Intrebati-ne, va raspundem

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem. "Dupa nastere, am pus pe mine 5 kilograme, . mai ales in zona abdomenului. . Vreau sa scap de ele in viteza.". Mona Argatu - Iasi. In comert se gasesc glezniere speciale pentru gimnastica, fiecare din ele cantarind intre 500 g si 1 kg. Fixate pe picioare, ele intensifica c...

Intrebati-ne, va raspundem

"Dupa nastere, am pus pe mine 5 kilograme,
mai ales in zona abdomenului.
Vreau sa scap de ele in viteza."


Mona Argatu - Iasi
In comert se gasesc glezniere speciale pentru gimnastica, fiecare din ele cantarind intre 500 g si 1 kg. Fixate pe picioare, ele intensifica considerabil efectul exercitiilor. In cazul dvs., executati in fiecare dimineata, vreme de 3 minute, "echere" abdominale (culcata pe spate, ridicati picioarele lipite si intinse spre cap, cu cele doua glezniere fixate). Cu conditia sa le exersati regulat, dupa cateva luni veti avea un abdomen de beton.

"Am ten foarte gras.
Cu toate ca ma spal des si intensiv,
rezultatele se lasa asteptate."


Sanda Voda - Bucuresti
Procedati gresit! Spalatul frecvent nu inlatura grasimea, ba dimpotriva, luciul tenului se accentueaza. Prin tratamentul cu apa si cu sapun, pielea nu pierde doar grasime, ci si umiditate, ceea ce accentueaza productia glandelor sebacee. Recurgeti la un demachiaj usor dimineata (cu produse din comert sau lapte, iaurt etc.) si la un demachiaj temeinic seara. Ideale sunt gelurile demachiante fara grasimi sau lotiunile blande. Dupa ce le folositi, clatiti-va fata cu apa cat mai fierbinte si apoi cat mai rece.

"E adevarat ca pudra astupa porii
si apar puncte negre pe obraz?"


Ana-Lucia M. - Botosani
Nici vorba! Asta se intampla pe vremurile cand pudra se fabrica din faina de orez sau cereale. Astazi, se foloseste cel mai fin caolin, talc, particule de matase, care absorb grasimea din ten, dandu-i acestuia stralucire.

"Am observat ca atunci cand recurg
la depilarea picioarelor cu lama de ras,
firele cresc apoi mai puternice si mai vizibile.
Nu pot sa recurg la substante cosmetice,
fiindca fac iritatii pe piele. Ce sa fac?"


Oana Turculet - Iasi
Nu este adevarat ca lama de ras face parul sa creasca mai voluminos si mai tare. Noile fire care apar dau doar impresia ca ar fi mai groase din cauza faptului ca taisul lamei le reteaza piezis. Cea mai buna alternativa: apelati la ceara de epilat sau la un aparat special. In ambele cazuri, parul de pe picioare se smulge din radacina. Rezultatul: va creste mai greu si mai subtire.

"Pot sa folosesc baby-oil ca demachiant pentru ochi?"

Larisa Apostol - Galati
Nu! Uleiul ingrijeste de minune pielea delicata a copiilor, dar nu se potriveste cu pielea extrem de subtire si de sensibila din preajma ochilor. El lasa o pelicula care irita. Folositi demachiantele pentru fata si in zona oculara.

"Am citit intr-o revista straina ca frumusetea are momentele ei.
Exista un calendar sau un orar
care sa favorizeze ingrijirea corpului?"


