Strabunica stie tot

Redactia
Despre ceapa... - Taiata in doua si inspirand puternic, ceapa ne opreste de la o criza de nervi.. - O ceapa coapta in cuptor, asezata apoi pe talpi, le face bine asmaticilor si cardiacilor.. - Contra migrenelor: felii de ceapa cruda aplicate pe frunte.. - Contra surditatii: se amesteca 30 g suc de c...

Despre ceapa... - Taiata in doua si inspirand puternic, ceapa ne opreste de la o criza de nervi.
- O ceapa coapta in cuptor, asezata apoi pe talpi, le face bine asmaticilor si cardiacilor.
- Contra migrenelor: felii de ceapa cruda aplicate pe frunte.
- Contra surditatii: se amesteca 30 g suc de ceapa cu 30 mg rachiu. Se incalzeste si se pun cate 3-4 picaturi in ureche de trei ori pe zi, ultima data la culcare.
- Contra reumatismului: trei cepe taiate, dar necuratate de foi, se fierb 15 minute intr-un litru de apa. Se strecoara si se bea cate un pahar dimineata si la culcare.
- Contra pistruilor: se freaca usor cu suc de ceapa sau cu macerat de ceapa in otet.
- Panaritiu: se inconjoara degetul afectat cu foita de ceapa.
- Contra plagilor, taieturilor si arsurilor: se foloseste pojghita fina, care desparte fiecare strat al cepei, ca un pansament aseptic. Se aplica pe leziune, iar deasupra se infasoara, de doua-trei ori, un tifon steril.
- Ceapa este medicamentul diabeticilor. Actiunea ei asupra glicemiei e mai tarzie decat cea a insulinei, dar mult mai durabila.Vita Surdu - loc. Poplaca nr. 566, jud. Sibiu