Cititorii Intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Prietena mea sufera de boala Sudeck" Va scriu in numele unei prietene care, in urma unei cazaturi si-a fracturat mana si a fost diagnosticata cu boala Sudeck (complex regional pain syndrome I). Desi a incercat foarte multe tratamente, nici unul nu a dat rezultate, iar acum e d...

Cititorii Intreaba...

"Prietena mea sufera de boala Sudeck" Va scriu in numele unei prietene care, in urma unei cazaturi si-a fracturat mana si a fost diagnosticata cu boala Sudeck (complex regional pain syndrome I). Desi a incercat foarte multe tratamente, nici unul nu a dat rezultate, iar acum e dispusa sa incerce si tratamente naturiste. Daca cineva cunoaste aceasta boala si tratamentul corespunzator, il rog sa trimita raspunsul pe adresa revistei. Multumesc!
Mihaela Stoichita -
e-mail: st_michaela@yahoo.com

"Sufar de ciroza biliara primitiva" Am fost depistata cu ciroza biliara primitiva abia in anul 2001, desi simptomele le-am avut inca din anul 1998. Am facut tratament cu Colesteramina si Ursofalc. Daca a mai suferit cineva de aceasta boala si s-a vindecat, il rog sa imi scrie. Va multumesc anticipat.
Raveca Oltean - loc. Nazna, com. Sancraiul de Mures, str. Nufarului, nr. 15, jud. Mures, tel. 0265/14.23.55
P.S. Daca exista vreo persoana care poseda Colesteramina, o rog sa ma contacteze.

"Se poate trata azoospermia?" Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema care pana in prezent ni se pare fara rezolvare: suntem casatoriti de cativa ani si pana acum Dumnezeu nu ne-a binecuvantat cu un copil. Ne-am facut amandoi analize si a reiesit ca sotul meu sufera de azoospermie. Daca printre cititori se afla cineva care s-a confruntat cu un astfel de diagnostic sau care ne-ar putea ajuta in vreun fel, il imploram sa o faca prin intermediul revistei. Va multumim si asteptam cu speranta raspunsurile dvs.
Teodora - Iasi

"Mama are cancer uterin in faza incipienta" In urma cu trei luni, mama mea s-a imbolnavit de gripa si a urmat un tratament bine cunoscut de toata lumea - Paracetamol si vitamina C. Neavand rezultate, a trecut la Doxicilina, insa facea zilnic febra (si face in continuare), mai ales seara. Nefiind transportabila, am consultat un medic urolog, deoarece incepuse sa piarda si urina. I s-a depistat o infectie urinara. A urmat tratamentul indicat, de febra nu a scapat, mai mult, in timpul tratamentului a inceput sa piarda sange - vreo doua zile. La controlul ginecologic ni s-a spus ca ar avea cancer uterin in faza incipienta. Mama are 77 ani, este diabetica, are probleme cardiace si nu poate fi operata. Asta ne-a spus doctorul. I-a dat un tratament cu Linostrenol pentru doua luni. Medicul mi-a spus ca acest cancer se va dezvolta in doi-trei ani, poate mai putin, dar fiindca este in faza incipienta, ma gandesc ca poate ma ajutati sa intru in posesia unui tratament naturist care sa-i prelungeasca viata. Stiu, mama este in varsta si poate credeti ca nu mai are sanse, dar eu nu pot sta sa privesc cum moare, fara sa incerc s-o ajut. Mama este mama si la 100 de ani si tot repede ni se pare ca o pierdem. Va multumesc anticipat!
Gabriela Gaman - Brasov
(Apelati cu toata increderea la d-l dr. Cristian Boerescu, tel. 021/423.05.83)

"Doresc un tratament pentru ulcer varicos deschis" Am 54 de ani si am ulcer varicos deschis de un an si patru luni. Am fost internata, am facut tot felul de tratamente pentru circulatie, dar degeaba. Va rog din inima sa ma ajutati cu un tratament naturist. Va multumesc. Dumnezeu sa va dea sanatate!
Elisabeta Hrum - Bacau

