Reteta cu suc de rosii

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem. "Am 24 de ani si mi-e teama ca din cauza soarelui ma ridez. Pot folosi deja cremele antivarsta ("antiage" cum scrie pe ambalaj)?Adelina - Izvorul Muresului. Nu! Cremele specifice antivarsta nu trebuie folosite inainte de 30 de ani. In schimb, e foarte important sa va hidr...

Intrebati-ne, va raspundem

"Am 24 de ani si mi-e teama ca din cauza soarelui ma ridez. Pot folosi deja cremele antivarsta ("antiage" cum scrie pe ambalaj)?Adelina - Izvorul Muresului
Nu! Cremele specifice antivarsta nu trebuie folosite inainte de 30 de ani. In schimb, e foarte important sa va hidratati corect pielea cu creme si masti anume create si care se gasesc in comert. Atentie: o piele deshidratata se rideaza mai repede. Foarte important: evitati pe toata durata vietii tutunul si soarele.
"Sufar de cuperoza. Pot sa folosesc orice fel de crema antirid?"
Mihaela Tofan - Brasov
Nu! Pielea atinsa de cuperoza este foarte reactiva, iar substantele continute in cremele antirid o pot irita (acizii de fructe, retinolul etc.). Folositi exclusiv creme hidratante si cu protectie solara.

"Sunt un barbat in varsta de 46 de ani si sper sa nu va surprind intrebandu-va daca am si eu a ma teme ca pielea va incepe in curand sa imbatraneasca. In caz ca raspunsul este afirmativ, la ce remediu trebuie sa apelez?"
Valentin
Nedrept, dar adevarat: pielea barbatilor imbatraneste mai greu decat pielea femeilor. Mai bogata in colagen si in sebum, rezista mai bine incercarilor timpului. In schimb, ea este agresata zilnic de taisul lamei de ras. Pentru a restaura protectia naturala a epidermei, o crema hidratanta (sau gel) trebuie aplicata obligatoriu. Scopul este sa se limiteze astfel uscarea pielii si intarzierea imbatranirii. In sensul acesta, toti barbatii ar trebui sa stie ca folosind zilnic after-shave (bine mirositor, dar alcoolizat), isi pierd - cate putin, dar sigur - din tineretea obrazului. Produsele cosmetice recomandate dupa ras se gasesc in comert sub forma de pomezi sau lichide (Basic Home). In ce priveste produsele antivarsta, folositi cu incredere cremele "unisex" din gama Nivea.

"Sunt o mare amatoare de uleiuri eterice aromate, dar nu prea stiu cum sa le folosesc in cosmetica. Am senzatia ca unele din ele sunt prea concentrate si mirosul e sufocant."Aurelia Neagu - Bucuresti
Data fiind concentratia lor destul de puternica, e bine ca uleiurile aromate sa fie diluate inainte de a le intrebuinta. Exista mai multe solutii: diluanti speciali, vanduti in magazinele de specialitate, uleiuri vegetale, miere de albine (pentru masti), argile, geluri, creme, sampoane - toate acestea se preteaza la o combinatie cu 2-3 picaturi de uleiuri eterice.

• Pentru baie: nu turnati niciodata uleiul aromat direct in apa, exista riscul sa provoace mici arsuri. Diluati maximum 10-20 de picaturi intr-un diluant neutru (putin gel de dus sau sampon, lapte sau un galbenus de ou).

• Pentru masaj: e nevoie de o cantitate redusa de ulei aromat. Pentru fata, se pun 1-3 picaturi in putin ulei de masline, iar pentru corp, intre 2 -10 picaturi, in functie de tipul de piele, varsta si sensibilitate.

• Pe cale interna: se amesteca o picatura de ulei volatil cu o lingurita de miere, se freaca bine, apoi se introduce in ceai fierbinte.



Machiaje

De trei ori ruj

Un ten bronzat se pune totdeauna in valoare pe sine... Oricat de "stiintific" machiati, ochii trec mereu pe plan secund. Expresia lor se pierde in iradierea aurie a obrazului. "Ce-i de facut?", se intreaba actritele de la Hollywood, care sunt totdeauna cu un pas inaintea stilistilor si a modei (pe care adesea o lanseaza chiar ele, prin felul de a se imbraca). Raspunsul n-a intarziat: "Mizati pe rujul de buze!". "Buzele rosii sunt o lege in traditia divelor de cinema", spune Cameron Diaz, "Culoarea striga: iata-ma, sunt aici!" "Nu exista ceva mai sexy ca rujul, ceva care sa puna o femeie atat de bine in valoare, mai ales vara, cand bronzul ne uniformizeaza expresia", spune Natalie Imbruglia. Zis si facut: de dimineata si pana seara, frumoasele doamne ale cinematografului american folosesc trei nuante de ruj:
dimineata - rujul neutru, in nuante de bej (No Make-Up Look), recomandat numai doamnelor cu trasaturi regulate;
la pranz - rujul mat, in nuante maronii;
seara - rujul in culoarea cireselor coapte. Regula generala: cand buzele sunt rasfatate cu atata culoare, ochii nu trebuie machiati excesiv. (Putin fard de pleoape in nuante de arama aurie si un strat de rimel ajung!)



Reteta cu suc de rosii

Va propun o reteta usoara, cu care eu am slabit 32 de kilograme in 4 luni.

Dimineata: la micul dejun se mananca bine, orice, plus nu mai mult de 50 g paine, o cafea si un ceai.

La pranz si cina: se bea numai suc de rosii (nu bulion). Eu in prima saptamana am baut 1/2 l de suc la pranz si numai un pahar seara, apoi nu am mai putut bea decat cate un pahar (250 ml) la pranz si seara. Cantitatea de suc este fara limita!
In prima saptamana am "scuturat" 4 kg, apoi am slabit constant 1,5 kg pe saptamana. Ma cantaream marti si vineri. De vineri pana marti pierdeam 0,5 kg, de marti pana vineri 1 kg. Am inceput cura in 10 martie si, de la 90 kg, pe 19 iunie a aceluiasi an aveam 58,8 kg. Nu am facut riduri, nu am slabit in puteri. Purtam la mine o ciocolata formata din 10 tablete de 1 cm la care apelam (doar o bucata din 10) cand simteam ca-mi tremura coatele si genunchii (faceam un pic de hipoglicemie). La sfarsitul curei (dureaza in functie de cat vreti sa slabiti), nu-ti mai trebuie mancare nici multa, nici concentrata! Si rezultatul se mentine.
Felicia Drugan - str. Gr. Alexandrescu nr. 39, bl. D5, sc. 4, et. 2, ap. 35, Cluj-Napoca