Andreea Baican - Cluj
Raspunsul este afirmativ: ingrijirea are momente precise, cand eficienta se apropie de cel mai inalt nivel. Daca va veti controla greutatea seara, de pilda, va fi dezastru: apa si alimentele ingurgitate trag greu la cantar. Chiar si inaltimea corpului variaza, seara suntem totdeauna mai scunzi cu 2-3 centimetri, pentru ca vertebrele peste zi se taseaza. In total, oamenii de stiinta au descoperit peste 160 de bioritmuri, un orologiu intern, de care e bine sa tinem seama pentru ingrijirea frumusetii obrazului si a trupului. Iata cateva exemple:
• depilarea cu ceara trebuie facuta in prima jumatate a ciclului menstrual: doare mai putin. Cu cateva zile inainte si dupa menstre, pielea devine foarte sensibila.
• Mastile de fata actioneaza mult mai bine in baie (cada), pentru ca apa calda relaxeaza tot corpul, pana la muschii obrazului. In plus, aburii deschid porii si substantele active din masca patrund mai usor. Atentie! O baie cu apa prea fierbinte poate vatama vasele de sange de pe obraz.
• Cumpararea unui parfum e bine sa se faca seara, inainte de inchiderea magazinului. De ce? Pentru ca seara, receptorii mirosului sunt foarte activi si disting mai usor nuantele. Alte sfaturi legate de ceasul biologic si frumusete, in numarul viitor.



Cosmetica naturista

Cateva sfaturi eficiente

• Genele cresc bogate si lungi daca le ungeti la baza cu un amestec de ulei de ricin si rom.

• Parul sec si vatamat isi revine daca-l spalati cu 3 galbenusuri de ou amestecate cu 1 lingurita de untdelemn de masline si putina apa rece. Clatiti-va bine cu apa rece, iar la urma adaugati cateva picaturi de suc de lamaie.

• Cum scapati de matreata
- frictionati-va pielea capului cu aspirina efervescenta, apoi clatiti-va cu apa calduta.
- masati-va pielea capului cu sare fina. Inveliti-va capul cu un prosop si ramaneti astfel cateva ore. Apoi spalati-va parul.
- clatiti-va parul cu apa in care puneti otet de cidru.

• Nas rosu: masati-va nasul de jos in sus si apoi de sus in jos, cu doua degete inmuiate in glicerina.

• Dinti albi: o data pe saptamana, frecati-va dintii cu bicarbonat de sodiu, frunze de salvie sau suc de lamaie.

• Piele fina: pentru a avea o piele ca matasea pe corp, ungeti-va cu ulei de masline inainte de a face baie.



Clubul dietelor de slabit

Reteta cu vointa, sanatate si miscare

Am urmat vreme de 11 ani cursuri de balet. Stiti bine ca asta presupune putine kilograme si multa putere de munca. De multe ori, sub acea infatisare gingasa, se ascunde un organism cu o sanatate de fier, gata sa mute muntii din loc. In fiecare zi, ore intregi de antrenament, stresul de la scoala, putinele ore dormite pe noapte ma faceau uneori sa ma ingrijorez. Dar de fiecare data gaseam putere pentru a merge mai departe. Credeti ca un pahar cu suc de portocale era de ajuns? Hm... Multa vointa, o alimentatie aleasa cu grija, constand in multe fructe, lactate si oua, m-au mentinut ani de zile in picioare. Din diferite motive am fost nevoita sa renunt. Toata lumea imi spunea ca ma voi ingrasa foarte tare. In comparatie cu vechiul orar, acum devenisem o persoana pasiva. Dar nu am renuntat niciodata la vechea alimentatie (fara paine si carne).
In fiecare zi mergeam pe jos cativa kilometri, iar de doua-trei ori pe saptamana faceam cateva exercitii acasa.
Pentru a prinde putere, va recomand in fiecare dimineata un dus cu apa calduta (poate rece) si un pahar mare cu suc de fructe. Dupa cateva exercitii, puteti savura un mic dejun copios (evitand carnea si fainoasele). Nu uitati de mersul pe jos.
Acum ma simt excelent. Au trecut patru ani de cand am incetat activitatea si am... 46 de kilograme.
Multa sanatate,
Aura Oprisan - str. General Erimia Grigorescu
nr. 19, bl. 3A, ap. 4, Braila, cod 810036