Cititorii

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am cancer de col uterin, stadiul Iii B" . Sunt o pensionara de 58 de ani si acum doi ani m-am trezit cu o durere abdominala si cu o scurgere purulenta. Am fost diagnosticata cu neoplasm col uterin, stadiul Iii B. Am facut 27 de raze cobalt, dupa care am fost la control si eram m...

Cititorii Intreaba

"Am cancer de col uterin, stadiul Iii B"

Sunt o pensionara de 58 de ani si acum doi ani m-am trezit cu o durere abdominala si cu o scurgere purulenta. Am fost diagnosticata cu neoplasm col uterin, stadiul Iii B. Am facut 27 de raze cobalt, dupa care am fost la control si eram mai bine. Au trecut cam 8 luni de la tratament si scurgerea si durerile au reaparut. Am fost din nou la doctor si mi s-a spus ca nu pot fi operata, deoarece cancerul s-a extins... Va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist, daca se poate mai repede, caci sunt foarte slabita. Mii de multumiri, si Dumnezeu sa fie cu noi toti.
Elena Pavel - Galati

"La 35 de ani, sotul meu are cancer la gat"

Sotul meu are 35 de ani si este bolnav de cancer localizat in gat. Medicii i-au prescris tratamentul folosit de obicei in asemenea cazuri, dar nu il ajuta prea mult. Are dureri cumplite, nu poate inghiti aproape nimic, a slabit foarte mult, iar eu il privesc neputincioasa. As vrea sa stiu daca exista si alte metode de vindecare, in afara de cele prescrise de medici. Daca cineva a suferit de aceasta boala si a reusit sa se salveze, il rog sa-mi scrie. Va multumesc!
Bianca Stanescu - str. Al. Lapusneanu nr. 20, bl. C2, ap. 60, Galati, tel. 0722/88.06.25

"Exista tratament naturist pentru leucemie acuta?"

Baiatul prietenilor mei n-a implinit inca 20 de ani si s-a imbolnavit subit de cancer acut in sange (leucemie). Este internat la Spitalul Fundeni, unde i se face tratamentul necesar inaintea transplantului de maduva. Baiatul nu are o constitutie robusta, dimpotriva, este slabut si din cauza tratamentului a facut rani in gura si acum este hranit artificial. Urmeaza sa-l opereze in strainatate daca li se aproba cererea, dar le trebuie foarte multi bani. De aceea, apelez la dvs. cu rugamintea sa-i recomandati un tratament care sa-i salveze viata. Cu multumiri,
Asmarandei Maria - sat Luminis, com. P. Soimului, jud. Neamt

"Tatal meu are ciroza hepatica cu virus C"

Tatal meu, in varsta de 42 ani, sufera din anul 2000 de ciroza hepatica cu virus C child A, decompensata vascular si parenchimatos, colecistopatie cronica litiazica. Prin intermediul revistei dvs., ii rog din suflet pe cei care cunosc cazuri de vindecare sau stagnare prin orice metoda sa ne ajute. Va multumesc!
Ramona Petculescu - str. 8 Martie, bl. D8,
ap. 10, Targoviste, tel. 0245/63.45.20, 0722/32.33.89

"Operat de tumora la stomac, sotul meu are dureri abdominale si sangerari"

Sotul meu a fost operat la stomac cu 20 de ani in urma (acum are 49 ani). A avut o tumora maligna care i-a fost extirpata in totalitate, micsorand dimensiunile stomacului. Operatia a fost realizata la Londra si medicul i-a spus ca daca 13 ani nu se intampla nimic, atunci totul va fi in ordine. Acum cateva luni insa, a inceput sa acuze dureri abdominale usoare, ca niste crampe, dar pe care le asocia cu durerile dinainte de operatie. In plus, de cateva ori a avut usoare sangerari bucale. Problema este ca acum nu vrea sa auda de un eventual control, nu vrea sa devina din nou un cobai. De aceea, m-am gandit sa apelez la sfaturile dvs., poate imi puteti recomanda un tratament naturist pe care sa-l determin sa-l urmeze. Va multumesc anticipat.
C.S.

