Dragostea si grupa sanguina

Carol Iser
0, A, B, Ab... Rh pozitiv sau negativ. Grupa sanguina este de o importanta primordiala in medicina. Dar, dupa cum cred cercetatorii japonezi, ea este responsabila si de relatiile noastre afective si sexuale

Cele patru grupe sanguine

Spre 1900, biologul austriac Karl Landsteiner descoperea ca exista patru grupe sanguine principale. Cercetarile sale au permis transfuziile sanguine, un progres de maxima importanta in medicina, si i-au adus premiul Nobel.
Patruzeci de ani mai tarziu, Rh. Leone Bourdel emite ipoteza conform careia intre sange si comportamentul psihologic al individului exista o legatura. Matematicianul japonez Masahiko Nomi a studiat statistic aceasta legatura. El a demonstrat ca fiecare grupa sanguina corespunde unui caracter precis. Ketsu-eki-Gata, metoda sa de caracteriologie sanguina, este astazi folosita frecvent in Japonia si Sua de catre psihologi.

Daca aveti grupa "0"
Tipul 0 este extravertit, cercetator, coleric si generos. Gelos fara a fi ranchiunos. Realist, organizat, concentrat, afectuos. Putin agresiv si nervos, uneori prea orgolios ori incapatanat.

Daca aveti grupa "A"
Tipul apartinand grupei A este ordonat, stabil, organizat, fidel in dragoste. Ratiunea domina afectivitatea. Este tipul dragostei de durata. Frecvent pesimist, timid, lent, incearca uneori o lipsa de incredere in sine.

Daca aveti grupa "B"
Pasional, intuitiv, original si creativ, iata cateva caracteristici ale individului ce apartine grupei B. Acestei grupe ii apartin multi artisti. Dezinhibati, cei ce apartin grupei sunt adesea seducatori. Dar sunt imprevizibili, solitari, uneori deprimati si neascultatori.

Daca aveti grupa "Ab"
Foarte sensibili, intuitivi, tot atat de rationali si de afectivi, nativii sunt adesea imprevizibili. Femeile si barbatii ce au grupa Ab sunt generosi, dezinhibati, sociabili si diplomati. Totusi, sunt irascibili, indecisi si uneori ranchiunosi si nedisciplinati.

Grupa sanguina "0" si dragostea
Atat in munca, cat si in dragoste, indivizii cu grupa 0 sunt dinamici si cercetatori. Fara complexe, ei seduc si imbratiseaza cu foc.

Femeia "0"
E extravertita si plina de farmec. Stie sa convinga atunci cand se indragosteste, ceea ce i se intampla adesea. Vrea un barbat de care sa fie mandra. Il va flata si il va pune in valoare. Este posesiva si geloasa. Odata casatorita, este atasata si fidela. Buna organizatoare a vietii de familie, metodica, dinamica si intreprinzatoare, isi sustine sotul si copiii. E doar cam ambitioasa cateodata. Are nevoie de contact fizic si dragoste pasionala.

Barbatul "0"
Ii place sa seduca si o face cu succes. Dar nu e totdeauna sincer. Nu-l lasati sa creada ca sunteti o usuratica. Cu cat il faceti sa astepte, cu atat va va iubi mai tare. Autoritar, vrea sa fie stapan acasa la el. Nu-l tratati frontal, procedati cu diplomatie si farmec; astfel veti face ce vreti din el. Este foarte senzual si e un foarte bun amant. Daca il surprindeti mereu cu ceva nou, veti putea sa luptati cu o oarecare infidelitate, care nu e totusi cel mai mic pacat al lui.

Grupa sanguina "A" si dragostea
Pudici, rezervati si timizi, indivizii grupei A nu au totdeauna o viata afectiva usoara. Le lipseste indrazneala si e adesea in prejudiciul lor. Si totusi, cata dragoste au, cata dorinta de a se darui!

Femeia "A"
Are o imaginatie amoroasa inepuizabila. Ii plac mai mult decat orice povestile de dragoste, aventurile si pasiunea. Dar in dragoste, dimpotriva, este neincrezatoare, timida, tematoare... Ii e frica sa se indragosteasca si nu o face decat cu greu. Face rar primul pas si adesea risca sa treaca pe langa marea dragoste. Este o buna sotie, dar nu-i place prea mult gospodaria, nici gestiunea familiei. Ea exceleaza in profesii pozitive.

