Zodiacul Lunii Octombrie

Tana Rosca
O sansa pentru toate zodiile: pe 27 septembrie, Jupiter, planeta norocului si-a succesului, s-a mutat in Balanta. O miscare astrologica importanta, ce va avea repercusiuni asupra fiecaruia dintre noi. Octombrie poate aduce prefaceri mari in viata, care ne pot inspaimanta la inceput. Ele se vor dovedi, insa, benefice.

Berbec
Fara nervi, veti fi castigatori


Marte, zeul razboiului, care este si patronul dvs. planetar, are tendinta sa va atate nervos. Daca veti rezista tendintei de agresivitate si nerabdare, octombrie va fi o luna plina de impliniri.
Cariera: Inceputul acestei luni este propice unei reorientari sau recuperari profesionale. Aveti idei destule, aveti o strategie bine pusa la punct (in acest sens, intarzierile de pana acum au avut un rol benefic) si destula energie pentru a recupera ceea ce n-ati putut face pana acum. Colaboratorii va secondeaza de minune intre 4 si 29. Un mic avertisment: nu va risipiti energia in mai multe proiecte.
Bani:O parte dintre economiile dvs. au fost afectate de imprejurari care v-au fortat sa dati banii stransi pentru un anumit scop, pe anumite urgente pe care n-aveati cum sa le prevedeti. Ocazii bune de-a investi sau de-a face comert apar dupa data de 16. Din 24, puteti atrage fonduri din partea unui barbat.
Dragoste: Euforia romantica a lunii trecute se domoleste, lasand in urma o stare de incredere in partenerul de cuplu. Onestitatea sa va face sa va manifestati cele mai frumoase laturi ale firii dvs. Comunicarea si actiunile comune sunt stimulate de Mercur pana la mijlocul lunii, cand ar fi bine sa iesiti cat mai mult in lume sau sa calatoriti impreuna.
Sanatate: Intre 4 si 29 sunteti intr-o forma fizica buna, iar emotional, aveti un echilibru deosebit. Pofta de dulciuri si mancaruri consistente va poate aduce kilograme in plus. In perioadele de insomnie, va vin idei practice, pe care ar trebui sa le puneti pe hartie.

Taur
Cariera si dragoste


Octombrie va aduce o stare de impacare interioara si o mare disponibilitate afectiva, ba chiar o poveste de dragoste plina de viitor. Calmul dvs. devine de-a dreptul imperturbabil, sunteti patrunsi de simtul frumosului, creativitatea dvs. este crescuta iar aceste efecte pozitive va ajuta sa va depasiti rezervele interioare fata de schimbarile care se profileaza luna aceata. In mod normal, schimbarile va exaspereaza, in acest interval insa sunteti mai degraba constienti de oportunitatea lor, decat de inconvenientele momentane pe care le implica.
Cariera: Intreprinzator si suficient de realist pentru a evita capcanele si proiectele utopice, veti marca puncte pozitive in munca, realizand performante stralucite. Gustul pentru activitatile culturale vi se va accentua. Profesional sunteti plasati pe un curent evolutiv.
Bani: Binecunoscutul dvs. fler la bani functioneaza la parametri maximi intre 4 si 29, cand veti putea lucra creativ cu sumele pe care le aveti la dispozitie. Ocaziile de-a va pune in practica ideile nu vor lipsi si puteti sa incercati si jocurile de noroc sau speculatii mai indraznete decat va sta de obicei in fire.
Dragoste: Viata de cuplu nu este prea simpla in luna aceasta, mai ales in ultimele doua saptamani. Reactivati nemultumiri vechi si va inchideti intr-o tacere ostila, pe care partenerul nu o intelege. In schimb, oricat ar parea de bizar, va puteti indragosti serios de o persoana care are aceleasi preocupari.
Sanatate: Se pare ca starea dvs. generala se schimba in fiecare zi, ceea ce va poate bulversa. O zi sunteti numai pe drumuri, in alta vreti doar sa va distrati, iar in urmatoarea va aruncati intr-o activitate frenetica. E normal sa se intample asa, pentru ca planetele va trimit un adevarat cocktail de energii.

