Cititorii Intreaba...

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Fiica mea are cheloid recidivant". Apelez la dvs. cu rugamintea sa-mi recomandati cat mai urgent un tratament naturist pentru fiica mea de 20 de ani. In urma cu patru ani, in spatele urechilor i-a aparut cate un cheloid de marimea unui bob de fasole. Acum doi ani a fost opera...

Cititorii Intreaba...

"Fiica mea are cheloid recidivant"

Apelez la dvs. cu rugamintea sa-mi recomandati cat mai urgent un tratament naturist pentru fiica mea de 20 de ani. In urma cu patru ani, in spatele urechilor i-a aparut cate un cheloid de marimea unui bob de fasole. Acum doi ani a fost operata, dar au aparut din nou. Cresc pe zi ce trece si uneori o dor si o inteapa. Mentionez ca fiica mea este bolnava de diabet zaharat tip I, dependenta de insulina. Vrem sa evitam o noua operatie, pentru ca necesita anestezie generala. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un tratament sau sa-mi spuneti daca se poate opera cu laser si cat costa o astfel de interventie, deoarece sunt singura cu trei copii. Va multumesc.
Codruta Tataru - Sfantul Gheorghe, tel. 0267/31.07.71, dupa ora 16

"Sufar de sindrom vertiginos pe sistem nevrotic"

Am 30 de ani si, in ciuda faptului ca sunt inca tanara (am si un copil de 7 ani), viata pentru mine a devenit un cosmar. M-am hotarat sa va scriu, in speranta ca exista cineva care a mai trecut prin asa ceva si-mi poate da si mie un raspuns. Mi-am facut analize peste analize, am fost depistata cu talasemie minora (nu asta este problema), mi s-a dat tratament pentru ea, dar ce ma chinuieste foarte mult sunt ametelile, starile de voma si agitatia din corp (uneori imi tremura picioarele si mainile). Ma tem sa ies singura din casa, la serviciu stau tot timpul incordata, sa nu mi se faca rau si tot asa... Cu alte cuvinte, nu mai am incredere in mine, deoarece frica si teama m-au luat in stapanire. Mi s-a spus ca am sindrom vertiginos pe sistem nevrotic si sa merg la psihiatrie. Eu acolo nu vreau sa ajung, pentru ca am cunoscut persoane carora le-au fost administrate tratamente de la psihiatri si le-au intrerupt, fiindca se simteau mai rau. In speranta ca se va gasi cineva care sa-mi recomande un tratament naturist, va multumesc anticipat.
Tatiana Voicu - Ploiesti, tel. 0244/53.17.04

"Am hipotiroidism, am slabit 15 kg si m-am anemiat"

Boala de care sufar se numeste simplu hipotiroidism, dar mi-a facut viata extrem de complicata. Voi enumera pe scurt tratamentele pe care le-am facut:
• hormoni tiroidieni, levotiroxina, sub indrumarea medicilor de la "Parhon", in urma investigatiilor facute la institut;
• reflexoterapie, quigong, Reiki, bioenergie, radiestezie;
• alimentatie preponderent naturista (singurele lucruri tratate termic in alimentatia mea sunt painea si cafeaua);
• regim hipocaloric (nu pot sa depasesc 500 kcal/zi, restul se depune!), desi fac mult sport;
• preparate "miraculoase" pentru slabit (capsule, ceaiuri, tablete etc.). Cu vointa, perseverenta si in primul rand cu ajutorul lui Dumnezeu, am reusit sa slabesc 15 kg, dar de vreo 2-3 ani am senzatia ca glanda mea tiroida nu mai functioneaza deloc. Acum nu ma pot plange ca sunt supraponderala (am 46 kg la 1,57 m), dar cu foamea pe care o fac m-am anemiat de tot, am pierdut calciu, am spasmofilie, ameteli, si cu toate acestea nu pot sa ma hranesc ca un om normal, la 27 de ani. Ce-mi recomandati? Astept cu nerabdare un raspuns.
Claudia Dina - Bucuresti

