Strabunica stie tot

Redactia
Carnea porcilor va fi cu mult mai frageda si gustoasa daca animalele sunt regulat curatate cu o perie aspra de podele.

Oamenii ale caror haine se aprind, ca urmare a unui incendiu, trebuie sa se tranteasca repede la pamant. Statul in picioare sau mersul atata flacarile si pericolul devine mortal.

Crapaturile de pe hamurile cailor se curata mai intai cu o perie, apoi se ung cu un amestec de miere de albine si ceara.

Hainele de blana ude se "matura" cu mana, apoi se pun la uscat in locuri bine aerisite. Dupa zvantare, se piaptana pe directie opusa sensului firelor.

Mierea de albine curata este un antidot excelent contra anemiei, datorita continutului bogat in fier.

Lumina lampii trebuie sa cada din partea stanga pe masa de lucru, de la o distanta de circa o jumatate de metru de capul celui care lucreaza.

Fitilul lampilor cu gaz nu mai scoate fum, daca inainte de intrebuintare e inmuiat trei ore in otet, fiind apoi bine uscat.

Vanatul cu pene ramane proaspat mai multa vreme, daca inainte de a fi preparat e umplut in interior cu hartie de ziar.

Incaltarile ude se usuca atarnandu-le de sireturi, in locuri aerisite.

Ouatul gainilor e mult usurat si ouale au o calitate sporita, daca li se amesteca in mancarea obisnuita si seminte de chimen.

Glicerina are calitatea de a absorbi parfumul florilor. Puneti intr-un vas cateva flori cu mireasma puternica, acoperiti-le cateva zile cu glicerina, strecurati lichidul obtinut si folositi-l ca unguent parfumat.