Cum se intretin vasele de bucatarie

Cititor Formula AS
Vase de otel inoxidabil

* Sa fie perfect degresate si sa fie clatite cu apa in care s-a pus putin otet.

* Spalate cu apa care contine mult detergent si clatite superficial, se vor acoperi in timp cu un strat fin de urme de chimicale si vor capata reflexe albastre-vinetii.

* Din cand in cand, exteriorul sa fie lustruit cu putin alcool.

Vase emailate

* Se curata cu Tix.

* Sa nu fie frecate cu bureti metalici care zgarie emailul.

Vase de sticla rezistente la foc

* Sa fie fierte din cand in cand in apa cu detergent.

* Sa nu fie frecate cu burete metalic.

* Sa nu fie puse direct pe flacara.

Vase de aluminiu

* Vor fi spalate cu apa sapunita sau cu o carpa moale imbibata in sapun.

* Mancarea prinsa pe fund se scoate cu apa calda si o perie moale, nu cu un burete metalic.

* Pentru a disparea urmele de negreala, se pun la fiert, circa 10 minute, in apa cu otet sau zeama de lamaie; nu le convin prafurile aspre de curatat, soda sau lesia de cenusa, care le strica si le innegresc.

* Daca vreti sa le pastrati cat mai mult timp, e bine sa le stergeti cu grija, dupa spalat.

Vase de arama

* Sa fie spalate cu apa fierbinte, in care s-a dizolvat putin sapun.

* Sa fie frecate regulat, cu un amestec de sare umeda si otet.

* Sa fie frecate din cand in cand cu o bucata de lamaie inmuiata in sare.

* Sa fie clatite si bine uscate.

Vase de pamant ars

* Inainte de a fi intrebuintate, pentru a le face mai putin poroase, sa fie inmuiate in intregime in apa clocotita.

* Sa nu fie puse direct pe flacara.

Vasii Ana - str. Cotu Mic, bl. 35, sc. C, ap. 1, Lugoj, jud. Timis