Cititorii Intreaba ...

Redactia
Cititorii Intreaba .... "Prietenul meu are Cholinergic Urticaria" . Prietenul meu are o boala numita Cholinergic Urticaria (diagnostic pus de medicii americani; nu cunosc corespondentul in limba romana). Se pare ca e cauzata de caldura sau de stres. Cand e prea cald, pielea lui se acopera de pete mi...

Cititorii Intreaba ...

"Prietenul meu are Cholinergic Urticaria"

Prietenul meu are o boala numita Cholinergic Urticaria (diagnostic pus de medicii americani; nu cunosc corespondentul in limba romana). Se pare ca e cauzata de caldura sau de stres. Cand e prea cald, pielea lui se acopera de pete mici si rosii, ca la urticarie, si incepe sa se scarpine. Daca stiti vreun tratament naturist, va rog sa mi-l comunicati. A luat Allegra (antialergic prescris de doctor) si a incercat multiple tratamente cu ieburi chinezesti. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Dionisia Ciobanu - Chicago,
e-mail: goldie_20@hotmail.com

"Cancerul la san a recidivat"

Sunt o cititoare fidela a revistei dvs. si doresc din tot sufletul sa fiu ascultata si totodata inteleasa, deoarece sunt foarte disperata. In anul 2002 am fost diagnosticata cu cancer la san, am fost operata in luna mai, mi s-a extirpat tot sanul. Am efectuat sase sedinte de citostatice, am facut analiza histopatologica si rezultatul de la receptorii de estrogen si progesteron a iesit negativ. Dupa aproape un an, boala a recidivat. Operata a doua oara, la biopsie mi-a iesit diagnosticul recidiva locala cutanata pe cicatricea postoperatorie. Am inceput sa fac radioterapie, am deja 25 sedinte. Sunt tanara, am 34 de ani, doi copii (14 si 15 ani). Doresc si eu un tratament naturist sa-mi mai pot lungi zilele, deoarece sunt disperata sa nu ramana copiii mei orfani.
Nicoleta Marin - str. Cuza-Voda nr. 10, et. 3, ap. 7, Iasi, tel. 0232/27.10.93

"Am fost operat de tumora la corzile vocale"

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am 49 de ani si in luna aprilie a.c. am fost operat de o formatiune tumorala la nivelul corzii vocale dreapta, cand mi-a fost extirpat si laringele. Nu am facut inca chimioterapie si-as vrea sa aflu daca exista tratamente naturiste eficiente pentru diagnosticul meu. Cu multumiri,
C.K. - Bucuresti

"Am mari tulburari de vedere"

Am 25 de ani si ma confrunt cu o problema mai neobisnuita: am tulburari de vedere, mai exact vad un fel de firisoare negre, ca niste musculite. Ochii ma ustura si la un moment dat parca m-ar strapunge niste sageti luminoase. In acele momente ma sperii si ma ascund intr-un colt. Doctorul mi-a pus diagnosticul de surmenaj ocular si mi-a prescris multivitamine si Clorocalcin, care nu mi-au facut deloc bine. Cred ca sunt si foarte slabita imunitar. Va rog sa-mi recomandati un remediu naturist, pentru ca ma simt foarte neputincioasa. Va multumesc!
Loredana - Turnu-Severin
(Pe d-l Vasile Popa il puteti gasi la adresa: str. Almasul Mare nr. 5-7, bl. 16, sc. 3, ap. 34, sector 4, Bucuresti, tel. 021/450.05.25, 450.73.28)

"Sunt disperat: am meningiom calcifiat de craniu"

Am 65 de ani, iar in luna ianuarie 2003 am fost internat la Spitalul Judetean Local, sectia neurologie, pentru o serie de analize si tratament. Examenul Ct (computer tomograf) la cap a reflectat ca nu am nimic la creier, in schimb a fost evidentiat un meningiom mic calcifiat de calota craniana (tablia interna) de convexitate frontala stanga; fara efect de masa. Sunt ingrozit de la aflarea acestei boli si va rog din suflet sa ma ajutati si sa-mi recomandati un tratament naturist. Nu stiu ce sa fac si unde sa ma duc sa scap de aceasta boala. Va rog sa-mi dati numarul de telefon al d-l dr. Cristian Boerescu, un mare specialist in tratamente naturiste. Sa va dea Dumnezeu tot binele de pe lume, va multumesc si va doresc multa sanatate!
C. Dinu - Suceava
(D-l Cristian Boerescu poate fi contactat la tel. 021/423.05.83)

