Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... . . "Bunica mea sufera de melanom malign la ureche" Bunica mea, in varsta de 88 de ani, este diagnosticata cu melanom malign pavilion auricular stang, cu metastaze ganglionare la gat, pareza pleoapa si ochi stang. Acum face tratament cu Mialgin (patru pastile pe zi), Tramadol, A...

Cititorii Intreaba...

</b>
<b>
"Bunica mea sufera de melanom malign la ureche" Bunica mea, in varsta de 88 de ani, este diagnosticata cu melanom malign pavilion auricular stang, cu metastaze ganglionare la gat, pareza pleoapa si ochi stang. Acum face tratament cu Mialgin (patru pastile pe zi), Tramadol, Algocalmin, Movalis, Paracetamol, dar durerea nu cedeaza decat putin, pentru scurt timp si este mult mai puternica noaptea. Mai sufera de insuficienta cardiaca grad 3 cu fibrilatie arteriala, pentru care face tratament cu Enap, Digoxin, Spironolactona si Furosemid. Este pe deplin constienta si plina de putere si energie, dar durerea o macina tot timpul si ne doare si pe noi sa o vedem suferind. Ce tratament ar trebui sa urmeze? Asteptam cu multa speranta un raspuns cat mai grabnic si fie ca Sfintele Sarbatori de Paste sa va gaseasca pe toti cu sanatate!
Diana


"Am fost diagnosticata cu sarcom stromal" Va scriu cu speranta ca exista un cititor care cunoaste o solutie pentru rezolvarea problemei mele. Am 59 de ani si in luna ianuarie 2003 am fost operata de tumora uterina. In urma operatiei, mi s-a facut histerectomie cu anexectomie totala si am fost diagnosticata cu sarcom stromal cu agresivitate inalta. La recomandarea unui medic oncolog, mi s-a propus un tratament hormonal, dupa care urmeaza chimioterapia. Avand un organism foarte slabit, nu sunt de acord cu acest tratament. Daca v-ati confruntat cu o asemenea suferinta si ati reusit sa o invingeti, va rog sa imi recomandati un tratament naturist sau un medic care mi-ar putea prescrie un alt fel de tratament. Va multumesc.
Maria Parneci - Bucuresti, tel. 021/220.06.07


"Doresc un tratament naturist pentru sechele complexe ambursionale" Am 32 de ani si in urma cu un an am avut un accident (intr-un incendiu) in urma caruia am ramas imobilizat la pat. Am fost internat sase luni si am fost diagnosticat cu sechele complexe ambursionale la ambele membre inferioare (retractie in flexie prin cicatrice cheloide la ambele gambe). Nu am dureri, dar nu pot indrepta picioarele pentru a putea merge. Daca cineva stie un tratament naturist, il rog sa mi-l comunice. Va multumesc anticipat.
B.A. - Hunedoara


</b><b>"Le rog pe mamici sa ma ajute sa-mi vindec surioara" Ma numesc Ana-Maria Ducuta, sunt din Slobozia, judetul Ialomita, eleva in clasa a Vi-a B la Scoala nr. 3 si apelez la bunavointa dvs. pentru a-mi rezolva o problema ce ma apasa de mult timp. Am o surioara in varsta de patru ani care ma face sa sufar din cauza bolii ei. De la varsta de 2 ani, din cauza ca i s-a recomandat o doza mai mare de vitamina B, i s-a distrus flora bacteriana. De atunci urmeaza un regim strict, care ii interzice sa consume fructe, legume, nehranindu-se corespunzator. Daca ma vede mancand ce ea n-are voie, imi spune: "Poti sa mananci. Nu-i nevoie sa te ascunzi. Eu nu am voie ca ma doare burticica. Vreau doar sa miros un pic, te rog". M-a impresionat intelegerea de care a dat dovada si mi-am zis ca voi face tot ce-mi sta in putere ca s-o vindec. Apelez la sufletele mamicilor pentru a ne ajuta sa trecem peste aceasta situatie grea, oferindu-ne o reteta naturista, o alta cale de vindecare decat spitalul. Traiesc cu speranta ca surioara mea se va vindeca si zambetul ii va reveni. Astept nerabdatoare raspunsul dvs. in viitoarele numere ale revistei. Cu aleasa pretuire si stima,
Ana-Maria Ducuta

