Strabunica stie tot

Redactia
Din lumea plantelor...Musetelul - Frumusete: stergeti-va fata dimineata si seara, dupa demachiaj, cu o infuzie de musetel (15 flori la un litru de apa). Potoleste tenurile uscate si iritate.. - Sanatate: daca aveti ochii iritati si pleoapele umflate, aplicati pe ei doua tampoane umezite intr-o infu...

</b>
<b>
Din lumea plantelor...</b><b>Musetelul - Frumusete: stergeti-va fata dimineata si seara, dupa demachiaj, cu o infuzie de musetel (15 flori la un litru de apa). Potoleste tenurile uscate si iritate.
- Sanatate: daca aveti ochii iritati si pleoapele umflate, aplicati pe ei doua tampoane umezite intr-o infuzie preparata din 5 flori de musetel oparite cu o cescuta de apa clocotita. Infuzia se aplica calduta, vreme de zece minute, stand intinse pe pat. Acest procedeu atenueaza si cearcanele.
- In gradina: musetelul iubeste soarele si rezista la seceta. Plantati-l in tufe, la distanta de 8-10 cm. Dupa ce creste, va forma un covor uniform.
- Aperitiv alcoolic: intr-un litru de vin curat, alb sau rosu, puneti la macerat 40 de flori de musetel si o lingura de coaja de portocala uscata si maruntita, 40 bucati de zahar si un pahar de rom. Lasati lichidul sa stea 5 zile in camara. Strecurati-l si serviti-l cu cuburi de gheata. E delicios.

Ridichile - Daca sunt vestejite lasati-le 20 de minute in apa calduta.
- Prezentare florala: faceti o incizie in forma de cruce pe bulbul ridichii, apoi puneti-le cateva minute in apa sarata. Se vor deschide ca niste flori si vor decora frumos platourile cu aperitive.
- In gradina: daca le udati regulat, nu vor fi piscacioase si seci.
- Sanatate: vin de ridiche neagra, contra artrozei si artritei - intr-un litru de vin alb de buna calitate, puneti la macerat vreme de doua saptamani o ridiche neagra bine spalata, dar necuratata de coaja, data pe razatoarea mare. Se ia un paharel de vin, dimineata, pe stomacul gol, vreme de doua saptamani.