Zodiacul Lunii Septembrie

Tana Rosca
Dupa ce le-a insotit pe Fecioare - timp de aproape un an, planeta norocului, Jupiter, le spune adio pentru a se muta in Balanta. Impreuna cu celelalte doua zodii de aer, Gemenii si Varsatorii, vor fi, pe perioada urmatoarelor 11 luni, privilegiate de sansa. Zile dificile ne asteapta intre 5 si 15, dintre care data de 10 este cea mai ingrijoratoare. In acest rastimp, ar fi de dorit sa avem mare grija de sanatate si de relatiile la locul de munca


Berbec
Elogiu muncii


Sunteti din ce in ce mai preocupati de punerea la punct a sistemului de valori, de clarificarea viziunii dvs. asupra existentei. Devine extrem de important pentru dvs. sa actionati in functie de aceasta viziune. Motivatia dvs. puternica va sustine si va ajuta in acest demers, desi intre 5 si 15 nu ar trebui sa va lasati prada ambitiei.
Cariera: Sunteti aproape excesiv de preocupati de felul in care decurg lucrurile la serviciu. Intentiile dvs. sunt dintre cele mai bune - nimeni n-o contesta -, dar intre 5 si 15 este foarte posibil sa luati initiative in mod unilateral, cerandu-le celorlalti sa se conformeze adesea, cu pretul unor confruntari. Este de preferat sa va manifestati initiativa dupa incheierea acestei perioade. Intervalul optim pentru a va impune dureaza pana pe 26.
Bani: Functionati intre niste parametri dati si nu e cazul sa va asteptati la nici un fel de surprize. Atata timp cat va inscrieti in "valorile normale", situatia dvs. financiara e buna. Dupa 7 veti avea idei creative, pe care le puteti exploata in sensul castigului, insa profitul se mai lasa asteptat.
Dragoste: De unde primele trei zile ale lunii pot fi marcate de neintelegeri si certuri, din 7 incepand, Venus va netezeste calea pe cararile inimii. Berbecii singuri pot incepe o relatie promitatoare. Nici cei care traiesc in cuplu nu se pot plange, ultima saptamana a lunii aducand multe clipe frumoase in doi.
Sanatate: Intervalul 5-15 este deosebit de periculos pentru dvs. Se pot ivi probleme serioase legate de digestie (intestinul subtire), migrene insotite de stari de greata precum si alte complicatii.

Taur
Bani!


Din 7 incepand, deplasarile scurte, mai cu seama cele efectuate in interes profesional, pot deveni problematice. Autoritatile si functionarimea par sa vi se puna impotriva cu tot dinadinsul, apar intarzieri in semnarea documentelor sau puteti avea probleme nedorite cu transportul. Nimeriti in ambuteiaje, motorul intra in greva si alte asemenea. De aceea este bine sa rezolvati cat mai multe dintre problemele administrative in primele zile ale lunii, iar in rest... sa reactionati cu calm. Relatiile cu prietenii pot fi destul de ciudate in septembrie. Unii dintre prietenii dvs. vechi pot sa dispara de pe coverta, in timp ce persoane cunoscute recent reusesc sa castige foarte repede un loc in inima dvs.
Cariera: Aveti doar idei, nu si energia de-a le pune in aplicare. Lipsa de chef este evidenta si nu scapa superiorilor dvs. Probabil ca in jurul datei de 23 veti primi un impuls mai energic, care sa va determine sa iesiti din letargie. Spre surprinderea dvs., curand dupa ce va apucati de treaba, incepeti sa va recastigati tonusul si chiar placerea de-a lucra.
Bani: Continuati sa capitalizati, iar unii dintre dvs. pot sa-si diversifice investitiile intr-un mod foarte rentabil, pe care ar fi bine sa-l tineti doar pentru dvs. Din 7 incepe o perioada propice achizitiilor pentru casa sau de reamenajari.
Dragoste: Septembrie se poate dovedi o luna de apogeu in viata dvs. emotionala. Ca dupa orice apogeu, urmeaza insa, firesc, o scadere a intensitatii trairilor afective. Nu exista insa vreun motiv de ingrijorare, deoarece calitatea legaturilor dvs. sentimentale nu este afectata.
Sanatate: Stationara pana in ultima saptamana a lunii, cand aveti o energie crescuta, dar si kilogramele se depun foarte usor. Controlati-va apetitul.

