Asii adolescentilor

Redactia
Eurovision - Ultimele antrenamente. - Pe scurt, cu patru dintre competitori -Nicoleta Matei. "Mi-ar placea sa cant in genul Celine Dion" "Am avut foarte mari emotii la intrarea in emisie, desi sunt obisnuita cu scena, fiind cantareata de estrada, la Teatrul din Ploiesti. Poate si fiindca in culise at...

</b><b>Eurovision - Ultimele antrenamente
- Pe scurt, cu patru dintre competitori -</b><b>Nicoleta Matei
"Mi-ar placea sa cant in genul Celine Dion" "Am avut foarte mari emotii la intrarea in emisie, desi sunt obisnuita cu scena, fiind cantareata de estrada, la Teatrul din Ploiesti. Poate si fiindca in culise atmosfera era foarte incinsa. Unii au venit mai pusi pe glume, le pasa mai putin. Eu, in schimb, eram extrem de stresata, pentru mine a fost o ocazie unica. Fiind si mai putin cunoscuta decat ceilalti participanti, a fost cu adevarat o surpriza sa vad cate voturi am primit de la public. Ma bucur ca le-a placut piesa si sper sa ma sustina in continuare, mai ales ca ma pregatesc sa scot un album in luna aprilie. Sunt piese lucrate cu sotul meu (compozitorul Laurentiu Matei), Cabron si Dan Baxter, pe versuri de Ana Maria Mirica. E un lucru extraordinar sa ai in casa un compozitor si un studio. Daca sotului meu ii vine o idee la doua noaptea, ma cheama si lucram. E bine ca imi cunoastea vocea, imi cunoaste gusturile in muzica. Sotul meu e mai atras de rock, in timp ce mie mi-ar placea sa cant in genul solistelor C?line Dion, Mariah Carey, Whitney Houston sau chiar jazz. Numai ca, din pacate, publicul roman nu prea gusta jazz-ul. De aceea trupele de jazz sunt si mai prost platite. Eu am fost plecata si in strainatate sa cant (acolo onorariile sunt decente), iar cat am stat in tara am colaborat cu Tvr 1 si am cantat in teatru. Debutul meu propriu-zis a fost la Festivalul de la Mamaia, in 1999, unde am obtinut locul Ii la Creatie, cu piesa care m-a consacrat: . M-am hotarat, de altfel, sa includ si astfel de piese pe album, pentru ca muzica mea are si multi admiratori in varsta."


Centrul Civic (Andrei Tudor)
"Trei dintre noi suntem studenti la Conservator" "Lumea se tot intreaba de ce am fost atat de inactivi in ultima vreme. Totusi, am reusit sa imprimam 11 piese pentru viitorul album. Solistul nostru a avut examenul de bacalaureat, trei dintre noi suntem acum studenti la Conservator, intrati pe primele locuri. Asa ca au fost si acestea niste realizari importante. Piesa de la Eurovision a fost compusa special pentru asta. Am lucrat destul de mult la ea, pentru ca e greu sa faci o piesa bine inchegata de doar trei minute. E o piesa dificil de repetat, pentru ca se canta la patru voci. Avem si o varianta in romana, pe care o vom include pe album. Noi am pornit de la inceput ca invingatori, am crezut in victorie; asa ne-a sfatuit cineva si e superstitia noastra, care ne-a prins bine. Indiferent ce se mai intampla, pentru noi e o multumire destul de mare ca am atras atat de mult public la televoting. In rest, a fost o atmosfera foarte placuta in culise, ne-am intalnit multi prieteni acolo si chiar n-am avut ranchiuni sau invidii. Alexandru Simu, saxofonistul nostru, a facut un jam-session cu Latin Expres, Romeo Zaharia (vocalul) si cu mine ne cunosteam cu Aurelian Temisan. A fost o atmosfera placuta, de prietenie."


Alexandra Ungureanu
"Ma pregatesc sa scot un album" "Cant de la 6 ani. Cand am mai crescut, am inceput sa fac canto serios cu George Grigoriu, am colaborat cu Marius Teicu si am participat la Festivalul de la Mamaia. Mai tarziu, pentru o perioada, mi-am schimbat putin stilul si am lucrat la un proiect cu Adi Despot, de la Vita de vie. Iar acum urmez o cale fireasca si ma pregatesc sa scot un album. De data aceasta, compozitorul pieselor este tanarul coleg de breasla Marius Moga. Il cunosc de mai mult timp, avem o colaborare reusita si impreuna am decis ca sound-ul final al albumului sa fie inspre pop-dance, chiar cu solo-uri dinamice de chitara. Si piesa de la Eurovision a fost compusa tot de el, ba chiar am terminat-o in mare graba, chiar cu o zi inainte de finalul inscrierilor. Asta m-a facut sa fiu putin emotionata, mai ales ca era o tensiune destul de mare in studio, desi am in spate multi ani de cantat live. In ultima vreme, de cand colaborez ca backing vocal cu Paula Seling, am avut chiar foarte multe cantari. Cu ea m-am si imprietenit destul de bine si vom continua impreuna seria de concerte, pana voi reusi si eu sa ma lansez deplin. Intre timp mai colaborez cu Holograf, care e pe punctul de a scoate un nou disc."


</b><b>Genius (Cezar)
"Pana ne-am relansat, am trecut printr-o perioada mai dificila"
"Acum un an am planuit cu Oana sa relansam aceasta trupa, care odinioara a avut un succes fulgerator. Nu ne-a fost frica de acest proiect, pentru ca in fond nu aveam nimic de pierdut, dar stiam ca va fi greu. Dupa ce am disparut de pe piata si pana ce ne-am relansat, am trecut printr-o perioada mai dificila. Succesul nostru venise imediat, a fost foarte mare, iar noi incercam sa intelegem de ce si cum am putea sa-l aducem inapoi. Din fericire, am gasit raspunsul: e ceva ce tine de atitudine. Inainte aveam un program atat de incarcat de concerte, incat intr-un an am ajuns doar cinci zile acasa, in Timisoara. De cantat nu ne-am lasat insa nici dupa ce succesul a inceput sa apuna. Am lucrat cu Oana piese noi, am incercat sa gasim acea reteta valabila noilor vremuri. Publicul de demult s-a mai maturizat, ne-am mai maturizat si noi si nu cred ca noile noastre piese vor mai atrage copii de 14-15 ani. De altfel, vom scoate un album pe care vom include si piesa cu care am participat la Eurovision. E definitorie pentru stilul pe care-l vom aborda. Nici nu era o piesa compusa special pentru Eurovision, era doar un cantec care noua ne placea si ni se parea reusit. Dar se pare ca a fost o alegere buna. Am pastrat putin si structura trupei, iar in concerte vom aparea alaturi de cativa instrumentisti: Horia Crisovan (chitara), Petrica Ionutescu (clape), Utu Pascu (bas), Florin Cvasa (tobe)."Dia Radu
Foto: Tvr1