Tesutul ocular distrus de laser se poate reface

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Tesutul ocular distrus de laser se poate reface?". Ma numesc Aurelia Berta, sunt din Vancouver, Canada, am 61 de ani si vin si eu cu o rugaminte la dvs. In 1998 si 1999 am fost operata cu laser la ochiul stang, avand hemoragie oculara interna. In urma acestor operatii, nu am...

Cititorii Intreaba...

"Tesutul ocular distrus de laser se poate reface?"

Ma numesc Aurelia Berta, sunt din Vancouver, Canada, am 61 de ani si vin si eu cu o rugaminte la dvs. In 1998 si 1999 am fost operata cu laser la ochiul stang, avand hemoragie oculara interna. In urma acestor operatii, nu am vazut cu o parte din ochi, la fel ca inaintea operatiilor. Cicatricele imi impiedica vederea. Va intreb, ati avut un caz asemanator: ca tesutul distrus de laser sa se refaca? Va doresc toate cele bune ale vietii, multa sanatate si putere de munca.
Aurelia Berta - Vancouver

"Dupa operatia de fiere, sotul meu are pancreasul marit"

Sotul meu s-a operat in ianuarie 2003 de fiere, dupa o criza puternica. Amanand totusi prea mult operatia, i s-a inflamat pancreasul, facand o pancreatita edematoasa. La cinci luni de la operatie, a facut o criza cu dureri mari in zona stomacului si varsaturi. La spital analizele i-au iesit foarte proaste: lipazele 3000, transaminazele mari, bilirubina marita. La tomografie s-au constatat: pancreas usor marit, capul pancreasului cu discreta infiltrare edematoasa. Sunt ingrijorata si as dori sfaturi in legatura cu aceasta boala. Va multumesc si Dumnezeu sa va dea sanatate.
Georgeta - Bucuresti, tel. 021/334.81.55

"Baietelul meu are atrofie partiala de nerv optic"

Sunt mama unui baietel de 4 ani si 9 luni care sufera de atrofie partiala de nerv optic la ochiul drept. La varsta de 6 luni a suferit un accident de circulatie, in urma caruia s-a lovit la ochi. La varsta de un an, in urma unui control, i-a fost pus acest diagnostic. Am fost la diferite controale in Constanta si in Bucuresti, iar in urma rezultatelor i s-a prescris doar tratament cu vitamina B complex. Pe aceasta cale, as dori sa-mi transmiteti cum se poate remedia aceasta afectiune si cui ma pot adresa. Cu mii de multumiri,
Nistor Aura - e-mail: auranistor2002@yahoo.com

"Cum se resoarbe un nodul pulmonar?"

Acum patru luni, tatalui meu i s-a depistat un nodul pulmonar de 4 mm. A urmat un tratament, dupa care a facut din nou o radiografie, dar nodulul ramasese neschimbat. Ia medicamente in continuare, dar se simte obosit si slabit. As dori un tratament naturist pentru aceasta afectiune. Va multumesc din suflet.
Stan Ioana - Bucuresti

"Am gastrita medicamentoasa"

In urma unui tratament prelungit cu antibiotice am facut o gastrita medicamentoasa groaznica, foarte greu de suportat. Ii rog pe cei care au trecut printr-o situatie asemanatoare sa ma ajute cu un tratament eficient (doar naturist). Va multumesc si Dumnezeu sa va ajute!
Ana S. - str. Mircea-Voda, bl. 38, sc. B, ap. 15, Tulcea, tel. 0240/51.60.90

"Ii plesneste pielea pana se vede carnea vie"

Baiatul meu are o boala de piele pe care nu am reusit sa o tratez cu nici un medicament. Pielea mainilor e aspra, crapata, si-i plesneste pana i se vede carnea. Intre degetele de la picioare are crapaturi, i se cojeste pielea si are mancarimi mari. Daca cineva s-a vindecat pe cale naturista de asa ceva si imi poate da un sfat, il rog sa-mi scrie. Va multumesc!
Maria - Moreni, jud. Dambovita
[Spalati-i ranile cu ceai de marul-lupului (o lingurita la o jumatate de cana de apa) si ungeti-le cu alifie de tataneasa (se gaseste la Plafar si in farmacii).]

