Cititorii Intreaba ...

Redactia
Cititorii Intreaba ... . "Cum se poate vindeca naturist cancerul bronho-pulmonar?" . Am fost diagnosticat cu cancer bronho-pulmonar drept si am inceput un tratament naturist bazat in totalitate pe alimentatie vegetariana, fitoterapie si exercitii de respiratie. Daca cineva dintre cititorii revistei...

Cititorii Intreaba ...

"Cum se poate vindeca naturist cancerul bronho-pulmonar?"

Am fost diagnosticat cu cancer bronho-pulmonar drept si am inceput un tratament naturist bazat in totalitate pe alimentatie vegetariana, fitoterapie si exercitii de respiratie. Daca cineva dintre cititorii revistei a invins aceasta boala printr-un tratament naturist, il rog mult sa-mi comunice calea spre vindecare. Cu multe multumiri,
A.D. - Timisoara

"Am chisturi maligne pe ficat"

Daca stie cineva un tratament naturist pentru chisturi maligne la ficat, il rog sa imi raspunda urgent in paginile revistei. Va multumesc.
Ioana - Bucuresti

"Sotul meu sufera de boala chistica renala"

Sotul meu sufera de peste 20 de ani de boala chistica renala. Rinichiul drept are sase formatiuni chistice, cea mai mare de 4,3 cm. Rinichiul stang prezinta o formatiune de 2,8 cm. In ultimii patru ani rinichiul drept a crescut in dimensiuni: are 16/8 cm fata de 12/6 cm, cat avea acum patru ani. Testele de laborator privind urina si rinichii se inscriu in limite normale. Rog cititorii revistei sa ne recomande un tratament naturist pentru tratarea sau ameliorarea acestei afectiuni. Dumnezeu sa va binecuvanteze! Cu multumiri,
Ana Popescu - Bucuresti

"De trei ani, fetita mea sufera de dureri de cap"

Va rog sa ma sprijiniti in gasirea unui tratament eficace pentru fiica mea, in varsta de 13 ani, care de mai bine de trei ani are dureri de cap in partea dreapta, insotite de greturi si ameteli. In urma investigatiilor medicale a urmat mai multe tratamente homeopate sau cu medicamente de tip Amitriptilina si Anxilan (pentru perioade scurte), dar fara a se constata o ameliorare. Cu multumiri,
Valentina M. - Bucuresti, tel. 021/424.96.17

"Am fost diagnosticat cu sindrom Hiper Ig.E"

De vreo doi ani imi ies niste blande pe tot corpul si ma mananca. Mi se umfla capul, in special fruntea si buzele. Am facut nenumarate tratamente, am fost si internat, dar fara nici un rezultat. La inceput, medicii mi-au pus diagnosticul urticarie idiopatica recidivanta. Am urmat tratamente, dar dupa fiecare boala revenea cu aceleasi simptome. Anul acesta, dupa alte analize costisitoare, mi s-a pus diagnosticul sindrom Hiper Ig.E. Am urmat tratament specific, dar fara nici o ameliorare. Apelez la cititorii acestei reviste cu speranta ca persoanele care s-au confruntat cu o asemenea boala imi pot recomanda un tratament naturist. Va multumesc anticipat!
Mihai Piseu - Zarnesti, jud. Brasov

"Sufar de megadolicocolon, constipatie si hemoroizi"

Am 62 de ani si sufar de megadolicocolon, constipatie (din copilarie) si de 14 ani am si hemoroizi (durerosi). Am dureri foarte mari dupa fiecare scaun (ma supara colonul si hemoroizii), trebuie sa stau cateva ore in pat sa-mi revin. Nu pot sa mananc aproape nimic. Ce-mi face bine la constipatie nu-mi face bine la colita. Trebuie sa va spun ca am luat argila, aloe vera, Spirulina, ulei de catina, dar fara rezultat. La indicatia medicului de familie am facut colonoscopie si rezultatul a fost: aspect normal pana la 60 cm. Ma intreb de la ce sunt durerile astea de colon si hemoroizii, daca nu-mi gasesc nimic la investigatii? Mi s-a recomandat sa ma operez de hemoroizi, dar mi-e teama. Va rog, ajutati-ma! Am o nepotica mica de care am eu grija si nu mai am putere sa fac nimic.
Maria Dima - Galati

"Am doua hemangioame recidivante"

