Medicina naturista

Redactia
Uzina de sanatate de la Hala Traian:Centrul de Recuperare Mick-Med- Un aparat "fermecat" si cativa medici specializati in terapii naturiste pun umarul la vindecarea spectaculoasa a mii de bolnavi - Mick-Med este o unitate medicala unde programul incepe dis-de-dimineata si se termina de multe ori no...

</b>
<b>Uzina de sanatate de la Hala Traian:
</b><b>Centrul de Recuperare Mick-Med</b><b>- Un aparat "fermecat" si cativa medici specializati in terapii naturiste pun umarul la vindecarea spectaculoasa a mii de bolnavi - Mick-Med este o unitate medicala unde programul incepe dis-de-dimineata si se termina de multe ori noaptea tarziu. Motivul? Afluxul mare de pacienti. Multi dintre cei vindecati, incantati de rezultatele tratamentului de care au beneficiat, vin cu rude, prieteni sau vecini, sa le demonstreze ca aici orice boala are leac. Unii sunt mai sceptici la inceput, poate fiindca nu au prea mare incredere in terapiile complementare. Dar, cand vad dupa numai cateva sedinte ca durerile dispar, ca sunt plini de energie si se pot misca cu usurinta, se lasa complet pe mana terapeutilor. Iar "minunile" nu intarzie sa apara. Cele mai spectaculoase cazuri tratate la Mick-Med au fost prezentate pe larg in revista noastra; va amintiti povestea Iuliei din Cluj-Napoca, cea pentru care scleroza in placi a ramas o simpla amintire dupa un tratament facut aici. La fel se intampla si cu alte boli grave, cronicizate, asupra carora medicamentele nu mai au absolut nici o putere. Mobilizati exemplar in lupta cu bolile, terapeutii centrului colaboreaza strans cu pacientii, neuitand nici de latura spirituala, nici de cea afectiva. Un zambet, o vorba buna, o incurajare, o rugaciune soptita impreuna cu suferindul inainte de tratament consolideaza legatura dintre bolnav si terapeut. "Daca te simti protejat si ai incredere in tratamentul pe care-l urmezi, sansele de vindecare se dubleaza", spune d-l Petre Dumitru, directorul Centrului Mick-Med. Poate de aceea bolnavii tratati de acesti oameni minunati sunt astazi mai sanatosi decat ieri, siguri ca vor scapa de suferintele care le-au macinat anii...
- D-le Petre Dumitru, observam ca vindecarile spectaculoase au devenit un lucru obisnuit pentru pacientii dvs. si colectivul pe care-l conduceti. Care este secretul?
- Nu este nici un secret: acolo unde medicina alopata nu mai are solutii, bolnavului ii ramane o singura speranta - medicina naturista, care si-a dovedit in timp eficienta. Ma bucur sa spun ca dupa mai multe incercari si experimentari, am ajuns in ultimii ani la o metodologie complexa si completa de tratament, bazata pe tehnici neconventionale. Folosim metodele de diagnosticare ale medicinii alopate (consultatii medicale, analize de laborator, Ekg si ecografie). Medicii cabinetului indruma apoi pacientii spre anumite proceduri ale medicinii naturiste. In primul rand, se face o reechilibrare energetica cu ajutorul unui aparat de conceptie proprie si, acolo unde este cazul, in functie de afectiunea pacientului, se imbina mai multe tehnici naturale: masaj terapeutic, fitoterapie, reflexoterapie, presopunctura, bioterapie, cristaloterapie, cromoterapie, aromoterapie, meloterapie, kinetoterapie. De asemenea, cautam sa indrumam pacientii catre un mod de viata cat mai natural. Ii invatam sa redescopere natura, sa iasa cat mai mult la aer, sa-si revizuiasca alimentatia. Prin combinarea stiintifica a acestor metode am ajuns la rezultatele spectaculoase de care vorbeati. Am marele noroc sa lucrez cu un colectiv minunat, oameni cu adanca credinta, cu mare dragoste fata de bolnavi, foarte atenti la suferintele lor.
