Ruxandra Donose deschide stagiunea la Covent Garden

Claudiu Ionescu
"O mare bucurie si, totodata, o recunoastere"

Mezzosoprana Ruxandra Donose va deschide stagiunea 2004-2005 a celebrei Covent Garden Royal Opera House din Londra, cu premiera operei Werther de Massenet. Spectacolul va avea loc pe 20 septembrie si va fi dirijat de Antonio Pappano, unul dintre cei mai buni dirijori de opera din lume. Pappano este directorul muzical al Covent Garden; partenerul de scena al Ruxandrei va fi tenorul Marcelo Alvarez.
"Werther este o opera foarte iubita de cunoscatori. De mai bine de 20 de ani nu s-a mai pus in scena la Covent Garden, iar urmatoarea montare va fi peste cel putin tot atatia ani. A fost o concurenta acerba, dar eu am fost aleasa pentru rolul Charlotte. O mare bucurie pentru mine, totodata, o recunoastere... Faptul ca ma aflu la Londra acum, cand am implinit o varsta rotunda - 40 de ani - si ca lucrez cu unii dintre cei mai importanti oameni din domeniu, faptul ca voi deschide stagiunea la una din cele mai ravnite scene lirice din lume, unde voi canta in fata a peste 3000 de oameni ma fac foarte fericita. Este un privilegiu, voi savura fiecare minut din acest timp de calitate superioara, daca pot caracteriza astfel zilele petrecute aici", a declarat pentru "Formula As" distinsa mezzosoprana.
Ruxandra Donose a mai facut patru premiere la Covent Garden, dintr-un total de 37 de premiere prezentate pe cele mai importante scene lirice ale lumii. Are un repertoriu deosebit de vast, ce cuprinde 43 de roluri de opera si zeci de lucrari vocal simfonice si lieduri. Este reprezentata de cea mai importanta agentie de impresariat din lume - "Columbia Artists Management" din New York. Locuieste la Viena si are doi copii - Ana Teodora (de un an) si Maximilian Tudor (4 ani). Agenda Ruxandrei Donose este realizata pana la sfarsitul anului 2007, aceasta insemnand contracte semnate, premiere deja fixate!