Svetlana Ciuhrii

Redactia
Un dar de Martisor: Frumusetea. Svetlana Ciuhrii. (Directoarea cabinetului "La Vitrine Magique"). "Nimic nu-i da mai multa incredere unei femei, . decat felul in care arata". Prioritatea numarul unu a primaverii e frumusetea. Lumina soarelui aseaza sub reflector calitatile, dar si defectele chipului fem...

Un dar de Martisor: Frumusetea

Svetlana Ciuhrii

(Directoarea cabinetului "La Vitrine Magique")

"Nimic nu-i da mai multa incredere unei femei,
decat felul in care arata"


Prioritatea numarul unu a primaverii e frumusetea. Lumina soarelui aseaza sub reflector calitatile, dar si defectele chipului femeiesc. Cititoarelor noastre care vor sa apeleze la ajutorul cosmeticii, interviul de fata le foloseste drept ghid
Pe strada Toamnei din Bucuresti, la nr. 100, oamenii sunt obisnuiti sa vina pentru a-si redobandi sanatatea. Aici este sediul Centrului Stiintific Aplicativ Insect Farm, unde Dr. Doc. biolog Mircea Ciuhrii face minuni cu preparatele sale extrase din insecte. Putina lume stie insa ca la etaj se gaseste un sanctuar al frumusetii, numit "La Vitrine Magique": un laborator de cercetare si productie, un cabinet cosmetic ultramodern si o sala de masaj stau la dispozitia femeilor care vor cu adevarat sa arate bine. "La Vitrine Magique" este pentru Svetlana Ciuhrii un spatiu in galben si albastru, unde actori anonimi sau celebri joaca intr-o piesa intitulata sugestiv "frumusete prin sanatate". Un spectacol pe care primavara il face mai actual ca oricand.
- D-na Svetlana Ciuhrii, conduceti un cabinet cosmetic unic prin ceea ce le oferiti clientelor dvs. De unde a pornit aceasta idee?
- Mi-am trait mai mult de jumatate din viata in studiourile televiziunii din Chisinau si stiu cat de importanta este imaginea unei femei. De aceea, am vrut sa ajut femeile moderne din Romania sa-si redobandeasca si sa-si intretina frumusetea. Romancele sunt femei frumoase prin definitie, pur si simplu au darul asta de la bunul Dumnezeu. Dar viata - pentru unele dintre ele foarte grea, cu multe sacrificii si piedici de tot felul - le "ofileste", le atenueaza stralucirea fetei si licarul acela magic din priviri... Se spune ca frumusetea e trecatoare, dar nimic nu da mai multa incredere in sine unei femei decat felul in care arata. Femeile stiu exact despre ce anume este vorba... Am creat aceasta "vitrina magica" a frumusetii, cu o cromatica solara, optimista, pentru a le sugera celor care ne trec pragul un refugiu, un loc unde se pot relaxa, unde gasesc linistea necesara sa se gandeasca la sanatatea si la frumusetea lor deopotriva.
Se spune ca o femeie sanatoasa este si frumoasa. De aceea, inainte de a propune un program de infrumusetare clientelor noastre, ne interesam de sanatatea lor. Le orientam mai intai spre cabinetul medical, unde un medic generalist cu experienta le evalueaza starea de sanatate printr-o consultatie gratuita. Daca doctorul semnaleaza "nereguli", le recomanda efectuarea unui set de analize de laborator, eventual si ecografii. Durata acestor investigatii nu depaseste 30 de minute, deoarece dispunem de toata aparatura necesara la parterul clinicii. Diagnosticul oferit ne ghideaza in alegerea unui program de infrumusetare personalizat, putand elimina problemele care le stirbesc frumusetea. Astfel, pe langa beneficiile de ordin estetic, clientele noastre isi pot rezolva si anumite probleme de sanatate, care le influenteaza aspectul exterior.
- Pe langa produse cosmetice de renume, folositi in tratamentele cosmetice si produse proprii, realizate din extracte de insecte. Ce parere au clientele dvs. despre acest lucru?
- Cercetarea de 30 de ani a sotului meu, dr. Doc. Mircea Ciuhrii, in domeniul substantelor biologic active extrase din insecte s-a materializat prin descoperirea unor proteine cu certa actiune in domeniul cosmetic. Am valorificat rezultatele sale stiintifice in industria cosmetica prin utilizarea unui procedeu biotehnologic patentat, care ofera produselor noastre unicitate. De asemenea, n-am uitat puterea nemarginita a naturii si le-am imbogatit efectul cu extracte din plante - aloe vera, musetel, galbenele, castan, catina, salvie, ulei de jojoba, ulei din seminte de struguri etc. Astfel, odata cu eliminarea petelor, alunitelor sau a tesuturilor moarte din stratul profund al epidermei, cremele noastre aduc tenului obosit sau neglijat substantele nutritive, emoliente si hidratante de care acesta are nevoie pentru a se reface. Rezultatul: o piele intinsa, ferma, curata, intinerita. Clientele noastre sunt foarte multumite de efectele obtinute, multe dintre ele preferand produsele noastre in loc sa apeleze la produsele unor firme cosmetice de renume mondial. Cremele noastre au fost prezentate la diferite targuri si expozitii internationale si au fost apreciate de specialistii din domeniul cosmetic. Avem cateva contracte in derulare pentru a exporta produsele proprii in Austria, Canada, Rusia, S.U.A. etc.
- Ce produse proprii folositi in tratamentele cosmetice?
- In cabinetul de cosmetica oferim o gama variata de tratamente cosmetice, pentru toate tipurile de piele, cu ajutorul celor 24 de preparate proprii, marca "Fly-Fly", destinate in principal ingrijirii corporale. Voi enumera numai cateva, mai importante:

