Oare dietele nu functioneaza niciodata?

Redactia
Retete de slabit

Multe femei incearca macar o data in viata sa scape de surplusul de kilograme cu ajutorul unui regim de slabit. Rezultatul? Majoritatea lor renunta la lupta inainte de vreme sau, daca lupta pana la capat, numarul de kilograme pierdute e totdeauna mai mic decat se asteptau. Ca sa nu mai vorbim de finalul dramatic, cand kilogramele pierdute cu atata truda se-ntorc la loc. De vina, spun specialistii, este neadaptarea dietelor la stilul de viata si la profilul psihologic al femeilor aflate in necaz. Iata cateva sfaturi inspirate de patru vedete americane care stiu sa-si tina kilogramele in frau.

Obisnuiti sa mancati sub imperiul emotiilor? Respirati! (ex.: Julia Roberts) Data viitoare cand va enervati, incercati sa nu va mai repeziti la prima prajitura pe care o intalniti in cale. Incercati sa va relaxati, respirati profund, faceti o analiza a sentimentelor care va domina in acel moment... si spuneti-va ca raspunsul la acea problema nu rezida intr-o bucata de ciocolata. Studiile au demonstrat faptul ca respiratia profunda scade nivelul de cortizon, hormonul stresului, care determina impulsul de a va ineca amarul in mancare.

Sunteti adeptele slabitului prin infometare? Salvati-va cu o bucata de tort. (ex.: Britney Spears) Renuntarea totala la alimentele care va fac placere duce, in mod inevitabil, la o stare de iritabilitate care tinde sa devina cronica. Asa ca, din cand in cand, inseninati-va sufletul cu o bucata de tort. Regula pe care ar trebui s-o urmati este "80/20". Adica: in proportie de 80% din timp incercati sa va hraniti cu alimente sanatoase. In restul de 20% din timp, va puteti satisface micile pofte culinare.

Sunteti adepta regimului "nu grasimi"? Dati-le o sansa din cand in cand. (ex.: Shakira) Sfatul de baza e tot acela de a va purta mai putin drastic cu corpul dvs. Cantitati moderate de grasimi nu fac rau nici unui organism. Din contra, grasimile contin molecule mai complexe decat cele prezente in hidrocarburi sau proteine. O cantitate redusa de grasime adaugata in mancare prezinta urmatorul avantaj: corpul digera alimentele mai incet, deci dvs. va veti simti satula vreme mult mai indelungata.

Mancati fara sa constientizati acest gest? Scrieti ce consumati! (ex.: Beyoncee Knowles) Salvarea dvs. o reprezinta un jurnal alimentar. Cumparati-va un carnetel care sa incapa in orice buzunar si de fiecare data cand ingurgitati ceva, nu uitati sa puneti totul pe hartie. Cu sinceritate. Dupa 3 zile, va veti lamuri cam cate calorii consumati in medie si cam care va sunt obiceiurile alimentare.