Sarah Brightman in Romania

Claudiu Ionescu
Pe 6 septembrie, in Piata Constitutiei din Bucuresti, va concerta soprana Sarah Brightman

Spre deosebire de alte concerte care au avut ca protagonisti stele ale artei lirice, intrarea va fi libera, astfel incat pasionatii o vor putea asculta live pe cea care a intrat in constiinta publicului romanesc si ca partenera de scena a lui Andrea Bocelli. Spectacolul este organizat de Secretariatul General al Guvernului si face parte din Festivalul Artelor, care se va desfasura in Capitala intre 5-12 septembrie.
Sarah Brightman va veni la Bucuresti cu orchestra, dirijor si dansatori proprii. Spectacolul face parte din turneul european de lansare a noului Dvd al solistei, numit Harem. Filmarile au avut loc in Maroc, iar pentru figuratie s-a apelat la localnici. "Inca din copilarie am indragit cartile cu . Apoi, pe masura ce cresteam, mi-au placut scrierile lui D.H. Lawrence, si toate acele filme minunate despre desert, calatori britanici sau americani care merg in Orientul Mijlociu sau India. De aici mi-a venit ideea realizarii albumului , care acum a devenit parte a acestui concert", spune cunoscuta cantareata britanica. "Eu ma consider continental-europeana, deoarece am trait in cea mai mare parte pe continent, cu toate ca sunt britanica la origine. Dar, in acelasi timp, a trebuit sa fiu foarte atenta cu ceea ce simt americanii despre aceste lucruri. Evident, ei au trecut prin multe, au trait multe schimbari, din cauza celor intamplate acolo, asa ca, chiar daca din multe puncte de vedere mi se pare greu sa accept asta, am tinut seama de sensibilitatea americanilor si am fost de acord ca in concertul de acolo, anumite melodii sa fie scoase din program. Chiar daca intreaga tema a albumului Harem avea la baza fantezia, nu exista nimic politic in ceea ce priveste acest album. Trebuie sa fim sensibili la sentimentele celor de langa noi."
Pe 6 septembrie, ne vom bucura de un show modern, complex, facut cu profesionalism, talent si pasiune, din care muzica de calitate, culoarea si efectele speciale nu vor lipsi.