Crema pentru ingrijirea decolteului este folosita pentru hidratarea si tonifierea pielii sensibile din zona amintita.

Crema pentru depigmentare elimina cu succes pistruii si petele de batranete, conferind pielii elasticitate si stralucire.

Crema pentru ingrijirea pielii este folosita pentru indepartarea formatiunilor benigne (alunite, negi etc.).

Crema pentru ingrijirea pielii descuamate are un puternic efect hidratant, eliminand totodata cheratina din straturile inferioare ale epidermei.

Gama de produse pentru adolescenti (lotiune, crema, masca-gel) este destinata tratarii tenului acneic, scutindu-le astfel de suferinta pe tinerele noastre cliente, aflate la varsta pubertatii.

Crema-gel pentru masaj anticelulitic si crema impotriva vergeturilor reusesc intr-un timp relativ scurt sa atenueze aceste "obsesii" ale femeii moderne.

Crema pentru ingrijirea picioarelor si crema pentru ingrijirea gleznelor, pe langa tonifiere, confort si relaxare, aduc picioarelor obosite, cu varice, un benefic efect terapeutic, prin activarea circulatiei periferice deficitare si diminuarea formatiunilor tromboase de la nivelul venelor.

Crema pentru masaj este conceputa special pentru a reda pielii tonusul si elasticitatea, odata cu refacerea mantalei hidrolipidice si a pH-ului.

