Zodiacul Lunii Mai

Redactia
Din 6 mai, marele benefic Jupiter, care ne intorsese spatele timp de cateva luni bune, se intoarce din nou cu fata la noi, zambindu-ne larg. Increderea in noi se intareste, sansele incep sa apara si viata ne pare mai usoara, pentru ca vom sti sa facem, la nevoie, haz de necaz. Iar necazul, de multe ori o ia la fuga in fata hazului. Comunicarea devine mai simpla, dar atentie: dupa 18, suntem tentati sa vedem viata in roz, cand lucrurile nu stau chiar asa...

Berbec
Avantaj profesional


Pentru Berbeci, luna incepe cu deplasari legate de rezolvarea problemelor profesionale si personale, protejate de astre, mai ales la drum scurt. In general, ele se vor solda cu succese. Veti da dovada de aplicatie dar, mai ales, de diplomatie. Tonul dvs. s-a indulcit si nu mai suna ca si cand ati da ordine. Pana pe 7 este posibil sa fiti inca exagerat de nerabdatori, insa nerabdarea dvs. nu mai imbraca forme agresive. Dupa 18 incercati sa va tineti promisiunile, ca sa evitati certuri cu prietenii apropiati.
Bani: Aveti un proiect sau o idee pe care-o urmariti de la inceputul lunii, care are cele mai mari sanse de finalizare intre 17 si 20. Tineti cont de acest interval, mai ales daca planul dvs. include negocieri sau tranzactii comerciale. Acesta este un interval optim pentru semnarea oricaror documente privitoare la bani.
Cariera: O actiune profesionala mai ampla care progresa, dar nu tocmai pe placul dvs., se intensifica incepand din data de 6. Va bucura indeosebi ca aceia dintre colegii dvs. care nu se implicau prea mult au inceput sa fie prinsi de proiect si sa lucreze mai cu chef.
Dragoste: Din 14 incepand, situatia in familie nu pare deloc promitatoare. Animozitatile cu partenerul pot deveni acute incepand cu mijlocul lunii. Dvs. sunteti deosebit de belicosi, pe cand partenerul dvs. se cantoneaza pe pozitii imuabile. Nu-i amestecati pe prieteni in aceasta situatie si chiar daca discutati cu ei, nu le urmati sfaturile.
Sanatate: Din 6 incepand sunteti intr-o forma excelenta, din toate punctele de vedere. Tendinta de ingrasare se accentueaza un pic, dar nu e cazul sa va torturati cu regimuri.

Taur
Schimbare de viteza


Va asteapta o luna activa. Pana pe 17 evoluati in ritmul dvs. normal, cumpatat, dar eficient. Din 17 incepand, intrati in viteza: fie primiti o puzderie de vesti care va pun in miscare, fie va miscati de la sine. Drumurile nu sunt insa bine aspectate dupa primele 7 zile ale lunii, data dupa care ar fi cu adevarat riscant sa calatoriti. Cele mai periculoase sunt drumurile scurte. Taurii care sunt prinsi in procesul de invatamant primar sau liceal sunt expusi unor conflicte cu profesorii sau alte persoane cu autoritate in domeniu.
Bani: Daca va stapaniti in primele 7 zile ale lunii impulsul de-a forta nota, luna aceasta se poate dovedi deosebit de favorabila din punct de vedere material. Din 18 incepand, veti avea insa dificultati in luarea deciziilor potrivite cu privire la bani. Daca va zgarciti cu investitiile, s-ar putea sa regretati mai tarziu.
Cariera: Intuitia dvs. functioneaza fara gres pana pe 18, in ciuda faptului ca va urniti greu la serviciu. Ulterior puteti provoca insa adevarate incurcaturi, din cauza ca uitati anumite lucruri importante sau intelegeti lucrurile gresit. Un aport de lecitina nu v-ar strica.
Dragoste: O poveste frumoasa de dragoste poate deveni de-a dreptul perfecta incepand cu data de 7. Este posibil sa va revedeti cu persoana iubita, care poate sa fi fost plecata in strainatate sau prinsa de niste cursuri. Acum totul este in ordine si va puteti degusta linistiti fericirea.
Sanatate: Vioiciunea de care dati dovada intre 2 si 16 ar putea sa dureze toata luna, dandu-va un tonus bun, daca va apucati sa faceti miscare. Exista insa riscul unor raceli usoare.