- Sunteti inventatorul unui aparat de reechilibrare energetica. Cum actioneaza asupra organismului?
- Organismul uman este alcatuit dintr-o parte fizica si o parte energetica. Atunci cand se produce o perturbare energetica, la nivelul organelor interne apar dezechilibre si se produce imbolnavirea. Daca acest dezechilibru energetic persista, in timp se instaleaza boala cronica. Aparatul nostru functioneaza pe principiul biorezonantei, generand un camp energetic capabil sa interactioneze cu organismele vii, pe care le echilibreaza energetic. Se stie ca fiecare organ are o anumita frecventa energetica, iar in cazul imbolnavirilor aceasta frecventa se schimba. Intervenind asupra organului bolnav printr-un aport de energie cu frecventa corespunzatoare acelui organ, se ajunge la vindecare. Procedura e foarte simpla: fluxul sanguin preia fluxul energetic si-l distribuie uniform in intregul organism, prin meridianele energetice. Facandu-se o mai buna irigare la nivel celular, tesuturile sunt mai bine hranite si isi pot indeplini functiile. Aparatul actioneaza asupra sistemului nervos, "obligandu-l" sa intre in parametrii normali de functionare. La randul sau, acesta actioneaza asupra intregului organism, reincarcand fiecare celula sau organ cu energia de care are nevoie.
Energoterapia practicata cu ajutorul aparatului nostru are multe rezultate spectaculoase, studiate clinic: - stimuleaza sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte cu influentele negative din exterior; - stimuleaza circulatia sanguina, sporindu-se oxigenarea celulara; - actioneaza asupra sistemului endocrin, stimuland producerea de hormoni; - actioneaza asupra calculilor biliari, renali sau hepatici, distrugandu-i, fara a exista riscul recidivei; - stimuleaza celulele sanatoase si le distruge pe cele bolnave; - flexibilizeaza muschii reticulari si cristalinul, iriga abundent retina, tratand astfel miopia, strabismul, cataracta sau glaucomul; - stimuleaza eliberarea neuromediatorilor, substantele care transmit impulsurile nervoase; - elimina toxinele; - aduce un surplus energetic celular, ceea ce conduce la dublarea capacitatii de efort fizic si cresterea randamentului intelectual. In prezent, aparatul nostru este in curs de omologare la Osim si este verificat de specialistii de la Sviam.
- Care sunt bolile care au raspuns cel mai bine la tratamentul dvs.?
- Cu tratamentele noastre complexe am tratat cu succes pancreatite, ulcere, melene, diabet zaharat, noduli chistici, displazii mamare, fibrom uterin, boli tiroidiene, adenom de prostata, chisturi ovariene, artroze, arterite, poliartrite, spondiloze, discopatii, lumbago, nevralgie de trigemen, sindrom Raynaud, reumatisme, hipoacuzie, astm bronsic, migrene, cefalee, dureri de cap, diskinezii biliare, litiaze biliare, enurezis nocturn, disfunctii renale, o parte a bolilor cardiace, o parte a bolilor psihice, strabism, miopie forte, cataracta, cataracta congenitala, parodontoza, impotenta si frigiditate, monturi, pinteni calcaneeni, psoriazis. Multe alte boli au raspuns bine la tratament, dar nu se poate vorbi de un procent insemnat de vindecari (circa 50%). La Mick-Med s-au vindecat si boli considerate incurabile - Parkinson, scleroza multipla, colagenoze, diferite forme de neoplasm. Nici noi nu stiam ca suntem capabili de asemenea "performante". S-a intamplat pur si simplu, ceea ce ne-a uimit si pe noi.