"Nu reusesc sa ma vindec de otita"

Sunt pensionara, am 50 de ani si de patru luni am o durere continua, dar suportabila, la urechea dreapta, in interior. Dupa toate investigatiile facute de medicul Orl-ist, care mi-a prescris tratamentul cu Biseptol si picaturi Otis, durerea continua sa ma deranjeze foarte mult. Daca stie cineva un tratament naturist pentru vindecarea acestei boli, care a survenit in urma unei raceli, il rog sa-mi raspunda in paginile revistei. Cu multe multumiri,
P.L. - Craiova

"Doresc un tratament pentru pitiriazis versicolor"

Acum doi ani, mi-au aparut pe piele niste pete mai deschise la culoare. Dignosticul doctorului a fost pitiriazis versicolor - o ciuperca de piele pe care, probabil, am luat-o de la plaja. Nu ma doare, singurul inconvenient fiind cel de natura estetica. Desi am urmat tratamentul prescris de doctor (Exoderil - solutie si Travogen - crema), nu am obtinut nici un rezultat, din contra, petele s-au inmultit si si-au schimbat culoarea (acum sunt cafenii). Rog persoanele care cunosc vreun remediu sa ma ajute prin intermediul revistei. Cu multumiri,
Mariana R. - Galati

"Mama sufera de o afectiune bucala cu amareala si usturimi permanente"

Mama mea are 72 de ani si a fost diagnosticata cu urmatoarele boli: ateroscleroza, insuficienta circulatorie periferica degenerativa, spondiloza cervicala, osteoporoza. A avut o menopauza atipica de la 43 de ani, cu bufeuri, transpiratii, lipsa de putere, oboseala si care mai persista inca. De aproximativ 10 ani are in gura o afectiune care a evoluat de la uscaciune, amareala si usturimi sporadice la o suferinta permanenta, insotita de senzatie de grunji nisiposi pe cerul gurii, arsuri pe gingii si pe interiorul buzelor, buze umflate si uneori maxilar dureros, desi la analize totul este steril si normal clinic. Poate manca, dar totul trebuie fiert sau taiat feliute, deoarece are proteze pe ambele parti, pe care nu le poate suporta. Medicii consultati, inclusiv cei de patologie bucala, in urma analizelor au exclus afectiuni ca stomatita, glosita, candidoza, nevralgia de trigemen, reflux gastroesofagian. A urmat tratamente antialergice, antifungice, antimicrobiene, antimicotice, psihogene, indicate de medicii Orl si homeopat, dar fara rezultate (chiar si cele ale medicului psihiatru). Daca cineva s-a confruntat cu probleme asemanatoare, il rog sa ne recomande un tratament naturist sau alopat. Va multumesc.
P. Barbulescu - Pitesti, tel. 0248/21.34.64

"Sufar de melanom malign Clark Ii"

Am melanom malign Clark Ii pe piele, foarte bine extirpat chirurgical. Intrebarea mea este daca se poate atenua - si in ce mod - reactia foarte dura a Interferonului. Pana acum am facut doua injectii si folosesc Paracetamolul, dar fara rezultate. Unii medici spun ca nu-mi trebuie tratament cu Interferon pentru faza Clark Ii, altii, din contra, spun ca trebuie sa ma tratez cu acest medicament. Nu pot suporta reactia produsa de Interferon si indiferent de pericolul care ma asteapta, sunt nevoit sa renunt. Tratamentul naturist poate inlocui tratamentul cu Interferon? Astept raspuns de la oncologi si de la persoane care se trateaza cu Interferon. Va multumesc din suflet!
C. Dinu - Pitesti

"Caut un tratament pentru dermatita seboreica"

Am 20 de ani si sufar de 8 luni de zile de dermatita seboreica. Am urmat tratamentele indicate de medicii dermatologi, cu diverse spray-uri si sampoane gen Kertyol, Nizoral, dar nu se vede nici o ameliorare. Imi puteti recomanda alt tratament, alopat sau naturist? Va multumesc anticipat.
Andries Valentin - Bucuresti, tel. 021/668.59.77