</b>
<b>
"Fiul meu sufera de boala Legg Calve Perthes" Caut cu disperare un tratament naturist pentru boala Legg Calve Perthes (necroza aseptica de cap femural bilateral) cu deficit motor sever, retard mintal profund. Baiatul meu are 14 ani si sufera de aceasta boala. Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist eficient. Va multumesc.
Rodica Giurgiu - com. Lovrin nr. 566, jud. Timis, cod 1957, tel. 0256/38.10.61


"Sotul meu are ginecomastie" Acum cinci ani sotului meu i s-a umflat si i s-a intarit sanul stang. A facut cinci mamografii, dar medicii nu i-au putut pune un diagnostic. Acum a inceput sa aiba si dureri. Ultimul diagnostic a fost ginecomastie. Doresc din tot sufletul sa-mi indicati un tratament naturist. Sotul meu nu bea, nu fumeaza si nu mananca de cinci ani carne de porc. Suntem speriati la gandul ca poate fi o forma de cancer. Nu vrea sa faca nici punctie, si nici operatie. Va rog din tot sufletul sa imi recomandati un tratament naturist. Sotul meu este alergic la medicamente si nu poate sa ia antibiotice. Va multumesc din tot sufletul si Domnul sa va ajute.
Mihaila Gheorghe - str. Unirii, bl. 20A,
ap. 4, Buzau, cod 5100


"Ma balonez, indiferent ce as manca" Am fost operata la intestinul gros de un polip sigmoidian si mi s-au extirpat 30 cm din intestin. Dupa operatie am ramas cu balonari puternice. Necazul cel mare este noaptea: dupa un somn de trei ore, ma trezesc umflata si elimin gaze, adorm iarasi, dar la trezire sunt din nou balonata la stomac si intestine, cu senzatie de voma, fara pofta de mancare. Am luat tot felul de medicamente care ajuta digestia, dar fara nici un rezultat. Am slabit enorm, am un gust amar in gura, desi am fierea scoasa. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un tratament naturist sau sa ma indrumati la un doctor bun. Va multumesc si Dumnezeu sa va dea sanatate.
Elena - Ramnicu-Valcea
Inlocuiti definitiv painea cu o fiertura de grau macinat (uruiala), care se face ca mamaliga. Veti scapa de toate necazurile. O puteti prepara cu miere sau sare, dupa gust. Se potriveste ca adaos la orice mancare, dar si la fructe.


"Sotul meu sufera de hidrosadenita" Sotul meu in varsta de 39 de ani sufera de o boala numita hidrosadenita, diagnostic pus de medicii dermatologi din Brasov si Targu Mures. Face tratament de 7 ani, dar fara nici un rezultat. As dori sa stiu daca hidrosadenita se poate vindeca, avand in vedere ca la sotul meu s-a extins la ambele axile, inghinal si la intestinul gros. Am incredere ca imi veti intinde o mana de ajutor. Va multumesc anticipat.
Maria Barbu - Fagaras


</b><b>"Am un testicul de 5 ori mai mare decat celalalt" Sufar de o boala de testicule, unul fiind marit in volum de aproximativ 4-5 ori si foarte tare. Aceasta suferinta dureaza de aproximativ un an. Tin sa va precizez ca am fost consultat de un medic urolog din Timisoara, insa acesta nu a putut stabili un diagnostic si mi-a cerut sa fac o biopsie, lucru pe care l-am refuzat, fiindu-mi teama. De aceea va rog sa-mi recomandati un tratament care sa excluda medicina alopata. In speranta ca voi primi un raspuns prin intermediul revistei dvs., va multumesc anticipat.
J.D. - Timisoara