"Sotul meu sufera de sindrom Reiter"

Sotul meu a fost diagnosticat in 1987 cu sindrom Reiter, in urma unei infectii cu Chlamydia. Pana in prezent a facut iridociclite repetate la ambii ochi, inflamatii articulare, vasculita pulmonara. De curand, in urma unui puseu, a fost operat la ochi. Acum prezinta inflamatii si dureri de articulatie la glezne, deget carnat la piciorul drept, dureri de spate. Urmeaza tratament cu Sulfasalazina. Deoarece este o boala mai rara, am vrea sa luam legatura cu alte persoane care sufera de acest sindrom. Cautam un tratament care sa amelioreze efectele acestei boli. Va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate.
Daniela Croitoru - Bucuresti, tel. 021/726.44.30

"Caut tratament pentru neoplazie endocrina multipla"

Am fost diagnosticat cu neoplazie endocrina multipla (Men). Pana acum am facut o multime de interventii chirurgicale: ulcer gastric recidivant (3 operatii), tiroidectomie totala, paratiroidectomie, suprarenalectomie stanga. Mai sufar si de sindrom carcinoid, hepatita C, anemie, diaree, tremuraturi. La tomograf s-au constatat: stomac mult ingrosat in pachetul mezenteric superior, nodul solid de 3 cm, nodul supravenolian stang 2,5 cm aparut dupa operatie. Va rog sa ma ajutati sa previn alte operatii. Daca a mai trecut cineva prin asa ceva si stie cum se pot rezolva problemele mele, il rog sa-mi scrie.
Iosub Costel - str. Clopotari nr. 37, bl. 603, sc. A, ap. 9, Iasi, tel. 0232/42.35.90
"Tratamentul antidepresiv imi deregleaza ciclul menstrual"
Acum un an am facut o depresie atipica, manifestata prin plans, insomnii, halucinatii. Dupa o luna mi-am revenit cu ajutorul vitaminelor si terapiei la un doctor psihiatru. Iau Solian de 14 luni si mi s-a spus ca mai trebuie sa iau inca 22 de luni pentru ca boala sa nu se mai repete. Problema mea e ca acest medicament pe care il iau in doze de 25 mg zilnic (un an a fost de 50 mg) imi afecteaza ciclul. Lunar sunt obligata sa fortez menstruatia prin alte metode medicamentoase. Am dureri mari de sani si de cap, pe care nu le aveam inainte. Ma ingrijoreaza aceasta stare si cer un sfat celor care ma pot ajuta. Multumesc!
M. I. - Cluj-Napoca

"Exista tratament naturist pentru endometrioza?"

Am aproape 23 de ani si acum doi ani am suferit o interventie chirurgicala in urma careia mi-am pierdut ovarul stang. Acest lucru a survenit din cauza aparitiei unei boli a vaginului, numita endometrioza. Si in prezent exista posibilitatea ca aceasta boala sa reapara si sa se extinda si la nivelul ovarului drept. Am urmat tratamente medicamentoase cu Medroxiprogesteron si Danol (care este foarte scump). Va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist (daca exista) pentru aceasta boala. Va multumesc.
Alina Borza - Bucuresti
(Apelati la d-na prof. Valentina Liciu din Bucuresti, tel. 021/650.62.96.)
"Sotia mea are de 10 ani o rana pe col"
Sotia mea are 30 de ani si sufera de o rana pe colul uterin de la prima nastere (in urma cu 10 ani). De anul trecut a inceput tratamentul. A fost cauterizata de doua ori in ultimele 10 luni si a urmat in paralel tratament medicamentos, dar nu s-a vindecat. Rog din suflet cititoarele acestei minunate reviste care s-au confruntat cu aceasta boala sa ne ajute cu sfaturi, tratamente naturiste, retete si dieta, daca este cazul.
K.E. - Alba
(Recomandarea de mai sus e valabila si pentru dvs.)

