mult carne alba (peste, pui). Am fost in statiunea Olanesti la cura de ape, unde mi-au facut si injectii cu apa de la Izvorul 7. Pentru alergie este bun si bitterul suedez - o lingurita la o cana de ceai. Extern: tamponarea plagilor cu alcool mentolat, bitter sau Spirulina (crema). O alta metoda care este recomandata acum in toate felurile de alergii este aparatul "Salin". Va urez multa sanatate si sa auzim numai de bine!
Elisabeta Zamfir - str. Gib Mihaescu, bl. B, sc. C, ap. 6, Dragasani, jud. Valcea, cod 0900
2. Dupa cum ati relatat si dvs., posibilitatile de depistare la Arad a tuturor alergenilor care provoaca atatea suferinte fiului dvs. sunt limitate de dotarea insuficienta a cabinetului medical la care ati fost. Apreciez ca este necesar sa-l internati intr-o clinica de alergologie specializata, care dispune de truse complete de alergeni din import, cu ajutorul carora se pot efectua testari corespunzatoare. Cu o trimitere de la medicul de familie, il veti putea interna pe fiul dvs. la Clinica de Alergologie a Spitalului "Dr. Carol Davila" din Bucuresti, situata pe Calea Grivitei nr. 7. In prealabil, ar fi poate util sa solicitati spitalului o programare, telefonic sau prin scrisoare. Determinarea cu precizie a alergenilor va fi urmata de un tratament mai indelungat prescris de medicul specialist alergolog, tratament pe care il veti putea continua usor si la Arad si care consta in injectii subcutanate periodice, cu doze din ce in ce mai crescute din alergenii respectivi (asemanator unui vaccin), obtinandu-se astfel o desensibilizare a organismului, adica obisnuirea progresiva cu alergenii, eliminandu-se definitiv manifestarile neplacute pe care acestia le produc. Astfel tratati cauza, si nu efectele ei. Pana atunci, in scopul ameliorarii starii de sanatate a fiului dvs. v-as recomanda medicamentul Peritol tablete, produs in Ungaria, pe care-l gasiti in farmacii; este un antihistaminic foarte eficient, relativ ieftin si cu efecte secundare reduse.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru tromboflebita hemoroidala"
(Raspuns pentru Florin - Craiova, F. As nr. 493)

Exista in farmacii un unguent foarte bun, Variterp, produs de fabrica de antibiotice din Iasi, in compozitia caruia exista principii active extrase din castane si care poate fi utilizat cu succes si in tratamentul hemoroizilor (care de fapt sunt tot niste formatiuni varicoase). In afara de acest unguent, v-as recomanda unguentul Procto-Glyvenol, produs in Elvetia, pe care il gasiti in farmacii. Acest produs si-a dovedit eficacitatea deosebita intr-o situatie similara cu a dvs. In urma cu doi ani, unui prieten care suferea de hemoroizi i-a aparut in zona anala o formatiune dura si dureroasa, de dimensiunea unei cirese. Speriat de eventualitatea ca aceasta ar putea fi o formatiune canceroasa, s-a adresat unui chirurg bun, care i-a pus diagnosticul de tromboflebita, recomandandu-i efectuarea unei operatii usoare, care putea fi realizata si fara internare in spital. Deoarece se apropiau sarbatorile Craciunului si Anului Nou, prietenul meu a amanat operatia pana dupa sarbatori. Medicul i-a recomandat unguentul Procto-Glyvenol, destinat tratarii hemoroizilor si menit a-i reduce in acelasi timp simptomele iritative si dureroase. L-am reintalnit dupa circa trei luni si mi-a relatat ca nu a mai fost cazul sa se opereze, deoarece in scurt timp dupa utilizarea zilnica a unguentului, iritatia si durerile au incetat, formatiunea si-a pierdut din duritate si s-a micsorat in timp din ce in ce mai mult, pana la disparitia totala. Incercati si dvs., dar nu ezitati sa va adresati unui medic competent, singurul in masura a decide cea mai buna solutie, in functie de natura si situatia concreta a afectiunii de care suferiti.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, Timisoara

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru flebita"
(Raspuns pentru Magureanu Aurel - Ploiesti, F. As nr. 494)