</b>
<b>
"Lesin la vederea sangelui sau la o simpla injectie" Sunt eleva in clasa a Xii-a si am mari probleme cu dantura, pe care nu le pot rezolva. Nici un medic stomatolog nu vrea sa ma trateze cand aude de problema mea: lesin cand vad sange, cand stiu ca urmeaza sa mi se faca o injectie, cand trebuie sa fac analize... Mi-e groaza cand ma gandesc la ace. Nu sunt epileptica. De fapt, in afara problemelor pe care le am cu dantura, sunt foarte sanatoasa. Imi puteti da un sfat? Cum pot scapa de aceasta fobie ciudata? Va multumesc.
Gina - Piatra-Neamt


</b><b>"Sufar de hipogonadism" Am 17 ani si sufar de hipogonadism (insuficienta ovariana, pubertate intarziata). Am urmat tratamente prescrise de medicul endocrinolog cu Etinilestradiol, Duphaston si Premarin, dar fara rezultat. Va rog sa ma ajutati, recomandandu-mi un alt tratament (medicamentos sau natural). Va multumesc anticipat si sper sa primesc raspuns in curand!
Mariana Ungureanu -
e-mail: mariana@compan.ro


"Din cauza unui virus, pierd sarcina la 6 saptamani" Am 28 de ani si pana in prezent am pierdut trei sarcini, toate de sase saptamani. Am incercat diverse tratamente si medicul sustine ca din punct de vedere ginecologic nu exista nici o piedica in dezvoltarea fatului. Cauza ar fi existenta unui virus care opreste evolutia sarcinii la sase saptamani. Va rog mult sa ma ajutati, indicandu-mi un cabinet medical unde as putea face investigatii in vederea descoperirii acestui virus. Va multumesc anticipat.
Daniela - Constanta

Cititorii Raspund


"Cum ma pot vindeca de o inflamatie a unui nerv periferic?"
(Raspuns pentru Raluca, F. As nr. 498) Ar fi indicata o radiografie a coloanei vertebrale (regiunea cervicala) pentru precizarea diagnosticului, in cazul in care suferinta dvs. este cauzata de o nevralgie a nervului Ainoli. Am obtinut rezultate foarte bune si rapide in urma a 3-5 infiltratii locale cu Novocaina 1% (sau Xilina, pentru evitarea unor reactii adverse). In unele cazuri, bolnavii n-au mai fost nevoiti sa repete acest tratament. In cazul in care durerile nu mai revin, dupa o perioada de una-doua saptamani e indicat sa incercati o usoara gimnastica (miscari ale capului in diferite directii, fara a forta) pentru ameliorarea circulatiei locale, usoare masaje cu alifii sau geluri pe baza de uleiuri aromate (se gasesc la Plafar). Rezultate foarte bune se obtin prin aplicarea unei perne umplute cu cimbru, musetel si coada-soricelului in regiunea cefei sau prin masaje cu ulei de sunatoare. Consumati tinctura de sunatoare - 10-15 picaturi, o data pe zi, sau ceai de sunatoare - 2-3 cani pe zi. Va doresc vindecare rapida!
Victoria Stoica - Aleea Snagov, bl. Iv, sc. 3, ap. 118, Cluj-Napoca, tel. 0264/15.53.18


