Slabiti!

Redactia
Comandamentele Primaverii:. Slabiti!. I. Dieta canadiana. Va scriu din Canada, de la MontrEal, de unde va citesc pe Internet de cand am parasit Romania. Citesc aproape tot, cu precadere, "ca orice dama care se respecta", sfaturile de forma maxima, frumusete, sanatate si retete de slabit. . Aici, in Am...

Comandamentele Primaverii:

Slabiti!

I. Dieta canadiana

Va scriu din Canada, de la MontrEal, de unde va citesc pe Internet de cand am parasit Romania. Citesc aproape tot, cu precadere, "ca orice dama care se respecta", sfaturile de forma maxima, frumusete, sanatate si retete de slabit.
Aici, in America de nord, preocuparea pentru sanatate si forma exterioara este excesiva, dar si indreptatita: statisticile privind obezitatea pe acest continent sunt stupefiante. Un exemplu de "malnutritie" in societatea superdezvoltata: 5 miliarde de hamburgeri McDonalds vanduti pe an in Sua!!!
Iata ce va propun pentru forma dvs., doamnelor (nu e o reteta propriu-zisa, ci mai degraba o dieta de lunga durata, mai usor si mai simplu de urmat, in timpul careia va veti putea compune singure meniul):
Principii: a) Ce mancati; b) In ce fel va stimulati metabolismul.
Alimentele
Ce va trebui sa eliminati din meniul dvs.: partial sarea, total zaharul, bauturile tip soft drinks, Coca, 7Up etc., cartofi, paste, alcoolul de orice fel, orice fel de snack-uri.
Ce veti manca cu precadere: bineinteles fructe (mere, portocale), legume, carne grill sau fiarta, ton (in conserva, in suc propriu), branza fara grasimi, iaurt (putin sau deloc gras, indulcit cu edulcorant), supe, oua.
Hidratarea: apa plata, otet de mere sau suc de lamaie in apa statuta (cat de des), ceaiuri (verde, verde, verde, dar si musetel, mai ales la birou, cana de ceai plina pe birou toata ziua), lapte degresat, cafea, suc de grepfruit, suc de rosii cat de des.
Nu uitati ca la farmacie se gaseste un inlocuitor de sare, care va poate ajuta in aceasta perioada si in general.
Metoda mea: post cat se poate de strict, cu mere, ton, supe, oua, pana ce pierd kilogramele dorite (la mine sunt doar doua-trei, pentru ca ma cantaresc des si iau masuri imediat). Apoi, o perioada de intretinere, pana ce reusesc sa stabilizez greutatea!
Metabolismul: Ca sa ardeti calorii si sa puneti in functiune metabolismul lenes e nevoie de miscare! Deci, nu uitati: fara miscare nu se poate slabi.
Cristina-Dana C. Duguay - MontrEal, QuEbec, Canada

Ii. Regimul disociat

Sunt o cititoare de cursa lunga a revistei "Formula As" si, pentru ca se apropie primavara, si odata cu ea teroarea kilogramelor ramase de peste iarna, va propun un regim disociat, in urma caruia eu am slabit 16 kg. Este compus din 3 grupe. Nu este un regim, ci doar schimbarea modului de alimentatie. Bafta!
Grupa A: cereale integrale, paine, paste fainoase, orez, faina de porumb, cartofi, miere de albine, zahar, dulciuri cu zahar, marmelada, jeleuri, compoturi, curmale, smochine, alune, fructe uscate, legume din pastai uscate.
Grupa B: uleiuri vegetale, unt, smantana, branza, galbenus de ou, masline, salate frunzoase, morcovi, ceapa, sfecla rosie, conopida, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, ridichi, gulii, castraveti, varza rosie, varza verde, rosii crude, usturoi, nuci.
Grupa C: carne de orice fel, peste, lapte de orice fel, albus de ou, fructe cu samburi, fructe boabe, macese, citrice, pepeni verzi, pepeni rosii, afine, rosii fierte.
(Dupa cum vedeti, sunt permise si dulciurile, dar, bineinteles, doar pe gustate, ca daca dai iama in ele...)
Iar acum, explicatiile de rigoare:

• grupa A se poate combina cu grupa B;

• grupa B se poate combina cu grupa C;

• grupa A nu se va combina cu grupa C;

• daca se va consuma un aliment din grupa A (respectiv C), va trebui sa treaca minimum 3 ore pana cand e permisa consumarea unui aliment din grupa C (respectiv A);

• zilnic se va bea un pahar de apa plata/minerala cu zeama de la 1/2 lamaie;

• zilnic se vor bea 4-5 cani cu ceai verde; multe rosii sau suc de rosii.
Acesta nu este un regim in care dai jos rapid multe kilograme. Se slabeste mai incet, dar temeinic. Practic, e un mod de viata, iar greutatea dobandita se pastreaza fara probleme.

Madalina