Barbatul A"
Nimeni nu-l intrece in puterea de a visa. Daca ar fi in stare sa transpuna in scris povestile de dragoste pe care si le imagineaza, ar deveni un al doilea marchiz de Sade. Dar ce distanta intre imaginatie si realitate: inhibat si timid, n-are curaj sa incerce nici una din scenele erotice pe care le poarta in minte. Numai dupa o indelungata acomodare cu o femeie si numai cand e foarte sigur de ea, incepe sa scoata coarne timide, ca melcul, pasind cu grija pe un teritoriu strain. Dar cand drumul i-e, in sfarsit, cunoscut, devine un amant imbatabil. In viata de toate zilele, barbatul A e retinut, dar le da femeilor pretul pe care il merita, din priviri.

Grupa sanguina "B" si dragostea
Barbatii si femeile de tip B nu acorda aceeasi importanta dragostei si sexualitatii ca celelalte grupe. Asta nu inseamna ca afacerile de inima nu conteaza pentru ei. Mai degraba nu le plac regulile, normele si restrictiile. Ei acorda mai multa importanta prezentului decat viitorului si zburda mult inainte de a se fixa.

Femeia "B"
Dinamica si uneori extravaganta in viata sa sociala, ea devine rezervata de indata ce intalneste barbatul vietii sale. Ii place viata de cuplu cu conditia de a nu fi dependenta. Optimista si inventiva, ea accepta toate situatiile. Dar sexul este pentru ea mai degraba igiena corporala.

Barbatul "B"
Seducator, ii place sa dea tuturor femeilor pe care le intalneste impresia ca sunt unice. Dar cand se indragosteste, ramane fara voce. Deci fiind, de regula, infidel, se asteapta la infidelitati. Desi sexul nu e totul pentru el, inventiv, el stie sa fie pe masura asteptarilor atunci cand intalneste pe cineva pentru care sexul conteaza mai mult.

Grupa sanguina "Ab" si dragostea
Cei cu grupa sanguina Ab sunt incurabili romantici si astfel isi traiesc si sentimentele. Asta ii face cateodata naivi. Sunt ca fata din poveste care vrea sa se casatoreasca cu fiul regelui.

Femeia "Ab"
Nu-i usor pentru ea, caci e plina de imaginatie. Fascineaza barbatii cu comportamentul ei. Exigenta, este dificil de cucerit. Este o sotie buna, isi iubeste casa si copiii. Pentru cei care sunt langa ea, este capabila de cele mai nebunesti nopti de dragoste.

Barbatul "Ab"
Nu-i place sa vorbeasca direct despre sex. Totusi, se simte bine cu femeile care sunt atrase de magnetismul extraordinar pe care il poseda. Sot sau prieten, este agreabil cu conditia sa-l feresti de prieteni. Sexul il pasioneaza si se descurca excelent.

Compatibilitati in cuplu

Barbatul "0" si femeia "0"
Compatibilitate medie. Functioneaza doar in cazul in care partenerul este mai in varsta. Partenerii in acest caz se inteleg fara discutii inutile. Un barbat "0" cu Rh pozitiv si o femeie "0" cu Rh negativ constituie cel mai bun cuplu al grupei. In rest...

Barbatul "0" si femeia "A"
O combinatie excelenta. O familie fericita. Ea il sustine moral. Dar sunt adesea furtuni. Din fericire, se aplaneaza. Barbatul "0" cu Rh negativ sau pozitiv o deranjeaza pe femeia "0" cu Rh negativ - e prea autoritar. Ea il va parasi, in 40% din cazuri.

Barbatul "0" si femeia "B"
E o dragoste furtunoasa, ce functioneaza indeosebi prin simturi, inaintea sentimentelor. El isi va sacrifica cariera in favoarea ei, ceea ce e frecvent la barbatul "0" cu Rh negativ. Vor trai unul langa celalalt ca doi straini. Cam trist, nu?