"Sufar de pitiriazis uscat al scalpului"
(Raspuns pentru Adriana-Dana - Targoviste,
F. As nr. 498) Luati legatura cu d-l Gheorghe Motorca de la "Farmacia Verde" din Oradea, tel. 0259/12.52.52, 0744/57.05.85, 0745/52.19.88. Cu tratamentul d-lui Motorca va veti vindeca complet. In paralel, tineti un regim naturist, compus numai din legume si fructe. Succes!
Veronica - Bucuresti
Se amesteca 1/2 tub de Jecolan cu galbenusul unui ou pana se obtine o maioneza. Se desface parul carari-carari si cu maioneza respectiva, luata pe varful degetelor, se maseaza bine radacina parului. (Daca nu este destula compozitie, se prepara dintr-un tub de Jecolan cu doua galbenusuri de ou.) Jecolanul regenereaza la nivelul celulelor, galbenusul hraneste. Se acopera capul cu un prosop de bumbac curat si se lasa "crema" sa actioneze timp de 24 de ore, dar e suficient si de seara pana dimineata. A doua zi dimineata va spalati pe cap. Se constata o ameliorare - daca nu chiar rezolvarea necazurilor - de la primul tratament. Tratamentul se repeta la o saptamana, iar daca nu mai e necesar, se repeta la cateva luni, pentru intretinere. Asa procedez si eu. Inca o idee: au aparut urzicile, folositi-le pentru spalatul parului conform descrierii din cartea Mariei Treben. Va doresc, din suflet, vindecare grabnica!
Magdalena Tampa - str. Unirii nr. 3, ap. 39, Cluj-Napoca, cod 3400, tel. 0264/14.28.01


"Sotul meu face repetate infectii in gat"
(Raspuns pentru Elena Dumitru - Galati, F. As nr. 498) Intr-o sticluta de 50 ml se pun 3-4 ardei iuti tocati marunt, o lingurita de sare si apa fiarta. Dupa 20 de minute se fac tamponari in gat cu ajutorul unei festile de vata bine fixata pe un betisor. Nu se bea nimic timp de o ora. Tratamentul se face ori de cate ori este nevoie. Nu prezinta contraindicatii. Folositi-l cu incredere!
Nicolaie Hurmuzache - str. Neptun, bl. 8, sc. C, Bacau, tel. 0234/16.00.22


</b><b>"Caut un remediu pentru un hemangiom hepatic gigant"
(Raspuns pentru Calin Enache - Constanta,
F. As nr. 498) Va recomand sa va adresati urgent d-nei dr. Rodica Graur, din Constanta, care m-a ajutat si pe mine, intr-un caz foarte dificil, cu medicamente chinezesti. O puteti contacta la tel. 0723/87.87.09. Sa va ajute Dumnezeu!
E. Mugur - Constanta


"Vreau sa-mi aud copila vorbind"
(Raspuns pentru Baciu F. - com. Baiculesti, jud. Arges, F. As nr. 498) Cunosc doi medici de exceptie, tata si fiu, care au un cabinet de acupunctura in Sibiu. Am toata convingerea ca domniile lor va pot ajuta. Dr. Teodor Caba si dr. Marius Caba pot fi contactati in Sibiu, str. Putnei nr. 33, tel. 0269/42.16.98. Mult succes si sanatate!
Tiberiu Dezsi - str. Avram Iancu nr. 9, ap. 45, Orastie, jud. Hunedoara, cod 2600, tel. 0254/24.19.81


"Cum pot scapa de numerosii noduli cauzati de injectii?"
(Raspuns pentru Cristina D. - Suceava, F. As nr. 498) Si eu am facut injectii pentru multe boli si - la fel - am ramas cu noduli durerosi, dar cu ajutorul unor sfaturi (mai din popor) am scapat de ei. Va spun si dvs. cum sa procedati. Luati o frunza de varza cruda si o bateti cu sucitorul pana fibrele se inmoaie si iese putin lichid. Dupa aceea o aplicati pe locul dureros (direct pe piele), o tineti pana a doua zi si repetati procedura pana dispar nodulii si durerile. Sper ca sfatul meu sa va ajute!
Viorica Stanescu - str. Lunii nr. 5, sc. A, ap. 1, Brasov


