Frumusete

Redactia
"Pe umeri pletele-i curg rau..."- Cum sa avem un par mai bogat - Daca poetii sunt asa de atenti la bogatia capilara a femeilor, ce sa mai spuna inspiratoarele lor, chinuite in proportie de 80% de faptul ca pletele lor sunt departe de a le curge rauri, pe umeri. Toate femeile leaga succesul lor perso...

"Pe umeri pletele-i curg rau..."</b><b>- Cum sa avem un par mai bogat - Daca poetii sunt asa de atenti la bogatia capilara a femeilor, ce sa mai spuna inspiratoarele lor, chinuite in proportie de 80% de faptul ca pletele lor sunt departe de a le curge rauri, pe umeri. Toate femeile leaga succesul lor personal de par. "Si nu doar cand e vorba de dragoste. Si la locul de munca, femeile cu par bogat si frumos coafat dau dovada de mai multa incredere in sine", spune o ancheta realizata recent de marea firma de produse cosmetice Lor?al. Parul este un barometru de energie al corpului, o expresie a starii noastre interioare. Din fericire, tehnica coafurii a ajuns pe culmi asa de inalte, incat carentele capilare pot fi lesne substituite prin trucuri. Pe cateva dintre ele ne grabim sa vi le dezvaluim, sperand sa va ajute sa faceti fata mai bine dezideratelor primaverii, a carei lumina orbitoare ne face frumusetea mult mai vizibila.

Ucigasii volumului - Sampoanele 2 in 1 (care contin si conditioner) cuprind adesea substante de intretinere in exces, ceea ce face ca parul sa devina uscat sau moale si lipicios.
- Prea multe chimicale - permanentul si vopsitul ataca structura parului. Renuntati la unul dintre ele sau practicati-le o data la doua luni. Atentie: un permanent excesiv poate face parul poros. Urmarea: se rupe la pieptanat.
- Elasticele prinse in par il rod si il rup. Cine poarta prea des coada de cal (la mare moda) vatama si radacina parului. Urmari nedorite: o posibila cadere a parului pe anumite zone.
- Plaja in exces ataca pigmentii de culoare ai parului, il decoloreaza, usuca firul. Important: vara, folositi produse de ingrijire capilara cu protectie contra razelor ultraviolete.
- O cura pentru par dupa fiecare spalat (impachetari, aplicarea de substante pentru regenerare etc.) reprezinta un exces al carui rezultat e parul unsuros si lipit. Folositi conditioner-ul o data pe luna.
- Folosirea foenului prea fierbinte distruge stratul exterior al parului. Ideal ar fi sa-l lasati sa se usuce la aer sau sa folositi foenul la treapta de jos.
- Pieptanatul parului ud intinde firul in exces si acesta isi pierde elasticitatea. Daca e necesar, folositi un pieptene cu dintii rari, pe partea interioara a parului (pe dedesubt).

Sfatul specialistilor - Parul lung nu trebuie taiat mai scurt ca sa dobandeasca volum. Solutia ideala sunt suvitele de lungimi diferite.
- Fixativul spumant se aplica mai intai pe pieptene si dupa aceea pe parul umed. Se intinde uniform si se evita excesul.
- Spray-ul de par trebuie aplicat numai la radacina, cel mai bine atunci cand il puneti pe bigudiuri. Nu il pulverizati niciodata pe tot capul. Coafura devine lipicioasa si grea.
- Cheratina lichida, pulverizata pe parul ud, il intareste si in interior si in exterior (se gaseste greu si e scumpa).
- Suvitele mai deschise, alternand cu culoarea de baza a parului, dau impresia de volum.
- Puneti fixativ doar pe varfurile degetelor si cat parul e inca umed, masati-l, dar numai la radacina, cu miscari de ridicare.
- Folositi bigudiuri mari. Cand le puneti, ridicati vertical suvita de par.

</b><b>Volum din gradina cu zarzavat Bogatia parului depinde si de modul in care ne hranim. Iata un "menu" special:
- Ridichile, morcovii si spanacul combat parul gras.
- Broccoli si sparanghelul intaresc radacina.
- Avocado asigura parului stralucirea.
- Cerealele incoltite intarzie incaruntirea.
- Soia si ciupercile contin cele mai bune vitamine pentru par.
- Pestele intareste structura firului.

Spalatul corect - Vegheati ca parul sa fie ud peste tot inainte de folosirea samponului, altfel nu se curata bine.
- Nu aplicati samponul direct pe par, ci mai intai in mainile umezite. La inceput, frecati radacina, apoi tot parul, spre varf.
- Spalati-va pe cap cu apa calduta, dar la urma clatiti-va bine cu apa rece. Raceala comprima suprafata firului, dandu-i stralucire si volum.

</b>
<b>

</b><b>"Slabiti cu intelepciune" Iata sfatul unui reputat doctor endocrinolog, adresat unei colege care urma sa se marite peste cateva luni si-si dorea, ca si noi, acum in prag de primavara, o silueta de vis. A urmat cu strictete indicatiile dumnealui si rezultatul a fost pe masura efortului. Iata reteta ce contine cantitati mai mult decat generoase pentru o zi de regim.
Regimul se incepe treptat si se consuma cate putin, cate sase mese pe zi la fiecare 3 ore, pentru a se combate foamea. Cantitati: 1 kg zarzavat crud (in afara de varza si bame); 500 g fructe crude (nu dulci); 200 g paine (de preferinta neagra sau graham); 200-300 g carne slaba sau 200-300 g branza de vaci (fara smantana); 500 g lapte sau iaurt; 2-3 linguri de ulei crud la salata; 4 albusuri de ou copt sau fiert (scad apetitul); 1 lingurita de zahar sau zaharina (2 tablete/zi); 3 litri de lichide pe zi; se reduce sarea; de trei ori pe saptamana se consuma cate un ou intreg moale, dimineata sau la pranz, niciodata seara.
De retinut: - nu este admisa nici un fel de bautura alcoolica sau cafea; - nu se prajeste nimic; - se iau imbucaturi mici si se mesteca mult, pana cand bolul alimentar aluneca de la sine; - nu se bea apa la masa.
Se va obtine astfel slabirea cu cate 1 kg pe saptamana... Ganditi-va... patru saptamani, patru kilograme...
Sa va fie de folos, va doresteMarilena Stavar - str. Bradet nr. 2, ap. 10, Sighisoara, jud. Mures