"Mama mea are tumora pancreatica"

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Mama mea are tumora pancreatica". De curand, mama mea a fost diagnosticata cu diabet tip Ii, Hta esentiala, tumora pancreatica fiind si sub observatie de hemangiom hepatic. Ma adresez dvs., fiind o cititoare fidela a revistei, in speranta ca voi gasi o solutie in rezolvarea a...

Cititorii Intreaba...

"Mama mea are tumora pancreatica"

De curand, mama mea a fost diagnosticata cu diabet tip Ii, Hta esentiala, tumora pancreatica fiind si sub observatie de hemangiom hepatic. Ma adresez dvs., fiind o cititoare fidela a revistei, in speranta ca voi gasi o solutie in rezolvarea acestei probleme de sanatate - o indrumare sau un tratament naturist. Va multumim anticipat si asteptam raspunsul dvs. cat mai curand posibil.
Haratu Vasilica - Roman

"Exista remedii pentru degeraturi?"

Sunt un tanar de 17 ani, care in urma unei excursii la munte, m-am ales cu degeraturi la doua degete ale membrelor inferioare. Degetele au inceput sa se inchida la culoare, sensibilitatea a disparut brusc si, mai mult decat atat, au inceput sa ma doara.
Ilie - tel. 0259/33.40.52, e-mail: iliegiurgiu@yahoo.com

"Fetita mea are recidiva hemolimfangiomatoasa"

Sunt mama unei fetite de 10 ani, care a fost operata in urma cu 8 ani de hemolimfangiom coapsa dreapta. Anul trecut au recidivat 5 hemangioame, din care 3 au fost cauterizate iar doua au fost extirpate chirurgical. In momentul acesta ne confruntam cu o alta recidiva hemolimfangiomatoasa care urmeaza sa fie extirpata tot chirurgical. As dori sa stiu daca exista vreun tratament naturist.
Sorina - tel. 0232/23.42.23, 0722/59.76.52

"De 20 de ani ma terorizeaza verucile seboreice"

Sufar de 20 de ani de veruci seboreice (keratoze seboreice). Verucile sunt dispuse sub forma de pete si excrescente maronii de diferite dimensiuni, cele mai mari ajungand la marimea unui nasture. Se dezvolta timp de mai multi ani, capatand la maturitate o culoare inchisa, spre negru, cu aspect rugos. Am consultat mai multi medici dermatologi care nu mi-au dat alt remediu decat cauterizarea, asigurandu-ma ca nu sunt maligne. Unele veruci mai mari chiar au fost cauterizate - fara recidive, dar au continuat sa apara altele pe pantece, spate, cateva pe cap si chiar pe fata. Va rog sa ma ajutati cu un tratament eficient. Cu multumiri,
Draghici Grigore - B-dul Dinicu Golescu 15, bl. E, ap. 4, sector 1, Bucuresti

"Caut tratament pentru vascularita alergica"

Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru vascularita alergica. Boala se manifesta prin pete care apar pe piele (mai ales pe picioare, burta, solduri). Petele sunt ca niste pistrui mai mari. Cand sunt mai agitata, acestea capata o culoare rosie intensa, in rest au culoare maro. Va multumesc!
Pintilie Rodica Valentina - loc. Dezmir, jud. Cluj

"Sufar de o boala de piele numita patomie"

Va scriu cu speranta ca exista un cititor care cunoaste o solutie pentru rezolvarea problemei mele. Sufar de o boala de piele numita patomie. Am urmat un tratament, dar nu m-a ajutat si boala s-a intins pe tot corpul, pe fata si gura. Va rog sa-mi recomandati un tratament naturist eficient. Va multumesc.
Kosa Ida - Brasov

"Nu pot scapa de herpesul genital"

