Strabunica stie tot

Redactia
- Obiectele din piele lucioasa se curata cu un tampon imbibat in lapte sau in albus batut spuma. Albumina continuta in ou absoarbe praful, fara sa lase pete sau dungi.. - Obiectele din piele care si-au pierdut luciul trebuie frecate cu jumatati de portocala sau grapefruit. Vor dobandi un aspect nou...

- Obiectele din piele lucioasa se curata cu un tampon imbibat in lapte sau in albus batut spuma. Albumina continuta in ou absoarbe praful, fara sa lase pete sau dungi.
- Obiectele din piele care si-au pierdut luciul trebuie frecate cu jumatati de portocala sau grapefruit. Vor dobandi un aspect nou.
- Pielea intarita (manusi, posete, pantofi, haine etc.) trebuie "masata" cu glicerina, pana isi regaseste supletea.
- Obiectele din piele patate cu apa se tamponeaza mai intai cu un prosop (fara sa fie frecate!), apoi se pun peste un vas cu aburi. Vaporii unifica suprafata pielii si petele vor disparea. Lasati apoi obiectul sa se usuce, ungeti-l cu ceara sau crema de ghete si dati-i lustru.
- Obiectele din piele ce urmeaza a fi spalate (covorase sau cuverturi) trebuie clatite cu apa in care se dizolva doua bucati de zahar. Pielea nu se va intari.
- Hartia de ziar este ideala pentru captusitul cutiilor in care se tine ceapa.
- Ziarele vechi, umezite usor si mototolite, reprezinta o solutie ideala pentru lustruitul obiectelor din crom.
- Obiectele din ebonita capata luciu frumos daca sunt frecate cu hartie de ziar tiparita cu cerneala tipografica.
- Hartia de ziar asezata in straturi in interiorul ingrasamintelor naturale (gunoi de grajd) le grabeste fermentatia.
- Jurnalele vechi, asezate in dulapuri, alunga moliile cu mirosul lor de cerneala.
- Ziarele vechi, usor umezite si depozitate in teancuri la loc uscat, devin un combustibil ieftin si valoros pentru sobele incalzite cu lemne. Inainte de conservare, taiati-le in bucati mai mici.