Cand picioarele striga ajutor

Redactia
Cand picioarele striga ajutor. Atentie La Tocurile Inalte. E o adevarata placere sa mergi pe strada, incaltata cu cizme cu tocuri inalte si varf ascutit. Toata lumea intoarce capul. Dar vai de picioare! Degetele strivite si gleznele umflate striga dupa ajutor. Cu sfaturile noastre, veti izbuti sa duce...

Cand picioarele striga ajutor

Atentie La Tocurile Inalte

E o adevarata placere sa mergi pe strada, incaltata cu cizme cu tocuri inalte si varf ascutit. Toata lumea intoarce capul. Dar vai de picioare! Degetele strivite si gleznele umflate striga dupa ajutor. Cu sfaturile noastre, veti izbuti sa duceti moda la capat, fara probleme
1.Baia de picioare - rezolva repede perioada de suferinta. Puneti intr-un lighean apa calduta, cu cateva picaturi de menta sau rozmarin. Daca uleiurile sunt preparate de dvs. acasa, reduceti cantitatea, pentru ca produc iritatii. Varianta: puneti un pumn de sare grunjoasa in apa. Chiar si gleznele umflate isi vor reveni.
2.Creme - dupa baie urmeaza obligatoriu aplicarea unui strat gros de crema. Cea mai indicata e crema Nivea sau cremele bogate in glicerina (Neutrogena). Daca sunteti inventive, folositi una din cremele pe care le aveti la indemana, in care adaugati cateva picaturi dintr-un ulei aromat preferat. Apoi... picioarele sus, pe perna sau pe perete, si ochii inchisi. Relaxati-va!
3.Masaje - tocurile inalte imping bolta talpii piciorului inainte, ceea ce face ca doua treimi din greutatea corpului sa se sprijine la mers pe degete. Iata de ce, odata ajunse acasa, este ideal un masaj. Dupa ce va spalati, folositi o crema mai groasa, pe care o aplicati pe talpa, apasand cu degetele, dinspre calcai spre varf, facand miscari de rotatie. O faza urmatoare: apucati laba cu ambele maini si ridicati-o in jos si-n sus.
Faceti acelasi lucru cu degetele. Bilele de masaj din lemn (se misca talpa pe ele), sau o coada de matura pe care sa calcati pas de pas, asezand talpa de-a latul, au un efect imediat. Practicate regulat, au bune urmari si in ce priveste circulatia sangelui. 4. Exercitii de stretching: exista femei care rezista luni la rand pe tocuri foarte inalte. Dar la un moment dat, tendoanele calcaiului lui Achile se chircesc, se scurteaza, si in cazurile cele mai grave - nu se mai pot purta pantofi plati. Pentru ca asta sa nu se intample, purtati alternativ pantofi cu tocuri inalte si tocuri joase. Iar dupa o zi completa de umblat pe "stiletos", faceti urmatoarele exercitii de stretching:
a) Duceti un picior mult in spate si sprijiniti-va pe cel din fata, indoit usor din genunchi. Greutatea corpului e lasata in fata, varfurile sunt indreptate inainte. Acum apasati calcaiul din spate pe podea, pana simtiti o intindere in pulpa piciorului. Numarati pana la 30, apoi schimbati partea.
b) Faceti un pas mic in fata si indoiti usor genunchii. Apasati talpa piciorului din spate pe podea si strangeti degetele. Tendonul lui Achile se intinde.



Clubul dietelor de slabit

Reteta cu lapte si usturoi

Se curata 250 g usturoi si se da de doua ori prin masina de tocat carne. 200 g din masa rezultata (e de dorit sa se piarda cat mai putin suc de usturoi) se amesteca cu 200 ml de alcool dublu rafinat. Se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de doua zile. Se administreaza de trei ori pe zi inainte de masa, impreuna cu 30 ml de lapte nepasteurizat. In tabelul de mai jos este indicata doza (in picaturi) si ziua tratamentului.
Ziua de Mic Pranz Cina
tratament dejun
Luni 1 2 3
Marti 4 5 6
Miercuri 7 8 9
Joi 10 11 12
Vineri 13 14 15
Sambata 15 14 13
Duminica 12 11 10
Luni 9 8 7
Marti 6 5 4
Miercuri 3 2 1
Joi 25 25 25
Incepand cu ziua a unsprezecea de tratament, maceratul se administreaza in continuare, cate 25 de picaturi de trei ori pe zi, pana se termina. E bine sa se faca acest tratament o data la 5 ani. (Tratamentul e bun si in caz de ateroscleroza.)