"Am suferit 3 operatii de hernie, dar degeaba"

Am fost operata in anul 1995 de uter fibromatos si ruptura de perineu. Dupa un an am facut hernie (mi s-a rupt prapurele, cum se spune in popor) si am fost operata. In octombrie 1997 - alta hernie, iarasi operatie; in februarie 1998, acelasi necaz. Am consultat medicul chirurg cu gandul sa-mi dea trimitere la Iasi sau Bucuresti, pentru o noua operatie, sa mi se puna plasa si sa scap odata de chin, dar medicul m-a sfatuit sa nu ma duc nicaieri, pentru ca problema mea nu se rezolva cu o noua operatie, deoarece celulele nu se mai prind, asa ca m-a sfatuit sa nu ridic, sa nu fac efort. Insa, eu am mai carat sacose de la piata, doar nu erau pietre de moara. In momentul de fata am burta diforma, cu portiuni de intestine iesite pe sub piele. Burta e lasata pentru ca este taiata toata (la operatie am avut 17 fire). Important este ca ma dor intestinele rau de tot. Stau culcata pe spate, pun comprese cu alcool sanitar, iau Algocalmin si pentru moment se mai calmeaza durerile. M-as duce la alt medic, dar, drept sa va spun, nu mai am bani, asa ca sufar cum pot. Umblu cu burtiera, ca altfel nici nu as putea. Daca cineva s-a mai confruntat cu asemenea situatie, il rog sa-mi transmita prin intermediul revistei un tratament naturist. Va rog sa-mi recomandati ceva mai putin costisitor, caci din 2.000.000 lei pensie nu as putea face fata. Va multumesc din suflet. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
C.E. - Botosani

"Sufar de faringita micotica acuta"

Am 29 de ani si de un an de zile ma chinui cu o micoza, mai exact o faringita micotica acuta. Am fost internata la Orl cu tratament si supraveghere stricta. As dori mai multe amanunte despre aceasta afectiune, un regim alimentar adecvat si o metoda de vindecare. Mai tin sa mentionez ca lucrez intr-un mediu cu mult curent si scame (confectii).
Cojocaru Dorina - Focsani, tel. 0237/22.83.26



...Cititorii Raspund

"Mi s-a pus diagnosticul de uretro-prostatita"
(Raspuns pentru Pavel - Deva, F. As nr. 501)


Va recomand un tratament naturist pentru suferinte prostatice. Se beau ceaiuri de:
• Ghimpe (Herba xanthi) - 1 g planta la 200 ml apa, fiarta timp de 10 minute. Se consuma caldut, cu 30 de minute inainte de masa. Se beau 2 cani pe zi in primele sase luni, apoi cate o cana pe zi. Cura dureaza 6-18 luni. Sunt interzise: alcoolul, condimentele, muraturile, fructele acre, laptele acru, iaurtul, smantana.
• Pufulita - o lingura la 250 ml apa (infuzie). Se beau 2 cani pe zi, inainte de mese, timp indelungat, pana la vindecare. Se respecta regimul alimentar. Se poate asocia ghimpele cu pufulita - doua ceaiuri pe zi, inainte de mese (cate o lingura din fiecare planta). Tinctura de propolis - cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi. Propolis sau supozitoare de propolis timp de 15 zile.
• Se consuma zilnic 2-3 linguri de polen.
• Ulei de dovleac: se ia o lingura seara sau 50 g miez de seminte de dovleac.
• Bai de sezut: radacina de tataneasa, urzica, musetel, flori de galbenele, busuioc, coada-calului.
• In cazul adenomului de prostata, se va trece la un regim vegetarian cu sucuri de legume si fructe, radacinoase (morcovi, telina, patrunjel), citrice (lamai, portocale), grau incoltit, seminte de dovleac, nuci, alune etc. timp de o luna de zile, cu consumarea ceaiurilor de mai sus si a produselor apicole, apoi se va trece la un regim lacto-vegetarian fara zahar (va fi inlocuit cu miere de albine de salcam) si otet alimentar (va fi inlocuit cu otet de mere sau vin). Carnea de orice fel sau preparatele din carne vor fi inlocuite cu peste, lapte crud, branza proaspata, soia, nuci, alune, paine neagra. Sunt interzise prajelile, mancarurile condimentate si acriturile.
• Bitter suedez - o lingura dimineata si una seara, odata cu ceaiurile.
• Se bea apa de argila - o lingurita la 250 ml apa de izvor sau apa plata: se lasa de seara pana dimineata, se amesteca cu o lingura de lemn si se bea apa tulbure, iar sedimentul sub forma de zat se arunca. Se prepara apoi argila pentru a doua zi. Cura dureaza 10 zile, cu 30 de zile pauza.
• Cataplasma cu argila amestecata cu infuzie de tataneasa - in fiecare seara, aplicata in zona prostatica. Multa sanatate!
Ciobarcianu Ion - str. 3, nr. 242, sc. A, ap. 16, Sulina, jud. Tulcea