"Sora mea sufera de sindromul antifosfolipidic"

Am nevoie cu disperare de tratament naturist pentru boala numita sindromul antifosfolipidic (Safl). Sora mea a fost diagnosticata acum un an cu aceasta boala, face tratament medicamentos, insa starea sanatatii ei se inrautateste pe zi ce trece. Astept cu nerabdare un raspuns din partea cititorilor revistei. Va multumesc din suflet!
Delia

"Caut un tratament pentru Dupuytrens contracture"

Doresc sa aflu detalii despre boala cunoscuta sub numele de Dupuytrens contracture (denumirea in limba engleza) si eventuale tratamente naturiste. Va multumesc.
Gabriela Dragoman

"Caut tratament pentru pielonefrita cronica obstructiva"

In decembrie am fost internata la neurologie pentru hemipareza stanga pe fond de puseu hipertensiv si fenomene de insuficienta ventriculara stanga. In urma investigatiilor, am fost diagnosticata cu pielonefrita cronica obstructiva cu E.coli si enterobacter, ptoza. Am mai fost internata in luna mai, sunt tratata intravenos cu antibiotice. Dar infectia nu dispare si mereu fac febra seara (37,2 - 37,4C). Daca stiti un tratament care sa anihileze aceasta infectie, va rog sa-mi scrieti. Va multumesc din suflet.
Stoica Ileana - str. Popovici Banateanu nr. 7, Sibiu

"Caut tratament pentru cardiopatie ischemica, hemoroizi interni si fisura anala"

La varsta pensiei, cand ar fi trebuit sa se bucure de o odihna binemeritata, pe prietena mea au napadit-o bolile. Are cardiopatie ischemica dureroasa, tasare de coloana si, mai nou, hemoroizi interni si fisura anala. Ii rog pe cei care au tratat cu succes aceste afectiuni sa o ajute pe prietena mea sa se vindece. Va multumesc.
Liliana - Arad

"Fiica mea face crize temporale"

Va rog sa ma ajutati sa gasesc un doctor neurolog cu rezultate bune, un tratament naturist sau orice altceva care sa o ajute pe fata mea sa scape de niste crize temporale care o chinuiesc de mult timp. Va multumesc din suflet si va urez toate cele bune.
Doina P.A. - Pitesti

"Cum pot scapa de o veruca seboreica?"

In urma cu un an mi s-a pus diagnosticul veruca seboreica (mi-a aparut pe nas). Am facut tratament, credeam ca m-am vindecat, dar acum a reaparut si creste in continuare. Daca cineva stie un tratament eficient, il rog din suflet sa ma ajute. Cu mii de multumiri,
Raluca - Pecica, jud. Arad

"Am gaze la stomac, pe fond nervos"

Am 49 de ani si de cinci ani ma confrunt cu o boala pe care medicii nu o pot trata: am gaze la stomac, care se declanseaza pe fond nervos. Simptomatologia este urmatoarea: ragaieli de la stomac, balonari, stare de disconfort, stare de rau, ameteli. Am luat foarte multe medicamente antidepresive si anxiolitice, dar fara rezultat. Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de boala, il rog ca prin intermediul minunatei dvs. reviste sa-mi spuna cum s-a vindecat. Cu multumiri,
Doina Turceanu - Targu-Jiu, tel. 0744/62.43.90

"Nu am miros si nici gust"

In urma folosirii timp indelungat a picaturilor de Rinofug si Bixtonim, pentru desfundarea cailor respiratorii, am ramas fara miros si fara gust. Va rog din tot sufletul sa-mi recomandati un remediu care sa ma ajute sa-mi recapat simturile pierdute. Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Victoria - Beius

"Clipesc incontinuu"

Am 64 ani si clipesc tot timpul; este foarte enervant si obositor. Am urmat un tratament cu Haloperidol 10 picaturi/zi, dar nu se vede nici un rezultat. Daca stie cineva un tratament eficace, il rog sa-mi scrie. Va multumesc.
Zaharia - Galati

"Alimentele preparate contin sare iodata?"