Gemeni
Cariera


Tot ceea ce aveti de rezolvat in casa se poate rezolva usor si bine luna aceasta, cu exceptia fatidicului interval 5-15, cand ar mai bine sa lasati totul balta. Altfel, riscati discutii foarte serioase cu ceilalti membri ai familiei sau puteti avea conflicte pentru ca cei pe care-i platiti ca sa se ocupe de treburi mestesugaresti va fac carpaceli si au, in schimb, pretentii exagerate. Cu incepere din 16, totul se rezolva ca prin farmec si gasiti solutiile cele mai bune pentru tot ce doriti sa intreprindeti. Ar fi optim sa terminati cu principalele actiuni pana pe data de 25. La drum va merge bine cu incepere din 7.
Cariera: Este sectorul cel mai bine aspectat. Vi se vor propune noi responsabilitati si deplasari in strainatate. Acceptati-le! Nu e doar o modalitate de a o rupe cu rutina, ci si o deschidere pentru viitor.
Bani: Pana pe 6, aveti un bun echilibru banesc, insa ulterior se impune iarasi pardalnica de economie. De asta data nu pare a fi vorba despre o economie fortata - in sensul ca n-aveti incotro si trebuie sa strangeti baierile pungii -, ci de una orientata catre un scop clar, pe care doriti sa-l atingeti cat mai repede.
Dragoste: Inceputul lunii este destul de anost, catre mijloc partenerul dvs. incearca sa va domine din punct de vedere emotional, insa ultima saptamana va poate aduce mari impliniri. In cazul unora dintre dvs. poate fi vorba de o noua iubire, si anume una fericita.
Sanatate: Toate par sa se prezinte in parametri normali, cu exceptia retentiei de lichide, a unor momente in care memoria pe termen scurt va lasa in pana si a circulatiei slabe a picioarelor.

Rac
Stres


Saturn continua sa va faca viata dura, accentuandu-va temperamentul nelinistit. In schimb, va ajuta sa progresati profesional. Tendinta dvs. in acest rastimp este de-a da amploare grijilor legate de probleme practice. Veti vedea insa, incepand din 14, ca sunteti mult mai eficienti in biruirea lor decat v-ati fi imaginat si ca ele se rezolva cu o rapiditate neasteptata. Puteti porni la drum oricand, cu exceptia intervalului 5-15, cand v-am sfatui insistent sa nu calatoriti.
Cariera: Intre 5 si 15 se pot produce ciocniri destul de serioase intre dvs. si colegii sau colaboratorii dvs. Motivul este nevoia dvs. de control, iar unii dintre acestia pot lua initiative care va deranjeaza, pentru ca sunteti pusi in fata faptului implinit.
Bani: Pe parcursul primelor trei zile ale lunii nu e bine sa faceti nici o tranzactie comerciala ori financiara. Din 7 insa, se intrevad o multime de posibilitati de castig. Intre 7 si 10 exista ocazia de-a face fie colaborari, fie de a lucra in plus la serviciu, activitati care vor fi remunerate in mod corespunzator.
Dragoste: In relatia de cuplu se intampla un fenomen interesant. Traiti intr-un echilibru armonios, dar intrucatva static, in sensul ca mai toate actiunile din cuplu au intrat intr-o rutina - e drept, confortabila. Pe 13, situatia incepe sa se schimbe, iar dvs. sunteti aceia care preiau conducerea, dinamizand puternic relatia. Se pare ca partenerului dvs. ii convine aceasta situatie, desi la inceput s-ar putea sa se zburleasca putin.
Sanatate: In primele zile ale lunii sunteti agitati si membrele nu va prea ajuta. Mobilitatea si coordonarea miscarilor e foarte buna pana pe 10 (interval bun pentru exercitii sau sport), iar apoi intrati intr-un proces de crestere si pozitivare a echilibrului energetic.

