Cluburi bucurestene

Corina Pavel
Sarbatoarea Mariilor la Clubul "Escape"

Vacanta e pe sfarsite, asa ca in materie de distractie cluburile bucurestene vor reveni iarasi in atentia noastra. Un spatiu generos, care parea pierdut pentru cauza evenimentelor culturale, functionand doar ca discoteca de cartier, s-a reinnoit acum si isi asteapta oaspetii. Clubul "Escape" (fosta discoteca "Why Not", de pe strada Turturele, dintre Piata Unirii si Piata Alba-Iulia) s-a redeschis printr-un spectacol organizat de Fundatia Culturala "Phoenix" si dedicat zilei de Sfanta Marie. A fost invitata toata lumea din show-biz-ul autohton ce poarta acest nume, iar intrarea a fost libera pentru public, pentru cei ce-si sarbatoreau ziua de nume, impreuna cu prietenii lor. Atmosfera a fost de mare calitate - au sustinut recitaluri Narcisa Suciu, cu Gasca de acasa, Paula Seling, cu Sevens Heaven, Silvia Stefanescu, cu Las Vegas Band - o trupa mai speciala, care a asigurat momente de karaoke live si are in repertoriu peste 300 de piese, foarte cunoscute, si romanesti, si straine. Partea de karaoke a fost partea cea mai amuzanta a serii, pentru ca mai toti instrumentistii din trupele Paulei si Narcisei au vrut sa participe si ca solisti vocali la spectacol. Astfel, Raul Kusak sau Vali Vatuiu au facut deliciul serii, vrand sa demonstreze ca ii pot inlocui pe Sting sau pe Dan Spataru. Si Mihai de la Hi-Q a fost acolo, apoi trupa a plecat in aceeasi noapte la mare, pentru Festivalul Callatis. Kay, Dj-ul clubului, a mixat tot felul de piese despre Marii, Mariane si alte iubite cu numele acestea, iar sase baieti dansatori au incins atmosfera, luand la dans doamnele si domnisoarele mai timide.
Cel mai emotionant moment al serii de Sfanta Marie de la Clubul "Escape" a fost anuntarea intentiei noii proprietare a clubului, Daniela Munteanu, o timisoreanca plina de energie si de bune intentii, ca banii obtinuti pe consumatia facuta de public, in afara sampaniei date din partea casei, sa fie donati unui orfelinat de fete de pe langa Manastirea Marcus din Covasna.
Daniela gaseste ca e ametitor sa traiesti in Bucuresti, iar sa faci afaceri aici e si mai complicat, dar nu s-a dat inapoi in fata unei noi provocari: a cumparat spatiul fostei discoteci "Why Not", l-a redecorat, cu gandul de a face aici o casa a artistilor, de orice fel ar fi ei.