"In urma unui accident de masina, fetitei mele i-a cazut tot parul"

Sunt o mama disperata, nu stiu ce sa mai fac ca fetita mea sa fie ca toate celelalte fetite. Nu mai pot de durere vazand-o cum se uita in oglinda si plange. In 1998 a avut un accident de masina, din care a scapat doar cu o spaima teribila. Am fost fericita ca nu are nici o zgarietura, dar fericirea mea nu a durat decat sase luni, pentru ca apoi sa vad cum ii cade tot parul. Am mers imediat la doctor, care i-a pus diagnosticul de pelada in placi, pe sistem nervos. I-a recomandat un tratament in urma caruia i-a crescut parul, dar cum incepe scoala, ii cade iar. La Spitalul Militar i s-au facut infiltratii cu Diprofos in pielea capului, dar fara nici un rezultat: fetita mea este cheala la varsta de 11 ani, sprancenele, genele si parul i-au cazut. Acum urmeaza un tratament cu Hairgrow spray, vitamine, calmante si Prednison, dar fara rezultat. Ii rog frumos pe cei care s-au confruntat cu asa ceva sa-mi scrie, pentru ca fetita mea este foarte demoralizata, nu iese afara sa se joace (copiii rai ii dau palaria jos si rad de ea). Va multumesc.
Dida Mihai - str. Progresului, bl. 29,
ap. 39, sc. B, Baicoi, jud. Prahova

"Am 90 de ani si sufar de dolicocolon, diverticuloza sigmoidiana"

Sunt o persoana in varsta (am 90 ani) si sufar de constipatie cronica. In anul 2003 am fost internata la Spitalul "Cantacuzino" pentru aceasta boala si m-au externat cu diagnosticul dolicocolon, diverticuloza sigmoidiana - constipatie rebela la tratament. Nici un tratament (laxativ, ceaiuri si altele) nu m-a ajutat. Precizez ca nu am gaze. Rog persoanele care au suferit de aceeasi boala sa-mi recomande ceva pentru a-mi putea regla tranzitul intestinal. In speranta ca-mi veti da un sfat, va multumesc.
Elena Bogdan - B-dul Regina Elisabeta nr. 23, sc. A, ap. 2, sector 5, Bucuresti

"Caut un tratament naturist pentru ozena nazala"

Am 33 de ani si sufar de ozena nazala. As dori sa aflu daca exista un tratament naturist, sau daca a reusit cineva sa se vindece de aceasta boala. Am fost la medicul Orl care mi-a prescris doar Vitamina A uleioasa (picaturi nazale). In timpul tratamentului boala s-a ameliorat, dar acest medicament nu se mai gaseste in farmacii. Simptomele sunt insotite de dureri de cap, ameteli, eliminarea permanenta a unor mucozitati purulente si uneori cu sange. Sunt disperata. Ma simt foarte rau si din cauza bolii mi-am pierdut serviciul. Va multumesc din suflet si astept un raspuns.
Doina Marica - Ramnicu-Valcea

"Stiti vreun tratament contra intoxicatiei cu monoxid de carbon?"

Din cauza unor emanatii de gaze de la soba si de la aragaz m-am intoxicat de doua ori cu monoxid de carbon. Acum nu mai suport sa stau nici macar in bucatarie. Fac imediat crize si imi revin doar cu perfuzii cu hidrocortizon si glucoza. Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de intoxicatie il rog sa-mi scrie.
Gheorghe Baraniuc - Valenii de Munte, jud. Prahova

"Fiul nostru are hiperlordoza si asimetrie de bazin"

