Cinci ani de sperante si impliniri

Redactia
Cinci ani de sperante si impliniri - \. Taxi. Una din cele mai perseverente trupe de rock din Romania a implinit de curand cinci ani de existenta, marcati prin cinci aparitii discografice. Despre timpul scurs pana acum ne vorbesc cei patru membri ai formatiei: Andrei Barbulescu, Adi Bortun, George Pat...

Cinci ani de sperante si impliniri - </b>\

Taxi

Una din cele mai perseverente trupe de rock din Romania a implinit de curand cinci ani de existenta, marcati prin cinci aparitii discografice. Despre timpul scurs pana acum ne vorbesc cei patru membri ai formatiei: Andrei Barbulescu, Adi Bortun, George Patranoiu si Dan Teodorescu

- Au trecut cinci ani de cand ati aparut pe scena impreuna. Cum s-au asezat ei peste formatia Taxi? Nu a intervenit rutina?
Dan: - Ne simtim mai batrani cu cinci ani si mai bogati cu cinci ani (ceea ce nu se vede insa in conturile noastre bancare). Sub nici o forma nu pot sa spun ca a intervenit rutina. Au fost cu siguranta momente mai mult sau mai putin delicate, care apar, de altfel, in orice relatie "pe termen lung", dar care nu au facut in final decat sa ne cunoastem mai bine si sa ne respectam mai mult.
George: - Mie mi se pare ca a trecut cam repede timpul. Partea frumoasa este ca am fost mereu foarte apropiati, nu prea am avut ocazii sa ne plictisim. Ne bucuram ca putem canta impreuna si suntem sanatosi, slava Domnului! Daca as arunca o privire in urma, as zice ca suntem la locul potrivit, nu ne-am indepartat de la drumul nostru.
Adrian: - Cariera pe care ne-am ales-o este destul de dura. In muzica, ori esti intr-o continua evolutie, studiezi si progresezi, ori abandonezi. Cu completarea ca si aceasta evolutie poate fi sinuoasa, uneori independenta de actiunile tale. Noi insa, cand am pornit la drum, am gandit lucrurile pozitiv, ne-am bucurat ca ne cunoastem, ca ne intelegem bine si ca, uite, cantam frumos impreuna.
- Cel de-al treilea album al vostru, "C", este pe piata de mai mult timp. Ce le-ati putea spune despre el celor care nu-l cunosc inca?
George: - Eu zic ca cel mai bine ar fi sa-l cumpere sau macar sa-l imprumute ca sa-l asculte. E un album care spune multe. Ca intotdeauna, avem si piese de satira sociala, dar si balade. Toate sunt foarte frumoase, depinde insa de gusturile si varsta fiecaruia. Cu fiecare album nou pe care l-am scos, am mai urcat o treapta din ceea ce ne-am propus.
Dan: - Balade si piese in forta, satira si iubire au incaput toate pe acelasi Cd. Este extrem de "incarcat" din punct de vedere al stilurilor abordate, ceea ce nu e neaparat un lucru bun. Oricum ar fi, este un album in care noi credem.
- Mai corespunde proiectul vostru de acum cinci ani cu ceea ce reprezinta Taxi acum?
Dan: - Proiectul de atunci, nefiind unul foarte ambitios, a fost indeplinit cu prisosinta. Foarte multi oameni ne-au ascultat piesele. Asta nu inseamna neaparat ca avem multi fani. Dar cred ca avem exact fanii pe care-i meritam.
Andrei: - Piesele noastre prind mult la ascultatori, iar asta e ceea ce ma incanta cu adevarat.
- Va mai amintiti care a fost cel mai frumos concert de pana acum?George: - Cel mai frumos mi s-a parut cel de la lansarea primului album, cand am facut noi scenariul. A iesit mai bine decat il planuisem.
Andrei: - Eu ma bucur la fiecare cantare, pentru ca asta am visat sa fac mereu si de fiecare data redescopar bucuria implinirii visului meu.