In urma cu 10 ani am contactat un herpes genital, de care nu reusesc sa scap. Am fost la diferiti medici, dar nici un tratament nu a avut efect. Am incercat, de asemenea, toate metodele de tratament descrise in revista dvs. sau orice am auzit de la alte persoane, dar nici un tratament nu si-a facut efectul. Din acest motiv sunt disperata. Va rog din tot sufletul, ajutati-ma sa scap de aceasta boala incurabila, care imi distruge casnicia. (As dori, daca se poate, detalii despre aceasta boala si ce efecte negative poate avea asupra altor organe, in caz de nevindecare.) Va multumesc din suflet.
Laura - Constanta
(Apelati la d-na prof. Valentina Liciu, Bucuresti, tel. 021/650.62.96)

"Prietenei mele ii tremura foarte tare mainile"

Prietena mea este o tanara emotiva si inca din copilarie sufera de un fel de tremur al corpului, care cel mai mult ii afecteaza mainile, neputand uneori sa realizeze anumite actiuni de finete. Pentru ca tremuratul mainilor este specific varstei a treia, va inchipuiti ce mult o influenteaza aceasta neputinta - in primul rand o determina sa fie mai inceata in actiuni, apoi ezita in multe altele, pentru a nu fi luata in ras. A mai avut in ultima perioada cateva crize care aduceau putin spre spasmofilie - tremuraturi, palpitatii, spasme musculare. In general, tremuratul nu este prea evident, dar cand emotiile cresc, se intensifica si creste ritmul cardiac. De asemenea, oboseala prelungita, tensiunile psihice, anemia ii sporesc suferintele. Daca cineva ne poate ajuta cu un sfat, o sugestie, daca a intalnit un caz similar il rog sa ne raspunda si sunt convinsa ca Dumnezeu il va rasplati pentru ajutorul oferit. Va multumesc.
Oana Pop - Prahova

"La 38 de ani, sufar de tromboflebita la ambele picioare"

In 1989 am facut un tratament cu Ketazon injectabil, in urma caruia am facut tromboflebita la piciorul stang. Am urmat tratament cu Heparina, dar dupa sapte zile am fost trecut pe Trombostop. Piciorul s-a umflat foarte mult si mi s-a format un hematom in zona inghinala, apoi au aparut varice abdominale, care s-au intins si pe penis si pe picioare. In 1994, am facut tromboflebita si la piciorul drept, fapt ce mi-a ingreunat foarte mult viata. Diagnosticul pus de medici este sindrom postrombotic gambier bilateral, ulcer gambier stang suprainfectat, tromboza bilaterala vene iliace, anevrism sacciform de vena cava inferioara hiperplazica. Dar cel mai mare necaz mi-l pricinuiesc varicele de pe penis, care diminueaza circulatia sanguina. Am 38 de ani, sotia m-a parasit si eu nu stiu cum sa ies din aceasta situatie. Am auzit ca se poate face un tratament cu lipitori pentru varice, dar nu stiu cum sau unde. Daca stiti vreun tratament naturist care ma poate ajuta, va rog sa imi scrieti. Va multumesc si bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Miron Vasile - Brasov

"Stomacul ma arde cumplit si intestinele imi fierb incontinuu"

Va scriu in speranta ca se va gasi un medic care sa-mi salveze viata. In urma cu patru luni am avut 10-15 scaune cleioase, dureroase, cu mucozitati si spuma cu sange. Am fost internata la spital, la boli infectioase, unde mi s-a pus diagnosticul enterocolita acuta. In urma tratamentului, scaunele sunt la fel. Am fost la zece spitale din Bucuresti, unde mi s-au pus mai multe diagnostice: giardia, enterocolita cu Salmonella (la Spitalul "Victor Babes"), helicobacter pylori in stomac (Spitalul Fundeni). Intre timp, starea mea s-a inrautatit. Stomacul ma arde cumplit, intestinele imi fierb incontinuu. Scaunele sunt multe, cu mucozitati si urat mirositoare. Va rog din suflet, daca mai exista cineva care s-a confruntat cu astfel de simptome, sa-mi raspunda.
Nicoleta - Zimnicea, jud. Teleorman

"Bunicul meu nu mai poate vorbi"

