Dragi prieteni

Redactia
"Imi doresc din tot sufletul sa ies . din mediocritatea in care ma aflu si sa muncesc". Dragi prieteni "Asi", . Sunt o persoana orgolioasa si nu prea obisnuiesc sa cer ajutorul nimanui atunci cand am nevoie, dar acum simt ca asa trebuie sa fac. De altfel, nu solicit un ajutor material. Ma numesc Ver...

"Imi doresc din tot sufletul sa ies
din mediocritatea in care ma aflu si sa muncesc"


Dragi prieteni "Asi",
Sunt o persoana orgolioasa si nu prea obisnuiesc sa cer ajutorul nimanui atunci cand am nevoie, dar acum simt ca asa trebuie sa fac. De altfel, nu solicit un ajutor material. Ma numesc Veronica Avram, sunt absolventa a Facultatii de Geografie-Turism din Bucuresti, promotia 2003. Pentru a intelege situatia mea, va relatez in mare cateva aspecte ale vietii mele din ultimii ani. Am fost admisa in cadrul Universitatii Bucuresti, la doi ani de la terminarea liceului (Liceul Economic Administrativ "Barbu Stirbei" Buftea, contabilitate), timp in care am lucrat in localitatea natala, ca agent comercial. Acum patru ani, Facultatea de Geografie era la mare cautare (13,8 persoane pe loc la sectia de turism).Ca studenta, am locuit in toate caminele posibile (Magurele, Grozavesti, Kogalniceanu, Brancoveanu), cu enorm de mari eforturi din partea parintilor, ambii pensionati din motive medicale (mama - epileptica, pensionata dupa 22 de ani de activitate in domeniul contabilitatii; tata - diabetic, pensionat dupa 20 de ani in domeniul comercial). Am lucrat in timpul facultatii pe unde s-a putut (distribuitor "Oriflame", figurant Tv si alte activitati de unde puteam scoate cat de cat bani), n-am cumparat decat o singura carte in cei patru ani de studiu, niciodata nu le-am cerut bani parintilor in afara celor oferiti de ei (plata regiei de camin si 100.000 pe saptamana, bani de buzunar).
Dupa toate acestea, studiile au luat sfarsit, am luat licenta cu 8,10 si, impotriva vointei mele, dar tot din cauza lipsei banilor, m-am intors acasa. Au inceput cautarile pentru lucru. Am trimis zeci de C.V.-uri, am fost la zeci de interviuri, pana cand am dat peste un patron care mi-a spus pe sleau: "Daca vrei un job bun, accepta realitatea: ori trebuie sa-l cunosti pe sef, ori sa-l cumperi, ori sa ai o relatie cu seful". Nu m-a dezamagit, am continuat sa caut, dar in zadar. Nu sunt pretentioasa, as face orice fel de munca, dar in conditiile unei slujbe oneste si ale unui salariu decent. Consider ca merit asta. Simt ca pierd vremea, ca pot face mult mai mult, dar pentru asta imi trebuie o mana de ajutor. Poate ca acest insucces in aflarea unei slujbe il am si din cauza aspectului modest, port numai haine vechi, second-hand sau oferite de cunostinte.
Vreau sa ma simt utila, sa fac o munca de pe urma careia sa ma pot intretine, sa-mi exploatez cunostintele in turism si talentele (fotografia), imi doresc din tot sufletul sa ies din mediocritatea aceasta si sa muncesc in meseria pentru care m-am pregatit. Oare am sa reusesc?
Va multumesc!
Veronica
(Pentru eventuale contacte... tel. 0721/48.72.93)