"Caut cabinetul "Astromedica" din Cluj"

Caut adresa si numarul de telefon ale unui cabinet particular din Cluj, numit "Astromedica", unde profeseaza dr. conf. Covaci Margareta (radiolog oncolog). Trebuie sa fac o consultatie la sani, pentru confirmarea diagnosticului, in scopul programarii celei de-a doua operatii. Mentionez ca am fost operata in iulie 2003 la sanul stang de dubla tumora mamara benigna, dar care a recidivat dupa cateva luni, in prezent fiindu-mi afectati amandoi sanii. Pana acum am urmat mai multe tratamente care mi-au mai alinat durerile, dar boala avanseaza rapid si imi este teama ca mi-as putea pierde sanii. Am 32 de ani si un copil de crescut. V-as fi din suflet recunoscatoare. Cu stima,
Cristina Joita - Chitila
(Odata diagnosticul precizat, apelati si la tratamentul alternativ al d-lui farmacist Vasile Popa din Bucuresti, tel. 021/450.05.25, 450.73.28, 0723/53.00.81)

"Ce rugaciuni se spun pentru dezlegare de blesteme?"

Va rog din toata inima sa-mi spuneti ce rugaciuni se fac pentru dezlegare de blesteme si vraji. Cate zile se fac si cate lumanari se aprind? Ce semnificatie au lumanarile? Mai spuneti-mi, va rog, ce putem face pentru spor la invatatura (facultate), in gospodarie, in unele afaceri. Am auzit de planta navalnic (denumirea populara), care se foloseste la asa ceva. Care este procedeul? Mii de multumiri.
Irina - Bucuresti




...Cititorii Raspund

"De cinci ani sufar de impotenta"
(Raspuns pentru Gheorghe - Brasov, F. As nr. 498)


Pentru potenta, va pot recomanda un produs fabricat in Sua. Nu are efecte secundare si e 100% natural. Nu ofera o solutie de moment, temporara, ci o solutie pe termen lung, adica rezultatele persista si dupa ce perioada de tratament se incheie.
Garvasuc Ovidiu - tel. 0740/88.06.61

"Cum se vindeca diareea cronica si escarele?"
(Raspuns pentru Marioara Feier, F. As nr. 533)


Se bea ceai de stevie salbatica sau macesul-calului - 1 lingura de planta la 250 ml apa (infuzie), de trei ori pe zi, inainte de mese. Dieta alimentara este foarte importanta: totul fiert - supa de legume cu mult morcov (totul pasat), zeama si orez fiert la discretie. Trebuie facuta o coprocultura, sa nu aiba diaree de la un microb sau salmonela. Se pun comprese calde pe abdomen si se bea ceai de menta cu melisa, in loc de apa. Pentru escare, se ung locurile cu unguent de galbenele si se fac colaci rotunzi si moi din burete acoperit cu panza, care sa depaseasca cu 2-3 degete escara. Se spala escarele de 2-3 ori pe zi, usor, cu ceai de musetel, la temperatura camerei. Se intoarce persoana in cauza cand pe partea dreapta, cand pe stanga, evitand statul pe spate. Multa sanatate!
Valeria Petriu - str. Lacurilor nr. 12, O.P. 8, Brasov

"Urinez foarte mult, chiar daca nu consum lichide"
(Raspuns pentru Ion Tinca - Bucuresti, F. As nr. 533)


Daca analizele nu au pus in evidenta alte afectiuni, inseamna ca totul porneste de la o stare de stres. Incercati sa luati de trei ori pe zi tinctura de valeriana - cate 15 picaturi, inainte sau dupa masa. Extraveralul contine valeriana cu barbiturice si produce somn, poate scadea tensiunea arteriala, asa ca tinctura de valeriana este cea mai eficienta si nu are reactii adverse. Seara, la culcare, ungeti-va partea de jos a abdomenului cu Bitter suedez (chiar facut dupa formula indigena) si acoperiti zona cu o carpa moale si calda. Aveti grija sa nu va fie rece, noaptea sau ziua, in special la picioare. Faceti baie seara, inainte de culcare, cu apa fierbinte in care ati pus 2 linguri de faina de mustar (cumparata de la farmacie). Desuurile sa fie clasice si numai din bumbac. E bine sa fie de culoare rosie, fiindca mareste energia si armonizeaza functiile. Rosul este culoarea care se pune si la bebelusi, ca protectie contra vibratiilor negative. In medicina chineza, toate locurile dureroase se invelesc in panza de culoare rosie. Daca se poate, nu beti apa de la robinet, ci numai apa plata sau dintr-un izvor. Tineti un semipost care sa echilibreze flora microbiana digestiva. Evitati carnea cel putin o saptamana, astfel incat flora de putrefactie sa se diminueze. Consumati, pe langa alte alimente, cat mai multa branza de vaci, urda si iaurt biologic. Va doresc sanatate!
Valeria Petriu - str. Lacurilor nr. 12, O.P. 8, Brasov