"Dupa fractura de col femural am dureri de calcai"
(Raspuns pentru Constanta Raduta - Ploiesti, F. As nr. 501)


Si eu m-am confruntat cu aceleasi probleme de sanatate. Am avut glezna umflata si acuzam dureri groaznice, incat nu puteam merge. Am facut tratament la doctorita de familie, dar fara nici un rezultat. Din fericire, cineva mi-a recomandat un tratament foarte eficient cu planta numita tataneasa. Luati din piata sau de la Plafar 300 g frunze de tataneasa (vara le gasiti verzi, iarna uscate). Se pun intr-un vas de 5 l cu apa si se lasa la macerat o zi, dupa care se fierb. Dupa ce lichidul se raceste, se baga piciorul in el, timp de 20-30 minute. Nu se arunca. A doua seara se incalzeste si se repeta operatiunea, dupa care se arunca. A treia seara se repeta cu alte 300 g de frunze. Acest tratament se face trei saptamani, in fiecare seara. Concomitent, din radacina de tataneasa se face tinctura de tataneasa (cu alcool) si alifie de tataneasa (cu grasime de porc). Vi le pot trimite si eu. Multa sanatate!
(Multumesc foarte mult "Formulei As". Sunt un cititor fidel si nu imi scapa nici un numar de revista. Va doresc sa o tineti tot asa!)
Dumitru Lungu - str. Siderurgistilor nr. 45, bl. M3B, sc. 3, ap. 69, Galati

"Doresc un tratament naturist pentru mielom multiplu"
(Raspuns pentru Traian - Oradea, F. As nr. 501)


Ma grabesc sa va raspund si ma adresez totodata tuturor bolnavilor de diferite forme de cancer (mielom, neoplasm etc.), chiar si leucemii, cu conditia sa nu fie metastaza. Tratamentul cel mai eficient in bolile de cancer si alte boli grele este vascul. La spitalul din Campina exista un medic extraordinar, dr. Togoreanu Eduard, care va poate procura extract de vasc, care face adevarate minuni. Matusa mea suferea de mielom si doctorii ii mai dadusera doar doua luni de viata (in noiembrie 2000) si datorita acestor injectii, traieste si astazi. Se simte foarte bine, are putere de munca. Tratamentul este usor de urmat si accesibil (ca pret) pentru toata lumea. Le doresc tuturor bolnavilor multa sanatate, speranta si credinta in Dumnezeu.
(Despre d-l doctor Togoreanu am aflat din revista "Formula As". Pot sa spun ca revista dvs. i-a salvat viata matusii mele, pentru care va multumesc din suflet.)
Constanta Traistaru - B-dul Th. Pallady nr. 21, bl. P1, sc. C, ap. 101, sector 3, Bucuresti

"Baiatul meu sufera de 15 ani de schizofrenie"
(Raspuns pentru Mihai Tabana - Barnova, jud. Iasi,
F. As nr. 502)