Vreau sa aflu daca alimentele preparate din comert (cascaval, branza, mezeluri, conserve etc.) contin sare iodata. Va multumesc!
Carmen Mera - Ploiesti




Cititorii Raspund

"Fetita mea sufera de boala Behcet"
(Raspuns pentru Lenuta Marcus - com. Petelea, jud. Mures, F. As nr. 569)


Va recomand un regim alimentar cu cat mai putina carne, lapte si oua. Se pot consuma moderat iaurt si branza de vaci proaspata. Dati-i fetitei sucuri combinate de morcov cu telina, cartof, varza si sucuri de fructe (mere, portocale). Introduceti in alimentatie mazare, fasole, varza, conopida si dovlecei, preparate in diverse moduri. De asemenea, tineti o cura de doua saptamani cu ceaiuri preparate din urmatorul amestec: urzica, papadie, galbenele, mesteacan, coada-calului. Tratamentul va trebui completat prin masaj si reflexoterapie. Pentru detalii, va rog sa ma contactati.

"Va rog sa ma ajutati sa ma vindec de arteriopatie"
(Raspuns pentru Niculae Traian - Bucuresti, F. As nr. 569)


Arteriopatia este o afectiune cronica care nu se vindeca definitiv, dar care poate fi ameliorata prin gimnastica recuperatorie, care creste toleranta la efort, si printr-un tratament sustinut prin acupunctura, care are rezultate foarte bune. Consumati ceaiuri din amestec de maces, coacaz negru, salvie si lemn-dulce. Ca gimnastica: mersul pe jos timp de o ora pe zi, cu cresterea progresiva a distantei, masaj seara la culcare. Stati intins in pat si ridicati picioarele la 45-60 grade timp de doua minute, apoi va asezati pe marginea patului cu picioarele atarnand, pana isi recapata culoarea. Va doresc multa sanatate!

"Ma poate ajuta cineva sa tratez fibromialgia?"
(Raspuns pentru Gabriela, F. As nr. 569)


Fibromialgia este o boala de colagen progresiva, care nu are deocamdata un tratament eficient. Pentru diminuarea simptomatologiei si incetinirea evolutiei va recomand un regim alimentar din care sa excludeti carnea in proportie de 90%, bogat in sucuri de fructe si legume si cat mai multe fibre alimentare. Acesta va fi completat de un tratament de lunga durata cu acupunctura, care va stimula intestinul gros, rinichii si stomacul. Pentru detalii si pentru un consult, va rog sa ma contactati.

"Doresc un tratament pentru sindrom Churg-Strauss"
(Raspuns pentru N.R.E. - jud. Prahova, F. As nr. 569)


Va recomand o cura cu ceaiuri din: doi-frati-patati, coada-soricelului, mesteacan, urzica, lemn-dulce si cimbrisor. De asemenea, faceti o cura de suc de morcovi, varza si telina si tineti post doua zile pe saptamana. Completarea acestui regim se va face prin reflexoterapie, motiv pentru care va invit sa ma contactati.
dr. Teodor Coldea, Centrul Medical "Clinique Plus" - Bucuresti, tel. 021/610.60.53, 0721/28.06.97, e-mail: clinique.plus@xnet.ro

"Nepoata mea are gusa multinodulara hipertiroidizata"
(Raspuns pentru Vasile Constantinescu - Bucuresti, F. As nr. 571)


Nepoata dvs. se va face bine daca respecta intocmai tratamentul pe care vi-l recomand. La baza lui se afla planta numita dragaica, sanziene sau floarea Sf. Ioan Botezatorul (se recolteaza in luna iulie). Florile ei sunt de culoare alba si galbuie si ambele dau rezultate miraculoase. Se foloseste toata planta - atat florile, cat si tulpina -, care se taie in bucati. Se prepara un ceai din 1 lingurita de planta la 1 cana de apa, cu care se face multa gargara cat mai adanca, de 5-6 ori pe zi. Important este ca lichidul sa fie cat mai cald, cat se poate suporta. Intre timp, se bea si din ceai, cu inghitituri mici. Plantele din ceai se aplica pe locurile afectate, legandu-se cu o bucata de tifon. (Va sfatuiesc sa dublati tratamentul cu rugaciuni curate catre Maica Domnului.)
Neamtu Longhina - com. Vinerea, str. Principala nr. 298, jud. Alba