Dragi cititori, doresc din suflet sa-l mai pot vedea pe bunicul meu sanatos, sa-i pot sta alaturi, sa-mi povesteasca, asa cum facea odata, viata prin care a trecut. Dar astazi este obosit de greaua povara a celor 79 de ani si nu-si mai doreste decat sa se faca inteles de cei din jur. Doreste sa spuna ceva, dar nu poate si se bate cu pumnii in piept - ceva de nerecunoscut la firea lui calma. Boala lui a inceput acum 5 ani (vorbea intrerupt, se balbaia) si a avansat. Chiar daca nu poate comunica cu nimeni, bunicul poate merge, poate munci, nu zace la pat, singura problema care il chinuie groaznic este aceea de-a nu fi inteles. Va rog din suflet, daca stiti vreun ceai sau medicament care-l poate ajuta, sa-mi scrieti prin intermediul revistei.
E. Lungu - Braila

"Simt o apasare pe creier"

Doctorul de familie m-a trimis la mai multe cabinete de specialitate, dar nu mi s-a pus un diagnostic. De trei luni imi trosneste ceva in crestetul capului, apoi se muta ba la stanga, ba la dreapta, si ma apasa pe creier. Imi amorteste coloana vertebrala, ma dor toate incheieturile si nu mai am putere sa merg. La fel ma supara ochii (nu mai suport ochelarii), mi se infunda urechile, pielea ma mananca si ma ustura, dar este curata. Salivez mult la gingia de sus, nu mai pot sa misc capul. Am fost internata de doua ori anul trecut si mi s-a spus ca am spondiloza sau sinuzita. Nu am nasul infundat deloc. Ma dor toti muschii, carnea se misca pe mine. Acum ma ustura si beregata, buzele si limba, am palpitatii, frisoane, dezechilibru. Va rog sa ma ajutati.
Ion Antoaneta - Bucuresti, tel. 021/450.33.22
) Pentru Balica Zoia - Baia de Arama, jud. Mehedinti (Scleroza multipla). Adresa d-lui Vasile Popa este urmatoarea: Cabinetul "Natura Medica", str. Almasul Mare nr. 5-7, bl. B16, sc. 3, ap. 34, sector 4, Bucuresti, tel. 021/450.05.25, 450.73.28, 0723/53.00.81




...Cititorii Raspund

"Am o secretie la san"
(Raspuns pentru Lelia
- Bistrita, F. As nr. 534)


• Secretia mamelonara poate constitui un simptom in cadrul diferitelor afectiuni ale glandei mamare, cum ar fi: ectazia canaliculara, papilomul intracanalicular, cancerul mamar. Alteori, cauzele sunt de ordin fiziologic: utilizarea pe lunga durata a contraceptivelor orale, sarcina in ultimul trimestru sau menstruatia la tinerele cu dezvoltare rapida a sanilor. La multe femei, comprimarea zonei areolare provoaca o picatura de secretie albicioasa care provine din canalele terminale dilatate si nu are nici o semnificatie. In cazul dvs., daca secretia apare numai la provocarea prin apasare a sanului, ar fi bine sa renuntati la acest act; daca secretia se iveste spontan si analizele facute sunt negative, ea poate fi cauzata de utilizarea anticonceptionalelor pe o perioada de patru ani, asa cum ati mentionat.
dr. Ion Opris - str. Constanta nr. 9, Cluj-Napoca, tel. 0264/13.28.28

• Cineva si-a tratat o problema la san punandu-si ceara curata de albine, pe care o tinea toata ziua, schimband-o in fiecare dimineata. Se face o pojghita subtire din ceara ce se tine in sutien cu o bucata de tifon steril. Sper sa va fie de folos!
Chirosca Viorica - str. Varaniei, bl. C1, sc. 1, ap. 5, Barlad

"Cum se foloseste petrolul dublu rafinat
in afectiunile prostatei?"
(Raspuns pentru Nicolae V.
- Constanta, F. As nr. 534)