Gama de produse pentru ingrijirea parului (sampon, balsam si lotiune) are o actiune benefica in stoparea caderii parului si in revitalizarea lui, eliminand totodata si matreata.
Toate aceste produse sunt realizate in laboratorul propriu, dotat cu instalatii moderne, care permit fabricarea lor in conformitate cu Regulile de Buna Practica de Productie (Gmp) in cosmetica. Specialistii nostri in cosmetologie au reusit sa gaseasca formule de calitate, cu eficienta dovedita prin buletine de analiza si fise tehnice de siguranta. Fara falsa modestie, pot afirma ca produsele noastre sunt o premiera mondiala in industria cosmetica. Ele poarta girul experientei si profesionalismului distinsei doamne a cosmeticii romanesti - ing. Rozalia Speteanu, presedinta Societatii Romane de Cosmetologie.
In prezent, lucram intens la o noua gama de produse cosmetice, pe care am numit-o "Noblesse", destinata ingrijirii femeilor pe chipul carora se cunosc deja semnele varstei. Noile produse asteapta sa le demonstreze clientelor noastre mature ca frumusetea nu are varsta...
- Cosmetica moderna apeleaza in mare masura la o aparatura sofisticata, menita sa-i largeasca aria competentelor...
- Si cabinetul nostru este dotat cu aparatura performanta, care ne permite sa facem toata gama de proceduri cosmetice: tratamente faciale complete, tratamente antirid, electrostimulare faciala (cu efect de lifting), electrostimulare corporala pentru tonifierea pielii si diminuarea celulitei, ultrasunete (pentru tratarea acneei, in paralel cu folosirea cremelor noastre), impachetari cu parafango (alge marine), pentru diminuarea celulitei, tratamente pentru diverse afectiuni ale pielii (depigmentare, alunite, pistrui, cicatrice etc.), epilare. In activitatea pe care o desfasuram, ma bazez pe pregatirea profesionala a personalului (certificata prin diplome de merit si premii la concursuri de profil), pe discretia si pe valoarea morala a acestuia.
- Carei categorii de femei va adresati? Cat am stat aici, am vazut ca aveti cliente "de vaza" - vedete de televiziune, actrite, cantarete. Ce preturi practicati?
- Preturile pe care le practicam sunt accesibile oricarei femei care vrea intr-adevar sa-si pastreze frumusetea. As cita-o aici pe Janina Ipohorsca, o celebra scriitoare poloneza, care spune despre frumusete: "Se zice ca in Franta, femeile cheltuiesc mai multi bani pentru cosmetice decat guvernul pentru armata. Da, dar ele au si mai multe victorii!". Iar daca vorba romaneasca spune ca "obrazul subtire cu cheltuiala se tine", noi contrazicem aceasta prejudecata. Avem preturi normale, practicam reduceri la abonamente si ne gandim chiar si la un card de fidelitate, cu gratuitati periodice sau mici cadouri in produse cosmetice, dupa modelul occidental. Dar succesul nostru consta in altceva... De la inceput am stabilit o relatie speciala cu clientele noastre, carora incercam sa le tratam si sufletul, prin "terapia cuvintelor". Conteaza foarte mult comunicarea... Daca atunci cand pleaca de la cabinetul nostru o femeie este mai frumoasa, mai relaxata si mai bine dispusa, inseamna ca ne-am atins scopul. Cat despre vedetele care vin aici, faptul ca le-ati intalnit astazi e pura intamplare. Asa s-au programat... Nu suntem elitisti, nu facem cu asta o parada. Chiar nu vrem sa se stie cine are programare la noi. Nu dorim sa fie vanate de paparazzi... Confidentialitatea este dreptul clientelor noastre, pe care noi l-am respectat inca de la inceput, ceea ce ne-a adus in timp mari beneficii morale si satisfactii sufletesti.
- Ce le recomandati cititoarelor noastre acum, in prag de primavara, pentru a-si pastra frumusetea?
- De regula, pielea iese "ofilita" din iarna, fiind supusa la intemperiile vremii, datorita lipsei vitaminelor din alimentatie etc. De aceea, primavara trebuie facuta, in primul rand, o cura de detoxifiere. Se recomanda consumul de legume proaspete, verdeturi si fructe, mai ales citrice, bogate in vitamine si minerale. De asemenea, pentru drenarea toxinelor si pentru hidratarea optima a tesutului epitelial, este obligatoriu sa se consume multe lichide - 1,5-2 l pe zi. Primavara se recomanda produsele cosmetice cu vitamine (A, E si C) si extracte naturale din plante, care stimuleaza procesele vitale ale dermei. Pielea trebuie protejata fata de noxele urbane si vant, prin utilizarea cremelor cu potential ridicat de protectie, cum ar fi cele cu extract de aloe vera si jojoba, care contin proteine din surse naturale, compatibile cu derma umana.
Saptamanal trebuie inlaturate impuritatile tenului cu ajutorul unei creme de gomaj. Apoi, pielea trebuie protejata prin aplicarea cremelor corespunzatoare fiecarui tip de ten. In zilele reci, cu vant, nu uitati sa folositi un strugurel sau un ruj gras, pentru protejarea buzelor.
Pentru a preveni formarea ridurilor, dar si pentru a le estompa pe cele deja existente, nu uitati sa aplicati periodic masti cu fructe si smantana grasa ori masti cu legume proaspete, bine spalate inainte de intrebuintare. Pentru femeile care isi petrec mult timp in fata calculatorului si au ochii obositi, recomand cataplasmele cu cartof ras si stors, care are efect tensor (datorita amidonului pe care-l contine, intinde pielea). De asemenea, pentru a estompa aspectul de ochi obositi, cu cearcane, femeile trebuie sa aplice gheata pisata pe pleoape dimineata, imediat dupa trezire. Efectul e miraculos! Gheata actioneaza ca un activator al circulatiei sangelui, drenand limfa si sangele care se aduna noaptea in pungile de sub ochi.
Sfatul meu pentru femeile din Romania este sa aiba mai multa incredere in ele, sa isi pastreze feminitatea si frumusetea - atat cea interioara, cat si cea exterioara -, pentru a fi iubite si apreciate la adevarata lor valoare.

Florentin Popa
Cabinetul cosmetic "La Vitrine Magique" functioneaza in str. Toamnei nr. 100, sector 2, Bucuresti, tel./fax: 021/210.06.06, tel. 021/210.00.82