10 porunci pentru frumusetea unei femei

Redactia
10 porunci pentru frumusetea unei femei. Christie Turlington nu este doar o femeie foarte atragatoare, ea este si o faptura extrem de inteligenta, frumusetea ei fiind luminata din interior. In emisiunile pe care le realizeaza pentru televiziunea americana, cele doua calitati se transforma intr-un v...

10 porunci pentru frumusetea unei femei

Christie Turlington nu este doar o femeie foarte atragatoare, ea este si o faptura extrem de inteligenta, frumusetea ei fiind luminata din interior. In emisiunile pe care le realizeaza pentru televiziunea americana, cele doua calitati se transforma intr-un veritabil regal. Dar arma secreta a superbei prezentatoare de moda este intelepciunea. Cu ajutorul ei, Christie da saptamanal retete de feminitate care se bucura de succes. Iata mai jos o lista de 10 "porunci" extrem de interesante, pe care vi le recomandam.
1. Moda
O femeie nu trebuie sa se supuna niciodata dictaturii modei, ci trebuie sa se conduca dupa fantezia si gustul ei. De exemplu: mini-jupul face picioarele groase - si mai groase, iar o fusta larga face picioarele subtiri - si mai subtiri. Deci, fusta larga se potriveste cu picioarele mai groase, iar fusta mini, cu picioarele mai subtiri.
2. Pieptanatura
Chiar si o frizura nepotrivita poate urati un obraz. Parul lins, pieptanat peste cap, accentueaza un nas prea lung sau o fata rotunda. Dimpotriva: ele vor fi atenuate de o coafura umflata ori de breton.
3. Machiajul
Un machiaj prea accentuat stirbeste personalitatea unui obraz si il face sa semene cu o masca. Dimpotriva: un machiaj discret si decent accentueaza individualitatea expresiei.
4. Culori
Culorile vesmintelor au si ele un cuvant greu de spus. Ele trebuie potrivite in functie de nuanta parului si a tenului. De exemplu: galbenul nu se potriveste cu o blonda si portocaliul cu o roscata. Dizarmonia alunga farmecul. Roscatelor li se potrivesc nuantele de bej, maro, verde, iar blondelor albul, negrul, culorile puternice. Brunetelor si femeilor cu par castaniu li se potrivesc toate culorile, cu exceptia maroului.
5. Podoabe
Prea multe zorzoane deranjeaza, in loc sa atraga. Nu va transformati pieptul in uniforme de generali! Nici urechile, in cuiere! Nici degetele in suporturi pentru covrigi! Un inel gros, cu piatra mare, face o mana subtire si mai subtire; inele subtiri si lantisoarele fine nu se potrivesc cu mainile late si gatul gros; deci - cele mai potrivite bijuterii pentru femeile slabe sunt subtiri si fine, iar femeile plinute sa poarte bijuterii mari.
6. Decolteuri
Sanii goi, fara sutien, etalati pe sub rochiile transparente nu sunt deloc excitanti, ei reprezinta un soc, nu un element de seductie. Decolteul si slitul unei rochii trebuie gandite cu inteligenta, astfel ca ele sa starneasca, nu sa omoare imaginatia barbatilor. Evitati deci exagerarile.
7. Vorbitul
Nu repetati niciodata acelasi lucru de trei ori, asta duce la enervare. Cand vreti sa convingeti pe cineva, vorbiti de trei ori despre acelasi lucru, convingator. Asta apropie.
8. Gatitul
Din cauza oboselii si-a lenii, multe femei recurg adesea la mancare semipreparata, pe care o servesc in farfurii de bucatarie, desperecheate si cu aspect ieftin: asta nu ajuta nici corpului si nici spiritului. Incercati cat mai des sa alcatuiti un meniu nou: carne proaspata, peste proaspat, legume proaspete, gatite la dorinta membrilor familiei, macar duminica. Si serviti mancarea pe farfurii aratoase, pentru ca masa sa va faca placere. E mult adevar in vechea zicala: Iubirea trece si prin stomac!
9. Sotul
Fiecare barbat face greseli, dar sa-l bati la cap intr-una pentru ca a gresit - asta face casnicia sau cuplul sa paraie. Asteptati mai bine un moment linistit, in care sa-i faceti o observatie critica bine argumentata: e mai eficient. Dar, in general, barbatii raspund pozitiv asteptarilor unei femei, atunci cand sunt laudati.
10. Cuplul
Privitul la long la televizor ameninta intimitatea cuplului. In loc sa-ti traiesti tu insuti propria experienta, te lasi trait, preluand de-a gata experientele altora. Stiri, emisiuni-magazin, un film bun, urmarite din cand in cand, e Ok. Dar mult mai important decat televizorul este sa incerci sa te apropii mai mult de celalalt. Nu va uitati la televizor cateva zile. La inceput, linistea va va stingheri. Apoi, veti fi uimit cate aveti de spus si de ascultat.




Curele de fructe

Se cunosc si se practica din Antichitate. Anume fructe si anume legume sunt guvernate de principii miraculoase, care actioneaza asupra organismului omenesc ca o matura. Afara cu toxinele, depozitele de apa si de grasimi. Victorie pe toata linia: pe de o parte, infuzie masiva de vitamine si saruri, pe de alta - pierderea kilogramelor. Acum, cand anotimpul ne poarta spre toiul verii si pietele gem pur si simplu de roadele pe care Dumnezeu le-a raspandit pe pamant, ar fi o greseala sa nu recurgem si noi la practicile stravechi si-ntelepte, care au ajutat atatea generatii de doamne si domnisoare sa-si traga talia printr-un inel.

Cura cu ananas
Supranumita si "cura Afroditei", cura de ananas e una din armele cele mai raspandite de lupta impotriva obezitatii. Ea e cuprinsa in toate dietele alimentare moderne. In ce-i priveste pe "clasici", ei recomandau urmatorul regim: timp de trei zile, mesele de pranz si de seara vor fi formate exclusiv din doua cotlete de miel la gratar si doua felii mari de ananas proaspat. Nici o bautura in timpul meselor. Fara micul dejun. Peste zi, un litru sau doi de apa minerala sau infuzii (ceai) de frunze de coacaz negru sau de frasin. Explicatia: ananasul contine o drojdie si un ferment digestiv care digera in cateva minute de 1000 de ori greutatea lor!

Cura cu cirese
Cireasa fiind un fruct relativ sarac in principii nutritive, ne putem permite portii copioase, fara teama ca ne ingrasam. Este un "amagitor al foamei", salutar pentru supraponderali. Se recomanda cure de doua zile pe saptamana cu cirese (exclusiv), cat tine sezonul lor. Explicatia: este un depurativ puternic, care elimina toxinele si deseurile din organism.

Cura cu lamai
Se bea zilnic suc de lamaie urmand un regim progresiv - regresiv. Se porneste de la sucul unei jumatati de lamai in prima zi, urcand progresiv (cu o jumatate) la 10 lamai si jumatate pe zi, cu coborare progresiva, intr-un rastimp de 4-5 saptamani (sa se foloseasca fructe foarte proaspete).
Reteta contra ingrasarii: dupa ce ati izbutit sa scapati de kilogramele care va chinuie, pentru a va mentine greutatea la care ati ajuns, folositi reteta de mai jos: seara, taiati o lamaie cu coaja cu tot in felii rotunde, peste care presarati o mana de musetel. Peste ele turnati o ceasca de apa in clocot si lasati-le sa se macereze, acoperite cu un capac. Dimineata, strecurati-le si beti lichidul pe nemancate.