Pana in iarna anului 2002 eram niste parinti fericiti, aveam un copil cuminte, inteligent, sanatos. Iarna aceea a adus in casa noastra nori negri - boala baiatului nostru in varsta de 15 ani. A facut gripa cu febra pana la 40C. Dupa tratamentul cu Polidin, a inceput sa acuze dureri ale piciorului stang, in zona femurala. La scurt timp, a inceput sa mearga schiopatand cu piciorul drept. Am facut radiografii ale coloanei si a fost diagnosticat cu scolioza lombara, anomalie vertebrala de tranzitie, mici hernii interspongioase posterioare. In tot acest timp copilul mergea schiopatand si cu un vizibil balans al soldului drept. La Spitalul "Foisor" i s-a recomandat gimnastica medicala si cate o aspirina pe zi. Am inceput gimnastica si am mers la medicul endocrinolog, pentru ca baiatul a avut un salt de crestere - cam 20 cm intr-o perioada scurta. I s-au recomandat multe vitamine si calciu. In iulie 2002, vazand ca nu se schimba nimic, am mers la Spitalul din Mangalia, unde, sub anestezie, i s-a corectat pozitia soldului si a fost pus in aparat gipsat - bazin si piciorul drept - timp de 30 de zile, dupa care a urmat recuperarea medicala. In acest timp a facut tratament cu Ketonal, Gordox, Ultra Gel si Vitamax. A continuat gimnastica medicala la Ploiesti, de trei ori pe saptamana. Medicul de recuperare medicala l-a diagnosticat acum cu hiperlordoza si asimetrie de bazin. Copilul continua sa mearga schiopatand, cu o miscare anormala a bazinului. Ma intreb, oare am facut tot ce trebuia pentru copilul nostru, am mers unde trebuia? Acum speranta noastra sunteti dvs. si revista "Formula As". Poate ne indrumati sa mai incercam ceva pentru a-i veni copilului in ajutor. Cu multumiri,
Mariana Dinu - Ploiesti

"Exista tratament pentru panencefalita subacuta sclerozanta?"

Sora mea sufera de peste opt ani de o boala incurabila - panencefalita subacuta sclerozanta. Are dureri de cap, ameteli, pierderi de memorie si nu le poate opri cu nimic. Boala avanseaza pe zi ce trece, insa medicina noastra nu ma poate ajuta cu nimic. Ii rog din suflet pe cititorii revistei care s-au confruntat cu aceasta boala sau stiu un tratament care o poate ajuta pe sora mea sa-mi scrie pe adresa redactiei. Va multumesc mult si astept cu incredere un raspuns.
V. Ana Maria - Brasov




...Cititorii Raspund

"Cum pot scapa de halitosis?"
(Raspuns pentru Monica - Spania, F. As nr. 542)


Pentru mirosul neplacut al gurii, mai ales daca acesta provine din stomac, foarte eficient este ceaiul de pelin. Se prepara sub forma de infuzie dintr-o lingurita de planta uscata, maruntita, la 500 ml apa clocotita. Se acopera vasul pentru 15-20 de minute, apoi se strecoara. Se bea cu o jumatate de ora inainte de mese, in trei reprize. Tratamentul dureaza o saptamana, se face pauza o saptamana, apoi se reia. Mestecarea semintelor de marar poate indeparta de asemenea mirosul neplacut al gurii. Faceti si gargara cu ceai caldut de salvie, de trei ori pe zi. Multa sanatate!
Sarafu Lenuta - B-dul Alex. Lapusneanu nr. 95, bl. Ly31, sc. D, ap. 67, Constanta, cod 8700

"Doresc adresa unui bun psihoterapeut din Iasi"
(Raspuns pentru Oltea Iordache - Galati, F. As nr. 545)


Intr-o perioada grea a vietii mele am avut norocul sa-l cunosc pe d-l psiholog Ion Dafinoiu, care este profesor universitar doctor la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi si are urmatoarele adrese:
•serviciu: B-dul Copou nr. 11, Iasi, tel. 0232/20.10.28;
•acasa: str. Strapungerea Silvestru nr. 10, bl. Cl 19, ap. 19, Iasi, cod 6600, tel. 0232/21.44.51, 0722/77.27.67, e-mail: dafinoiu@mail.dntis.ro. Contactati-l pe d-l Dafinoiu si aveti incredere el. In urma tratamentului aplicat acum 12 ani, m-am echilibrat psihic de asemenea natura, incat pana acum nu am mai avut nevoie de alt tratament. Va doresc succes si Dumnezeu sa va ajute!
Traian-Adrian Voicu - str. Visarion nr. 8,
sector 1, Bucuresti, tel. 021/650.37.28

"Am alergie la firele postoperatorii"
(Raspuns pentru Mihaela Davisca - Roman,
F. As nr. 545)


In fiecare seara se spala zona respectiva cu apa oxigenata, se tamponeaza cu comprese sterile, apoi se unge cu alifie de galbenele si, pe toata zona operatiei (unde supureaza), se aseaza comprese sterile imbibate cu bitter suedez. Se prind compresele cu banda de leucoplast. Eu m-am vindecat in 10-15 zile. Alifia si bitterul sudez au fost preparate in casa, dar se pot procura si de la Plafar. Sanatate si bucurii!
T. Huiban - Focsani

"Doresc un tratament naturist contra raguselii si rosului in gat"
(Raspuns pentru Violeta - Constanta, F. As nr. 547)