</b><b>"Nepotelul meu, in varsta de 10 luni, este foarte agitat si sufera de constipatie" Copilul s-a dezvoltat normal pana in acest moment si fiind primul copil este inconjurat de toata dragostea si atentia parintilor sai. Cu toate acestea, au un mare necaz. Este un copil nelinistit, agitat, mai ales noaptea, cand doarme putin si plange. In timpul noptii mananca foarte mult, ca si cum ciclul noapte-zi ar fi total inversat. Sufera de asemenea de o constipatie severa si "iese afara" numai cu supozitoare. Au fost consultati pana acum mai multi medici care au indicat ca tratament somniferele, desi copilul are numai 10 luni, ceea ce nu poate fi acceptat de parinti. S-ar putea ca anestezia facuta la nastere mamei sa fi afectat fatul? Exista metode naturiste, plante, ceaiuri, produse apicole etc. (sau poate medicina homeopata) care sa-l linisteasca pe copil si sa-i reglementeze orele de alimentatie? Ce solutii exista pentru a rezolva problema constipatiei, care probabil intretine starea de neliniste si agitatia copilului? Mii de multumiri celor care vor gasi ragazul necesar pentru a raspunde acestor cateva randuri si mai ales revistei "Formula As", pentru tot ceea ce face.
M. Gyergyai - Fagaras, jud. Brasov,
e-mail: gyergyai@pcnet.ro

"Cum pot impiedica recidiva unui polip uretral" In septembrie 2002 am fost operata de polip uretral, care aparuse in acelasi loc de unde mi s-a extras altul in urma cu cinci ani. Puteti sa-mi recomandati un tratament care sa impiedice recidiva? Acum am ceva probleme cu urinarea, in sensul ca urinez in jet subtire, care dureaza. Multumesc anticipat si va doresc sanatate.
Iuliana Raicescu - Videle, jud. Teleorman

"Se poate trata cherato-dermita?" Am 43 de ani si m-am nascut cu cherato-dermita palmara stanga si dreapta. Am palmele rugoase si verzi la culoare. Am folosit diverse unguente, dar totul a fost in zadar - si astazi ma confrunt cu aceeasi afectiune. Poate stie cineva un tratament naturist care sa ma ajute.
Dan Mihaescu - Ploiesti

"Mama are o multime de negi rosii, care-i provoaca arsuri" Va rog sa ma ajutati intr-o problema destul de grava, pe care o are mama mea, in varsta de 58 de ani. De cativa ani buni, i-au aparut pe spate si pe abdomen niste negi de culoare rosie, care mai ales noaptea o deranjeaza foarte mult. Nu-i puroiaza, dar simte ca o ard. Mai grav este faptul ca au inceput sa-i apara pe cap, pe maini, pe picioare si chiar pe fata si, desi sunt mai micuti, mi-e tare teama ca se vor mari si o vor face sa sufere si mai mult. Sunt disperata, nu stiu cum s-o ajut. Medicul care a consultat-o i-a recomandat cauterizarea, dar nu suntem de acord cu ea, deoarece sunt prea multi si i-ar provoca suferinte destul de mari, fara sa avem garantia ca nu vor mai aparea. Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva si a reusit sa scape sau cel putin sa-si atenueze suferinta, il rog din suflet sa-mi dea de stire prin intermediul revistei. Va multumesc din suflet.
Carmen Iordanescu - sat Robesti, com. Caineni, jud. Valcea

"Am alergie cronica, probleme cu ochii, cu urechile si cu stomacul" In urma cu patru ani, am mancat o bucata de peste prajit de la care m-am ales cu o alergie cronica. De atunci, am facut diferite tratamente, vaccinuri, dar n-am rezolvat mare lucru. Am probleme cu ochii (blefaro-conjunctivita), cu urechile, ma doare rau capul si, mai nou, mi-a aparut in spatele urechii un ganglion care ma deranjeaza. Mai am probleme cu stomacul, am colon iritabil si cred ca toate s-au accentuat de la acea alergie la peste. Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o indrumare catre un medic, ii voi ramane vesnic indatorata. Va multumesc din suflet.
Eugenia Lupu - Slatina

"Sufar de diabet si-mi pierd vederea pe zi ce trece" Sunt bolnava de diabet zaharat din 1976, iar din 1990 sunt insulino-dependenta. Incepand din 1995, am inceput sa-mi pierd vederea (am diagnosticul A.O. retinopatie diabetica proliferativa la ochiul drept total, iar cu ochiul stang zaresc lumina zilei si cea artificiala mai puternica). Ma puteti ajuta sa-mi imbunatatesc cat de cat starea de sanatate? Astept cu speranta un raspuns in paginile revistei. Cu multumiri,
Ana Galis - Oradea