In judetul Iasi se afla Manastirea Barnova, unde slujeste parintele Calistrat (care ne incanta inimile cu predicile dumnealui, inregistrate pe casete audio). Ne trezeste pur si simplu la viata. Mergeti si dvs. cu baiatul, sa va hraniti din acel izvor binefacator al parintelui. El iubeste foarte mult tineretul. Participati si dvs. la Sf. Liturghie, la Sf. Maslu. Cu post, rugaciune si spovedanie (toti ai casei), cu rugaciunile de dezlegare ale parintelui Calistrat, Dumnezeu va va ajuta.
Geta Nedelcu - Micro 3, bl. A3, ap. 43, Buzau

"De 4 ani sufar de keratita"
(Raspuns pentru Carmen-Viviana Gazda -
Alba-Iulia, F. As nr. 502)


Este prima oara cand va scriu, impresionata in mod deosebit de scrisoarea d-nei Carmen-Viviana Gazda din Alba-Iulia, care sufera de o boala chinuitoare, keratita, ale carei neplaceri le-am simtit pe propriii mei ochi. La vremea aceea, eram disperata, am incercat tot felul de tratamente (solutii si unguente oftalmice), de la Bivacyn la Zovirax, dar degeaba. Tratamentele sunt deosebit de costisitoare, iar efectele lor, care in timpul tratamentului se fac simtite, dupa incetarea acestuia, dispar. M-am decis sa va scriu din dorinta de a ajuta un om care sufera de o boala groaznica, de care eu am reusit sa ma vindec in urma unui tratament cu picaturi pe baza de aloe stabilizata si care, dupa numai cateva aplicari (2-3/zi), inlatura senzatiile neplacute ale intepaturii, fotofobia, ochii uscati. Acest tratament l-am urmat la indicatia d-nei dr. Pintilie Elena din Bucuresti. Tratamentul il urmez si acum - nu pentru keratita, ci pentru ca sufar si de miopie forte cu pata Fucks degenerativa - si ma simt extraordinar. Dimineata, cand ma trezesc, am ochii extrem de limpezi, iar seara, dupa ce pun picaturi, simt o stare de bine inexplicabila (acum pun picaturi numai seara). As putea-o ajuta pe d-na Carmen sa-si procure aceste picaturi, mai ales ca nu se gasesc in farmacie, si sa o asigur ca suferinta dansei se va alina. As dori ca d-na Carmen sa ma contacteze la tel. 021/789.37.70, 0723/44.47.12. Va felicit pentru revista si va doresc sa ramaneti aceiasi profesionisti pe care i-am cunoscut. Cu respect,
Florentina Balan - str. Petre Paun nr. 3, bl. 69D, sc. 2, ap. 67, sector 5, Bucuresti, cod 76448