La varsta de 10 ani am fost operat de hemangiom subclavicular drept cu evolutie postoperatorie buna, dar la 20 de ani a recidivat si, mai mult decat atat, a mai aparut unul micut pe faringe. De frica sa nu-l deranjez si sa se agraveze, l-am lasat asa pana la varsta de 34 ani, cand cel subclavicular devenise mixt (arterio-venos), iar cel de pe faringe ramasese la aceleasi dimensiuni. Asa ca l-am operat doar pe cel subclavicular, operatie dupa care m-am simtit bine. In tot acest timp am dus o viata normala, chiar o viata sportiva, fara nici un fel de regim alimentar sau alte tratamente. Acum am 41 de ani si-au inceput sa creasca amandoua, fapt care mi-a dat si o stare de depresie anxioasa. Nu stiu daca sa le mai operez sau sa incerc un tratament naturist... Va rog mult sa ma sfatuiti in acest sens. Va multumesc!
C.C. - Buzau

"Sufar de glosita cronica si sunt alergica"

De aproape trei ani imi arde limba in gura. Nici un fel de tratament nu mi-a fost de folos. Apoi am devenit atat de alergica la deodorante si produse chimice, incat mi s-a distrus si gatul, am o iritatie care ma deranjeaza foarte rau la inghitit, iar cand sunt stresata si suparata, mi se pune un nod in gat si respir greu. Va rog din suflet sa ma ajutati sa scap de acest necaz. Va multumesc.
Elena Pasat - Pascani

"Caut o metoda de desensibilizare la intepaturile insectelor"

Fetita mea in varsta de 4 ani a fost diagnosticata cu alergie la intepaturile insectelor, fiindu-mi recomandat sa am tot timpul in casa Dexametazona in caz de incident alergic la intepatura de viespe, care trebuie administrat imediat, intramuscular sau intravenos. Noi locuim la tara, asemenea insecte apar din senin, este copil, se joaca mult afara in perioada calda. Am rugamintea sa-mi recomandati o metoda de desensibilizare la aceste intepaturi. Va rugam din suflet sa ne ajutati!
M.V. - Buzau

"Fiica mea sufera de atrofie optica"

In urma unei operatii de meningiom de etaj anterior al bazei craniului, fiica mea in varsta de 19 ani are atrofie optica la ochiul drept (vede in ceata). Exista posibilitatea sa-i revina vederea? Daca da, care sunt remediile? In speranta ca intrebarile mele nu vor ramane fara raspuns, va multumesc si va doresc sanatate.
Elena Popescu - Bacau

"Dupa un atac de trunchi cerebral, tatal meu este imobilizat la pat"

Pana la 57 de ani, tatal meu a avut patru accidente vasculare ischemice pe fondul tensiunii arteriale oscilante, culminand, in urma cu sase luni, cu un atac de trunchi cerebral, in urma caruia a ramas imobilizat la pat, cu dureri in picioare (avand si coxartroza) si mai ales cu neputinta de a vorbi (fiind complet lucid), neputinta de a mesteca (nu poate misca maxilarul). Se ineaca cu lichide si tuseste pana se invineteste, se musca de buze si de interiorul obrajilor involuntar si are hipersalivatie. Va rog sa ne sfatuiti cum il putem ajuta! Mentionez ca zilnic ii facem masaj, miscari de gimnastica, tine regim alimentar, i-am administrat vitamine, urmeaza tratament cu Captopril, Tanakan si Aspenter si cu toate acestea e tot mai slabit, neputand sa stea nici in sezut fara sprijin din partea noastra! In nadejdea ca se va gasi un leac si pentru el, va multumesc anticipat!
R.H. - Sibiu

"Doresc remedii naturiste pentru schizofrenie"

Mi s-a pus diagnosticul depresie, iar mai apoi schizofrenie. Am incercat mai multe remedii: Zoloft, Zyprexa (fara nici un efect), Sediphit (care mi-a dat cosmaruri). Acum incerc autohipnoza, care ar trebui sa ma faca sa ma simt mai bine, dar ea are efect invers. De altfel, am citit ca autohipnoza nu prea este indicata in cazul schizofreniei si as dori un raspuns si in acest sens. Cred ca subconstientul meu este distrus, am numai ganduri negative si o serie de ganduri chiar bizare. As dori sa stiu ce remedii naturiste sau tehnici de relaxare exista pentru aceasta boala. Multumesc!
Z.M. - Cluj, e-mail: z.m@email.ro

"Cum pot scapa de monturi?"