"Doresc un tratament pentru pitiriazis versicolor"
(Raspuns pentru Mariana R. - Galati, F. As nr. 579)


Folosesc de 40 de ani aceeasi reteta, foarte eficienta: 10 g acid salicilic, 10 g rezorcina, 200 ml alcool de 70. Spalati-va bine cu apa si sapun, apoi tamponati (si frecati) locurile cu o bucata de vata inmuiata in solutia din reteta. Repetati in fiecare seara si intr-o saptamana va veti vindeca. Pastrati solutia la intuneric si repetati tratamentul ori de cate ori este nevoie. Sanatate!
Valeria - Ploiesti

"Am pierdut trei sarcini, toate toxice"
(Raspuns pentru Manolache M. - Iasi, F. As nr. 580)


•Iti recomand sa citesti cartile lui Serghei Nikolaevici Lazarev, aparute la editura "Dharana". S-ar putea sa descoperi lucruri care te pot ajuta in problema ta; si eu am facut descoperiri surprinzatoare in ceea ce ma priveste. O alta sugestie este sa participi la cursul de Qigong al maestrului chinez Lin Kai Ting. Din cate stiu eu, o serie de femei care nu puteau ramane insarcinate sau aveau probleme in perioada sarcinii au reusit sa aduca pe lume copii sanatosi, in urma participarii la asemenea cursuri. (Maestrul tine cursuri in Romania de circa 10 ani.) Detalii despre curs poti afla de pe site-ul www.qilingong.ro Curaj si incredere!
Andreea - Bucuresti, e-mail: andreea@lutic.ro

•Stimate doamne si domni de la "Formula As" sau daca imi dati voie, Dragi Prieteni (pentru ca, de cativa ani, de cand va citesc revista, ea a devenit unul dintre prietenii mei cei mai buni si vreau sa va multumesc pentru aceasta), urmandu-va exemplul, vreau sa ajut si eu, la randul meu, pe unul dintre cititorii revistei: d-na Manolache din Iasi.
Cu trei ani in urma, am avut aceeasi problema. Drama mea a fost ca inainte de casatorie facusem cateva chiuretaje, apoi, cand am dorit copilul, au aparut aceste sarcini toxice. La fel ca dvs., nu puteam bea nici apa, orice miros imi facea rau, ma simteam ingrozitor. Am aflat insa de la o doamna, care nu putea ramane insarcinata si care acum este o mamica fericita, de d-na dr. Silvia Nedelcu de la Fundatia de Homeopatie "Similimun" din Bucuresti (tel. 021/322.46.25), care dupa consultatie mi-a dat medicamentul homeopat Sepia. Chiar dupa cateva ore, mi s-a usurat senzatia de greata, iar dupa 3-4 zile mancam deja cat pentru doi. In timpul sarcinii, am mai avut si alte probleme - o scurgere foarte urata si o infectie urinara, care s-au rezolvat tot cu tratament homeopat. Va sfatuiesc sa apelati cu incredere la d-na dr. Nedelcu. Sigur va poate ajuta. Multumesc lui Dumnezeu ca sunt o mamica fericita, cu un copil sanatos, ceea ce le doresc tuturor celor care vor sa devina parinti!
I. Gheorghe - Bucuresti

"Va rog sa ma ajutati sa scap de escare"
(Raspuns pentru Borcan Constantin - Pitesti, F. As nr. 581)


Cu doi ani in urma, o persoana din familie s-a vindecat de escare cu ajutorul solutiei Curiosin, procurata din farmacie cu precomanda, la pretul de 500.000 lei - 10 ml. Va doresc sanatate!
Brindusa Sveduneac - tel. 0745/35.91.63

"Fetita mea are un chist osos esential pe tibie"
(Raspuns pentru L.F.A. - Brasov, F. As nr. 582)