Gemeni
Fericirea trece prin bani


De luna trecuta, pentru dvs. a inceput una dintre cele mai placute perioade ale acestui an. E drept ca au mai fost momente de nervozitate exagerata, dar dupa data de 7, ele nu se vor mai repeta. Din 18, multe lucruri bune pe care le-ati facut in viata dvs., gesturi dezinteresate de prietenie, servicii sau favoruri facute altora vi se intorc. Nu este neaparat necesar ca ele sa vina din partea celor fata de care le-ati facut, important este ca va veti afla in fata unei lumi care pare sa conspire in a va face viata mai usoara. In cazul cand sunteti solicitati, deschideti-va spre dialog. Convorbirile sunt apanajul Gemenilor.
Bani: Din 8 incepand, se poate sa intrati in conflict cu persoane carora le datorati bani sau care va datoreaza bani. Atitudinea agresiva nu contribuie cu nimic la rezolvarea problemelor existente, ci le ascute. E de preferat sa pierdeti o suma modica acum, decat una mare, in perspectiva. Verificati-va cu atentie facturile, sa nu ajungeti sa aveti probleme din cauza restantelor.
Cariera: Relatiile de prietenie cu sefii se adancesc si colaborarea dvs. devine tot mai interesanta. Mai ales ca acum, dispuneti de informatii la care au acces doar cateva persoane privilegiate, printre care va numarati. Folositi-le cu intelepciune si nu va divulgati sursele. Discretia dvs. va fi apreciata.
Dragoste: Farmecul si umorul dvs. pot dezamorsa o buna parte a tensiunilor acumulate din cuplu, cu conditia ca dvs. sa reusiti sa va infranati nervii si sa nu dati curs reprosurilor acide carora se poate sa le fiti supusi pana pe 7. Daca va dati frau liber nervilor, remedierea situatiei in cuplu va fi superficiala.
Sanatate: Cu exceptia primelor 7 zile ale lunii, cand va puteti astepta la migrene, starea dvs. e buna, iar din 17, excelenta.

Rac
Iritare si... succes


Incercati sa adunati cat mai multa buna dispozitie si optimism in primele 7 zile ale lunii, pentru a reusi sa va mentineti cat de cat o stare de spirit pozitiva. Veti trece, foarte probabil, prin stari de maxima iritare, mai ales in cea de-a doua jumatate a lunii, cand rabdarea va paraseste si aveti tendinta de-a va supara deopotriva pe dvs. insiva, cat si pe ceilalti. Ar fi mult mai bine daca ati discuta cu prietenii, comunicandu-le temerile si supararile dvs. Intalnirile cu acestia se pot dovedi deosebit de eficiente, incepand cu data de 17, cand anumite sfaturi pline de intelepciune va pot schimba in bine tot parcursul vietii. Ii veti simti pe prieteni aproape, ei nu se vor speria de starile prin care treceti. Depinde doar de dvs. sa abordati subiectele-problema.
Bani: Flerul dvs. pentru situatiile din care se poate castiga este foarte fin pana pe 18, dar ulterior veti fi usor pacaliti. Feriti-va de propunerile care promit castiguri facile si nu va hazardati in investitii in aceasta perioada. In nici un caz nu va incredintati fondurile altor persoane pentru a vi le administra, ci ocupati-va singuri de banii dvs.
Cariera: Comunicarea pe teme profesionale decurge foarte bine si eficient intre 2 si 16. Sunteti atenti si distributivi si puteti rezolva o multime de sarcini profesionale in acelasi timp. Unii dintre colegi sau colaboratori va invidiaza in taina.
Dragoste: Numai de asta nu va arde. Se pare ca anumite circumstante v-au reactivat niste rani emotionale mai vechi, ceea ce va determina sa fiti defensivi, rezervati si foarte banuitori cu persoanele care cauta sa se apropie de dvs. Mai precis, nu le dati nici o sansa.
Sanatate: Afectiunile cronice, tratate cu indiferenta, se pot activa violent cu incepere de pe 8. Starile subfebrile nu trebuie trecute cu vederea, caci pot semnala infectii latente in corp. Nu faceti eforturi fizice si nu practicati sporturi care sa va solicite articulatia genunchiului, la care va puteti accidenta cu usurinta.