• As dori mult sa va fiu de ajutor, de aceea voi expune cazul fiului nostru in varsta de 20 de ani. In ultimii doi ani si jumatate, acesta a suferit in mod repetat de ulceratii corneene, fiind diagnosticat cu keratita herpetica. In octombrie 1999, boala a aparut la ochiul drept, printr-o ulceratie superficiala. Sub tratament medical fiind, in ciuda terapiei locale antivirale si generale cu Acyclovir, in martie 2000 s-a produs o perforare de cornee. I s-a facut o keratoplastie (transplant de cornee) si timp de un an totul a fost bine. In aprilie 2001, aceleasi ulceratii au aparut la ochiul stang. Diagnosticul a fost din nou keratita herpes simplex, dar au existat si doctori care au afirmat ca este keratita virala. S-au facut toate investigatiile posibile la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti si la Spitalul "Victor Babes", la clinicile de Imunologie, Imunochimie si Hematologie din Cluj-Napoca, dar nimeni nu a reusit sa se pronunte cu fermitate pentru unul dintre cele doua diagnostice: keratita virala sau herpetica. Ulceratiile de la ochiul stang au fost vindecate abia dupa cinci luni de tratamente amestecate, atat generale, cu Acyclovir 400 mg, cat si locale, cu toate picaturile si unguentele posibile. Pe 3 septembrie, am reusit sa facem programare la Clinica Universitara de Oftalmologie din Basel, Elvetia. Sperantele noastre mari au fost mult reduse dupa ce am aflat ca nu exista nici o posibilitate de diagnosticare exacta, deoarece anticorpii de herpes simplex nu apar in sange atunci cand exista o infectie locala la ochi. De asemenea, nu exista o relatie intre infectiile repetate cu herpes simplex la ochi si starea imunologica a pacientului. Ar putea fi, de asemenea, o reactie alergica a corneei la bacterii ale pielii sau bacterii patologice. Ni s-au recomandat doua tratamente alternative:
• Impotriva suspiciunii unei infectii herpetice: doze mici de steroizi locali (Ultracortenol - o picatura de doua ori pe zi, timp de doua luni) asociati cu unguent cu Acyclovir de trei ori pe zi, timp de 10 zile.
• Impotriva unei reactii cronice hiperalergice (de exemplu stafilococi): aceleasi doze mici de steroizi locali asociati cu antibiotice (de exemplu 100 mg de Doxicyclina sau Tetraciclina, zilnic), timp de 3-4 luni. O profilaxie cu Acyclovir 200 mg de trei ori pe zi, timp de un an, este necesara daca apar mai multe recidive intermitente. Oricare dintre cele doua tratamente trebuie facut sub strict control oftalmologic regulat. Fiul nostru a urmat primul tratament (impotriva herpesului) timp de doua luni, iar acum, dupa alte trei luni de pauza, ochiul arata incredibil de bine. Stiu acum ca nu exista tratament care sa vindece complet infectia cu herpes simplex. Trebuie insa sa invatam sa o controlam de la primele semne. Multa sanatate!
Carmen Solomon - str. Dr. V. Suciu nr. 9, Blaj, jud. Alba, tel. 0258/71.20.29

"La doar 20 de ani, m-au lovit o multime de boli"
(Raspuns pentru Mihaela F. - Mizil, F. As nr. 502)


• Va rog sa nu disperati. Prietena mea s-a imbolnavit de hepatita B dupa primul an de facultate, a ajuns putin cam tarziu la spital si doctorii au fost foarte ingrijorati de evolutia bolii. La iesirea din spital i-a fost recomandat sa cumpere Liv 52 de la farmacie. La inceput a avut rezerve, pentru ca stia ca toate medicamentele au si efecte secundare si i-a fost teama sa nu isi suprasolicite tocmai ficatul, care si asa suferise destul. Apoi a aflat ca acest produs este exclusiv naturist si a capatat curaj. Ceea ce a urmat dupa folosirea produsului Liv 52 a fost surprinzator si pentru medici. Si-a revenit. Cea mai mare bucurie a ei, dar si a mea a fost cand am aflat ca, dupa sase luni de tratament continuu, analizele au aratat ca antigenul nu mai este prezent. Cu mult drag,
Andreea S. - Timisoara, tel. 0722/34.61.37