"De 5 ani sufar de impotenta"
(Raspuns pentru Gheorghe - Brasov, F. As nr. 498) Starea de impotenta sexuala are cauze diferite si se manifesta de la insuficienta sexuala de diferite grade pana la impotenta propriu-zisa. Dvs. sesizati faptul ca aceasta afectiune s-a instalat la varsta de 38 de ani, cand nu poate fi vorba de un declin hormonal, daca nu sunteti suferind de diabet. Nu precizati ce tratament alopat ati urmat si ce specialisti ati consultat; pe langa sexolog, urolog, endocrinolog este necesara si consultarea unui neuropsihiatru si a unui psiholog. Va recomand un tratament naturist de baza accesibil, care va incepe cu cateva reguli stricte: fara alcool, fara tutun, fara situatii stresante, conflictuale. Promovati in alimentatia dvs. alimente bogate in zinc, element mineral specific biometabolismului testiculelor si prostatei. Zincul se gaseste in alimente de origine marina (pesti, stridii, alge marine, varec, clorella), dar si in carne (ficat, fudulii, inima, rinichi), germeni de grau si de ovaz, seminte de dovleac (neprajite, pentru a nu distruge vitaminele E, B etc.), oua, lapte, mustar. Consumati cat mai multe alimente afrodisiace: telina, ardei iute, ceapa, praz, usturoi, laptuca si in mod deosebit oua de prepelita crude. Alcoolul se admite numai sub forma de bitter suedez sau extract alcoolic din obligeana (trestie mirositoare) sau cate un pahar de vin rosu, fiert cu roinita sau sanziene albe. Alte produse naturiste gasiti in magazinele Apicola: Apilarnil Potent, Yohimbina si Ginseng. Puteti incepe cu ceaiuri de frunze de telina, cimbru de gradina, seminte de morcov. Foarte bune sunt inflorescentele de morcov salbatic si semintele de urzica, dar aceasta numai la vara. Daca imi trimiteti un plic timbrat si autoadresat, va pot recomanda si exercitii de yoga, precum si presupunctura simpla sau cu unguent ce contine venin de albine. Dar cel mai eficient tratament naturist este cel cu maduva din coarne de cerb cu varsta de peste 6 ani, care contine o substanta cu efect direct asupra sferei genitale. Tuturor cititorilor care ajung in declin sexual le recomand sa citeasca urmatoarele carti: "Remedii pentru tulburarile sexuale ale barbatului de toate varstele", de Dumitru Boiciuc, "Telina - inamicul nr. 1 al esecurilor sexuale", de Maurice Mess?gu?, "Probleme de sexologie masculina", de N. Maicaneanu, V. Sahleanu, B. Ionescu, "Boli specifice barbatilor", de Maria Treben, "Biblia vitaminelor", de Earl Mindel, "Mierea si alte produse naturale", de B.C. Jarvis. De asemenea, le recomand sa-mi scrie in mod amanuntit cum se manifesta deficitul sexual, ce medic au consultat, ce medicamente au folosit si eventual in ce etapa de vindecare au ajuns.
Enciu Nicanor, biolog pr. medical - str. Baisoara nr. 9, ap. 83, Cluj-Napoca

</b>
<b>
"Tatal meu are tumora pulmonara fara metastaze"
(Raspuns pentru Liliana Olga - Galati, F. As nr. 499) Se iau doua borcane de 10 l fiecare. Intr-un borcan se pun 2 sfecle rosii de 1 kg, curatate de coaja si date pe razatoarea mare, apoi se umple borcanul cu apa clocotita. Incepand cu a doua zi, beti in loc de apa acest lichid, de cate ori va este sete. Cand lichidul din primul borcan este pe terminate, se prepara imediat al doilea borcan, pentru a nu se intrerupe tratamentul. Bolnavul se vindeca dupa patru luni. Sfecla rosie nu este recomandata pentru cei care sufera de diabet. Dumnezeu sa va ajute!
Ana Cosa - str. Rahovei nr. 81, bl. 28,
sc. B, ap. 38, Sibiu, cod 2400


