Sfaturi practice...

Cititor Formula AS
contra degeraturilor:

puneti sa fiarba o radacina de telina si tineti locul degerat (deget, picior) de 2-3 ori pe zi in fiertura, cat suportati mai fierbinte, dar fara a va opari.

*contra intepaturilor de albine: culegeti trei fire de ierburi diferite si frecati locul intepat. Durerea se calmeaza.

* o lingura de drojdie de bere pusa in apa ajuta fructele uscate sa se umfle (caise, prune).

* b]o felie de lamaie aplicata peste noapte cu un bandaj de tifon inmoaie pielea intarita de pe talpi sau de pe degetele picioarelor.

*sangerarea puternica provocata prin taietura se opreste cu un tampon de vata inmuiata in apa fierbinte. Procedeul opreste chiar si sangele care curge dintr-o rana facuta pe puls.

*contra guturaiului: se pune pe o batista apa de colonie sau parfum puternic. (Batista se tine la nas, respirand prin ea. Guturaiul dispare in cateva ceasuri.)

*contra ochilor inrositi: se vor spala cu apa calda, in care se pun cateva picaturi de apa obtinuta prin macerarea semintelor de fenicul.

*contra crampelor stomacale: intr-un sfert de litru de apa se pune o mana de macese. Se fierb putin si se bea lichidul ca un ceai.

*mahmureala provocata de un chef dispare daca inainte de culcare se mananca doua mere.

*contra durerilor de picioare: se piseaza usturoi, care se amesteca bine cu untura de porc. Se obtine o unsoare cu care se ung picioarele.

*furnicile dispar din locuinta daca pe drumul lor se pune o lamaie mucegaita.

Victoria Filip - sat Scoarta, com. Mogosani, jud. Gorj