Va rog sa-mi recomandati o metoda prin care pot scapa de monturile care imi provoaca dureri insuportabile. Va multumesc.
Constanta Carpinisan - Sibiu

"Doresc un tratament naturist pentru cresterea sanilor"

Am 18 ani si jumatate si as vrea sa va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru cresterea sanilor. Am incercat un tratament cu seminte de marar si, la indicatia medicului endocrinolog, am luat Progestogel, Naposim, Decanofort si Supradin, dar fara nici un rezultat. Sunt foarte dezamagita si complexata de aceasta problema. Ma puteti ajuta?
Corina - Galati



Cititorii Raspund ...

"Sufar de artrita psoriazica"
(Raspuns pentru Ion Florea - Bucuresti, F. As nr. 499)


In urma cu zece ani am suferit de o forma foarte grava a acestei boli. Mila lui Dumnezeu si daruirea unor medici au facut ca astazi sa-mi fi regasit locul printre oameni. Desi eram destul de tanar atunci, din cauza starii grave in care eram, imi rugam singur sfarsitul. In numai o saptamana slabisem 20 kg. A fost o perioada cand mi-am schimbat total stilul de viata, conceptia despre lume, iar daca Cel de sus mai mi-a dat o sansa de a trai, mi-am dat seama ca trebuie sa fac si eu ceva in acest sens. Alaturi de tratamentul propriu-zis pe care-l urmam, mi-am umplut sufletul cu optimism si cu credinta in Dumnezeu, considerand ca nimic nu este intamplator pe acest pamant. De bunatate nu am avut nevoie sa-mi incarc sufletul, caci cu asta consider ca am avut sansa sa ma nasc, dar cu timpul a trebuit sa renunt la unele vicii, si anume - alcoolul, tutunul si viata dezorganizata. A fost greu, dar a meritat. Am inceput un tratament de dezintoxicare a organismului cu niste ceaiuri medicinale, iar impotriva durerilor aproape insuportabile, am inceput tratamentul cu Diclofenac, tablete. Am simtit efectul ceaiurilor asupra psoriazisului din prima zi, iar Diclofenacul mi-a fost indispensabil 9 ani. La un moment, dat din cauza terminarii ceaiurilor, le-am inlocuit cu apa de piramida. Am avut atunci surpriza sa constat ca efectul apei de piramida este si mai benefic decat cel al ceaiurilor, am intrerupt brusc tratamentul cu Diclofenac, fara sa-mi dau seama decat dupa cateva zile ca eu nu mai aveam nevoie de aceste pastile, iar durerile articulare disparusera. Dar asa suntem unii dintre noi: daca am vazut ca starea mea se ameliora mai mult de 90%, dupa aproape doi ani de abstinenta totala in ceea ce priveste consumul de alcool si tutun, am inceput, ce e drept, foarte rar, sa ma apropii din nou de ele. Astea sunt pacatele vietii, nu putem si nu avem dreptul sa condamnam pe nimeni pentru ele, dar pe mine m-au readus din nou la tratamentul cu Diclofenac. Am tinut un regim alimentar destul de drastic, bazat pe legume si fructe nepreparate termic. Din pacate, nu-l pot tine foarte mult, caci slabesc, devin anemic. In orice caz, starea mea generala s-a ameliorat considerabil, mananc destul de mult, somnul s-a reglat. M-am impacat cu mine insumi (in afara faptului ca din punct de vedere sufletesc nu sunt realizat inca), merg destul de rar la biserica, dar credinta o am in suflet si m-a ajutat foarte mult acest lucru. De Boboteaza am fost la biserica, pentru a lua apa sfintita si am aprins lumanari, rugandu-ma pentru binele tuturor oamenilor, pentru linistea sufletelor celor care nu mai sunt, pentru mine si cei care-mi sunt dragi. Dupa aceste rugaciuni, starea sanatatii mele s-a imbunatatit considerabil, am devenit si mai optimist si simt cum mi se incarca organismul cu energie. Cu drag,
Nancu Dumitru - str. Calea Vitan nr. 231, bl. 6, sc. 1, ap. 76, sector 3, Bucuresti, tel. 021/346.16.90, 0722/33.65.76

"Va rog din suflet, ajutati un om necajit"
(Raspuns pentru Viorica - Tulcea, F. As nr. 500)