Tratamentul cu petrol distilat pentru vindecarea prostatei: bolnavul va trebui sa bea dimineata, pe stomacul gol, o lingura de petrol (o lingura pentru supa). Timp de o ora nu va manca nimic. Apoi trebuie sa se culce pe partea dreapta, sa stea asa 10 minute, dupa care se intoarce pe partea stanga, tot timp de 10 minute. El va mai inghiti seara, inainte de culcare (dupa cina), o lingurita de petrol. (Poate dormi in orice pozitie.) Tratamentul dureaza 5 saptamani, primele rezultate putand aparea deja dupa 10-12 zile. Se recomanda abstinenta totala de la alcool (cel mai temut dusman al prostatei), un regim fara sare, condimente, acrituri, citrice, bors, lapte acru, fructe acre. Se recomanda in plus ca bolnavul sa bea seara si o lingura de ulei de dovleac (facultativ). Va doresc insanatosire grabnica!
Gheorghe Gogioman - str. Stefan Luchian nr. 4, Sibiu

"Exista tratament pentru senzatia de talpi "ce ard"?"
(Raspuns pentru Eufrosina - Bacau, F. As nr. 534)


Stimata doamna, incercati sa va masati seara talpile cu o crema anticelulitica. Succes!
Chirosca Viorica - str. Varaniei, bl. C1, sc. 1, ap. 5, Barlad, tel. 0235/41.34.80

"Bunicului meu i se umfla picioarele"
(Raspuns pentru Alina Coroianu
- Cluj-Napoca, F. As nr. 534)


• Draga Alina, desi nu specifici in scrisoare ce fel de tratament a urmat bunicul tau, eu iti recomand medicamentul Pentoxifilin - drajeuri (nu fiole). In acest sens, poti consulta un medic. Cu un an in urma, am suferit si eu de picioare umflate (bute, parca-mi cresteau cartofi jos, la glezna). Am facut analize la albumina si, curios, au iesit bune. Atunci, d-na doctor endocrinolog (sa-i dea Dumnezeu multa sanatate) mi-a recomandat medicamentul de mai sus, cate 2 pastile pe zi: una dimineata si una seara. Cand iei pastilele sa nu mananci sarat. Si eu am o varsta destul de inaintata, totusi am fost multumita de rezultat. Au disparut si durerile de picioare, de la genunchi in jos. Acest medicament contine Pentoxifilina 100 mg, e un flacon cu 60 comprimate si se recomanda in: tulburari circulatorii periferice, arteroscleroza, diabet, tulburari trofice, sindromul postrombotic, ulcer de gamba, gangrene, degeraturi, tulburari circulatorii cerebrale (oculare) si la nivelul urechii interne. In speranta ca va scapa de aceste dureri, ii transmit multa sanatate si ani multi in continuare. De asemenea, doresc multa sanatate revistei "Formula As", care face numai bine pentru toti cei suferinzi. Dumnezeu sa va ajute!
Mocanu Maria - str. Piata Ovidiu nr. 14, bl. B, sc. D, ap. 8, Constanta, tel. 0241/61.19.29

• Am 76 de ani si cu trei ani in urma aveam picioarele foarte grele, rosii si umflate, de-abia ma mai puteam deplasa. Am incercat multe tratamente bazate pe diuretice, hipotensive, dar degeaba. La originea acestei boli sunt mai multe cauze: alimentatia bogata in sare, hipertensiunea, obezitatea, retentia de apa etc. Am descoperit miraculoasa cura de ienupar, care m-a vindecat definitiv. Cura de ienupar se va incepe prin a mesteca si inghiti in prima zi 4 boabe de ienupar pe stomacul gol, dimineata (nu consumati nimic decat dupa o ora). A doua zi (in aceleasi conditii), mestecati si inghititi 5 boabe, a treia zi 6 boabe si continuati astfel, in crestere cu cate o boaba, pana ajungeti la 16 boabe, cand cura intra in descrestere cu cate o boaba pe zi pana ce se ajunge la 4 boabe. Faceti o pauza de o saptamana si reluati tratamentul in acelasi mod. Daca aveti dificultati la inghitirea boabelor, puteti sa va ajutati cu o lingura sau doua de apa plata. Concomitent cu aceasta cura, evitati consumul de sare, statul in picioare, iar cand stati jos, ridicati-va picioarele pe un suport, la nivelul sezutului. Aceasta cura se mai recomanda in afectiunile pulmonare, reumatism, afectiuni gastro-intestinale, dischinezii biliare si migrene.
Lipcan Vera - B-dul Republicii nr. 130,
bl. 207, ap. 10, Ploiesti

