20, 30, 40, 50, 60 de ani... Frumoase la orice varsta

Redactia
- Frumusetea femeii nu se impiedica in varsta, daca stie ce solutii cosmetice sa adopte. Cremele, rujul, parul pot deveni aliati de nadejde, daca stim cum sa le folosim. Iata cateva sfaturi menite sa va ajute sa fiti frumoase si atragatoare, la orice ani -

Alegeti crema care va trebuie

La 20 de ani: Optati pentru cremele hidratante, menite sa protejeze tenul la maximum, fara a uita sa va demachiati inainte. Pentru zi, alegeti o crema prevazuta cu filtre Uv (80% din semnele de imbatranire sunt provocate de soare).
La 30 de ani: E momentul sa combateti primele semne ale varstei, pentru ca pielea recupereaza mai greu. Folositi, deci, creme anti-rid, cu grija ca sa contina substante hidratante si filtre Uv.
La 40 de ani: Folositi produse intensive anti-rid, indiferent de ce natura sunt ele - riduri de expresie, de soare, genetice etc. Cereti creme cu colagen si antioxidanti. Ridurile pot fi mascate cu creion corector si fond de ten anti-rid.
La 50 de ani si dupa: Piata cosmeticelor e plina de creme create anume pentru atenuarea ridurilor profunde si a pielii ofilite. Pe toate scrie "anti-age" si contin substante active (vitamina C, retinol, antioxidanti etc.) care actioneaza asupra obrazului ca un veritabil lifting.

Vigilenta la alegerea rujului

La 20 de ani: Se recomanda folosirea unui ruj usor colorat, transparent, ca o bomboana acidulata. Usor de aplicat sunt gloss-urile (rujul semilichid, cu luciu), a caror culoare pare intensa in tub, dar cand e intinsa pe buze se atenueaza. Dureaza mai mult, lucesc, nu usuca buzele.
La 30 de ani: E varsta buzelor sofisticate, vopsite in culori puternice. Acuma sau niciodata! Rujul mat (greu de purtat la 20 sau 50 de ani) metalizat, paietat... Profitati, totul va este permis. Dar atentie, rujurile acestea necesita o aplicare perfecta, care sa nu depaseasca conturul buzelor. Folositi, de preferinta, o pensula.
La 40 de ani: Ochii incep sa imbatraneasca, asa ca accentuati-va buzele cu un ruj proaspat, viu, imblanzit de o nuanta usor satinata. Masati-va buzele cu un produs special, desenati-le conturul cu un creion ton sur ton (sa nu fie mai inchis la culoare, fiindca imbatraneste si vulgarizeaza grozav), apoi aplicati rujul.
La 50 de ani: Evitati categoric rujurile in nuante puternice - rosu, mov, maro, portocaliu - in favoarea celor cu textura transparenta, cat mai apropiata de culoarea naturala a buzelor. Pentru buzele subtiate de varsta si cu conturul neclar: trasati pe margini o dunga mai deschisa decat culoarea carnii si estompati-o cu degetul. Efect de marire garantat.

Un breton, da dar...

La 20 de ani: Optati pentru un breton taiat drept, la jumatatea fruntii, care pune in evidenta ochii, pe care-i mareste optic. Se recomanda numai cand parul e drept si obrazul nu este prea rotund.
La 30 de ani: Va puteti permite orice, chiar si un breton in forma de bucla. Daca il faceti sa porneasca de sus, mareste fruntile prea inguste.
La 40 de ani: E vremea meselor mari, plasate dupa dorinta, spre stanga sau dreapta sau spre tample. Incadreaza frumos obrazul, aduc dinamism si subtiaza optic silueta.
La 50 de ani si dupa: Mizati pe lejeritate, cu un breton filat la varf si lung pana deasupra sprancenelor. Imblanzeste obrazul si ascunde ridurile fruntii.

Ingrijirea corpului, o urgenta

La 20 de ani: Hidratati-va pielea din cap la picioare, pentru a intretine elasticitatea tesuturilor. Folositi laptele de corp parfumat. In anumite cazuri, trecerea de la silueta androgina, de adolescenta, la cea de femeie se soldeaza prin schimbari de forma si de volum. In cazul cand luati in greutate, mizati pe produse specifice, anticelulita.
La 30 de ani: E vremea maternitatii. Sarcina ridica probleme importante de elasticitate si fermitate a pielii. Reactionati prompt: creme anticelulita pe fese si coapse, lapte de piele intaritor pentru abdomen, ser tonifiant (sau apa rece) pentru bust. Actionati repede, pentru a nu lasa defectele sa se instaleze. E mai usor sa le preveniti decat sa le inlaturati. Hidratati-va pielea non-stop.
La 40 de ani: O veritabila uscare a pielii se instaleaza, dublata de o pierdere de elasticitate si fermitate a tesuturilor si a rotunjimilor, in anumite zone critice. Solutia? Gimnastica, masaje si o crema super-hranitoare, care se aplica puternic cu mana, dimineata si seara, pe zonele critice.
La 50 de ani si dupa: Muschii vi se topesc, lasand loc depunerilor de grasimi, de unde si o crestere in greutate intre 4 si 10 kg. Partea de sus a corpului se subtiaza, interiorul bratelor si al coapselor se inmoaie. Practicati gimnastica sustinut (bicicleta, exercitii fizice, alergari), in plus, masati-va cu creme speciale, care sa substituie pierderea de estrogen, ce asigura pana acum fermitatea tesuturilor.