Uni-K

Dia Radu
"Regasiti-va optimismul si scuturati-l de praf!"

Atragatoare, sexy, dar totusi discreta, baimareanca Cristina Darha si-a urmat cu pasi inceti si siguri, asa cum le sta bine ardelenilor, drumul in lumea muzicala. Astazi, tenacitatea ei e confirmata de succesul albumului La infinit

"Viata merita traita frumos!"

- Vara a inceput sa miroase a toamna. E semn ca vacanta vedetelor se apropie, si ea, de sfarsit?
- In muzica, vacanta de vara nu e chiar asa de dorita. Toti artistii spera sa aiba cat mai multe concerte la munte si pe litoral. Pentru noi, vacantele adevarate sunt toamna si imediat dupa Sarbatori. Dar cum vara e prin definitie un anotimp al vacantei, bineinteles ca "furam" si noi din ea o bucatica. De altfel, eu nu ma plang de munca. Din contra, incerc sa imbin utilul cu placutul. Concertele pe care le am prin tara sunt si prilejuri sa cunosc locuri si oameni noi. Singura vacanta pe care am planificat-o este in Grecia. Sper sa se materializeze, pentru ca ar fi prima oara cand ies peste hotare. Va dati seama ce emotionata sunt...
- Si pana atunci, pe unde te pot vedea admiratorii tai?
- Voi fi aproape in toata tara, pentru promovarea albumului La infinit, dar cum concertele nu sunt planificate pe termen lung, nu pot sa spun date fixe. Sunt mai multi organizatori care se ocupa de concertele mele, dar incerc sa merg peste tot unde sunt chemata, chiar daca uneori am de mers de la Constanta la Baia Mare intr-o singura zi, asa cum mi s-a intamplat de curand. Voi canta in Austria in octombrie, spre marea mea bucurie, iar in rest sunt invitata la mai multe emisiuni Tv. Mai nou, am o rubricuta culinara la emisiunea "Trimineata", pe National Tv, in fiecare joi si vineri.
- Putini admiratori de-ai tai stiu ca esti baimareanca. Ce te-a facut sa te muti in Capitala?
- Voiam foarte mult sa duc pasiunea de a canta mai departe, sa o transform in profesie. Mi-a placut muzica de copil. Tata canta in corul bisericii si ne lua si pe noi, fetele - suntem trei surori - sa cantam cu el. Am fost marcata de anii aceia si nu regret nici o secunda drumul pe care l-am ales. Cand am mai crescut putin, am inceput sa cant in Baia Mare, cu o trupa locala. Acum cinci ani insa l-am cunoscut pe prietenul meu. Pe vremea aceea, lucra ca producator la Atomic Tv. M-a vazut pe scena la Baia Mare si s-a tinut scai dupa mine, pana m-a convins sa vin la Bucuresti. A fost o intalnire care s-a soldat si cu o mare dragoste, si cu un pas important in cariera. Desi, ca sa fiu sincera, au mai trecut trei ani buni pana am reusit sa "debutez" cu adevarat in Capitala. Cat despre numele de scena, Uni-k, mi l-a dat un foarte bun prieten, Dan Munteanu, care din nefericire a plecat prea devreme dintre noi. Multe din piesele pe care le-am cantat si cele pe care le voi canta de acum incolo ii sunt dedicate. De altfel, majoritatea imprimarilor sunt facute in studioul "Labirint", ce poarta acelasi nume cu trupa in care activa Dan Munteanu.

Un metru si un zambet

- Cum se descurca o ardeleanca in Bucuresti? Iti place Capitala?
- Chiar daca nu imi place in mod deosebit, sunt nevoita sa fac fata. La inceput m-a speriat Bucurestiul, viata e mai dura aici si totul se deruleaza cu repeziciune. Acum insa, mi-ar fi foarte greu fara toata aceasta agitatie. Sunt prea multe betoane in Bucuresti, iar atunci cand e cald, e moarte de om, asa ca incerc sa fug cat mai des catre mare. Fiind din Baia Mare, pana acum cativa ani, mersul pe litoral parea o utopie, din cauza distantei, asa ca incerc sa recuperez. Acum ma bucur ca un copil cand vad apa, ard de nerabdare sa sar sa fac baie si apoi sa ma intind pe nisip.
- Ti-a fost greu sa te lansezi?
- Au fost destul de multe greutati, dar am stiut sa lupt cu optimism. Recunosc ca am avut si noroc cu experienta in domeniul muzical pe care o are prietenul meu. El a reusit sa ma conduca pe linia cea buna. Eu cred ca fiecare om e unic in felul lui si trebuie sa faca tot ce-i sta in putinta ca sa lase "urme" in viata. E bine sa ai realizari si, atunci cand tragi linie, sa fii multumit de tine. Dar la inceput, trebuie sa tragi tare.
- Ai un corp de invidiat. Faci ceva special ca sa te mentii in forma?
- Gatesc mult si bine, sau asa imi place sa cred, bineinteles, urmand retete ardelenesti, cele mai multe invatate acasa, la Baia Mare. Dar incerc sa evit pe cat se poate mancarurile grase si dulciurile. Si am ora mea de gimnastica in fiecare zi. Dar pe primul loc e buna dispozitie. Sa stiti ca rasul nu ingrasa, ci, din contra, te tine in forma. Viata merita traita frumos, necazurile si intristarile trebuie date la o parte. Daca ar fi sa dau un sfat, acesta ar fi: "Regasiti-va optimismul si scuturati-l de praf!". Cineva mi-a spus odata ca eu sunt "un metru si un zambet". Mi-a placut descrierea, pentru ca mi se potriveste cu adevarat.

Carte de vizita:

Nume intreg: Cristina Darha

Data nasterii: 02.09.1980

Actorul preferat: Nicolas Cage

Actrita preferata: Angelina Jolie

Cartea preferata: Marchizul de Sade

Nu suporta trezitul de dimineata

Isi petrece timpul liber jucandu-se pe calculator, citind si gatind paste si salate in cantitati foarte mari

I-ar placea sa-l intalneasca in carne si oase pe Bon Jovi, sa cante cu Pink si sa fie fiica lui Michael Jackson.

Foto: Nova Music