Am predat anatomia zeci de ani si imi inchipui in ce situatie sunteti. Va pot da insa niste sfaturi bune: luati o mana de iarba-randunicii, una de marul-lupului, una de napraznic si 2 l apa. Fierbeti continutul pana ce apa da in clocot (vasul sa fie acoperit cu capac). Puneti vasul cu apa sub un scaun de la care scoateti partea de sus, pe care va asezati, apoi inveliti scaunul cu o patura groasa in asa fel incat sa iasa afara aburii. Stati pe scaun, astfel ca aburul sa patrunda la organul afectat. Cand apa se mai racoreste, faceti si spalaturi cu irigatorul. Aceasta operatiune o faceti de 4-6 ori pe zi. Infuzie din urzica mare (vie), sunatoare, filimica, papadie - se ia o lingura de plante si se pune la o cana de apa. Se beau 4-5 cani pe zi. Regim alimentar bazat pe cruditati: varza, morcovi, telina, sfecla rosie, cartofi, radacina de patrunjel cu frunze, pastarnac, ridiche, salata, spanac, ceapa, usturoi, fructe crude. Doua lingurite de miere poliflora, un litru de lapte nefiert (nepasteurizat), un ou crud baut cu miere de albine - daca ficatul este sanatos. Seara se pun 4 lingurite de argila in 400 ml apa. Dimineata si in cursul zilei, se agita apa, dupa care se consuma. Zatul gros ramas pe fundul paharului se arunca. Folositi apa de izvor.
prof. Vasile Ion - str. Dr. Bagdasar nr. 22, Dragasani, jud. Valcea, cod 0900

• In mai 1995 am fost operata de neoplasm col uterin gradul Ii B. Am urmat si eu sedinte de cobaltoterapie inainte de operatie (20). In noiembrie 1996 am inceput sa urinez cu sange. Am trecut din nou prin clipe groaznice. Am inceput sa bat iar la usile domnilor doctori, care ar fi capabili sa ne intoarca buzunarele pe dos, fara sa tina cont ca poate noi intindem mana cu banii cu care ar trebui sa ne intretinem familia. Imi cer scuze fata de acei domni doctori care mai au cate un dram de omenie, dar cei mai multi isi calca in picioare "juramantul" si nu le pasa ca traim dintr-o pensie destul de mica. Am facut din nou analize, investigatii peste investigatii. Rezultatele se bateau cap in cap, iar eu traiam clipe de groaza. Ii multumesc lui Dumnezeu ca a lasat pe pamant plantele medicinale, care de cele mai multe ori fac minuni. Mi-am amintit ca am citit in cartea "Sanatate din farmacia Domnului", de Maria Treben, ca pufulita cu flori mici vindeca si cele mai grave afectiuni ale vezicii urinare, rinichilor si prostatei. Am inceput sa beau cate trei cani pe zi, timp de 14 zile, iar in acest timp sangerarea a incetat. De frica mortii, am baut acest ceai trei luni, in felul urmator: primele 14 zile, 3 cani pe zi; pana la doua luni am continuat cu doua cani pe zi, iar a treia luna doar o cana dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de masa. Prepararea ceaiului: se opareste o lingurita (cu varf) de planta la 1/4 litru de apa si se lasa sa stea putin - prima ceasca se bea pe stomacul gol, iar a doua, seara, cu 30 de minute inainte de cina. In martie 2000 am inceput din nou sa urinez cu sange, deci boala a recidivat. Am mers iar la medic. Acum verdictul a fost clar: cistita radica. Am reinceput tratamentul cu pufulita cu flori mici si dupa cinci saptamani am facut un control medical la urologie si mi s-a precizat ca nu mai am probleme cu vezica. De frica unei noi recidive, m-am hotarat sa urmez in fiecare an o cura de trei saptamani cu acest ceai. Precizez ca este indicat sa-l procuram numai din magazinele autorizate. Pentru unii oameni cancerul inseamna condamnare la moarte fara gratiere. Nu este adevarat! Eu sunt convinsa ca aceste tratamente naturiste, credinta in Dumnezeu si rugaciunile din inima la Maica Domnului fac minuni. Fac un apel la toti cei care sunt loviti de soarta cu asa-zisele "boli incurabile": "Nu va pierdeti credinta, nu ascundeti adevarul, cereti ajutor celor din jurul dvs., sperati ca intr-o zi salvarea apare cu ajutorul lui Dumnezeu de unde nici nu ne gandim". Sa nu uitam ca orice boala are leac, daca o tratam la timp si cum trebuie. Imi dau seama ca scrisoarea mea e prea lunga. Precizez inca o data: ceaiul de pufulita trebuie sa fie caldut, se bea pe stomacul gol cu 30 de minute inainte de masa, inghititura cu inghititura si, bineinteles, o perioada lunga de timp, pentru a obtine o insanatosire reala. Cu mult respect,
Georgeta - jud. Vrancea