• Avand in vedere tineretea dvs., nu trebuie sa disperati; suferintele pe care le aveti le puteti ameliora si chiar vindeca prin tratament alopat si naturist. Pentru hepatita B puteti apela la d-l biolog Mircea Ciuhrii, Cabinetul "Insect Farm" - str. Toamnei nr. 100, sector 2, Bucuresti, tel. 021/210.06.06, 210.00.82, care poate vindeca hepatita in circa 6-8 luni. Daca totusi nu aveti posibilitatea, eu va dau cateva recomandari si, daca le respectati, situatia se va imbunatati simtitor si nu veti ajunge niciodata sa faceti ciroza hepatica. Eu sufar de hepatita tip B de la 14 ani si acum am 56 de ani si duc o viata aproape normala. Consumati urmatoarele produse:
• Sucuri de legume si fructe (morcovi, ridiche neagra, sfecla rosie, lamaie, radacina de patrunjel, telina, mere) - 750 ml pe zi.
• Polen - o lingurita pe zi, timp de o luna, cu o luna pauza (nu se va abuza, pentru ca in cantitate mare oboseste ficatul).
• Aloe gel - o lingura inainte de masa sau 4-5 cm frunza cruda cu putina miere.
• Miere de salcam - 3 linguri pe zi, luate in mai multe prize, inainte si dupa masa.
• Grau incoltit - 4-5 linguri pe zi.
• Ceai de sunatoare, salvie, galbenele, urzica, papadie, anghinare, musetel. Se face o infuzie din 4 linguri de amestec de plante in parti egale la 1 l apa si se bea cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale si dupa mese. Separat, se face ceai de armurariu: o lingurita si jumatate de planta la 250 ml apa se fierbe 2 minute. Fructele de armurariu se macina cu rasnita de cafea. Se bea o cana si se sta culcat pe partea dreapta o jumatate de ora. Este asimilat cu Legalolul sau Silimarina. Fructe de catina zdrobite sau uscate - 2-3 lingurite la 250 ml apa, fierte doua minute, se zdrobesc si se consuma imediat cu putina miere. Regim dietetic: sunt interzise prajelile, sosurile, carnea, condimentele, otetul alimentar, zaharul, grasimile animale, muraturile etc. Se vor consuma numai legume si fructe naturale crude sau sucuri preparate in casa, pentru a dezintoxica ficatul de reziduuri, realizand astfel o buna functionare si regenerare a ficatului. Se recomanda, de asemenea, repaus prelungit la pat si somn odihnitor. Cu stima,
Ion Ciobarcianu - str. 3, nr. 242, sc. A, ap. 16, Sulina, jud. Tulcea, tel. 0240/54.35.71

• Va recomand cateva remedii pentru bolile de care suferiti si as dori sa intelegeti ca nu exista boala care sa nu raspunda la dragostea noastra. Deci, invatati sa iubiti. Schimbati-va parerea despre dvs.
Pentru eliminarea nisipului si a calculilor renali aveti la dispozitie o schema de tratament, bai de sezut cu coada-calului (obligatoriu) si comprese cu extract hidroalcoolic din plante (bitter suedez), dupa ce in prealabil s-a uns zona respectiva cu unguent din plante. Schema de tratament: ora 8 - o cana de ceai de coada-calului; ora 9 - o cana de lapte din troscot; ora 10 - o cana de ceai dintr-un amestec de 4 plante (turita mare, osul-iepurelui, traista-ciobanului si frunze de mesteacan, in parti egale); ora 12 - o cana ceai de coada-calului; ora 13:40 - o cana de ceai dintr-un amestec de trei plante (dragaica, splinuta de padure, urzica moarta alba sau galbena, in parti egale); ora 15 - o cana ceai din coada-calului; ora 16 - o cana lapte din troscot; ora 17 - o cana ceai din coada-calului; ora 19 - o cana de ceai din amestecul de 4 plante; ora 20 - o cana lapte din troscot. Ceaiurile se prepara dintr-o lingurita cu varf de planta la 250 ml apa clocotita, se infuzeaza 2-3 minute, se strecoara si se beau cu inghitituri mici, foarte fierbinti. Laptele din troscot se prepara dintr-o lingura de troscot crud (uscat) care se opareste 2-3 minute cu 250 ml lapte de vaca. Se poate folosi si infuzie din matase de porumb, care se administreaza cate o lingura la fiecare 2-3 ore. Pentru anemie va recomand: spirulina (1-2 g/zi, timp de 1-3 luni); baie completa cu ceai din 200 g cretisoara (fortifica organismul); ceai din urzica proaspata (2 cani/zi); bitter suedez (1 lingurita de trei ori pe zi, diluata in ceai).
Monica Ungureanu - str. Mioritei nr. 78, bl. 78, sc. D, ap. 8, Bacau, jud. Bacau, tel. 0234/11.56.24