"Doresc un tratament pentru laringita cronica hiperfunctionala"
(Raspuns pentru Alexandru Torzsa - Brasov, F. As nr. 539)


Tratarea laringitei este o chestiune de timp indelungat. Am suferit pe propria-mi piele. In primul rand, este necesar un repaus verbal total, macar 10 zile. Nu se vorbeste nici in soapta, pentru ca se forteaza corzile vocale. Regimul alimentar trebuie sa fie si el "pretentios". Nu se beau lichide prea reci, nici prea fierbinti. Seara, la culcare, se face gargara cu apa calduta si bicarbonat alimentar, dupa care se poate lua 1 lingura de miere de albine poliflora (se tine cat mai mult sub limba). Nu se mai mananca nimic. In timpul zilei se mai pot mesteca granule de propolis. Ce mai este important? Gargara poate alterna cu ceai de musetel sau cu infuzie de tei. Acestea calmeaza iritatiile laringelui. Iar ca medicament se pot lua tablete de Voseptol (se gasesc la farmacie). Ii doresc baietelului multa sanatate, cu recomandarea sa nu fumeze toata viata lui, pentru a-si proteja vocea.
Maria Hosman - Aleea Arcului nr. 3, ap. 5, Botosani

"De 10 ani am dureri sfasietoare la stomac"
(Raspuns pentru Mona Vlad - Timisoara, F. As nr. 534)


• M-am confruntat si eu cu dureri la stomac, arsuri si dureri intestinale, chiar daca mancam numai de regim. Fiind o cititoare fidela a acestei reviste, acum doi ani am citit despre tratamentul cu argila al d-lui Mircea Bocan. Am strans un dosar intreg cu multumirile transmise de persoanele vindecate cu miraculoasa argila. Atunci m-am hotarat sa incerc aceasta cura, am facut comanda si am primit pachetul cu argila. Am urmat intocmai tratamentul dupa prospectul trimis si la ora actuala sunt foarte bine, nu ma mai doare absolut nimic si nici nu-mi vine sa cred ca pot manca orice, fara restrictii. In plus, argila mi-a reglat metabolismul si tranzitul intestinal. Incercati argila tibetana a d-lui Bocan. Tratamentul nu este scump, in schimb este foarte eficient. Puteti comanda argila la tel. 0258/86.56.77 sau la urmatoarea adresa: Mircea Bocan, str. Ion Ratiu nr. 19, bl. J6, ap. 8, cod 510045, Alba-Iulia, jud. Alba. Bunul Dumnezeu sa va ajute!
Aurelia Doboga - Aleea Centralei, bl. N5, ap. 25, Calarasi