"Doresc un tratament naturist pentru hipotiroidie"
(Raspuns pentru Mariana Trambitas - S.U.A.,F. As nr. 500)



• In cazul dvs. tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni. In general toate functiile sunt afectate, inclusiv functiile psihice. Iata un tratament: infuzie de dragaica si paducel in parti egale, o lingura plante la o cana de apa fierbinte, zilnic, 4-5 cani pe zi. In ceai se pune si cate o lingurita de bitter. Seara se pun 4 linguri argila in 400 ml apa. Dimineata se amesteca continutul si se bea in cursul zilei. Regim: lapte crud nepasteurizat, legume crude (salate, usturoi, ceapa, fructe, spanac, varza, ardei, rosii, vinete).
prof. Vasile Ion - str. Dr. Bagdasar nr. 22,
Dragasani, jud. Valcea

• Se face gargara adanca de foarte multe ori pe zi cu infuzie de dragaica (sanziana). Se foloseste o lingurita cu varf de dragaica la 1/4 l apa, se opareste, se lasa sa stea putin. Inainte cu 30 de minute de masa se prepara si se beau 200 ml apa cu o lingurita otet de mere si o lingurita miere. Tratamentul se continua pana la consumarea unui litru de otet de mere, apoi se face o pauza de doua saptamani si se reia. Mie mi-a scazut tensiunea in acea perioada a tratamentului si ma simt mult mai bine. Cu stima,
Doina Ember - str. N. Iorga nr. 1, ap. 27,
Baia Mare, jud. Maramures

"Fiica mea sufera de sclerodermie in placi si de boala Lyne"
(Raspuns pentru Elisabeta - e-mail: ellie_ralu@yahoo.com, F. As nr. 500)


Metoda cea mai eficienta de lupta cu orice infectie bacteriana sau virala, fara a aduce pagube organismului, este normalizarea starii imunitatii. Va recomand cu incredere un produs naturist chinezesc preparat pe baza de plante din Tibet, care are ca functie reglarea imunitatii: Cardicepsul. El nu numai ca poate intensifica imunitatea, dar poate si sa reduca in masura rationala manifestarea excesiva a starii imune la unii oameni, adica a proceselor autoimune. Serveste ca antibiotic natural, care exercita o actiune bacteriobatica impotriva catorva zeci de bacterii patogene, inclusiv pneumococul, streptococul, stafilococul auriu. Cardicepsul poseda o actiune antiinflamatoare puternica, care nu cedeaza hidrocortizonului. Este foarte eficient in lupta cu infectiile virale, dand rezultate bune si in tratarea hepatitelor virale. Va doresc sanatate!
dr. Rodica Graur - Constanta, tel. 0723/87.87.09

"Sufar de dishidroza"
(Raspuns pentru Carmen Romanof - Toronto, Canada, F. As nr. 500)



• Stimata d-na Carmen, problema dvs. se poate rezolva pe cale naturista chiar foarte simplu. Sa stiti ca si eu m-am confruntat cu o asemenea problema in urma cu ani de zile, am facut tot felul de tratamente, dar fara efect indelungat. Incercati sa evitati tratamentul pe baza de hidrocortizon. Cel mai eficace leac pentru problema dvs. este tratamentul cu urina. In fiecare seara, sa va spalati mainile cu urina proprie, primul jet il lasati sa curga si pe urma va umpleti causul palmei cu urina, va spalati bine ambele maini, lasati sa se usuce fara sa le stergeti, eventual puteti repeta operatiunea si in cursul noptii. In timpul zilei ungeti-va mainile cu crema de galbenele. Pe langa aceste remedii sa mai luati multivitamine si minerale. Eu m-am vindecat complet cu acest leac babesc, am mainile catifelate si fine. Va doresc sa va insanatositi cat se poate de repede.
Margareta B. - Valea lui Mihai, str. Avram Iancu nr. 27, jud. Bihor, tel. 0259/35.50.99

