Strabunica stie tot

Redactia
Strabunica stie tot. Castanele salbatice sunt un remediu ideal contra moliilor. Adunati-le toamna, apoi varati-le in dulapuri si in buzunarele hainelor. Pentru combaterea moliilor de alimente, puneti castane in pungile cu faina si malai. Moliile s-au imunizat la toate sprayurile din comert, care sunt...

Strabunica stie tot

Castanele salbatice sunt un remediu ideal contra moliilor. Adunati-le toamna, apoi varati-le in dulapuri si in buzunarele hainelor. Pentru combaterea moliilor de alimente, puneti castane in pungile cu faina si malai. Moliile s-au imunizat la toate sprayurile din comert, care sunt, si scumpe, si toxice.

Cojile de banane taiate marunt si infipte in pamant reprezinta un ingrasamant ideal pentru florile din ghivece. Prin putrezire degaja potasiu, un "ingredient" ideal.

Conul de pin asezat pe marginea ferestrei este un barometru natural. Cand isi deschide solzii e semn ca va ploua, cand si-i inchide, va fi timp frumos.

Contra tantarilor: daca doriti sa stati vara afara, in curte, fara sa fiti chinuiti de tantari, puneti pe masa un manunchi de frunze de nuc sau ungeti-va cu o emulsie cu usturoi (trei catei se pun la macerat in 200 ml untdelemn).

Cozonacul copt se pune pe capacul cuptorului cu gazele inchise, vreme de 15 minute. In felul acesta, nu se mai lasa si ramane pufos.

Strudelul cu mere devine mai aromat daca se insiropeaza cu lichidul rezultat de la fierberea cojilor de mere in putina apa cu zahar (20 de minute).

Cutitele de argint cu lama oxidabila se curata cu o jumatate de ceapa cruda si se lustruiesc cu un dop de pluta.

Obiectele din sticla vor straluci ca si cristalul daca, dupa ce le spalati si clatiti, le inmuiati repede in apa in care puneti putina solutie antitartru.

Doua pahare intepenite unul intr-altul se desfac daca puneti in cel de deasupra apa rece, iar pe cel de jos il varati in apa fierbinte.
(Eftimescu Elisabeta - str. Theodor Aman nr. 5,
sector 1, cod 010776, Bucuresti)