M-am confruntat si eu cu o situatie asemanatoare, care ne-a produs mari neplaceri si care dupa nenumarate recidive si tratamente nu a putut fi rezolvata favorabil decat prin extirparea amigdalelor. Data fiind varsta frageda de numai doi ani a copilului dvs., repetatele amigdalite, faringite si laringite (raguseala) pot fi deosebit de periculoase, deoarece in cazul in care factorul infectios ar fi streptococul beta-hemolitic, copilului ii poate fi afectata grav inima. In consecinta, va recomand ca in cazul unei noi imbolnaviri sa nu va limitati la tratamentele cu care v-ati obisnuit, ci sa faceti imediat unele investigatii de laborator, care pot preciza cu certitudine agentul patogen: exudatul faringian (analiza secretiei recoltate din gatul copilului) si analiza Aslo a sangelui. Cu aceste rezultate va veti adresa medicului specialist Orl, care va va institui un tratament cu antibiotice corespunzator ca doza si durata pentru distrugerea microbului, astfel incat acesta, ramas in stare latenta, sa nu poata fi reactivat la primul contact cu lichide sau alimente reci. In functie de aspectul anatomic specific al amigdalelor, numai medicul specialist Orl va fi in masura sa stabileasca daca operatia este sau nu necesara pentru evitarea recidivelor si o vindecare de durata. Remediile naturiste solicitate de dvs. pot duce la unele ameliorari (de exemplu: gargara cu o solutie de 1-2 linguri de otet de mere la un pahar de apa calduta, greu de efectuat de un copil in varsta de doi ani), dar nu pot constitui, dupa parerea mea, un mijloc sigur de eradicare definitiva a agentului patogen. Mult succes!
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Toamna si iarna sufar de tulburari de vedere"
(Raspuns pentru Andreea Muresan - Bistrita, F. As nr. 547)


Va sfatuiesc sa va faceti un consult oftalmologic, sa cereti expres sa vi se masoare tensiunea intraoculara, pentru a vedea daca nu aveti glaucom. Am avut aceleasi manifestari, dar mie mi s-a explicat ca sunt migrene oftalmice. Nu am luat nimic pentru a scapa de ele, dar dupa operatia de glaucom s-au rarit foarte mult (o data pe an). Va doresc multa sanatate!
Elena Apostol - str. Sucidava, bl. 8/15, Roman

• Durerile de cap se vindeca cu husti proaspete de bors, incalzite cat se poate suporta (sa fie numai din tarate de grau si putin malai de porumb). Hustile incalzite se pun pe o panza, apoi se pun pe cap, acoperite cu un plastic, pentru a se pastra calde. Impachetarile se fac seara si e bine sa nu se mearga prin frig cateva zile. Compresele cu husti se tin pe cap atat cat sunt calde, apoi se reincalzesc. Sanatate si numai bine!
Ana Rotaru - Focsani, tel. 0237/61.61.34

"Am retroversie uterina semimobila"
(Raspuns pentru Daniela Bacila - Craiova,
F. As nr. 548)


Va recomand sa va adresati telefonic sau in scris Spitalului Bega - Clinica de Obstetrica si Ginecologie Timisoara, situata pe str. Victor Babes nr. 12, tel. 0256/19.17.47, 0256/19.17.48, pentru a va programa la consultatie. Clinica respectiva, condusa cu o deosebita competenta profesionala de d-l prof. univ. dr. I. Munteanu, este renumita pe plan intern si international pentru solutionarea unor cazuri extrem de dificile, efectuand si fertilizari in vitro. Daca intr-adevar ar putea exista o cat de mica sansa de tratament pentru rezolvarea dorintei dvs. de a avea un copil, Spitalul Bega este in masura a va ajuta, dispunand de o vasta experienta in domeniu si de dotarea cu aparatura medicala necesara.
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1,ap. 16, Timisoara

"La 23 de ani, fiica noastra nu se mai vindeca de Tbc"
(Raspuns pentru C-Tin Dospinescu - Iasi, F. As nr. 558)


Pentru vindecarea Tbc-ului, in F. As nr. 554 este publicata o reteta naturista care merita incercata. O alta alternativa este aceea de a-l contacta pe d-l prof. dr. Nechifor Mihai la adresa: str. Muntenimii nr. 4, bl. 591, parter, cartier Pacurasi, Iasi. Va doresc multa sanatate si noroc!
Irina Motoescu - B-dul George Moroianu nr. 181, Sacele, jud. Brasov, tel. 0268/27.08.45