"Vreau sa iau legatura cu o persoana operata de cifoscolioza" As dori sa cunosc prin intermediul revistei dvs. un copil operat de cifoscolioza. Vreau sa stiu cum se simte dupa operatie. Baiatul prietenilor mei (17 ani) are acest diagnostic, dar refuza operatia. Poate cineva sa spuna ce s-ar putea intampla pe viitor cu el? Are gradul de cifozitate de 50%. Poate cineva operat deja sa-l incurajeze? Va rugam mult sa ne ajutati, pentru ca operatia este urgenta, iar noi nu stim ce decizie sa luam. Cu mii de multumiri,
Monica Cozmei - tel. 0740/86.69.06

"O caut pe d-na Lucretia Eugenia Brezeanu" Va rog din suflet sa ma ajutati sa o gasesc pe d-na Lucretia Eugenia Brezeanu, licentiata in inginerie chimica, care practica opoterapia. Daca stiti adresa cabinetului din Bucuresti sau numarul de telefon al dumneaei, va rog din suflet sa ma ajutati. Va multumesc anticipat!
Ioana Cernat - Bucuresti, tel. 021/456.75.35

Cititorii Raspund

"Exista tratament naturist pentru insomnie cronica?"
(Raspuns pentru Elena Ionescu - Bucuresti,
F. As nr. 514) A aparut mai demult in librarii cartea dr. Stephen T. Chang, intitulata "Sistemul complet de autovindecare - exercitiile daoiste interne", in care sunt prezentate o serie de exercitii foarte simplu de executat, pentru vindecarea diverselor afectiuni, printre care si insomnia cronica. La recomandarea mea, un bun prieten s-a eliberat de povara medicamentelor prescrise de medici, practicand exercitiile daoiste interne. Si astazi doarme fara medicamente. Prietenul meu a luat in fiecare seara, timp de noua ani, Amitriptilina si Medazepam, pentru a putea dormi. In primul an, a incercat de doua ori sa reduca treptat doza, conform indicatiilor date de medic, dar nu reusea sa doarma, fapt ce l-a determinat sa reia tratamentul cu doza initiala. Devenise dependent de Medazepam (dependenta se capata dupa o administrare timp de doi ani, spun unii medici) si, bineinteles, tratamentul prescris i-a adus si alte complicatii. Acea "formula magica", combinatie de medicamente pe care le luati si dvs., modifica arhitectura naturala a somnului si incetineste intregul metabolism, ducand si la aparitia altor afectiuni nedorite. Nici nu va imaginati bucuria imensa a prietenului meu, care era atat de sceptic la inceputul practicarii exercitiilor! Eu personal doresc cat de curand sa va bucurati si dvs. de un somn natural, recomandandu-va sa cititi mai intai aceasta carte si sa incepeti practicarea exercitiilor daoiste interne. Va pot oferi o copie a cartii, in cazul in care nu o mai gasiti in librarii.
Emil - tel. 0241/83.13.14, e-mail: intermar@artelecom.net

</b><b>"De 10 ani am dureri sfasietoare de stomac"
(Raspuns pentru Mona Vlad - Timisoara, F. As nr. 534) M-am confruntat cu asemenea dureri de stomac cu patru ani in urma, incat imi doream sa mi-l scot de la locul lui. Am urmat sfatul unei farmaciste si am luat medicamentul Almagel, conform prospectului (este o suspensie placuta la gust), si Antacid tablete, care mi-au usurat viata, deoarece au reglat pH-ul stomacului in asa fel incat astazi nu mai am nici o problema. Sa va dea Dumnezeu sanatate!
E. Dinu - jud. Prahova

</b><b>"La 23 de ani sufar de alopecie"
(Raspuns pentru Elena Vranceanu - Comanesti, jud. Bacau, F. As nr. 536) In urma publicarii raspunsului meu pentru Elena Vranceanu, am primit mai multe telefoane in care am fost rugata sa precizez detalii cu privire la tratamentul cu solutia magica impotriva caderii parului. Este indicat sa se aplice tratamentul seara, inainte de culcare. Asadar, solutia se aplica pe parul curat. Cu un tampon de vata se maseaza radacina firului de par, pana cand pielea se inroseste. Dupa aplicarea tratamentului, se acopera capul cu un batic si se doarme cu el pe cap. A doua zi dimineata, parul se poate spala (daca nu trebuie sa iesiti din casa, puteti sa nu va spalati pe cap pana a treia zi). Trebuie sa precizez ca in timpul acestui tratament am aplicat si usturoi, dar numai pe parul curat si nu in acelasi timp cu solutia. Tratamentul cu usturoi se face doua zile la rand (se curata un catel de usturoi, se taie in jumatate pe lat si cu partea zemoasa se maseaza pielea capului; parul se spala cu sapun de casa sau sampon Nizoral). Deci, un tratament complet ar putea insemna: luni - aplicarea solutiei; miercuri si joi - tratament cu usturoi; vineri - tratament cu solutie. Tratamentul trebuie sa dureze cel putin sase luni. Rabdarea este esentiala pentru reusita. Tratamentul se poate aplica si pe parul lung.
Ar fi bine daca in paginile revistei ar aparea si parerea unui specialist dermatolog, cu privire la aceste tratamente naturiste. Cu stima,
Adriana - Bucuresti, tel. 0745/13.25.60