1. Pentru flebita sunt bune frunzele proaspete de podbal zdrobite, care se pun cu smantana proaspata pe portiunile inflamate si se leaga usor cu o bucata de carpa de bumbac curata. Puteti face cure cu Multifruct Total Forte nr. 1 si Hercules, toate naturale. Se pot face bai calde la picioare cu 2-3 l apa, in care s-a pus o ceasca de cafea cu putin otet. Dupa baie, picioarele se tin mai sus decat corpul, pana se zvanta, apoi se ung cu alifie de galbenele. In loc de apa, beti apa de argila timp de 21 zile, cu pauze de 9 zile. Pentru Chlamydia, care dupa tratamentul facut nu s-a vindecat, folositi preparatul Zithromax, care se ia timp de 3 zile, cate 2 capsule pe zi (este extrem de puternic). Va doresc multa sanatate!
Georgel Birca - str. Sucevei nr. 31, Falticeni, jud. Suceava, tel. 0745/40.04.00
2. Sotul meu, suferind de hepatita cronica si flebita, a apelat la ajutorul d-lui Cornel Augustin Ciobanu (str. Bucura nr. 3, bl. G6, sc. 2, ap. 28, Lupeni, jud. Hunedoara, tel. 0722/71.54.41, 0254/56.11.26) care foloseste tehnica taierii sub limba. Am fost si eu de fata si am ramas uimita de ceea ce se poate elimina si mi-am dat seama ca acest lucru este benefic pentru organism starea de sanatate a sotului meu ameliorandu-se imediat dupa operatie. Picioarele nu s-au mai umflat, nu s-au mai congestionat si nu a mai simtit pe vene durere, ceea ce in ultimul timp se intampla foarte des. Alimentatia are un rol important in vindecare. Urmati un regim bazat pe cruditati, deci atentie mare acum, de sarbatori. Va doresc insanatosire grabnica!
Silvia Cucu - B-dul Lacul Tei nr. 75,
bl. 16, sc. B, ap. 29, sector 2, Bucuresti, cod 72311

"Cum pot scapa de acnee vulgara?"
(Raspuns pentru P. Stanciu - Aiud, F. As nr. 494)

1. Timp de peste 10 ani am avut probleme cu acneea. Orice tratament faceam, se dovedea in final total ineficient. Sfatul meu pentru cei care sufera de acnee este sa stabileasca in primul rand, cu ajutorul medicului, daca acneea este de natura hormonala sau bacteriana (prin analize). In cazul in care se dovedeste a fi o acnee de natura microbiana, exista un produs pe care l-am folosit si eu si care a dat rezultate (acneea a disparut complet). Produsul se numeste Roaccutane, se gaseste in farmacii si cu toate ca pretul lui este mare, se justifica. Atentie! Este un produs foarte puternic si inainte de a incepe tratamentul sunt indicate analize pentru a stabili daca poate fi suportat de catre ficat. De asemenea, pe parcursul administrarii se vor folosi protectori hepatici (Liv 52). In timpul tratamentului, pielea si parul se usuca puternic, inconvenient care se inlatura usor cu o crema de fata, respectiv balsam. De asemenea, in aceeasi perioada si cateva luni dupa, expunerile la soare se recomanda a fi reduse. Cititi cu atentie prospectul! Roaccutane se administreaza timp de 2-3 luni, cate 1 capsula/zi, in functie de situatie, dar numai sub supravegherea medicului. Multa sanatate!
Cristina A. - Bucuresti
2. Daca iti intelege cineva framantarile, asta sunt eu. Am avut acnee datorita unor medicamente hormonale, care mi-au dereglat hormonii masculini. Numai fruntea era curata, nu exista un loc sanatos pe restul fetei. Dermatologii mi-au prescris antibiotice tari, pe termen lung, dar degeaba. Pana cand cineva mi-a recomandat produsele Aloe Vera. Folosesc de doua luni si jumatate gelul de Aloe Vera pentru curatire interna, Aloe First Spray si Propolis creme pentru fata. Firma producatoare este Forever Living Products. Produsele se obtin numai de la distribuitori autorizati, nu de la farmacie sau magazine. Daca nu cunosti pe nimeni care se ocupa cu distribuirea acestor produse, poti sa ma suni la tel. 0267/34.06.45. Pot sa-ti spun ca la inceput am avut indoieli, pentru ca nu se vedeau rezultatele de la o zi la alta. Dar acum, dupa a treia luna de cand folosesc produsele, pot sa zic ca nu regret banii, chiar daca de doua luni incoace nu pot sa-mi permit nimic altceva. Fata mea este mai importanta decat banii. Inca nu pot sa zic ca mi-a trecut de tot, dar acneea nu se vindeca de la o zi la alta. Tratamentul se face pentru o perioada de minimum trei luni. Momentan nu mai am cosuri umflate, numai urmele se vad. Pentru astfel de tratamente naturale trebuie sa ai multa rabdare, dar merita. Incearca si tu. Succes!
P.S. Nu uita! Nu pune mana pe cosuri. O alta solutie: incepe viata sexuala.
Ana - Covasna

"Sufar de tumora parotidiana recidivanta"
(Raspuns pentru Leontina Pop - Timisoara,
F. As nr. 494)