De curand colaborez cu d-l prof. Dinca Ancu, specializat in fizica, un mare iubitor al terapiilor complementare. Dansul a inventat un dispozitiv de reechilibrare energetica a biocampului si de neutralizare a radiatiilor nocive. Traind in epoca tehnologiei moderne, vrand, nevrand interactionam cu fel de fel de radiatii emise de telefonia mobila, calculator, televizor etc. Automat, biocampul fiecarui individ este perturbat continuu. Ei bine, acest dispozitiv de protectie actioneaza la un anumit interval, asimiland si neutralizand toate radiatiile nocive din jurul biocampului. Dispozitivul este realizat dintr-un amestec de 40 de plante medicinale, o componenta organica si una minerala, fiind asemanator cu Mediv-ul rusesc, despre care s-a scris si in "Formula As". Practica nu este noua; batranii de la tara mai poarta si acum la gat saculeti cu camfor si usturoi ori amestecuri de plante medicinale "descantate", ca sa-i apere de rele. Samanii din Tibet, indienii americani si vracii africani purtau amulete in care erau introduse prafuri de plante medicinale, ca sa-i protejeze de "raul pamantului" si sa le sporeasca puterile. Practic, toti acesti oameni s-au protejat, fara sa stie, de undele magnetice ale pamantului sau de radiatiile solare daunatoare. Pacientii nostri poarta acest dispozitiv dupa terminarea tratamentului si sunt feriti de radiatiile nocive, fapt care consolideaza rezultatele tratamentului.
- Tinand cont de faptul ca in tratament este folosit un flux energetic, nu exista si contraindicatii?
- Energoterapia este contraindicata pacientilor care sufera de flebite, tromboflebite, tromboze, neoplasme in stadiu avansat, metastaze, bolnavilor de Tbc, afectiuni infecto-contagioase, persoane care au avut infarct miocardic sau care sufera de fibrilatie atriala. De asemenea, in timpul tratamentului trebuie urmate cu strictete unele reguli: evitarea frigului, a umezelii, a curentilor de aer, a stresului. Se va manca obligatoriu inainte de inceperea tratamentului. In perioada ciclului menstrual, tratamentul se sisteaza. Tratamentul medicamentos va fi redus treptat, in functie de evolutia bolnavului, la recomandarea medicilor curanti. In cazul tratarii bolilor oculare, sunt interzise vizionarea emisiunilor Tv si cinema-ul, folosirea calculatorului si cititul la lumina artificiala.
- Cat dureaza tratamentul?
- Tratamentul se face in trei serii de sedinte, dupa cum urmeaza: - consultul medical si stabilirea diagnosticului; - 12 zile de energoterapie (circa 40 de minute zilnic), plus alte terapii adjuvante, in functie de diagnostic; - dupa o pauza de 14-21 de zile, urmeaza o a doua serie de 9 zile, la care se prescrie regim alimentar si diverse retete naturiste, compuse din ceaiuri sau suplimente nutritionale benefice in procesul de recuperare a bolnavilor; - dupa o alta pauza de 14-21 de zile, urmeaza ultima serie de energoterapie, care dureaza 10 zile.
Unii pacienti, care sufera de una sau doua afectiuni minore, pot beneficia de o singura serie de tratament (12 zile), in functie de stadiul bolii. Din pacate, marea majoritate a pacientilor vin cu mai multe boli asociate, unele cronicizate, dupa ce au incercat fara succes mai multe tratamente alopate. Acestia trebuie sa urmeze un tratament complex, de durata, compus din toate cele trei serii de energoterapie, sub supraveghere medicala continua. Unii pacienti se asteapta ca dupa doua-trei zile de tratament sa se vindece. Simptomele din timpul tratamentului sunt diferite si tot la fel si reactia bolnavilor: unii simt ameliorari in primele doua-trei zile, altii sunt "rascoliti" cand incep terapia, acuzand crize mai grave. Aceste simptome nu trebuie sa-i sperie pe bolnavi si ii sfatuim sa continue tratamentul, aceasta fiind reactia organismului, semnalul ca in interior incepe lupta cu boala. Medicii cabinetului nostru ii indruma in tratament, le stau la dispozitie la orice ora din zi si din noapte. Oamenii trebuie sa inteleaga ca bolile pe care le-au acumulat in 10-20 de ani nu pot disparea dupa 2-3 zile de tratament.