"Sufar de eczema seboreica si pitiriazis simplex"
(Raspuns pentru Maria Cotoi - Targu-Mures, F. As nr. 559)


Draga Maria, ti-am citit anuntul cu problema ta de sanatate si sper ca solutia pe care ti-o voi recomanda te va vindeca. Si tatal meu a avut o eczema pe spate care se intindea, avea mancarimi si era insuportabila. Din fericire, mama mea a gasit un remediu naturist pentru eczeme, pe care i l-a aplicat cu succes tatalui meu. Remediul este urmatorul: se ia rasina proaspata de pin sau brad si se aplica direct pe eczema. Se ciopleste cu un cutit o bucata din coaja de brad sau pin, se asteapta pana curge rasina, cu care se unge locul afectat. Iti urez sanatate si Domnul sa fie cu tine!
Ana T. - Dragasani, jud. Valcea

"Sotia mea sufera de infectii urinare repetate"
(Raspuns pentru Claudiu Pop - Zalau, F. As nr. 559)


D-le Claudiu, am trecut si eu prin situatii similare, in sensul ca aveam infectii urinare foarte dese, care reapareau la cateva luni dupa tratamente cu antibiotice. Era un ciclu care se repeta: raceam, luam antibiotice (incercand de fiecare data altele, mai puternice). Cea mai buna prietena a mea m-a sfatuit ce trebuie sa fac sa nu se mai repete calvarul. Trecuse si ea prin aceste chinuri si stia un tratament de la medicul care o vindecase. Dupa un tratament cu antibiotice de 5-10 zile, faceti o urocultura pentru a va asigura de reusita, iar daca rezultatul este negativ, de a doua zi puteti incepe urmatorul tratament: timp de un an de zile, luati cate un comprimat de Nitrofurantoin seara, inainte de culcare. Irigatiile cu ceaiuri sunt foarte benefice, deci puteti continua. Eu, avand o forma mai usoara, am tinut acest tratament sase luni, si de cinci ani nu am mai racit niciodata. Va doresc multa sanatate si incredere in dvs. De asemenea, vreau sa multumesc intregii echipe redactionale pentru tot efortul depus pentru ca noi sa descoperim dragostea, frumusetea, altruismul, sinceritatea, peste care in ultimii ani s-a cam asternut un val de nesiguranta, ignoranta, invidie si multa rautate. Cu mult respect,
Nicoleta-Manuela Piloti - str. B.P. Hasdeu nr. 110, bl. L4, sc. A, Constanta, tel. 0241/69.43.25

•Sotia dvs. poate incerca cura cu ulei de ienupar. O colega de-a mea s-a vindecat de infectie urinara cu acest ulei (si extractul hidroalcoolic e foarte bun). Daca nu cedeaza, apelati la d-l Rusalin Teodor (tel. 021/647.22.08). Cu ceaiul de marul-lupului preparat de dansul eu m-am vindecat de infectie urinara. Sunt doi ani de atunci si nu am mai avut probleme. Aproape de localitatea dvs. este Clujul, unde il gasiti pe d-l Nicolae Pop (tel. 0264/17.06.77), care trateaza tot cu marul-lupului. Tot ce v-am spus am aflat din "Formula As" si de aceea multumesc d-nei Sanziana Pop si intregului colectiv al revistei.
Mariana Donescu - str. Marcus Aurelius, bl. Td 07B, ap. 12, Alba-Iulia, cod 2500

"Sufar de keratodermie palmoplantara"
(Raspuns pentru Monica - Timisoara, F. As nr. 561)


In medicina chineza starea pielii este in legatura directa cu starea intestinului gros, adica cu ceea ce mancam. Va recomand de aceea un regim din care sa eliminati cat mai mult din proteina animala (carne, lapte, branza, oua), sa consumati fructe si legume care va aduc fibre de celuloza si vitamine. Fotofobia este un simptom care tine de patologia ficatului. Va recomand sa va masati punctele situate la ceafa, la baza craniului, si punctele de la maini si la picioare de pe meridianul intestinului gros, plaman si ficat. Trebuie sa beti ceaiuri de sunatoare, anghinare, mesteacan, urzica. Tratamentul va fi completat cu o cura de reflexoterapie si acupunctura.
Centrul Medical Clinique Plus - Bucuresti, tel. 021/610.60.53

"Fetita mea a fost diagnosticata cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala"
(Raspuns pentru Tache Daniel - Ploiesti, F. As nr. 562)