Leu
Precautie sentimentala


Dedicati luna mai relatiilor de prietenie si fiti foarte deschisi in privinta contactelor pe care le stabiliti pe parcursul acesteia. Puteti descoperi persoane placute, amabile, calde, dispuse sa va asculte, sa va sprijine si sa va admire... Ce-ati putea dori mai mult? Mai ales ca aceste persoane par interesate de aceleasi probleme ca si dvs. si sunt la fel de pozitive si active. Ele vi se vor alatura in orice proiect cu implicatii sociale pe care ati dori sa-l initiati. Calatorii sau vesti bune va asteapta intre 2 si 6.
Bani: Deschideti larg baierile pungii si lasati banii sa intre in ea. De parca n-ati castiga si-asa destul, incepand din data de 6, cifra veniturilor dvs. se poate ridica din nou considerabil. Dvs. trebuie sa aduceti un aport minim la actiunile respective si pe acela il veti aduce cu placere si fara efort.
Cariera: Mai ales pana pe 20, aveti grija sa nu comunicati cu sefii dvs. ca si cand dvs. le-ati fi lor sefi. O miscare gresita acum, pornita dintr-un exces de incredere in dvs., s-ar putea sa va coste o promovare care parea sigura. Zilele cele mai periculoase sunt 17-20.
Dragoste: Ar fi cazul sa invatati din experienta. Mergeti pe principiul: faptele, nu oala cu laptele, si lasati-va partenerul, care, dupa 17 incearca sa va ameteasca cu vorbe dulci sau cu minciunele nesarate, sa mai si dovedeasca ceea ce declara. In caz contrar, o istorie, care nu v-a facut nici o placere, se poate repeta.
Sanatate: Crutati-va ochii, care obosesc usor. Nu petreceti prea multe ore in fata calculatorului si nu ezitati sa purtati ochelari de soare in zilele senine. Ceaiul de paducel va preveni puseurile de hipertensiune arteriala sau alte probleme legate de circulatie. Partea toracala a coloanei va poate da si ea de furca. Toate acestea se pot face simtite dupa 8.

Fecioara
Tranzactii financiare


Oluna foarte buna, in care, dupa 6, vi se vor deschide niste perspective noi, nesperate sau la care ati incetat sa mai sperati, pentru ca vi se parea prea frumos sa fie adevarat. Nu ezitati sa va suiti pe creasta acestui val, caci el mai este de partea dvs. doar cateva luni, mai precis trei, iar tot ceea ce veti incepe acum, la nivel de proiect personal, este sortit succesului. Lasati-va deoparte obisnuitul scepticism si imbratisati-va cu incredere viitorul. Lasati la o parte modestia excesiva si nu va limitati succesul printr-o atitudine modesta, pe care o considerati "mai realista". In felul acesta nu veti face decat sa va limitati reusita.
Bani: Intervalul 2-16 este cum nu se poate mai indicat pentru orice fel de tranzactii financiare, comerciale sau investitii, cu conditia sa fie investitii pe termen scurt. Nu este vorba despre o politica a lui "dai si fugi", ci mai degraba de-a va pastra deschisa optiunea diversificarii ulterioare a investitiilor, pentru ca se prea poate sa apara multe oportunitati. Cum spun englezii: "nu va puneti toate ouale intr-un singur cos".
Cariera: Pana pe 7, exista riscul de-a fi prea vehementi in felul in care conduceti relatiile cu persoanele influente, de care, de fapt, aveti nevoie pentru a va continua ascensiunea profesionala. Stapanindu-va aceasta tendinta ori planificandu-va intrevederile cu respectivii, dupa 7 veti putea ajunge sa conlucrati intr-o maniera intru totul amicala si amiabila.
Dragoste: In relatia de cuplu, reusiti sa transformati momentele de detasare emotionala care intervin pe neasteptate in comunicari sincere, care pot adanci fundamentul de prietenie care exista intre dvs.
Sanatate: Nimic serios nu va tulbura pana pe 18, dar dupa aceasta data puteti avea caderi de concentrare, gauri in memoria pe termen scurt si o mare, mare somnolenta.