• Acum aproximativ 35 de ani, a inceput sa ma manance pielita de la degetul mare, mana stanga, si pielea s-a intarit. Medicul dermatolog (fara sa-mi faca analize) a numit-o "ciuperca". Drept "tratament" mi-a cauterizat locul respectiv. Dupa ce rana s-a vindecat, simptomele "ciupercii" au reaparut. Intamplarea a facut sa urmez la Herculane un tratament impotriva reumatismului cu apa sulfuroasa. Minune! Pielea s-a inmuiat si mancarimea a scazut. Cat timp am stat la bai nu m-am vindecat complet. Reintors acasa, m-am tratat cu sulf dizolvabil in apa. Udam pielea cu apa si apoi presaram sulful. Asa m-am vindecat complet. Ii recomand d-nei Romanof sa incerce si ea sulful. Acesta este un praf galben, care in contact cu apa da un soi de lichid galben-mustar. Necazul este ca in comert se gaseste mai greu, incercati la magazinele cu seminte si ingrasaminte, eventual la magazinele cu produse chimice. Eu l-am primit de la catedra de Agricultura de la Facultatea de Mecanica Agricola din Timisoara. Cu cele mai bune sentimente,
Oprea Iaroslav - str. Narciselor 3, ap. 2, Timisoara

• Se face baie cu apa calduta si ceai de musetel, fara sapun, si se badijoneaza locul, usor, cu Formol 1, dupa care se unge cu unguentul Triamcinolon-S. Nu aveti voie sa umblati cu detergenti la spalatul vaselor sau rufelor, trebuie sa intrebuintati manusi de cauciuc, sub care sa aveti o alta pereche, din bumbac subtire, fiindca altfel veti creste umiditatea pielii si nu va va face bine. Medicul dvs. a avut dreptate, ficatul si vezica biliara sunt sensibile, dar nu in asa masura incat sa iasa la analize. Daca va spalati cu sapun, este indicat numai cel de barbierit sau pentru copii, fiindca nu irita pielea. Ideal ar fi sapun de casa, in care s-a pus pelin la sfarsit. Crema ce se intrebuinteaza pe maini este bine sa fie vaselina cu galbenele (de la Plafar). Si alimentatia trebuie sa fie fara conservanti, coloranti si arome sintetice, fara carne de porc si mezeluri. Puteti consuma branza de vaci, carne de pui si vitel, peste, fructe. Sa nu va fie teama de Formol (1%o), nu ustura si nu face rau, este dezinfectant. In termeni populari, aceste basicute se numesc "paducel". Localnicii le vindeca cu piatra vanata, foarte diluata: se ia cat un bob de porumb de piatra vanata si se pune in 500 ml apa, si din aceasta solutie se pune o lingura in 2 l apa calduta, in care se tin mainile (picioarele). Evitati imbracamintea sintetica, produce un camp electric ce deregleaza celulele care se straduiesc sa repare organismul. Cu prietenie, va doresc sanatate.
Valeria Petriu - str. Lacurilor 12, O.P. 8, Brasov

"Ma confrunt cu o boala "la moda" in S.U.A.: rosaceea"
(Raspuns pentru Alexandra - Los Angeles, S.U.A., F. As nr. 500)


Daca la suparare sau bucurie aveti vasodilatatie capilara a fetei inseamna ca sunteti o persoana emotiva si adrenalina dvs. se varsa in exces. Pentru acest neajuns este bine sa luati tinctura de valeriana, 10 picaturi de doua ori pe zi, cu putin zahar si apa, iar local sa va ungeti seara cu ulei de masline. Rinita alergica se trateaza cu vaccinuri ce se gasesc si la dvs., in functie de alergenul care provoaca reactia (polen, praf de casa, parfum, cosmetice, detergent etc.). Nu lasati ca aceste simptome sa devina cronice, ele sunt reversibile daca va ocupati din timp de ele. Pe fata sa va spalati cu ceai de musetel, galbenele, coada-soricelului sau trei-frati-patati. Ultimul are mare putere antialergica si puteti sa-l folositi si intern, de trei ori pe zi (infuzie: o lingura la 250 ml apa; indulcit cu miere de albine). Multa sanatate!
Valeria Petriu - str. Lacurilor 12, O.P. 8, Brasov