• Si eu am suferit de aceasta boala - colita. In colita este distrusa flora intestinala. M-am vindecat intr-un singur an, dupa 20 de ani de suferinta. Reteta de vindecare am primit-o de la o clinica din Germania. Este nevoie de un irigator de 2 l cu care facem 3 zile clisme. Prima zi facem 3 clisme: dimineata, la pranz si seara. A doua zi facem 2 clisme: la pranz si seara. A treia zi facem o singura clisma, seara. Trebuie sa ne chinuim sa pastram apa in noi cat se poate de mult. Se recomanda pozitia culcat si clisma sa o faca altcineva. Aceste clisme se fac cu 2 l de ceai de musetel. Se fierbe si se lasa sa se raceasca. Cand este caldut, se adauga 150 g iaurt. Se amesteca si se strecoara printr-un tifon curat. Cu acest lichid caldut se face clisma. La fiecare clisma se foloseste ceai proaspat preparat. Musetelul dezinfecteaza, iar iaurtul reface flora intestinala. Trebuie sa aveti grija sa nu opariti iaurtul, fiindca altfel clisma nu va mai avea nici un efect. In aceste 3 zile se mananca usor: numai paine prajita, branza de vaci, ceai indulcit cu sucrazit (nu cartofi, nu lapte). In continuare se mananca paine prajita, branza de vaci, carne fiarta, compot de fructe, legume fierte (fara rosii, fara branzeturi sarate si saraturi in general, prajituri, dulciuri). Totul se indulceste cu inlocuitor de zahar (Sucrazit, Equal), care nu provoaca deranjamente stomacale. Acest tratament l-am facut cam de trei ori intr-un an si regimul l-am tinut foarte strict. De atunci au trecut 15 ani si ma simt foarte bine, pot manca orice, inclusiv rosii si fructe crude, care imi faceau foarte rau inainte. Tot atunci, am mai luat si urmatoarele medicamente: Mexoform si Mexoze, care erau antiseptice intestinale, dar care nu se mai gasesc acum in farmacii (contineau Cliochinol), dar cred ca se pot inlocui cu altceva. Va doresc multa sanatate!
Carmen Ioan - str. Tolstoi nr. 3, Bucuresti

"Fiului meu ii curge permanent urechea"
(Raspuns pentru Garofita Mateuca - Bals,F. As nr. 534)


Fetitei mele, la trei saptamani dupa nastere, ii curgeau ambele urechi. Ne-am speriat si, bineinteles, am mers la doctor. Medicul i-a dat tratament cu Penicilina si Streptomicina. Am facut tratamentul, dar fara nici un rezultat. Avea sase saptamani de viata si trei saptamani de tratament. Intr-o zi, venind spre casa de la doctor, am intalnit o femeie in varsta. M-a intrebat ce are fetita, caci plangea. I-am explicat ce are si femeia mi-a spus: "Stiu o reteta pe care am folosit-o si noi, la nepotii nostri". Am preparat-o si eu, iar dupa trei zile fetita nu a mai avut probleme cu urechile. Acum are 34 de ani si e deplin sanatoasa. Reteta: se pune intr-o jumatate pahar de apa o crenguta de busuioc de circa 10 cm (taiata marunt). Se lasa la macerat de seara pana dimineata (apa se face maronie). Cand copilul doarme, se incalzesc picaturile intr-o lingurita. Luati cu pipeta, probati lichidul pe mana dvs. unde e pielea mai fina si aveti grija sa nu-i ardeti urechea copilului (sa fie putin caldut). Cand doarme pe partea dreapta, ii puneti in urechea stanga. Si cand doarme pe partea stanga, ii puneti in urechea dreapta. Acoperiti bine urechea copilului. Trebuie sa stea cel putin o ora cu picaturile in ureche. Repetati operatiunea de cateva ori, pana-i va trece. Am dat aceasta reteta la foarte multi oameni care au avut probleme asemanatoare si toti mi-au multumit. Sa-i multumim bunului Dumnezeu, ca El a creat plantele, ca sa ne putem vindeca neputintele cu ele. Dumnezeu sa va ajute!
Tal Maria - str. Randunica nr. 4, Resita, jud. Caras Severin, tel. 0255/21.59.34

"Stie cineva un tratament cu care s-a vindecat de pinteni la calcai?"
(Raspuns pentru Monica - Botosani, F. As nr. 534)