Leu
Buna dispozitie


La inceputul lunii sunteti destul de artagosi si puteti face afirmatii contradictorii, fara sa va dati seama. Din 4 insa, intrati in linie dreapta cu comunicarea, iar din 7, micul benefic Venus va binecuvanteaza cu buna-dispozitie, va intensifica farmecul personal si va asigura relatii din cele mai placute cu oamenii cu care intrati in contact. Din 23 incepand, se activeaza drumurile - cele scurte si cele lungi deopotriva. De acum incolo, timp de aproximativ 11 luni, fie veti calatori mult, fie veti invata mult - ambele, cu spor.
Cariera:Destinul aranjeaza lucrurile astfel incat sa ajungeti in contextul cel mai prielnic pentru a va dezvolta. Cu toate ca, in prezent, vi se poate parea destul de neclar incotro se indreapta cariera dvs., aveti incredere in directia in care mergeti.
Bani: Abtineti-va, intre 5 si 15, de la orice fel de initiative legate de bani. S-ar putea ca acest lucru sa va vina destul de greu, deoarece este probabil ca cineva sa exercite presiuni serioase pentru a va convinge sa va implicati intr-o actiune destul de ampla, care suna bine. Pentru dvs. insa, poate fi o adevarata catastrofa. Pana pe 25 va puteti intalni din nou cu sanse majore, apoi marele benefic Jupiter, cel care v-a ajutat sa castigati din plin in ultimele 11 luni, isi ia ramas-bun.
Dragoste: Din 7, va va veni foarte usor sa lucrati cu sentimentele partenerului de cuplu. Acesta este maleabil si receptiv, in timp ce dvs. sunteti plini de farmec, de tandrete si de eleganta. Starea dvs. emotionala se apropie de ideal.
Sanatate: Din 6, afectiunile dvs. cronice, mai ales cele legate de segmentul toracal si lombar al coloanei vertebrale si de genunchi, reincep sa va necajeasca, insa nu grav. In mod paradoxal, va ajuta exercitiile de forta.

Fecioara
Mari progrese


Este ultima luna cand marele benefic Jupiter va flancheaza, ajutandu-va sa faceti progrese remarcabile in toate intreprinderile dvs. personale. Pentru a gusta din plin aceasta ultima perioada deosebit de favorabila pentru dvs., trebuie insa sa va feriti sa fiti carcotasi intre 5 si 15, cand exista pericolul ca o atitudine agresiva din partea dvs. sa duca la ruperea unor asocieri pe care n-ar fi bine sa le pierdeti. Intre 15 si 15, asupra dvs. se vor napusti in tromba ultimele binefaceri jupiteriene. Dupa 6, se poate sa va delimitati de prietenii dvs., preferand compania celor pe care-i cunoasteti de mult si cu care va puteti sfatui in legatura cu diverse probleme profesionale.
Cariera: Anumite asperitati care intervin in relatiile cu colegii si/sau colaboratorii dvs. in primele trei zile ale lunii se risipesc din 4 si incepe o perioada in care munca in echipa functioneaza fara cusur. Din 7 incepand, creativitatea dvs. este crescuta si reusiti sa deveniti un factor de inspiratie pentru cei alaturi de care lucrati.
Bani: Pana pe 26, buzunarele dvs. pot trece prin fel si fel de aventuri cu dus si intors, mai ales in privinta banilor investiti. Dar cu incepere din aceasta data, puteti prinde cheag. Este vorba despre posibilitatea de-a va asigura de o suma considerabila, care sa va confere mult mai multa libertate de actiune.
Dragoste: Atitudinea partenerului este in continuare imprevizibila, dominant rece, ceea ce devine tot mai greu de suportat. De aceea, intre 5 si 15 puteti reactiona cu mare agresivitate, nefiind exclusa varianta ruperii relatiei. Daca doriti sa salvati situatia, amanati discutiile pana dupa 16.
Sanatate: Labele picioarelor va fac tot felul de probleme, de la coordonare la umflare, basici, bataturi, dar problemele se atenueaza si pot chiar sa dispara dupa data de 7.