Gemeni
Te iubesc, nu te iubesc


Cu toate problemele, deloc neglijabile, care continua sa persiste in viata dvs. (probleme de bani, provocate de Saturn, si criza in cuplu, favorizata de Pluton), schimbarea prin care treceti e remarcabila. Va regasiti umorul, care, de asta data, va fi lipsit de acea umbra de sarcasm care-l insotea in ultimul timp. Va face din nou placere sa va miscati in societate, unde v-ati cam sfiit sa apareti. Veti constata ca nu v-ati pierdut talentele sociale si ca lipsa v-a fost simtita. Ca un noroc, Uranus da un nou impuls carierei dvs.
Cariera: Mai creativi si mai motivati ca niciodata, stabiliti noi contacte, faceti proiecte fezabile. Daca veti izbuti sa rezistati tendintei de dispersare, veti avea doar succese.
Bani: Echilibru financiar, cu conditia sa nu azvarliti cu banii, asa cum va place. Saturn pedepseste orice exces. In intervalele 4-6 si 15-16 puteti castiga la loto sau puteti avea ocazia de-a castiga foarte usor niste bani aproape jucandu-va.
Dragoste: Te iubesc, nu te iubesc, rafuieli urmate de impacari, cam acesta este climatul vietii in cuplu. Cu toate ca veti avea mai multa claritate afectiva in cea de-a doua jumatate a lunii, sentimentele dvs. tot mai pot oscila. De obicei, preferati flirtul finalizarii. De data asta este altfel, se poate sa va descoperiti o latura pasionala pe care n-o banuiati.
Sanatate: Afectiunile cronice va sacaie atat cat sa nu uitati de ele - tratarea lor nu trebuie neglijata. In cea de-a doua parte a lunii va simtiti mult mai vioi decat in prima si ar fi bine sa profitati de aceasta perioada, practicand un sport de intretinere - nimic in forta.

Rac
Intre descurajare si rabdare


O multime de evenimente legate de casa si de familie va abat atentia de la problemele personale care va macina de destul de multa vreme. Cu cat va implicati mai mult in aceste situatii agitate, dar si vesele, cu atat mai mult reusiti sa creati o distanta sanatoasa intre dvs. si problemele cu care va identificati. Prezent in zodia dvs., Saturn va provoaca momente de descurajare si oboseala, dar va invata sa aveti rabdare si sa va organizati mai bine viata.
Cariera: Multi dintre dvs. si-au atins, trudnic, e drept, macar o parte dintre obiectivele mari legate de cariera. Succesul acesta muncit se poate sa va fi atras invidia anumitor colegi, foarte dornici sa urce pe scara sociala. In consecinta, v-am sfatui sa nu va discutati la serviciu planurile legate de ceea ce va propuneti in continuare. De acum, aveti un statut care va poate deschide alte posibilitati.
Bani: In primele zile ale lunii sunteti inca destul de sensibili la tentatiile consumului si se poate sa va pacaliti cu privire la valoarea obiectelor pe care le achizitionati. Achizitiile mai importante ar trebui sa astepte pana pe 25, la fel si investitiile financiare - nu va lasati atrasi in proiecte care suna grozav, dar se pot dovedi gaunoase. Exceptia o constituie intervalele 4-6 si 15 -16, referindu-se insa doar la operatiuni de foarte scurta durata.
Dragoste: In prima parte a lunii nu va simtiti disponibili afectiv. Aceasta atitudine incepe sa se schimbe in cea de-a doua parte a lunii. Pe 18 exista posibilitatea de-a va indragosti, pe neasteptate, de un personaj enigmatic, mester in manuirea cuvintelor si in arta sugestiei.
Sanatate: Aveti energie mai multa ca in ultimele luni, doar ca va vine greu s-o administrati cum trebuie. Sunt mai degraba impulsuri energetice puternice, care va pot determina sa lucrati cu sarg, sa deveniti irascibili sau, dimpotriva, euforici. Se recomanda multa miscare.

