Strabunica stie tot

Redactia
Mici secrete ale gospodinelor - Toate preparatele cu spuma de albus se coc astfel: primele 5 minute la foc mic, apoi la foc mare.. - Daca pregatiti o prajitura cu fructe: coaceti mai intai 5 minute aluatul presarat cu putina faina si zahar. Scoateti apoi tava si puneti repede fructele.. - Dupa insir...

Mici secrete ale gospodinelor - Toate preparatele cu spuma de albus se coc astfel: primele 5 minute la foc mic, apoi la foc mare.
- Daca pregatiti o prajitura cu fructe: coaceti mai intai 5 minute aluatul presarat cu putina faina si zahar. Scoateti apoi tava si puneti repede fructele.
- Dupa insiropare, presarati blatul de tort cu putin amidon (alimentar) si numai dupa aceea puneti crema.
- Daca intr-un amestec aveti de frecat zahar cu unt, operatia va reusi fara cusur daca veti pune si 2-3 linguri de lapte dulce clocotit.
- Puneti intr-un saculet din tifon dublu zahar tos si presati-l cu fierul de calcat fierbinte. Combinandu-l cu trei pachete de zahar vanilat, veti obtine zahar pudra vanilat.
- O crema de vanilie va fi mai parfumata daca ii veti adauga un varf de cutit de sare.
- Cand caramelizati zahar, puneti si 3-4 picaturi de otet sau sare de lamaie si aceasta se va intari mai incet.
- Preparatele in care folositi orez vor fi mai gustoase daca orezul va fi fiert separat.
- Patrunjelul verde va fi mai aromat daca inainte de a-l toca il veti spala cu apa fierbinte.
- Pentru a fi mai usor digerabile, ceapa si usturoiul se fierb un minut in apa clocotita si dupa aceea se folosesc la diferite preparate.
- Cand pregatiti omleta puneti in castronul in care bateti ouale 2-3 cuburi mici de unt si preparatul va fi mai pufos.
- Cand pregatiti o salata (verde, de rosii sau de cartofi) puneti in ordine: sarea, piperul, otetul. Dupa cateva minute se adauga uleiul, pentru ca sarea nu se dizolva in ulei.
- Daca nu ati luat spuma supei de carne, dati vasul deoparte si puneti un albus de ou nebatut. Acesta coborand in oala va coagula resturile de spuma, limpezind supa.
- Inainte de a pregati o budinca din orez, taietei sau gris, "imbracati" complet cu zahar caramelizat interiorul vasului.
- Preparatele in care folositi bulion de rosii vor avea un gust fin daca le veti adauga si o lingurita de zahar.
- Pudrati cu faina cuburile mici de rahat sau stafidele pe care le veti folosi intr-un aluat de chec si acestea se vor pastra repartizate egal in toata compozitia.

Viorica Kovacs - Tiglina Iii, str. Brandusei nr. 1, bl. F4, sc. 1, ap. 17, Galati, cod 6200