- Cum decurg repetitiile voastre? Cine vine cu ideea? Cand va vine inspiratia?Dan: - Repetitiile au loc, si asta este bine. Probabil nu suficient de des. In ce priveste rezultatul, daca tabloul expus e bun, nu cred ca la vernisaj cineva il intreaba pe pictor in ce conditii a pictat tabloul, ce marca de vopsea folosea, daca l-a pictat ziua sau noaptea sau daca manca in timp ce picta. Importanta e pictura.
Adi: - Nu prea ne omoram cu repetitiile, conteaza insa foarte mult studiul individual. Eu trec prin perioade si perioade. Uneori studiez 8 ore pe zi, alteori nici 3 secunde pe saptamana.
- Aveti artisti preferati?
Dan: - Eu ii prefer pe colegii mei de trupa, pentru ca sunt niste profesionisti. Nu sunt singurii, dar sunt singurii care ma suporta de atata timp.
- Ce parere aveti despre politica Romaniei? Pozitia noastra de "coada a Europei" nu va umileste? Daca artistii s-ar putea implica mai mult pentru bunul mers al tarii, ati fi de acord sa o faceti si voi?
George: - Acolo unde ne-am pricepe, de ce nu?
Adi: - Eu credeam ca democratia este o forma de organizare sociala menita sa aduca bunastarea generala, iar Parlamentul e un Sfat al inteleptilor. Ei bine, realitatea nu e mereu ca in poveste si uneori simt nevoia pur si simplu sa trag apa. Pe langa mormanul de nulitati umane din politica noastra, exista si cativa politicieni adevarati, pe care ii admir. Pacat insa ca sunt foarte putini.
Dan: - Consider ca Romania va avea o politica adevarata cand va deveni o tara adevarata. Cu aceasta ocazie, poate ca si noi, cei care cantam pe ici pe colo, vom avea in sfarsit un San Remo la Mamaia. Dar deocamdata, tara sta. Cand o sa mearga, daca "mersul" va fi bun, ne vom implica si noi.
- Ultima voastra piesa lansata vorbeste despre norocul de a intalni o minune. Ce inseamna pentru voi o minune?
George: Ceva de care avem nevoie toti la un moment dat.
Adi: E o intamplare care iti readuce lumina in suflet. Mi s-a intamplat de curand sa scap dintr-un accident de masina pe ultima suta de metri. Daca nu ar fi aparut o minune, probabil nu mai cantam la Taxi.
Andrei: - In clipa asta, e minunat faptul ca iubesc...
- Sunteti indragostiti? Va place sa fiti indragostiti?
George: - Din cand in cand, ce sa zic... dar de o singura fata. Si dupa aia, de muzica si Formula 1. Sunt mai agitat.
Adi: Raspunsul e da, dar nu vreau sa spun mai mult. Cand ma indragostesc, sunt usor tembel, emotiv, moderat de posesiv si mult mai bun cu toata lumea.
Dan: Sunt foarte indragostit, extrem de indragostit (sotia mea va citi cu siguranta asta...).
- Sunteti niste vedete. Ideea de casnicie, "de-acasa", se mai potriveste cu voi?
Adi: - Orgolios cum sunt, ma inchipui un vultur care zboara maret in taria cerului, dar care tot se intoarce in cuib sa-l mai ciugule putin vulturita.
Dan: - Toate laturile mele sunt in esenta casnice si abia astept sa ajung acasa, unde e cel mai bine.
Andrei: - Dupa ani de pribegie, mi-am descoperit si latura asta, casnic-afectiva.
- In concluzie: sunteti fericiti, impliniti?
George: - Asa si-asa, in ceea ce ma priveste.
Adi: - Inca nu, sau in mica masura. Astept sa devin din ce in ce mai intelept.
Andrei: - Acum da si sper sa dureze.
- Daca vi s-ar oferi ocazia sa va luati viata de la capat, ce lucruri nu ati repeta?
George: - Multe, unul ar fi sa nu ma fi apucat de fumat si ar mai fi, dar...
Dan: - N-as repeta stagiul militar. A fost oribil. In schimb, as repeta mai mult cu formatia.
Andrei: - Eu cred ca as repeta greselile, pentru ca am invatat foarte mult din ele.
Dia Radu