Leu
Dor de duca


Sunteti avizi de cunostinte si/sau de calatorii. In fond, puteti sa mergeti in ambele directii, cu entuziasmul care va anima. Va incita indeosebi ideea de-a calatori cu un grup de oameni activi, care sa stie sa se distreze, dar si sa discute despre experientele lor. Daca optati pentru studiu, veti cauta (si nu va va veni greu sa gasiti) colegi la fel de fascinati de subiect ca si dvs., dar care sa nu fie simpli teoreticieni, ci oameni cu o experienta de viata cat mai cuprinzatoare. Pana pe 15, puteti cunoaste o multime de persoane noi, de-a valma. De-abia in cea de-a doua parte a lunii veti avea capacitatea de-a selecta persoanele pe care doriti sa le cunoasteti mai indeaproape. Din 16 incepand, va trebui sa va ocupati de probleme legate de casa.
Cariera: Viata profesionala este pe planul doi sau trei. Nu mai sunteti dispusi sa va consumati pentru o avansare sau sa intrati in competitie. Rutina va oboseste, au aparut semne de uzura. Ati dori sa improspatati stilul de lucru, dar intampinati rezistenta.
Bani: Mai toata luna - respectiv intre 4 si 29 - planeta Venus, stapana banilor, vi-i pune la dispozitie cu mare generozitate. Nu vi-i da mura-n gura, dar se ingrijeste sa-i castigati folosindu-va talentul si creativitatea.
Dragoste: Felul in care va reprezentati viata de cuplu este nerealist si confuz. Pe de o parte, aveti asteptari prea mari din partea partenerului, pe de alta parte, ii treceti prea usor cu vederea abateri destul de serioase. Totusi, intre 4-6 si 15-16, puteti trai momente deosebit de frumoase. Din 25 incepand, reactiile si sentimentele dvs. nu vor mai fi atat de contradictorii.
Sanatate: Din 4 incepand ar fi intelept daca v-ati duce la un control la dentist si ati incepe o cura de calciu. Cautati un calciu mai usor asimilabil, altfel acesta va migra unde nu trebuie, accentuandu-va problemele de coloana. Folositi numai produse cosmetice hipoalergenice.

Fecioara
Ploua cu bani


Marele benefic Jupiter v-a parasit zodia in ultimele zile ale lunii trecute, dar - se pare ca ati fost foarte cuminti - pentru ca micul benefic Venus, s-a decis sa va acorde o bonificatie, standu-va alaturi intre 4 si 29 si veghind, cu bunavointa, asupra vietii dvs. personale. Asta inseamna: armonie in relatiile personale de orice natura, echilibru afectiv si o stare de buna dispozitie. Cu toate ca se intrevad o multime de contacte sociale placute si interesante, cel putin in prima parte a lunii, preferati anturajul prietenilor vechi, verificati in timp, in care puteti avea deplina incredere. S-ar putea sa incepeti pe neasteptate un studiu sau sa trebuiasca sa plecati la drum - in oricare dintre cazuri, va interveni ceva de natura sa va schimbe in mod semnificativ existenta.
Cariera: Intre 4 si 6, apoi pe 15 si 16, puteti avea intuitii formidabile, care sa rezolve probleme foarte complexe. In general insa, exista pericolul de-a va risipi in prea multe directii. Concentrarea dvs. lasa serios de dorit pana pe 25.
Bani: Ar trebui sa va angajati contabil pentru a va administra toti banii pe care-i puteti castiga rapid luna aceasta. Ofertele lucrative curg garla, iar multe dintre ele trebuie insfacate rapid. Bazati-va pe flerul dvs., care functioneaza fara gres.
Dragoste: Destinul va poate pune in situatii neasteptate. Sunteti inclinati catre romantism si puteti intalni pe cineva care pare sa va fie sortit. Intalnirea se va petrece intr-un context neprevazut. Fiti atenti cum procedati din punct de vedere practic, pentru ca cei mai multi dintre dvs. sunt intr-o relatie care, cu toate hopurile din ultima vreme, n-ar trebui tratata ca si cand nu exista.
Sanatate: Continuati cu lecitina. Un fortifiant nu v-ar strica - de exemplu, cate o felie subtire de ginseng pe zi. Cateva sedinte de reflexoterapie v-ar ajuta in problema picioarelor.