Balanta
In mrejele dragostei


Dupa o perioada nu tocmai usoara, in care ati fost fortati sa evoluati in circumstante limitative, iar multi dintre dvs. si-au pierdut increderea, nu neaparat in fortele lor, ci in sansa lor, iata ca, din 25, marele benefic Jupiter vi se alatura pentru un periplu comun, care va dura nu mai putin de 11 luni. Pentru ca planurile dvs. de viitor va sunt clare, odata cu patrunderea lui Jupiter in Balanta, ele se pot concretiza cu o viteza surprinzatoare.
Cariera: Pana pe 6, colaborarea cu sefii dvs. decurge foarte bine, exista disciplina, o buna organizare si respect reciproc. Din 7, exigentele sefilor la adresa dvs. pot sa creasca, pentru ca prestatia dvs. devine inegala, iar din 7 si pana pe 15, apare riscul major al unor certuri serioase cu colegii si/sau colaboratorii dvs. Pentru a le atenua efectul ar fi foarte bine daca ati reusi sa nu va repeziti cu observatii critice ori de cate ori un coleg al dvs. face o greseala minora, pentru ca, in acest caz, agresivitatea dvs. poate deveni de nestapanit. Din 16 incepand, reintrati in gratiile colegilor.
Bani: E vremea sa va ganditi la investitii, si anume la investitii pe termen lung. Este posibil sa apara situatii in care vi se dau sfaturi bune sau vi se pot oferi chiar fonduri pentru a va pune in practica o idee de castig. Nu incercati sa diversificati investitiile si mizati pe o singura carte.
Dragoste: Va asteapta o luna fara probleme pentru viata in doi. Dialog lejer cu perechea, impartirea sarcinilor casnice, proiecte de amenajare a casei, pe scurt, intelegere perfecta, de unde si armonie sentimentala si sexuala.
Sanatate: Intre 5 si 15 trebuie sa va supravegheati cu grija regimul alimentar, pentru ca puteti avea probleme de digestie. Toxicitatea unor alimente va poate provoca probleme cu rinichii. Cefaleele acute si infectiile aparatului respirator superior sunt alti factori de risc.

Scorpion
Parola: prietenii


Relatiile cu membrii familiei nu sunt tocmai asa cum va imaginati dvs. Se poate sa interpretati gresit anumite cuvinte sau atitudini sau, dimpotriva, ca anumite persoane de acasa sa va induca in eroare cu buna stiinta, avand intentii ascunse. Nu este o perioada buna nici pentru a va ocupa de alte lucruri legate de casa, cum ar fi mutari, amenajari sau achizitii. Calatoriile lungi sau in interes profesional sunt incununate de succes, cu conditia de-a le intreprinde pana pe 6. Intre 5 si 10 sunteti carcotasi cu prietenii, pe care sariti cu critica la cele mai mici greseli. In restul lunii, ei va vor oferi insa un sprijin constant. Contati pe ei.
Cariera: Cu exceptia primelor 3 zile ale lunii, cand apar probleme legate de comunicare, in restul lunii toate merg struna, iar la finele acesteia se poate sa constatati ca ati castigat sustinatori importanti. Se poate, de asemenea, ca relatiile de colegialitate cu anumite persoane influente de la serviciu sa se transforme in relatii de prietenie.
Bani: Folosindu-va judicios capitalul acumulat, de preferinta in aceeasi directie ca pana acum, va puteti imbunatati in continuare situatia materiala.
Dragoste: Sunteti din ce in ce mai constienti de faptul ca destinul e mai puternic decat vointa dvs. redutabila. Anumite evenimente va indica fara gres daca ati facut alegerea potrivita sau nu. Atunci cand in dezvoltarea unei relatii apar conjuncturi care actioneaza ca piedici, inseamna ca ati luat-o pe un drum gresit.
Sanatate: Starea dvs. generala este buna, fara a fi grozava, pana in jurul datei de 23, cand deveniti, progresiv, tot mai energici. Va simtiti excelent, iar singurul inconvenient este o usoara tendinta de ingrasare.