"Am trei fii alcoolici"
(Raspuns pentru Ioana - Vaslui, F. As nr. 535)


Vreau sa va confirm ca tratamentul cu Fito-Antialcool Forte poate ajuta in cazul fiilor dvs., pentru ca il puteti pune in mancare sau in bautura, chiar fara ca ei sa stie. Eu l-am folosit pentru baiatul meu, de 34 de ani, care a avut parte de mai multe necazuri si a cazut in aceasta patima. La un moment dat, devenise atat de nervos, chiar agresiv la bautura, incat nu se mai putea sta de vorba deloc cu el. Acum, multumim lui Dumnezeu, este bine din toate punctele de vedere. Faceti tratamentul complet prescris in prospect si veti rezolva problema. Este cam scump pentru salariile noastre, dar merita oricat, ca sa-ti vezi copilul intors pe drumul cel bun. Dumnezeu sa va ajute!
Codreanu Ana - str. Libertatii nr. 53, Iasi
(Fito-Antialcool se poate comanda la tel. 0232/22.7563)

"Caut un tratament naturist pentru sindromul Sla - boala nervului motor"
(Raspuns pentru Elena Stoica - Dragasani, jud. Valcea, F. As nr. 568)


Scleroza laterala amiotrofica, Sla, este o afectiune cu evolutie rapida, de aceea va recomand sa nu va hazardati in tratamente lipsite de o sustinere stiintifica. Eu urmez un tratament naturist foarte bun, prescris in Austria (pentru ca acolo locuiam cand s-a stabilit diagnosticul), dar pe care, din fericire, pot sa mi-l procur in intregime si chiar sa-l completez de la o farmacie din Bucuresti. Solicitati detalii la tel. 021/212.62.72.
Caterina Weiss - Bucuresti
(Este extraordinar cum revista "Formula As" inlesneste schimbul de informatii, transmitand nu numai o adresa, un nume sau un numar de telefon - extrem de utile - dar si multa speranta si incredere, atat de necesare celor bolnavi. Pentru d-na Sanziana Pop si intreaga redactie - mii si mii de multumiri! Tuturor va doresc sanatate!)

"Urinez foarte des"
(Raspuns pentru T.S. - Pitesti, F. As nr. 575)


Si eu urinez foarte des, am 36 de ani si nu stiam cauza, pana nu am facut din intamplare o radiografie la coloana, unde mi s-a gasit spina bifida la S1. Aceasta este cauza in cazul meu, deoarece acolo, la S1, nervul este prea presat. Faceti si dvs. o radiografie, poate cauza este aceeasi.
Gheorghe - tel. 0234/53.42.18

"Ginerele meu are varice foarte dureroase"
(Raspuns pentru G. Victoria - Braila, F. As nr. 575)


Stimata doamna, varicele apar din cauza ca valvulele venelor nu mai inchid calea de acces a sangelui in vene, iar acesta stagneaza, urmand procesele de coagulare. Din acest moment, vorbim de boala varicoasa. Ii recomand ginerelui dvs. un produs care contine hirudina (o substanta izolata din saliva lipitoarei) care impiedica formarea cheagurilor, are efect analgezic si de dilatare a capilarelor arteriale, exercitand un efect complex asupra venelor varicoase ale picioarelor. Produsul se numeste Veincare. Va doresc multa sanatate si va stau la dispozitie pentru lamuriri suplimentare.
Dorin Damirescu - Bucuresti, tel. 021/322.68.00, 0723/54.06.27

"Cum ma pot vindeca de nevralgie de trigemen?"
(Raspuns pentru Mariana D. - Ploiesti, F. As nr. 587)