Balanta
Nu trageti in sefi!


Pe cat de multi nervi apar la drumurile scurte, mai ales pe cele pe care trebuie sa le faceti din obligatie, pe atat de bine va merge la drum lung. Calatoriile in strainatate sunt favorizate luna aceasta, la fel si studiile sau rezolutiile legale in favoarea dvs. Abordati insa oricare dintre aceste activitati dupa data de 7, pentru a va optimiza sansele. Din 18 se poate insa sa incepeti sa credeti ca ceilalti au obligatia sa tina cont de toate dorintele dvs., fara ca dvs. sa faceti ceva in schimb. Veti fi, intr-adevar, rasfatati, dar daca exagerati, puteti trezi resentimente, pe care nu le veti baga in seama decat cand va fi prea tarziu pentru a le mai drege.
Bani: In afacerile dvs. banesti o sa simtiti interventia destinului, probabil prin ofertele care vi se fac dupa data de 16. Fiind vorba de mai multe ocazii si dvs. fiind Balante, veti avea destula bataie de cap in a va decide pe care dintre ele s-o alegeti.
Cariera: Feriti-va din rasputeri sa va luati in bete cu sefii. Se poate sa ajungeti sa va dati demisia sau, mai rau, sa vi se rezilieze contractul. Si ar fi pacat, dupa cata munca ati investit. Ciocnirile din prima jumatate a lunii mai pot fi solutionate, dar dupa 14, e groasa! Noroc ca va bucurati de simpatia unor persoane influente, care s-ar putea sa intervina in favoarea dvs.
Dragoste: Frumoasele sentimente care va insufletesc pana pe 18 au un fundament si nu va pot aduce dezamagiri insa, dupa aceasta data, va puteti increde cu prea multa usurinta in partener, care va poate insela asteptarile ori dvs. veti putea fi tentati sa jucati dublu.
Sanatate: Tulburarile de somn se vor atenua dupa data de 6, in schimb se accentueaza tendinta de ingrasare. Controlati-va apetitul, mai ales pentru dulciuri.

Scorpion
Spirit de echipa


Pana pe 18 sunteti tentati sa treceti cu vederea multe lucruri care se petrec acasa, ba chiar sa idealizati situatia din familie. Ascunzandu-va astfel de realitate, nu faceti decat sa o agravati. Mai bine vorbiti. Este de preferat sa nu va bagati capul in nisip si sa va confruntati cu realitatile familiale, cu toate ca n-aveti, categoric, nici un chef s-o faceti.
Bani: In timp ce veniturile dvs. din munca proprie pot sa stagneze sau sa inregistrati chiar usoare pierderi, la capitolul investitii, plasamente sau administrarea fondurilor altora o duceti cum nu se poate mai bine, deci nu trebuie sa va faceti nici un fel de griji. Multi dintre dvs. sunt tentati sa stranga cureaua, dar nu e cazul.
Cariera: In intervalul 2-16, comunicarea intre dvs. si colegii sau colaboratorii dvs. va fi grozava. Va exista un spirit de echipa asa cum vi-l doriti si acel gen de coordonare care face sa para ca totul se rezolva de la sine, cand in realitate e vorba despre o foarte fina armonizare a activitatii comune.
Dragoste: Si in cuplu comunicarea face un salt calitativ si cantitativ dupa data de 17, dar deosebit de favorabil este intervalul 17-20, cand partenerul dvs. e foarte deschis si cooperant. Afectiv, mai aveti oscilatii fata de el, dar predomina o atitudine prieteneasca.
Sanatate: In perioada 2-16 va veti simti cel mai bine, aveti reflexe iesite din comun si o mare viteza de executie - atat fizic, cat si mental. Asta nu inseamna ca in restul lunii veti avea probleme, ci doar ca perioada mentionata este deosebit de buna.