Sagetator
Tangaj


In prima parte a lunii, reactiile dvs. de-acasa pot fi imprevizibile, dar nici ceilalti membri ai familiei nu se lasa mai prejos si va surprind la randul lor. Atentie ca micile intepaturi amicale sa nu degenereze in certuri. La fel de important e sa incercati sa lasati la o parte stresul de la serviciu cand ajungeti acasa. In ultima parte a lunii, tensiunile scad si optimismul dvs. innascut revine. Interactiunile cu prietenii se intensifica dupa data de 23 si va pot aduce mari satisfactii, incepand cu data de 26.
Cariera: In ciuda unui curs ascendent in cariera dvs., trebuie sa va feriti, intre 5 si 15, cand pot aparea scurtcircuite in comunicarea cu superiorii dvs. Altercatiile pot lua forme destul de violente si de aceea ar fi recomandabil daca v-ati pastra cumpatul si n-ati raspunde la acuzatii pornite de la detalii. Dupa scurgerea acestei perioade, puteti recastiga pe deplin simpatia sefilor.
Bani: Perioada de relativa bunastare ia sfarsit pe 6, dar asta pentru ca aveti in vedere, fie sa strangeti bani, fie sa faceti o investitie mai serioasa. Eforturile dvs. in aceasta directie dau cele mai bune roade intre 13 si 20.
Dragoste: Sunteti in cautarea unei povesti amoroase intense, pasionale, pentru ca, la randul dvs., va simtiti capabili sa daruiti foarte mult. In acelasi timp, sunteti atenti sa nu va orientati sentimentele catre cineva care nu merita. O pasiune aparuta la mijlocul lunii se va dovedi trecatoare.
Sanatate: Nu se anunta probleme deosebite. Energia dvs. creste treptat, dar constant.

Capricorn
Armonie familiala


Mintea dvs. face asocieri deosebite intre elemente disparate, putand ajunge la rezultate neasteptate. Lasati la o parte conservatorismul dvs. traditional si incredeti-va in aceste acrobatii mentale. Este insa de preferat sa nu va demonstrati aceste capacitati la scoala, pentru ca se prea poate ca profesorii sa nu aiba deschiderea necesara pentru a aprecia asemenea rationamente. Intre 5 si 15, pericolul de conflict la scoala este maxim. Tot atunci ar fi bine sa nu plecati la drum. Atat drumurile lungi, cat si cele scurte prezinta un grad destul de ridicat de periculozitate. Din 16 incepand, nu mai trebuie sa tineti seama de aceste restrictii.
Cariera: Stiti ca in ultimul timp ati fost tinuti pe loc, fie de un asociat prea prudent sau cu mania de-a controla personal totul, fie de un dusman ascuns la serviciu, care a incercat sa va ponegreasca in ochii sefilor. Din 26 incepand insa, vi se deschide un culoar larg spre reusita. Marele benefic Jupiter se va ocupa personal de reusita dvs. in cariera, pe perioada urmatoarelor 11 luni.
Bani: Cu toate ca va administrati in continuare banii intr-un stil destul de haotic, catre finele lunii se poate ca unul dintre sefi sa va mareasca salariul sau sa primiti o oferta de serviciu deosebit de tentanta, asociata cu un salariu substantial.
Dragoste: Luna de miere se incheie in jurul datei de 6, insa partenerul dvs. de cuplu nu redevine rece, ci se pare ca se ocupa mult mai intens de cuplu. Probabil sub forma unor initiative concrete, de rezolvare in comun a unor probleme practice. Sentimentul de echipa se aprofundeaza.
Sanatate: Rezistenta dvs. la solicitari creste, la fel si capacitatea de concentrare. Intre 5 si 15 ar fi totusi bine sa va feriti de surmenaj, care va poate afecta starea sanatatii.