Medicina chineza ne arata ca deficientele auzului si ale urechii tin de o tulburare a energiei rinichilor, energie ancestrala cu care te nasti deficitar, sau de o tulburare mai usoara pe meridianul Trei Focare. Fetita dvs. poate beneficia de un tratament prin acupunctura sau reflexoterapie, fiind necesara in prealabil o consultatie amanuntita pentru stabilirea unui diagnostic adecvat si a oportunitatii inceperii unui tratament la aceasta varsta.
Centrul Medical Clinique Plus, dr. Teodor Coldea - Bucuresti, tel. 021/610.60.53, 0721/28.06.97,
e-mail: clinique.plus@xnet.ro

"Am ficatul gras si fierea lenesa"
(Raspuns pentru Florica Brezeanu - Ploiesti,
F. As nr. 566)


Am reusit sa scap de aceasta afectiune in aproximativ trei luni, urmand cu strictete un regim alimentar special, am baut ceai de anghinare, o lingura de frunze la 500 ml de apa clocotita. Se beau in cursul unei zile in mai multe reprize, 2-3 cescute, cu inghitituri mici. Ceaiul de rostopasca - decongestioneaza ficatul; 1-2 lingurite la 200 ml apa clocotita. Se beau maximum trei paharele pe zi. (In cantitati mari rostopasca este toxica.) Datorita multiplelor si importantelor functii pe care le are ficatul este considerat pe drept cuvant "laboratorul organismului". Am efectuat o cura de curatare a ficatului. Procedeul e curatare mi-a fost recomandat de catre specialisti in tratamente naturiste de la cabinetul din Bucuresti, str. Rabat nr. 9, tel. 021/230.20.59. Prin intermediul revistei vreau sa le multumesc acestor oameni deosebiti, care m-au ajutat sa inving gandurile pesimiste, starile psihice depresive, care imi agravau si mai mult boala, mi-au redat speranta in vindecare. Regimul alimentar, care mi-a fost recomandat de catre specialistii de la cabinetul naturist din str. Rabat nr. 9, consta in eliminarea totala din alimentatie a oricarui produs de origine animala, am inlocuit painea alba cu painea integrala, este admisa mamaliga, sunt recomandati fulgii Granovit. Am efectuat si efectuez si acum o serie de exercitii statice simple, dar foarte eficiente, care contribuie la evolutia refacerii celulelor si implicit functiilor hepatice. Mi s-au facut sedinte de masaj Chi Nei Tsang (masaj oriental pe organele interne, pentru imbunatatirea circulatiei sanguine in zona ficatului, pancreasului, intestinelor) si pentru deblocarea canalelor energetice ale organismului. Vreau sa va spun ca starea mea sa imbunatatit, au disparut durerile de cap, starile de voma, oboseala cronica. Eficacitatea tratamentelor naturiste pe care le-am urmat poate fi confirmata dupa rezultatul analizelor de laborator: transaminazele sunt normale - 25 Tgo si 22 Tgp. Am renuntat la cafea, bauturi si tigari. Multa sanatate!
Sorina Ilie - str. Electronicii nr. 28, sector 2, Bucuresti

"Sotia mea are ciroza hepatica cu varice esofagiene si diabet"
(Raspuns pentru Stefan Tanase - Targu-Jiu,F. As nr. 568)

Va scriu din dorinta de a ajuta si alti semeni aflati in suferinta. In 1998 am aflat la un control de rutina ca am hepatita cronica tip C si am incercat in zadar sa impiedic evolutia rapida catre ciroza. Dupa multe rataciri si cautari, am ajuns la d-l dr. Mircea Ciuhrii, unde am fost primita cu multa caldura si intelegere si timp de doi ani am facut tratamentul dumnealui cu Hepatito-Liz. Acum ma simt excelent, analizele toate sunt in limite normale, structura ficatului si dimensiunile la fel, iar Arn-Hcv nedetectabil. Alti pacienti, aflati in aceeasi situatie, dar care aveau si varice esofagiene, au scapat de ele folosind produsul Varico-Liz. Ii multumesc pe aceasta cale d-lui dr. Mircea Ciuhrii pentru marele ajutor pe care mi l-a dat. Va sfatuiesc sa va adresati la Clinica Insect-Farm - str. Toamnei nr. 100, sector 2, Bucuresti, tel. 021/ 210.06.06, 210.00.82, 619.36.34. Va doresc multa sanatate!
Stefania Praja - str. Campul cu Flori nr. 16, bl. A51, ap. 28, Bucuresti, tel. 021/777.03.00