"Se poate vindeca ciroza hepatica?"
(Raspuns pentru R.T. - Bucuresti, F. As nr. 539) In primul rand, trebuie sa precizez ca nimeni nu stie cat mai are de trait cineva. Este o mare greseala sa i se spuna cuiva: "Mai ai de trait x luni, x saptamani". Numai Dumnezeu, care ti-a dat viata, stie cat mai ai de trait. Prin aceasta atitudine, bolnavul este "programat", iar dupa ce subconstientul lui a primit aceasta "comanda", lucrurile merg de la sine spre sfarsitul "implacabil" (este vorba de "realizarea automata a predictiilor"). In loc ca bolnavul sa fie incurajat, ajutat sa-si activeze mecanismele de aparare latente nebanuite, este impins sa-si piarda si dramul de speranta pe care il mai are. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa cautati in zona in care locuiti un psihoterapeut care sa practice "Medota Simonton", psihoterapie specifica in cancer. De asemenea, prietena dvs. trebuie sa-si schimbe total stilul de viata, sa renunte la carne, la bauturile alcoolice, la fumat, la cafea, la lactate, la zahar. Sa incerce (daca vrea, va putea) sa manance doar cruditati, sucuri si salate, fructe (cat mai multe lamai), sa bea apa de izvor. Sa apeleze la d-l Nicolae Pop din Cluj, pentru tratamentul cu marul-lupului. Daca isi permite, sa faca un tratament cu produse pe baza de aloe vera, care au ca rezultat dezintoxicarea organismului, intarirea imunitatii si echilibrarea functiilor organismului (daca face citostatice sau radioterapie, aceste produse diminueaza efectele nocive ale tratamentelor mentionate). Prietena dvs. trebuie sa-si recastige speranta, sa vrea sa traiasca. Psihoterapeutul o va ajuta sa constientizeze conflictele, sa inteleaga mecanismele de producere a bolii si - in final - sa-si recastige sanatatea. Daca are ascita, salata de banuti o va ajuta sa elimine lichidul. De asemenea, este bine sa bea ceai de galbenele, anghinare, turita mare, urzica vie, matase de porumb - cate o lingurita din fiecare planta la 2 l de apa (cantitatea pentru o zi). Ceaiul trebuie indulcit cu miere sau baut ca atare, cu suc de catina (aceasta are un continut bogat in vitamina C) sau cu suc natural de lamaie. Vitamina C are efect antioxidant si de intarire a imunitatii, iar ceaiul are si rolul de a intensifica eliminarea substantelor toxice din organism. Sa o ajutati sa se roage, sa-si intareasca credinta, sa considere boala o incercare pe care o poate trece cu ajutorul real, nu mimat, al celor din jur. Degeaba ea incepe sa-si recapete speranta, daca vede in privirile celor din jur condamnarea. Trebuie sa stiti ca prin limbajul nonverbal se comunica deseori mai mult decat prin limbajul verbal, iar minciuna are efect devastator asupra psihicului bolnavului. Va doresc rabdare si sanatate.
Augusta Flonta - Piata Garii nr. 2, Cluj-Napoca, tel. 0745/56.34.75

"Am suferit trei operatii din cauza unor alunite"
(Raspuns pentru Codana - New-York, Sua, F. As nr. 540) Ca sa scapi de neplacutele alunite trebuie sa ai rabdare. Eu iti dau doua leacuri cu care am scapat. Exista o planta, care traieste si in ghiveci, e din familia cactusilor si se numeste aloe. Frunza e groasa si contine un suc cu care sa te ungi de doua-trei ori pe zi. Ustura putin, dar in timp alunitele dispar. Frunza trebuie sa fie proaspata (rupi cate o bucatica ori de cate ori ai nevoie). De asemenea, poti folosi si rostopasca. Tulpina acestei plante contine un suc galben cu care trec foarte bine alunitele. Iti urez multa, multa sanatate!
Viorica Iancu - str. Epureanu nr. 9, bl. 4, sc. A, ap. 7, Barlad, tel. 0235/41.14.36