La Clinica "SanSonic" din Cluj-Napoca se aplica un tratament cu camp magnetic, infiltratii cu Zel, masaj general si Bioptron. Aceasta clinica este o filiala a Bucurestiului. Tratamentul a dat rezultate foarte bune. Informatiile se pot obtine la S.C. "Sansonic" S.R.L. Cluj-Napoca, tel. 0264/41.46.52, d-na dr. Pirosca Despine sau d-l ing. Bunea. Va doresc multa sanatate!
Mijea Viorica - tel. 0254/23.62.60

"Am mancarimi in zona vaginala si anala"
(Raspuns pentru Adina - Zalau, F. As nr. 590)


Am suferit de aceeasi boala (se numeste prurit) si un medic psihiatru m-a tratat cu 1/2 tableta Doxepin de 25 mg seara si 1 tableta de Claritine zilnic, iar ca unguent, Nidoflor. M-am vindecat dupa 10 zile de tratament. Sunt opt ani de atunci si nu am mai avut probleme. Multa sanatate!
Ecaterina Tase - e-mail: ecaterina_tase@hotmail.com

"Fiul meu are cifoscolioza toracolombara"
(Raspuns pentru Mariana Cristescu
- Timisoara, F. As nr. 591)


La solicitarea pe care ati facut-o in "Formula As", as vrea sa va spun ca exista, pe langa cele doua metode mentionate, si un masaj mai nou, numit masaj esteopatic sau coxal care, facut la timp si cu perseverenta, poate da rezultate foarte bune.
Aurora S.

"Baietelul meu are glicemia mare"
(Raspuns pentru Crina Neagu - Targu-Mures, F. As nr. 592)


In timpul unei vizite profesionale in Spania, am intalnit doua cazuri asemanatoare baietelului dvs., care erau tratate de ani buni si cu succes prin administrarea unui preparat 100% natural, produs al unor reputate laboratoare spaniole. De ceva timp, am gasit preparatul respectiv si in unele farmacii din Romania. Se numeste Diamel si utilizarea lui aduce rezultate remarcabile. Chiar eu il folosesc si de aceea va pot da relatii mult mai amanuntite, atat din punct de vedere al profesionistului, cat si din cel al utilizatorului. Chiar merita sa-l incercati!
Dr. Albu Horatiu - Bucuresti, tel. 0722/65.63.60

"Am pierdut cateva sarcini din cauza toxoplasmozei"
(Raspuns pentru M.E. - Campina, F. As nr. 594)


In primul rand, toxoplasmoza fiind o boala cu transmitere sexuala, este recomandabil - iar in cazul unei sarcini, obligatoriu - ca ambii parteneri sa se supuna investigatiilor si tratamentului, pentru ca un fat infestat cu toxoplasmoza va fi un nou-nascut cu grave malformatii, iar un medic ginecolog va poate avertiza asupra unor asemenea riscuri. Tratamentul presupune internarea pentru minimum 10 zile cu repetarea analizelor la doua luni, fiind toxic pentru organism. La Targu-Mures se efectueaza astfel de analize si tratamente la Clinica de boli infectioase nr. I (tel. 0265/25.05.32) si nr. Ii (tel. 0265/25.05.35), unde trebuie sa va prezentati cu trimitere de la medicul de familie sau de la ginecolog. Cu pretuire,
Maria Manean - Targu-Mures

"Mama mea a fost operata de tumora gastrica"
(Raspuns pentru M.D. - Timisoara, F. As nr. 594)