Povestea mea este copia la indigo a aceleia pe care o traieste familia dvs. Aveam 21 de ani cand am primit din partea celor mai buni chirurgi acelasi verdict: operatie. Diagnosticul a fost: osteom 1/3 inferior tibie, ceea ce este chiar mai rau decat chist osos esential. Pe vremea aceea, eram student la educatie fizica si practicam atletismul de performanta. Am consultat-o si pe d-na dr. Siu Zina (in acel timp doctor al lotului national de atletism), care m-a sfatuit sa nu ma pripesc cu operatia, sa urmaresc cu radiografii periodice evolutia bolii. Mai am foarte putin pana la 50 de ani si de foarte mult timp am renuntat la radiografii. Chistul meu n-a evoluat si nici nu m-a deranjat vreodata. N-am renuntat insa niciodata la gandul bun, la sentimentul de recunostinta pe care-l port acelei mari doamne, care, la un moment de cumpana al vietii mele, a stiut sa vada dincolo de bisturiu si mi-a dat sfatul cel bun, pe care incerc sa-l transmit mai departe. Ati descoperit chistul, la fel ca si mine, dintr-o pura intamplare si puteam, la fel de bine, sa nu-l descoperim niciodata, sa traim linistiti o viata intreaga, fara sa stim de existenta lui. Daca pe fetita dvs. nu o deranjeaza, procedati la fel de intelept, nu-l deranjati nici dvs. pe el. Urmariti-l cu radiografii periodice si atata timp cat nu creste si nu doare, nu-l zgandariti cu biopsii sau operatii. S-ar putea ca de-abia atunci sa izbucneasca. Va doresc sa aveti parte de buna inspiratie in luarea deciziei si de puterea de a o urma!
Cristi - e-mail: cristian_neciov@metric.ro

"Sufar de neoplasm la san neoperat"
(Raspuns pentru Elvira - Turnu Magurele, F. As nr. 580)


Cu multa rabdare si perseverenta veti reusi sa treceti peste aceasta incercare. Tratamentul care va poate ajuta este oarecum dificil, dar foarte eficient. Se bazeaza pe dieta, impachetari cu plante si infuzie, cu plante pe care le puteti procura de la noi.
as. generalist Daniela Gheorghita, Cabinetul de Reflexoterapie si Masaj "Zonoterapia" - Ploiesti, tel. 0244/59.60.60, 0745/48.52.48

"Colpita cronica imi da arsuri vaginale insuportabile"
(Raspuns pentru Maria Vulpoiu - Focsani,F. As nr. 581)


Candida este responsabila de o intreaga simptomatologie, deci nu numai de pruritul deja bine cunoscut, dar si de asa-numitele arsuri si usturimi. V-as recomanda un produs care a dat rezultatele dorite, foarte eficient impotriva candidozelor vaginale cronice, si anume crema de Melaleuca. Sper ca o veti gasi in farmaciile din tara si va veti bucura de rezultatele tratamentului.
biolog Lavinia Rosada - Italia, e-mail: laviniamed@libero.it

"Caut un tratament pentru metastaza osoasa"
(Raspuns pentru Nicoleta - Bacau, F. As nr. 582)


Stimata doamna, impotriva metastazelor osoase foarte eficiente sunt tratamentele naturiste tibetane cu Chitozan, Cardiceps, Ican si Holican, care pot fi administrate si simultan cu chimioterapia, usurand efectele si simptomele care o insotesc. Am observat rezultate foarte bune obtinute cu acest tratament naturist. Compania "Tianisi" a scos pe piata cateva preparate noi: capsulele Kanli - un extract din soc, Izoflavon - un anticanceros protector al oaselor, care trateaza osteoporoza si previne aparitia bolilor cardiovasculare, in special la femei.
dr. Olga Vinizinschi - str. Th. Pallady nr. 9A, Iasi, cod 700454, tel. 0232/31.61.08, 0722/72.48.67
(Raspuns valabil si pentru Crisan Delia - Hunedoara, F. As nr. 582)


"Nu pot scapa de cistita cronica"
(Raspuns pentru Volosciuc Octavia - Gura Humorului, jud. Suceava, F. As nr. 582)