"Doresc un tratament naturist pentru hipercolesterolemie"
(Raspuns pentru Elena Simion - Bacau, F. As nr. 517) Se face urmatorul preparat: zilnic, se taie o lamaie in doua. Jumatate se stoarce intr-un pahar, cealalta jumatate se taie marunt si se pune la fiert in 250 ml apa, la care se adauga o lingurita de zahar. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie coaja. Se scurge bine si se amesteca cu sucul pus in pahar. Cantitatea se imparte in doua - o parte se ia dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa, cealalta parte se ia inainte de masa de pranz. Zilnic, mergeti pe jos cel putin o ora sau cu bicicleta 30 de minute sau chiar mai mult. Sa auzim numai de bine!
Ana Cosa - Sibiu


"Am polipi pe colon, cu inceput de malignizare"
(Raspuns pentru Silvia Mocioiu - Pitesti, F. As nr. 499) Stimata doamna, m-am confruntat si eu cu aceasta suferinta. Pe mine m-a ajutat foarte mult terapia microclismelor cu marul-lupului. Intr-o canita puneti la fiert 100 ml apa si cand da in clocot adaugati o lingurita de marul-lupului. Lasati la infuzat pana ajunge la o temperatura suportabila si faceti microclisma cu ajutorul irigatorului. Ramaneti in pozitie orizontala, pentru a retine ceaiul in colon cel putin 20 minute. Dupa aceea, numai daca simtiti nevoia, puteti evacua... Eu, dupa trei-patru zile m-am obisnuit, colonul retinea lichidul, il resorbea. Acest tratament trebuie facut zilnic, timp de 21 de zile. In urma acestei terapii, polipii mei au disparut, astfel ca la colonoscopia efectuata dupa vreo trei luni, doctorul (care preconizase o eventuala interventie chirurgicala) nu-si prea putea explica "minunea". Incercati si dvs. si, in acelasi timp, rugati-va mult la bunul Dumnezeu. Va doresc multa sanatate!
E. Gheorghe - Timisoara, tel. 0256/14.73.43


"Stiti vreun tratament naturist pentru cancer genital?"
(Raspuns pentru Angel - Iasi, F. As nr. 499) Tot ce am scris este din experienta proprie, trecand prin diferite incercari. Printre multiplele boli cu care am fost diagnosticata, am avut si cancer uterin in faza a treia, si neoplasm mamar cu metastaza chistica la sanul drept, in faza avansata. In ciuda tratamentelor la diferite spitale din Bucuresti, boala avansa. Am refuzat orice interventie chirurgicala sau radiatii, zicandu-mi ca si asa mor, dar sa mor nemutilata. M-am hotarat in ziua de Craciun a anului 1990, la disperare, sa nu mai iau nici un fel de tratament si sa urmez o dieta strict vegetariana (foarte putin trecuta prin foc), totul crud - fara carne, zahar, prajeli, cafea. Am mancat multe legume si zarzavaturi, fructe si salate. Zilnic am mancat un ou crud (fecundat) cu miere si lapte caldut; tarate de grau inmuiate, musli facut din grau, orz, ovaz, secara, orez, macinate ca de pasat, inmuiate de seara, amestecate cu miere, nuci si mere rase. Am baut ceaiuri de tataneasa, dragaica, marul-lupului, galbenele, coada-soricelului - 2 l pe zi. Am consumat zilnic multa miere, 1-2 linguri de polen, 2-3 linguri de ulei de masline. Zilnic am facut o clisma cu trifoi rosu si coada-soricelului (alternativ). Am luat 3 linguri de bitter suedez, de trei ori pe zi. Am pus comprese cu frunze de tataneasa si frunze de varza zdrobite cu sucitorul pe partea bolnava. Am tinut 16 luni acest regim, timp in care am avut dureri, varsaturi, diaree, ceea ce a dus la dezintoxicarea organismului si la vindecare. Acum sunt un om normal si mananc de toate (fara abuz). Multa sanatate!
Eugenia Iliescu - str. Pestera, Baia de Fier, jud. Gorj, cod 1532, tel. 0253/46.12.19