• Intr-un vas mai mare (oala) se va face o mamaliga, punand pe rand un pumn de malai si un pumn de sare. Se va sta in fata vasului, infasurand picioarele si vasul cu o patura. Cand temperatura este suportabila, aburiti mai intai picioarele, tinandu-le deasupra, apoi introduceti-le in vas. Incercati sa suportati o temperatura cat mai ridicata. Stati asa pana se raceste. Tratamentul se va face seara, inainte de culcare, pentru a nu mai fi nevoiti sa circulati dupa aceea. Le inveliti, pentru a pastra temperatura, si va culcati. Repetati tratamentul 10-12 zile. Sigur scapati de ciocuri. Acest leac e bun si pentru monturi. Va urez multa sanatate!
Hanus Herlinde - str. Dumbrava Rosie nr. 88, Constanta

• Am suferit si eu de aceasta durere si stiu cum este. M-am vindecat cu 3-4 bai la calcaie, facute la 2-3 zile una de alta. Reteta: In urina proprie se fierb 2-3 tulpini de ulmusor (cateva clocote). Cand puteti suporta fierbinteala acestui "ceai", introduceti calcaiul si-l tineti acolo pana ceaiul devine caldut. La 2-3 zile incalziti ceaiul sau puneti altul proaspat si procedati la fel. Dupa aceste bai o sa va doara calcaiul, dar dupa aceasta nu veti mai avea nici o durere. Daca nu gasiti ulmusor, ma puteti suna.
Elena Moisa - Bacau, tel. 0234/35.40.13

• Pentru pinten calcaneu va recomand urmatorul tratament, foarte usor de urmat. Cumparati argila si faceti o pasta (ca o smantana mai groasa) din amestecul unei cantitati de argila cu cateva picaturi de otet de bucatarie. Puneti pe regiunea dureroasa a calcaiului un strat gros de aproximativ 2-3 mm din aceasta pasta, acoperiti locul respectiv cu o panza din bumbac si apoi incaltati un ciorap. Pasta va ramane pe picior pana dimineata, cand veti spala panza din bumbac pentru o noua intrebuintare (se spala pentru inlaturarea toxinelor absorbite). Pasta se prepara la fiecare intrebuintare si tratamentul dureaza aproximativ o luna. Concomitent, va recomand sa urmati tratament cu ultrasunete la fizioterapie. Eu am urmat acest tratament si de trei ani nu mai am nici un fel de durere. Atentie foarte mare: argila sa fie de la farmacie (verificata si sterilizata). Va doresc multa sanatate! Doresc, de asemenea, intregului colectiv redactional al "Formulei As" multa sanatate si putere de munca!
Pascaru Vasile - str. Harniciei nr. 4, sc. C, ap. 9, Timisoara, tel. 0256/15.05.89

"Sufar de splenomegalie"
(Raspuns pentru Mihai Badea - Timisoara, F. As nr. 595)


Stimate domn, problema dvs. de sanatate poate avea doua cauze majore: 1. Afectiuni de sine statatoare ale splinei - boli vasculare, parazitare etc. 2. Reactii ulterioare altor boli: boli infectioase (hepatita epidemica, febra tifoida), boli de sistem (leucemii, boala Hodgkin), boli hepatice (hepatite, ciroze, ictere hemolitice). Indiferent de cauza care a favorizat marirea in volum a splinei (cu recidiva), va recomand doua remedii naturiste care au dat rezultate in peste 85% din cazuri.
• Extractul rece din radacina de obligeana. Se procedeaza astfel: o lingurita de radacina se lasa peste noapte in 1/4 l de apa rece. Dimineata se incalzeste putin si se strecoara. Se bea de 3-4 ori pe zi.
• Infuzie de rostopasca - se prepara infuzia dintr-o jumatate de lingurita de planta la o cana de apa. Se beau 200 ml pe zi - cu rol major in purificarea sangelui si formarea lui (hematopoeza), splina fiind un organ care stocheaza sange, produce eritrocite, dar si organ limfoid, capabil sa elaboreze anticorpii pentru functia de aparare a organismului. Va doresc insanatosire grabnica! Cu stima,
Peta Mircea, specialist reflexoterapeut - Timisoara, tel. 0256/43.18.91