Sagetator
Raul este acasa


Starea dvs. de spirit nu este dintre cele mai bune, fiind supusa unor fluctuatii pe care nu le puteti controla. Aveti uneori izbucniri de amaraciune, greu de inteles pentru cei care va cunosc optimismul, alteori sunteti reci si distanti, sub o masca de amabilitate, ceea ce, din nou, nu va caracterizeaza. In mare parte, aceste atitudini sunt provocate de situatia de acasa, care, desi vi se pare corecta, dintr-un anumit punct de vedere, va taxeaza la capitolul independenta, atat de draga dvs. Rezultatul? Vant de libertate exagerata in momente nepotrivite. Decat sa reactionati astfel, n-ar fi mai bine sa explicati care sunt necesitatile dvs. psihologice?
Bani: Nu va atingeti de economii si nu faceti investitii, nici macar din cele conservatoare. Achitati-va cu seriozitate obligatiile si nu uitati cui datorati bani, daca vreti sa va mearga cat de cat suportabil luna aceasta, ca bine nu prea are cum.
Cariera: Din 6 incepand, cariera dvs. poate inregistra un salt spectaculos. Cu atat mai spectaculos cu cat o sa indrazniti sa va manifestati ideile creative. Ele se vor dovedi inspirate si va vor atrage si mai mult decat pana acum aprecierea unor persoane dispuse sa va acorde o sansa in plus - si nu una oarecare.
Dragoste: Pana pe 7, partenerul dvs. poate fi mai repezit, dar ulterior se va stradui (cu destul succes, se pare) sa va intre in gratii. Nu-i va fi tocmai usor, pentru ca multi dintre dvs. colcaie de nemultumiri ascunse sau sunt gelosi, fara s-o arate direct.
Sanatate: Aveti multa energie pana pe 20, numai ca incepand din 17 puteti fi destul de neglijenti, ceea ce se poate solda cu probleme legate de caile respiratorii superioare.

Capricorn
Echilibru vital


Discutiile animate din casa, care n-au fost intotdeauna placute, iau o turnura pozitiva intre 2 si 16 si va permit, dvs. si membrilor familiei dvs., sa clarificati o multime de probleme. Mai ales discutiile cu copiii sau intre frati pot avea rezultate foarte bune. De la aceleasi persoane va puteti astepta la multe vesti primite acasa sau/si vizite, din partea unor persoane tinere si vesele.
Bani: Pana pe 18, toate merg dupa placul inimii (si conturilor) dvs., iar intre 2 si 16 este o perioada potrivita pentru a face achizitii pentru casa. Nu va ganditi la obiecte decorative, ci mai mult la obiecte de uz casnic utile sau legate de comunicatii. Dupa 18 apare pericolul unor cheltuieli fara rost sau al irosirii banilor munciti pentru false cauze nobile. Daca doriti sa fiti de ajutor, ingrijiti-va de controlul banilor, care altfel ar putea ajunge cine stie unde.
Cariera: Primele 7 zile ale lunii pot fi punctate de conflicte cu unii dintre colegii sau colaboratorii dvs., conflicte care n-au insa caracter permanent. Ele vin si se duc, problemele se rezolva. Armonia in care lucrati cu colegii poate reactiva sentimentele negative ale unei persoane rau-intentionate.
Dragoste: Din 8 incepand, relatia de cuplu este amenintata de izbucnirile de nervi ale partenerului dvs., care poate deveni excesiv de dominator, chiar tiranic. Pretextele acestor iesiri pot fi de ordin practic, in realitate, ceea ce se manifesta este raceala interioara a partenerului. Paradoxal insa, aceste exteriorizari va ajuta sa va limpeziti afectiv si mental.
Sanatate: Pana pe 7 e cazul sa va feriti de infectii, accidente sau puseuri de temperatura sau tensiune. Dupa aceasta data ajungeti la un echilibru al fortelor vitale, care se mentine toata luna.