</b>
<b>
"Cum pot scapa de o depresie recurenta cu tulburari digestive?"
(Raspuns pentru Alina - Giurgiu, F. As nr. 499) 1. Draga Alina, sunt si eu o fata aproape de varsta ta, am 21 de ani si in urma cu patru ani mi s-a declansat o boala asemanatoare. Aveam o stare de tristete, de teama fara motiv, agitatie, agravata de faptul ca in fiecare dimineata ma trezeam cu stari de greata si voma. Aveam zile in care, orice mancam, vomitam, stomacul meu nu primea nimic. Nu mai stiam ce sa fac, nu mai puteam dormi, invata, eram disperata, devenisem ipohondra, credeam ca am cancer. Culmea, toate analizele ieseau bine, in afara de vezica biliara lenesa si stomacul plin cu acid gastric. Insa tot ce luam contra vomei (Emetiral, Metoclopramid etc.), pentru bila, contra acidului gastric, contra starii mele psihice, nu avea nici un efect. Iti spun toate astea ca sa-ti dai seama de starea mea, sa fii atenta la ceea ce-ti scriu, pentru ca pe mine atunci nu a avut cine sa ma invete si eram avertizata mereu ca, daca mai continuu asa, voi ajunge la spitalul de nebuni. Insa nu este adevarat acest lucru. Intotdeauna, chiar si in clipele de criza, de spaima, de disperare, pastreaza-ti speranta, spune-ti mereu ca nu ai nimic grav, ca te vei vindeca, ca vei fi bine. Pana la urma, subconstientul tau va reactiona la acest stimul si boala se va ameliora, sau chiar se va vindeca. Eu iti propun o schema de tratament prescrisa de un medic neuropsihiatru, care la mine a avut efect. Mi-a ameliorat foarte mult aceasta afectiune, dar nu a vindecat-o, pentru ca astfel de boli nu se vindeca, dar se amelioreaza simtitor, cu perseverenta, cu speranta, optimism si, mai ales, credinta in Dumnezeu. Iata tratamentul: mai intai, renunta la toate celelalte medicamente si, timp de doua-trei zile, daca poti, fa o pauza, nu mai lua nimic. Daca nu, ia urmatoarele, dupa ce-i ceri parerea unui medic de specialitate: Hidroxizin 25 mg - cate 1/2 pastila de trei ori pe zi, Levomeprazin 2 mg - 1 pastila dimineata si 1 pastila seara, Romener 100 mg - 1 pastila de trei ori pe zi. Incearca acest tratament cateva zile (o saptamana). Daca nu simti nici o ameliorare, renunta la el. Iar daca e vreo imbunatatire, urmeaza tratamentul 10 zile. Dupa aceea urmeaza o cura de intretinere doar cu Hidroxizin si Romener. Pentru bila lenesa, incearca sa bei, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, ceai de pelin (o lingurita de planta la 200 ml apa) si medicamentul Hepatobil. Pentru stomac, daca ai probleme, ia dimineata si seara cate o pastila de Ulcoran sau Gavison (praf) - cate o lingurita dupa fiecare masa. Incearca sa mergi la biserica, mai ales la manastiri, unde se canta frumos. Lasa muzica religioasa sa te patrunda. Asculta muzica religioasa ortodoxa, citeste Biblia, carti religioase si de rugaciuni. Evita lucrurile care iti produc suferinta sau emotii puternice neplacute, stres, evita neintelegerile si certurile, alunga din mintea ta gandurile negative si incearca sa fii mai buna si mai generoasa. Nu pot sa-ti recomand nici un regim; eu nu am tinut regim, pentru ca pe mine nu m-a ajutat. Cand imi era foarte rau, mancam cate o banana si beam lapte batut. Iti doresc multa sanatate si bucurii, iar pentru nelamuriri, suna-ma.
Irina Donisan - Radauti, jud. Suceava, tel. 0230/56.19.65