Pentru aceasta afectiune va recomand un tratament naturist pentru intarirea imunitatii organismului. Catina: suc (50-100 ml), pulbere - 3 lingurite pe zi, macerat - 2 lingurite de pulbere puse intr-un pahar cu apa, de seara pana dimineata. Se amesteca cu o lingurita de miere de albine poliflora + o lingurita pulbere de macese + o lingurita pulbere de coacaze negre. Ginseng (sirop) - este un puternic oxidant. Se ia o lingura dimineata pe stomacul gol, cu o ora inainte de masa. Heritage Cats Claw (Gheara matei) - puternic stimulator al sistemului imunitar. Se ia conform prospectului. Produse apicole: polen granule - se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu o ora inainte de mese. Se ia timp de 21-30 de zile, cu pauze de doua saptamani. Laptisor de matca (liofilizat) - se tine sub limba cate 1 g zilnic, pe stomacul gol, timp de trei saptamani, cu pauza de o luna de zile. Seleniu organic (Orgase) - se ia conform prospectului firmei producatoare ("Hipocrate - 2000", tel. 021/667.46.37). Ceaiuri: se face un amestec din 300 g galbenele, 100 g coada soricelului, 100 g coada-calului, 100 g urzica. Se pune o lingurita cu varf de amestec la o cana de apa. Se administreaza 3-4 cani/zi, timp de 21 de zile, cu pauza de 9-10 zile. Pentru tumora se face urmatorul tratament: o cataplasma din pudra (pulbere) de coada si coaja de vanata, care se amesteca cu smantana proaspata si se aplica direct peste zona afectata. Se prepara mai consistenta, ca sa nu curga, apoi se face bandajul. Extract concentrat de marul-lupului - o pasta inchisa la culoare, care se pune pe zona afectata. Pentru a avea actiune mai mare, se adauga tinctura de propolis sau bitter suedez original. Aceste cataplasme se aplica pana la vindecarea totala. Va doresc multa sanatate!
Georgel Birca - str. Sucevei nr. 31, Falticeni

</b><b>"Sotul meu sufera de arterita obliteranta la membrele inferioare"
(Raspuns pentru Irina - Bucuresti, F. As nr. 494)

Ameliorarea sensibila a circulatiei arteriale si venoase se poate obtine prin aplicatii locale externe cu tinctura de spanz, pe care o veti putea prepara singura conform procedurii publicate intr-un raspuns anterior din F. As nr. 492/2001. Pana atunci, incercati eventual aplicatii locale cu unguentul sau gelul Stimuven produs la Timisoara, pe care il puteti gasi in farmacii. Fiind produs tot pe baza de spanz, va contribui la imbunatatirea sanatatii sotului dvs. Sper sa-l salvati de o noua amputare.
Valeriu Munteanu - Timisoara

"Nu pot scapa de candida albicans"
(Raspuns pentru Verona Coman - Ploiesti,
F. As nr. 495)

Pentru a va vindeca de candida albicans, faceti o cana de ceai de musetel in care dizolvati o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu. Cu solutia aceasta clatiti gura de 4-5 ori pe zi, in special dupa ce ati mancat ceva. Durata pana la vindecare este de circa o saptamana. Formula pe care v-o comunic o am de la un medic cu experienta.
Felicia Iliescu - str. P. Tarusanu nr. 5, Bucuresti, cod 78139

"Caut preoti deosebiti si inzestrati cu har"
(Raspuns pentru Ely - Cluj-Napoca, F. As nr. 494)

Ma numar printre cititorii acestei minunate reviste, care dupa ce parcurg revista in intregime, taie articolele care ii intereseaza si le sorteaza pe dosare. Unul dintre ele are titlul Religie. In acesta am gasit articolul din F. As nr. 346, din ianuarie 1999, despre parintele Ioan Iovan de la Sfanta Manastire Recea. Anul acesta, ajungand in zona, am trecut si pe la Sfanta Manastire Recea, manastire de maici, care a devenit ceea ce Sfintii Parinti numesc spital duhovnicesc. Traseul este destul de accesibil pentru dvs. Cu trenul de la Cluj-Napoca spre Targu Mures ajungeti in aproximativ doua ore si jumatate. Se coboara in statia Vidrasau, care este a patra statie cu trenul personal de la Targu-Mures. Din statia Vidrasau se merge pe jos pe sosea, ocolind aeroportul Targu-Mures. Cred si sper din tot sufletul ca aici veti afla rezolvarea problemei dvs. Multumim lui Dumnezeu pentru existenta ta, draga prietena "Formula As", si iti dorim multi, multi ani! Cu respect,
Silvia Cucu - B-dul Lacul Tei nr. 75, bl. 16, sc. B, ap. 49, Bucuresti

"Fiica mea are foarte putine globule albe"
(Raspuns pentru F.A. - loc. Cosmesti, jud. Galati, F. As nr. 530)

Pentru refacerea globulelor albe este exceptionala salata verde. Dati-i fiicei dvs. sa manance salata verde in amestec cu rosii, ardei, gogosari, castraveti, ridichi (in functie de anotimp) si patrunjel verde, folosind si otetul de mere si miere de albine si ulei presat la rece, daca gasiti. (Langa Tecuci, jud. Galati, in loc. Umbraresti, la fam. Bulai, gasiti ulei preparat prin presare la rece.) Fiica dvs. sa manance dimineata si seara salata verde si veti vedea ce repede se refac globulele albe. Pentru inlaturarea starii de oboseala si slabiciune, este excelent polenul (o lingurita dimineata pe stomacul gol, mestecat indelung si apoi inghitit), plus argila d-lui Bocan de la Alba-Iulia (tel. 0258/86.56.77). Toate astea le-am folosit si eu cu rezultate foarte bune. Ii doresc fiicei dvs. multa sanatate!
Buju-Popa Geta - str. Castanilor nr. 5, sc. A, ap. 23, Bacau