- Cat costa tratamentul?
- Un tratament complex, care consta in energoterapie, masaj, reflexoterapie, bioterapie etc. (in functie de procedurile recomandate fiecarui bolnav) costa 200.000 de lei pe zi. In plus, le recomandam pacientilor nostri diferite retete pe baza de plante medicinale, care costa maximum 200.000 - 300.000 de lei pe luna.

Cazuri

</b><b>Iata si declaratiile catorva pacienti aflati in tratament: - Ancuta Craiu (28 de ani), Bucuresti: "Sufar de scleroza multipla. Boala mi s-a depistat in septembrie anul trecut. Eram deprimata, aveam dureri musculare, ameteli, simteam cum boala ma cuprinde. Am citit tot ce am gasit despre aceasta boala. Stiam ca tratamentul alopat nu da rezultate notabile si inca de la inceput m-am orientat catre medicina naturista. Si ce exemplu mai bun aveam de urmat, dupa ce citisem articolul dvs., <<Cum s-a vindecat Iulia>>, din <<Formula As>>? Asa am ajuns la Mick-Med. Am inceput tratamentul de circa o luna si ma simt foarte bine. Nu mai am dureri, n-am mai facut nici un puseu, sunt din nou optimista, am incredere in viata si sunt convinsa ca ma voi vindeca!".
- Dorina Pavel (27 de ani), Bucuresti: "Acum sapte ani am aflat ca sufar de psoriazis. Am urmat fel de fel de tratamente, insa in zadar. De circa patru ani, pe fondul unei imunitati scazute, boala mi s-a generalizat. Aratam groaznic, eram plina de coji, stateam in pat, nu mai puteam sa ies din casa. Am inceput tratamentul la Mick-Med fara prea mari sperante, insa in cazul meu pot spune ca s-a produs o minune. Petele s-au rarit, cojile au disparut, arat si eu a om, ma pot duce din nou la serviciu. Sunt foarte multumita de tratament si-l voi continua atat timp cat va fi necesar."
- Gheorghe Dovoala (56 de ani), Bucuresti: "Eu am un astm bronsic alergic sever. Am incercat toate variantele de tratament: medicamente, plante medicinale, dar nu m-au ajutat prea mult. Am inceput energoterapia pe 13 ianuarie a.c. Rezultatele deja se vad: am redus la jumatate doza de Ventolin (inainte foloseam sase spray-uri lunar), nu mai fac crize si ma simt mult mai bine. Am incredere in tratament si vreau sa fac toate cele trei serii, ca sa scap de aceasta boala chinuitoare."

</b><b>***Aparate de energoterapie mai exista si in urmatoarele centre de recuperare din tara:
Cluj-Napoca tel. 0744/54.79.55, 0264/41.46.52
Constanta tel. 0722/74.30.14, 0241/58.00.01
Suceava tel. 0744/70.10.20, 0230/22.75.32
Targu-Mures tel. 0722/67.67.32, 0265/25.60.93
Falticeni tel. 0722/29.60.92, 0230/54.23.82
Ploiesti tel. 0744/48.47.24, 0244/15.28.43
Curtea de Arges tel. 0722/38.88.75
Deva tel. 0254/22.49.24
Targu Ocna tel. 0744/54.36.37, 0234/34.44.02
Onesti tel. 0234/31.19.34
Florentin Popa
Centrul de Recuperare Mick-Med functioneaza in str. Prof. Georgescu nr. 23, sector 2, Bucuresti (in spatele Halei Traian), tel. 021/327.13.07, 0722/50.33.05, 0722/13.72.15, e-mail: mick_med_ro@hotmail.com