Barbatul "0" si femeia "Ab"
Ea are nevoie de toata forta caracterului ei si de puterea ei de decizie. Il va iubi neconditionat daca nu e prea superficial. Barbatul "0" cu Rh negativ si femeia "Ab" cu Rh negativ formeaza un cuplu aproape ideal. Pasiune, ratiune, sex, sentimente, nimic nu le lipseste. Cu conditia ca femeia sa aiba incredere in el. Ceea ce nu se intampla in toate cazurile.

Barbatul "A" si femeia "0"
Casatoria sau cuplul ideal. Se completeaza de minune. Ea e blanda, eficienta. El e tandru, dar si puternic. Ceea ce ii poate desparti sunt doar problemele profesionale ale barbatului.

Barbatul "A" si femeia "A"
Prea frumos sa poata fi adevarat. Aceleasi gusturi, o casa fericita, copii bine crescuti, o viata linistita. Barbatul "A" cu Rh pozitiv si femeia "A" cu Rh negativ formeaza un cuplu armonios si durabil. Dar daca nu au o profesiune apropiata sau hobby-uri comune, se indeparteaza unul de celalalt.

Barbatul "A" si femeia "B"
Este un cuplu excelent, o legatura durabila, daca ea are incredere in el si daca el o merita. Pace, tandrete, armonie, dragoste.

Barbatul "A" si femeia "Ab"
Un cuplu linistit, plin de tandrete. Fara valuri... Si unul, si celalalt cauta stabilitate si o gasesc usor. Si nu au nevoie de o mare pasiune pentru a se simti fericiti. Dar rutina ii indeparteaza. Cea mai buna combinatie: barbatul "A" Rh negativ si femeia "Ab" Rh pozitiv.

Barbatul "B" si femeia "0"
Ea e prea grabita, prea exclusiva. Asta poate sa-l lase indiferent sau sa-i placa nebuneste. El trebuie sa o satisfaca sexual, daca nu, va deveni un strain sau un tiran.
Barbatul "B" si femeia "A"

O combinatie buna, cu conditia ca "B" sa fie calm. El trebuie sa-si infraneze initiativele, sa fie atent si sa o ajute sa isi rezolve indeciziile. In caz contrar, e putin probabil ca vor imbatrani impreuna.

Barbatul "B" si femeia "B"
Doua fiinte asemanatoare, carora le trebuie mult timp pentru a se adapta, fiecare facand mai multe eforturi decat ar fi cazul. Sunt mai degraba prieteni decat amanti. Daca gasesc calea sa se inteleaga, s-ar putea sa tina. Totusi, nu e o combinatie ideala.

Barbatul "B" si femeia "Ab"
Se inteleg, se admira. Dar mai mult ca fratii. Totusi, au o viata comuna armonioasa. Fragila. Trebuie mult tact din partea barbatului. Daca nu, femeia va cauta emotie sexuala in alta parte. O combinatie buna in proportie de 50%: o femeie cu Rh negativ cu un barbat cu Rh negativ.

Barbatul "Ab" si femeia "0"
Exploziv si interesant totodata. In pericol, daca au profesii diferite. Daca se inteleg in intimitate si au totul la dispozitie pentru asta, pot fi un cuplu ideal. Daca nu, e vai si amar.

Barbatul "Ab" si femeia "A"
Trebuie sa o ajute la menaj. Daca nu i-o va lua in nume de rau. Ei ii lipseste senzualitatea. Iata de ce lui ii revine un rol dificil. Cea mai buna combinatie: un barbat "Ab" cu Rh negativ si o femeie "A" cu Rh pozitiv.

Barbatul "Ab" si femeia "B"
Un cuplu armonios, stabil, echilibrat, care are afectivitate, senzualitate, viata intima si existenta sociala. Dar, paradoxal, adesea nu au nimic in comun. Se iubesc doar. Si e minunat.

Barbatul "Ab" si femeia "Ab"
Doua fiinte identice. Aceleasi gesturi, idei, proiecte, hobby-uri... si nu e rau. Un pericol: problemele profesionale ale barbatului sau admiratorii doamnei.