Varsator
Stapaniti-va impulsivitatea


Cer favorabil in septembrie, cu conditia sa va controlati impulsivitatea. Planete benefice va promit avantaje financiare si o viata de cuplu idilica. Profesional, demarati mai greu, dar aveti rabdare. Nu va speriati norocul incercand sa ardeti etapele.
Cariera: Complicatiile din primele trei zile ale lunii nu sunt serioase si vor face loc unei foarte bune comunicari cu colegii ori colaboratorii dvs. Din 7 incepand, relatiile cu unii dintre colegi devin deosebit de bune si se pot transforma in adevarate prietenii. Stilul dvs. de lucru va imbina creativitatea cu eficienta. Zilele optime: 7-10.
Bani: Va trebuie multa atentie pentru a evita o paguba serioasa, in perioada 5-15, cand este foarte periculos sa faceti orice fel de operatiuni legate de bani. Nu va atingeti de capitalul dvs. si nu va lasati convinsi sa va plasati economiile intr-o operatiune care pare gandita in amanunt. Orice tranzactie facuta dupa aceasta data si pana pe 25 va aduce un profit frumos.
Dragoste: Asteptarile pe care le aveti din partea partenerului sunt gresite, cum veti constata in primele trei zile ale lunii. Daca renuntati la asteptari, veti scapa de discutii marunte, dar neplacute. Din 7, relatia de cuplu devine armonioasa si va aduce amandurora multe bucurii.
Sanatate: Dupa 6 ar trebui sa luati calciu, caci nivelul sau tinde sa scada in organismul dvs. Gambele si genunchii va pot face din nou probleme - nu uitati de unguentul cu tataneasa.

Pesti
Randament moderat


Preocuparile dvs. legate de casa trec din nou in prim-plan. Aveti grija ca toate problemele administrative sa fie la zi. Astfel va puteti crea rastimpul necesar pentru a va ocupa de anumite probleme care-si asteapta rezolvarea de mult, dar pe care le-ati tot trecut cu vederea. Ocupati-va de ele intre 13 si 20 si anotimpul rece nu va va mai da batai de cap. Luati singuri initiativa, nu-i lasati pe ceilalti din casa sa se ocupe.
Cariera: Protector al vietii dvs. profesionale, Pluton va stimuleaza in continuare ambitia, dar randamentul nu mai e la fel de bun ca inainte. Inarmati-va cu rabdare, fiindca spre finele lunii, veti functiona la maximum.
Bani: Nimic deosebit nu se intampla pana pe 23, cand cineva va da un impuls sau o idee pe care ar trebui s-o exploatati. Norocul in investitii este de partea dvs. din 26 incolo. Unii dintre dvs. ar putea primi mosteniri sau bani pentru a-i administra ori investi. Partea dvs. din afacere va fi respectabila.
Dragoste: Anumite lucruri se schimba, nu neaparat in bine, in domeniul relatiilor personale. Cu toate ca relatia dvs. se anunta in continuare stabila, partenerul dvs. ar putea sa fie coplesit de probleme profesionale, sa devina mai nervos si sa fie mai putin disponibil afectiv. Aveti rabdare.
Sanatate: In primele trei zile ale lunii sunteti dezorientati si reflexele nu prea functioneaza, dar va reveniti spectaculos, iar din 7 incepand, veti fi intr-o forma cat se poate de buna.