"Fiul meu are bronsiolita"
(Raspuns pentru Ecaterina - Bacau, F. As nr. 542) 1. La nici 10 km de orasul Bacau exista Sanatoriul Minei Salina din Targu Ocna. Aici isi gasesc alinarea si chiar sunt vindecati un numar mare de pacienti cu afectiuni respiratorii. Cel mai tanar pacient care a beneficiat de microclimatul salin a avut varsta de un an si cred ca baietelului dvs. nu i-ar fi contraindicat acest tratament. Luati legatura cu medicul de familie si cereti-i sfatul in aceasta privinta. Pentru sprijin sau informatii, va stau la dispozitie. Va doresc credinta, sanatate si bucurii!
kinetoterapeut Sandel Maciuca - str. C. Dionisie, bl. E1, ap. 7, Targu Ocna, jud. Bacau, tel. 0723/64.92.30
2. Va recomand urmatoarea reteta, aparuta in "Formula As" in urma cu cativa ani, data de Djala Nelti, cu specificatia ca rezolva orice forma de bronsita si tuse. Eu am avut curiozitatea s-o verific si am recomandat-o tuturor celor din jurul meu, copii sau adulti, si nu au fost dezamagiti. Acesta este motivul pentru care ma grabesc sa v-o transmit. Reteta: se fierb laolalta, timp de trei ore, pe foc mic (cu capac), 1 l apa, 500 g ceapa rasa, 400 g zahar si 50 g miere. Se strecoara si se consuma cate o lingurita de sirop de 4-6 ori pe zi. Multa sanatate.
Profira - Piatra-Neamt

"Sotul meu are recidiva de neoplasm pulmonar"
(Raspuns pentru Cati P. - Bucuresti, F. As nr. 542) - Sucul de sfecla rosie face adevarate minuni. Si eu am fost bolnava de plamani si am fost surprinsa de efectele sale miraculoase. Se beau intre 250 ml si 500 ml pe zi (una sau doua cani). - A doua reteta: intr-un vas de sticla sau portelan se amesteca pana devin o pasta urmatoarele componente: praf de pelin (de la Plafar), fagure de miere cu miere poliflora, spirt (din cereale, de 87o). Se foloseste o lingura de lemn sau plastic. Pasta obtinuta prin mixaj se pune intr-un tifon si se formeaza un pansament care se aplica pe spate, in zona tumorii, si se leaga cu un pansament elastic. Peste pansament, pentru a proteja lenjeria de pat, se pune o folie de plastic. Compresa se pune seara si se ia dimineata. Acelasi continut umezit se foloseste timp de sase zile, dupa care se face alta pasta. - Se mananca 5 pere pe zi. - Se mananca 20 de alune crude dimineata si 20 de alune seara. Va urez insanatosire grabnica!
Rodica S. - Bucuresti

"Mama mea are un picior paralizat, iar la celalalt venele sunt complet sclerozate"
(Raspuns pentru Alina - Pitesti, F. As nr. 543) Pentru desfundarea venelor de la picior si vindecarea ranii poti folosi cu incredere cataplasme cu foi de varza cruda. Se procedeaza astfel: se aleg foi de varza curata, se inlatura nervura groasa, dupa care cu un sucitor sau o sticla se zdrobeste foaia pe o parte si pe cealalta, pana apare un suc. Se pregatesc in acest mod minimum trei foi. Se aplica una peste alta pe zona afectata, apoi se infasoara cu o fasa de bumbac si se acopera cu ceva de lana. Se tine aceasta cataplasma peste noapte. Dimineata se scot foile de varza, iar rana se spala cu vata inmuiata in apa cu sare (se fierbe seara o cana cu apa in care s-a pus o lingurita rasa de sare). Acest tratament se repeta pana la vindecarea ranii. Sotul meu a folosit acest tratament si dupa aproximativ o luna, piciorul s-a vindecat si a fost salvat de la amputare. Va doresc succes si sanatate!
chimist Veronica Nitu- str. Branului nr. 3, Ploiesti

