Metode mixte contra pielii de portocala

Redactia
Noi Strategii In Lupta Cu Celulita. Metode mixte contra pielii de portocala . Putine alte probleme de frumusete sunt mai suparatoare si mai rezistente ca celulita. Stiti despre ce este vorba: pielea "gaurita", urata, asemanatoare cu coaja de portocala, care apare in zona coapselor, a pantecului si fes...

Noi Strategii In Lupta Cu Celulita

Metode mixte contra pielii de portocala

Putine alte probleme de frumusete sunt mai suparatoare si mai rezistente ca celulita. Stiti despre ce este vorba: pielea "gaurita", urata, asemanatoare cu coaja de portocala, care apare in zona coapselor, a pantecului si feselor. Greu de luptat cu ea. Desi o multime de produse cosmetice promit rezolvari radicale, rezultatele nu se vad. In schimb, o ancheta realizata printre femei care au izbutit sa tina in frau celulita, propune solutii cat se poate de practice si, pare-se, de succes. Ieftine, usoare, la indemana, nu va ramane decat sa le incercati.

"Trucul" cu legginsi

Luati niste pantaloni-ciorap stramti si grosi (leggins), inmuiati-i in apa calda cu sare (o lingura cu sare grunjoasa la 1 l de apa), stoarceti-i si imbracati-i fara nimic pe dedesubt. Inveliti-va cu o patura groasa si stati culcate pe canapea, la televizor, circa o ora. Rezultatul: pielea va fi mai intinsa.

O metoda "fierbinte": compresele cu gheata

Un stimulent al irigarii cu sange direct din congelator: puneti cateva cuburi de gheata intr-o punga de plastic si aplicati-o pe zona cu celulita o data pe zi, iar efectul nu va intarzia sa se vada.

Ungeti-va "corect"

Pentru ca orice crema anticelulita sa aiba efectul scontat, ea trebuie masata pe piele usor, cu miscari circulare. Efectul este acelasi ca dupa un drenaj de limfa. Apa acumulata este pusa in miscare. Indiferent ce folositi - perii, bureti aspri sau bile -, masajele usoare sunt o binefacere pentru pielea afectata de celulita. Importanta este, insa, regularitatea. Ideal: de 1-2 ori pe zi.

Fortificati-va soldurile

Este vorba despre un exercitiu pe care-l puteti face chiar si la serviciu, cand nu va vede nimeni. Stati in picioare, in spatele scaunului, cu mainile sprijinite pe speteaza. Ridicati un picior in spate, cu genunchiul indoit la 90. Cu acelasi picior faceti apoi un pas inapoi pe podea, mutati-va greutatea pe el, apoi reveniti la pozitia initiala. Repetati exercitiul de 20 de ori cu fiecare picior, daca se poate zilnic.

Drenajul in apa

Faceti o baie de 20 de minute, in apa incalzita la 38, cu adaosuri de alge sau cu 500 g de sare de mare. Ambele stimuleaza drenajul lichidului acumulat in tesuturi.
Evitati grasimile
Cand simtiti nevoia de dulce, mancati cu incredere bomboane de guma (ursuleti, dinozauri, serpisori etc.), care nu contin grasimi, ci gelatina. Aceasta intareste tesutul conjunctiv. Iar daca nu rezistati fara biscuiti sau alte dulciuri, optati pentru cele cu continut redus de grasime.

Masajul cu bile sau cu mingea de tenis

Bilele se folosesc de obicei pentru masarea talpilor si deci a zonelor reflexe ale picioarelor (chiar sub masa de lucru), dar ele sunt eficiente si in combaterea celulitei: masati-va - sub dus - zonele afectate. Ajuta la eliminarea reziduurilor. Pentru antrenamentul musculaturii: asezati-va pe podea, puneti mingea de tenis intre genunchi si strangeti-o bine de 20 de ori.

Gimnastica in pat

Gimnastica efectuata inainte de sculare va creeaza o senzatie extraordinara: culcati-va pe spate, cu picioarele indoite, sprijinite pe talpi, si ridicati abdomenul cat puteti de mult, tinand sezutul incordat. Mentineti pozitia 10 secunde, relaxati-va si repetati exercitiul de 20 de ori.

Super-eficient pentru pielea de portocala

Cum puteti activa irigarea sangvina pentru ca reziduurile din tesuturi sa fie eliminate:
1. Periajul
Cu ajutorul unei manusi aspre sau al unei perii puneti in miscare tesutul. Masati-va zonele cu piele uscata inainte de dus.
2. Ciupitul
Ciupindu-va pielea cu varfurile degetelor, ii stimulati functiile. Urmarea: pielea devine neteda si rumena.
3. Masajul
Cele mai practice sunt rolele din lemn cu bile mobile. Este suficient sa treceti cu ele peste piele, apasand usor.

Sucuri naturale depurative

Apa
Beti cel putin 2 l de apa pe zi, daca vreti ca reziduurile din trupul dvs. sa fie spalate.
Lamaie
Fierbeti dimineata 2 l de apa circa 15 minute si stoarceti in ea 1-2 lamai. Se bea pe tot parcursul zilei, din 20 in 20 de minute. Stimuleaza functia rinichilor, curata si previne "crizele" de foame.
Zer
Contine substante vitale: vitamine si minerale. Purifica organismul si netezeste pielea. Beti zilnic un pahar mare cu zer. Pentru slabit: consumati o zi intreaga doar zer.
Otet de mere
Ajuta organismul sa actioneze la turatie maxima si stimuleaza digerarea grasimilor. Se pune o lingurita cu otet de mere intr-un pahar cu apa calda si se bea inainte de fiecare masa.



Clubul Dietelor De Slabit

Fara masa de seara!
(Dinner - Cancelling)


"Lasa cina dusmanilor tai" spune un proverb chinezesc care trebuie respectat indeaproape de femeile care vor sa slabeasca. De origine americana (dinner-cancelling = taiati masa de seara), metoda pe care o propunem are doua avantaje: slabeste si ajuta la mentinerea greutatii.

Principii:

• ziua mancati normal, fara exces de grasimi, de dulciuri si fainoase (preferati legumele, fructele, cerealele integrale).

• dupa orele 16 nu mai e voie sa se manance nimic, in schimb se beau cat mai multe lichide: apa minerala, ceaiuri de plante si fructe, zer.

• inainte de a va culca, puteti manca o jumatate de mar.

• daca vreti sa slabiti, practicati metoda de 4-5 ori pe saptamana. Daca vreti doar sa va pastrati greutatea, practicati-o de doua ori.
Succesul metodei se explica prin activitatea hormonilor. Cand mancam, corpul secreta insulina si ea sustine rezervele de grasimi. Cand nu mancam multa vreme, valorile insulinei coboara si grasimile dispar. Rolul principal il joaca acum melatonina, care nu doar ca grabeste slabitul, ci confera si o infatisare placuta. Dificila la inceput, renuntarea la masa de seara devine mult mai usoara dupa ce kilogramele se topesc.