Varsator
Verde la bani


Din 18 va puteti lasa prinsi de valul idealismului si al compasiunii, ceea ce nu e, in sine, un lucru rau. Problema e ca exista tendinta de-a exagera in aceasta directie sau de-a va dedica ajutorarii unor persoane care nu merita sub nici o forma eforturile dvs. Ceea ce va poate ajuta sa va distantati si astfel sa va pastrati cat de cat obiectivitatea este sa va consultati cu persoanele tinere din casa. Reactiile lor va pot fi de mare folos dupa data de 17. Aceia dintre dvs. care au in vedere o mutare pot gasi mai multe variante interesante. Nu este insa bine sa va grabiti.
Bani: Rasturnarile neprevazute ale finantelor dvs. vor fi, cu incepere din 6, cat se poate de pozitive. Vi se poate oferi posibilitatea de-a castiga bani calatorind, imbinand studiile cu castigul material sau vi se poate oferi ocazia de-a face plasamente extrem de profitabile.
Cariera: Din 8, conflictele de la serviciu pot duce la rezultate din cele mai neplacute si nedorite. Este adevarat ca dvs. reactionati violent la vederea oricaror nedreptati, poate mai dur la nedreptatile facute altora decat dvs., dar exista anumite situatii in care nu e bine sa interveniti. Feriti-va mai ales sa va luati la harta cu persoanele mai in varsta, cu gandire autocratica.
Dragoste: O pasiune se poate naste in urma unei controverse pe teme creative, care se poate intampla pana pe 7. Dupa 18 este posibil sa deveniti mai ezitanti in sentimentele dvs. sau sa va ganditi la altcineva, dar merita sa aveti rabdare cu persoana din prima varianta.
Sanatate: Din 8 incepand trebuie sa incercati sa va crutati. Nu este recomandabil sa faceti efort, oasele dvs. sunt destul de friabile (luati vitaminele D2 si D3 si folositi local unguente pe baza de tataneasa), alergiile pe baza nervoasa sunt la ordinea zilei si dintii va pot crea de asemenea probleme.

Pesti
Favorizati deplasarile


Luna aceasta, drumurile scurte pot aduce cotituri semnificative in viata dvs. In mod special dupa 17, contactele pe care le stabiliti in timpul acestor deplasari sau cu colegii va pot fi de mare folos. Nu va intrebati de ce natura este schimbarea care se produce, care incepe probabil intr-un mod discret, insa ea va fi categoric una care va favorizeaza. Acasa va puteti astepta la o armonizare a relatiilor, care intervine dupa o descarcare nervoasa, care se va produce pana pe 7. De mult nu v-ati mai simtit atat de bine in mijlocul cercului familial.
Bani: Perioada optima pentru castig material este cuprinsa intre 2 si 16. Negocierile si tranzactiile, mai ales cele comerciale, merg ca pe roate. Contactele si contractele noi isi pot dovedi eficienta neintarziat.
Cariera: Mare atentie la nemultumirile ascunse ale sefilor, pe care, sensibili cum sunteti, le sesizati, dar nu vi le puteti explica. Din 18 incepand, ar fi foarte bine daca ati evita orice fel de comentarii cu colegii, despre problemele legate de serviciu.
Dragoste: O poveste de dragoste se poate distruge dupa 8, daca dvs. sau persoana iubita insistati foarte mult asupra unor limite rigide. Relatia stabila insa devine din ce in ce mai pozitiva dupa data de 6, cand partenerul dvs. pare sa-si fi depasit anumite rezerve minore fata de dvs.
Sanatate: Dupa data de 18 deveniti somnolenti, puteti atipi pe unde apucati, desi nu ati facut vreun efort deosebit. Incepeti sa luati suplimente alimentare tonice, cu cel putin o saptamana inainte de aceasta data, daca vreti sa faceti fata onorabil indatoririlor. Ceaiul din codite de cirese sau infuzia de tarhon va va ajuta la eliminarea surplusului de lichide din organism.