"Fiul meu are anemie feripriva"
(Raspuns pentru E.G., F. As nr. 544) In anemia feripriva se recomanda: catina alba, urzica, teci de fasole fara seminte, tintaura si coada-soricelului. Doar tecile se fierb trei minute, restul plantelor infuzandu-se 10 minute. La 250 ml apa fiarta se pune o lingurita din amestecul de plante. Se beau trei cani de ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mese. Infuzia din fructe de catina: se pune o lingurita de fructe zdrobite la 200 ml apa clocotita; se infuzeaza pana la racire. Se beau trei cani pe zi, din care una seara, la culcare. Ceaiul se poate indulci cu miere de mana, care contine de patru ori mai mult fier decat mierea deschisa la culoare. Sucul de sfecla rosie este foarte eficient, fiind bogat in saruri minerale (fosfor, fier) si vitaminele B1, B2 si C. Se bea zilnic cate o jumatate de pahar, numai dupa micul dejun si cina, timp de trei luni. Sucul se prepara astfel: sfecla curatata se spala, se da pe razatoare, se pune intr-un saculet de tifon si se stoarce bine. De asemenea, se recomanda un lapte fortifiant pregatit din 500 ml lapte, 4 linguri drojdie de bere proaspata, o cana de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine. Cand mierea s-a dizolvat, se adauga inca 500 ml lapte proaspat, continuand amestecarea. Se obtine o bautura bogata in fier, calciu, minerale, vitamine din grupul B. Se bea un pahar intre mese si unul seara, la culcare. Se consuma timp de 20 de zile pe luna. Pentru combaterea anemiei trebuie sa aveti o dieta bogata in zarzavaturi si fructe proaspete, fructe de mare, ficat de vitel si alte viscere. Consumati paine neagra. La fel de eficient este si produsul Hercules si Multifruct Total nr. 1 (se gasesc la Plafar). Beti cat mai multa apa minerala Valcele. Multa sanatate!
Radu Faragau - Calea Romanilor nr. 35, bl. D1,
ap. 34, Arad, cod 2900

"Am dureri articulare foarte mari"
(Raspuns pentru Elisabeta Raducan - Galati,
F. As nr. 564) Stimata doamna, durerile articulare si osoase pe care le aveti pot aparea ca urmare a acumularii in articulatii a radicalilor liberi, care sunt produsi nocivi pentru organism. Numarul de radicali liberi este crescut mai ales in conditiile in care consumam alcool, fumam, traim in zone poluate, avem o viata stresanta. Din fericire, exista substante cu efect antioxidant care au rolul de a neutraliza acesti radicali liberi. Seleniul este una dintre ele, activand o enzima endogena numita glutation peroxidaza. Pe piata romaneasca exista numeroase produse care contin seleniu. Va recomand Bio-Seleniu+Zinc ce contine, pe langa seleniu organic (care are absorbtie maxima), vitaminele A, B6, C si E, precum si zinc, toate acestea crescand potentialul antioxidant al produsului. Probabil ca problemele dvs. sunt cauzate si de premenopauza, iar de aceea va recomand un produs foarte util femeilor aflate la pre si postmenopauza. Acesta este Bio-Marin Plus, care contine si acizi grasi Omega 3. Studiile au aratat ca acestia sunt transformati in organism in substante extrem de active, numite eicosanoizi, cu numeroase efecte biologice pozitive in tesuturi si sange. Combinatia cu acid folic si B12 din Bio-Marin Plus ii creste efectele benefice, asigurandu-va confortul fizic si psihic dorit. Multa sanatate!
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23

"Am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida"
(Raspuns pentru Rodica B. - Bucuresti, F. As nr. 565) Durerile si inflamatiile tot mai persistente de la articulatiile mainilor si genunchilor apar din cauza radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule de oxigen rezultate din procesele metabolice si distrug membranele celulare si proteinele structurale. Seleniul activeaza o enzima endogena cu rol antioxidant, numita glutation peroxidaza, care protejeaza membrana celulara si inhiba inflamatia articulara. Astfel, dispare simptomatologia neplacuta: durerea, imobilitatea, umflarea articulatiilor. Este foarte importanta folosirea unei forme organice de seleniu, de preferat legat de L-metionina, care ii asigura o absorbtie de 100%. De aceea va recomand sa folositi Bio-Seleniu+Zinc care contine pe langa aceste doua minerale si vitaminele A, B6, C si E, un "cocktail" antioxidant ce amelioreaza simptomatologia din artrite, fara a avea efecte secundare. Utilizand pe langa tratamentul clasic si Bio-Seleniu+Zinc, organismul dvs. va putea lupta mai eficient impotriva acestei afectiuni. Va doresc multa sanatate!
dr. Claudia Ciocan - Bucuresti, tel. 021/202.30.23