Si eu am fost operata in Timisoara, iar in urma biopsiei mi s-a pus acelasi diagnostic ca al mamei tale: leiomiosarcom, doar ca la mine a fost intestinal. Ii recomand sa urmeze sfatul medicilor si sa faca chimioterapie (si eu am facut). Abia dupa aceea poate urma un regim naturist. Foarte bun pentru tumori gastrice este ceaiul de obligeana (se gaseste in farmacii) si produsele apicole preparate din amestec de miere si tinctura de propolis sau polen, miere, apilarnil si laptisor de matca, din care se ia cate o lingura de trei ori pe zi, cu o ora inaintea meselor principale. In loc de apa se bea ceai din amestec de: coada-soricelului, sunatoare, turita mare si coada-calului, in proportii egale (2-3 linguri la 1 l de apa de izvor) si galbenele - cam 3-4 flori la 1 l apa. Este benefic un regim vegetarian cu supe, ciorbe de zarzavat si salate de cruditati. Sa nu foloseasca decat otet de mere cu miere de albine si fructe cat se poate de multe. Intrucat este iarna si are nevoie de un surplus de vitamine, sa urmeze si o cura de vitamina A, E si C, care sunt antioxidante. Pe langa tratarea trupului, este nevoie si de curatirea si tratarea sufletului, de aceea te sfatuiesc, daca mama ta nu poate sa tina post, tine tu pentru ea, mergeti la biserica, rugati-va la Dumnezeu cu credinta si spovediti-va, mergeti si la Sfantul Maslu de cate ori puteti, caci este de mare ajutor. Sa nu disperi, sa te rogi cu credinta puternica la Dumnezeu, caci El te va ajuta. Cand eu m-am imbolnavit, nu a fost nimeni langa mine - nici la operatie, nici la chimioterapie (in afara de personalul medical), dar credinta in Dumnezeu m-a ajutat sa trec peste toate acestea, iar acum sunt bine. Dumnezeu sa va ajute!
Florica - Caras-Severin, tel. 0255/25.57.45

"Parazitozele intestinale ma mananca de vie"
(Raspuns pentru E.A. - Focsani, F. As nr. 597)


Stimata doamna, eu am mai publicat o reteta pentru infectii intestinale, care este valabila si in cazul dvs.: 0,25 mg marul-lupului si 0,25 g musetel se infuzeaza cu 125 ml de apa timp de 4 minute. Din toata cantitatea de ceai se opresc 90 ml, care se impart in trei parti a cate 30 ml si se beau cu 15 minute inainte de mesele principale. Cura dureaza in functie de varsta. Cum dvs. nu o specificati, va rog sa ma contactati pentru detalii.
Boicea Florea - str. N. Titulescu, bl. D12, sc. A, ap. 11, Draganesti, jud. Olt, cod 235400, tel. 0249/46.62.02
(Raspuns valabil si pentru ing. Georgeta Jurubita - Slobozia, "Cum se pot vindeca aftele bucale?")

"Sora mea sufera de Recklinghausen"
(Raspuns pentru Roxana Dragomir - Bucuresti,F. As nr. 598)


Boala lui Recklinghausen (sau neurofibromatoza) este o afectiune ereditara, caracterizata prin prezenta unor numeroase tumori benigne disociate in organism, a unor placi pigmentate (pete "cafea cu lapte") si a unor malformatii nervoase. Simptomele bolii se asociaza in mod divers: unele persoane, de exemplu, nu au decat cateva pete, in timp ce altele prezinta tumori voluminoase si multiple in tot organismul. Tot asa, complicatiile (surditate, convulsii, intarziere mintala, hipertensiune arteriala) variaza, depinzand de localizarea malformatiilor si a tumorilor. Tratamentul clasic este cel al simptomelor si consta in ablatia chirurgicala a tumorilor cutanate; tratamentul chirurgical al malformatiilor osoase si al neurinoamelor (tumora benigna a unui nerv) este mult mai delicat. In cazul surorii dvs., atat pentru afectiunea Recklinghausen, cat si pentru poliartrita reumatoida va recomand sa apelati la o cura cu produse naturale, cunoscut fiind faptul ca acestea, bazate exclusiv pe plante, nu au reactii adverse, contraindicatii ca in cazul medicamentelor, care in plus au o oarecare toxicitate. La ora actuala, cele mai performante produse pe plan mondial sunt cele din gama Aloe Vera ale firmei americane Forever Living Products, care se gasesc si la noi si pot fi procurate prin consilierii firmei. Pentru sora dvs. sunt necesare cateva produse pentru detoxifierea organismului, restabilirea imunitatii naturale, echilibrarea sa metabolica, stoparea actiunii negative a radicalilor liberi (principalii vinovati ai aparitiei tumorilor) cu produse antioxidante naturale. Toate acestea vor ameliora bolile si vor da starea de bine pe care atat de mult o doriti. Va rog sa ma contactati telefonic pentru detalii. Va doresc numai bine!
Sanda Chiorean - Cluj-Napoca, tel. 0264/55.79.46, 0722/61.45.97