Dupa cum se stie, cistita reprezinta o inflamatie a vezicii urinare, cauzata de diversi microbi si este semnul unei infectii a traiectului urinar, care se manifesta prin nevoia imperioasa de a urina si prin usturimi in timpul mictiunii. Pentru a scapa de infectie, beti zilnic 1 litru de suc de merisor (planta se gaseste la Plafar, dar foarte rar). Daca vi se pare prea acru, diluati-l cu apa si suc de mere neindulcit. Combinati 100 ml de suc de merisor cu 50 ml de apa si 50 ml suc de mere. Tratamentul cu merisor:
•Lasati o ora sa se macereze 2 lingurite de frunze de merisor bine maruntite intr-un pahar cu apa rece (100 ml).
•Strecurati maceratul intr-un pahar si turnati apoi peste aceleasi frunze 100 ml apa clocotita;
•Fierbeti 15 minute la foc mic, acoperiti si lasati 10 minute sa se raceasca.
•Amestecati cele doua lichide, maceratul cu decoctul si luati peste zi cate o lingura, la fiecare 3-4 ore. Cercetarile efectuate in domeniu au demonstrat ca sucul acestor fructe impiedica bacteriile sa se fixeze pe peretii vezicii urinare si pe rinichi. Tratamentul cu rizomi de pir: Faceti un amestec din urmatoarele plante medicinale: 30 g radacini de osul-iepurelui, 10 g valeriana, 30 g rizomi de pir, 10 g iarba de rostopasca, 20 g iarba de tintaura. Beti zilnic 2-3 cani de decoct, preparat din 1 lingurita de amestec la o cana de apa. Faceti in fiecare seara bai de sezut cu tarate de grau, timp de 1-2 saptamani, pana cand dispar durerile si senzatia continua de urinare. Procedati astfel: puneti un pumn de tarate de grau intr-un tifon (pe care il legati ca un saculet). Intr-un vas emailat fierbeti 3-4 litri de apa si cand da in clocot, trageti oala deoparte si lasati la infuzat 10 minute saculetul cu tarate, apoi turnati apa in cada sau lighean. Baile de sezut trebuie sa fie cat mai fierbinti si sa dureze pana ce lichidul incepe sa se raceasca (baia poate fi reincalzita daca turnati un ibric cu apa de tarate fierbinte, lasata in oala pe flacara mica). Dupa baie, imbracati-va gros in partea de jos si puneti-va in pat, acoperita cu o plapuma. Caldura trebuie pastrata cat mai mult timp. Daca acest tratament va va aduce ameliorare, rog sa ma sunati. (Vom continua cu un alt tratament, pana vom ajunge la insanatosire.) Succes si multa sanatate!
consultant medical Veronica Boldescu - Aleea Gradinitei nr. 2, bl. 5C, sc. C, ap. 200, Constanta, cod 900489, tel. 0740/29.51.93
•Va recomand sa folositi, pentru o perioada de cel putin trei luni, o infuzie din doua plante cu rezultate remarcabile impotriva cistitelor recidivante si anume pufulita (Epilobium) si ghimpele (Xanthium spinosum), deoarece impreuna isi potenteaza efectul, actionand nu numai la nivelul vezicii urinare iritate, ci si la nivelul intregului tract urinar. In paralel cu infuzia, va sugerez sa apelati si la tinctura de ienupar, cu rol regenerant. De asemenea, si produsul natural Renostim este un remediu eficient impotriva cistitelor cronice recidivante. Cu rabdare si incredere, rezultatele nu se vor lasa asteptate.
biolog Lavinia Rosada - Italia, e-mail: laviniamed@libero.it



"Sufar de uter didelf si doresc sa iau legatura cu prima mama purtatoare din Romania"
(Raspuns pentru Sorana Sorescu - Bucuresti, F. As nr. 582)


Cu ani in urma, am scris pentru cotidianul "Jurnalul National" un amplu reportaj despre acest subiect. Pentru mai multe detalii, va rog sa ma contactati la tel. 021/772.62.78 (dupa ora 19.00).
Adriana Popescu - Bucuresti