Balanta
Marii castigatori


Cu Jupiter mutat in zodia dvs., va asteapta o luna de-a dreptul ametitoare, una plina de activitate, efervescenta, cu multa lume, poate calatoriti sau primiti vizitatori de peste hotare. Sub o forma sau alta, veti fi mereu in centrul atentiei, ceea ce la inceput e placut, dar poate deveni, la un moment dat, destul de obositor. Harababura se mai linisteste dupa data de 15, dar agenda dvs. ramane in continuare plina. Calitatile dvs. pot atrage atentia unor persoane sus-puse.
Cariera: Puteti iesi brusc din starea de stagnare in care se pare ca v-ati impotmolit in cursul verii. Iesirea se produce mai putin datorita eforturilor dvs., ci din pricina unor conjuncturi, care va propulseaza catre ceva nou. Si in cazul in care este vorba despre o promovare, o vreme nu va va fi tocmai usor, va puteti insa bizui pe suficient sprijin pentru a face fata onorabil in noile circumstante.
Bani: Tratative privitoare la bani sau tranzactii comerciale pot fi incheiate cu succes incepand cu data de 16. Din 24 incolo, puteti descoperi ca aveti interese materiale comune cu un barbat priceput si energic. O alianta ar fi in folosul amandurora.
Dragoste: Nu e rau, dar vi se pare mult mai bine decat e in realitate. Sunteti siguri ca intelegeti nevoile partenerului? Sunteti siguri ca nu traiti cu o versiune idealizata a unei persoane care trebuie sa joace un rol pentru a va face pe plac? Ori sunteti dvs. cei care incercati sa va prezentati in ochii partenerului asa cum va imaginati ca ar dori acesta sa va vada? Puneti-va aceste intrebari la modul cel mai serios, dar de preferinta dupa data de 24.
Sanatate: Veti fi intr-o stare fizica deosebit de buna intre 4 si 29, cu exceptia unui apetit crescut pentru dulciuri.

Scorpion
Zile cu dragoste


In octombrie prioritate are viata sentimentala. Celibatarii vor trai clipe fierbinti, in vreme ce cuplurile vor atinge intelegerea perfecta. Asta nu va impiedica sa vi se recunoasca insusirile profesionale si sa progresati in munca pe care o faceti. Cu o conditie: sa nu ardeti etapele. Relatiile de prietenie sunt stimulate de micul benefic Venus, intre 4 si 29, perioada in care tot ce intreprindeti cu prietenii iese de minune.
Cariera: Din 4 deveniti constienti ca nu va mai puteti permite micile libertati din timpul programului. Munca se aglomereaza, dar intr-un mod placut. Vi se pot deschide culoare de promovare prin studiu ori calatorii. Treziti animozitati printre colegi si ar fi bine sa incheiati si dvs. aliante secrete.
Bani: Prin prietenii dvs. sau prin sistemul dvs. de relatii (care se pune la punct pe zi ce trece) puteti avea acces la noi modalitati de castig. Pentru a beneficia maximal de ele, trebuie sa va faceti insa timp de-a personaliza aceste relatii. Nici o grija, veti descoperi personaje agreabile.
Dragoste: O relatie inceputa in ultimele saptamani s-ar putea stabiliza pe parcursul acestei luni sau chiar luna asta puteti incepe o relatie scrisa in stele. Nu va asteptati ca ea sa tina o vesnicie - priviti-o insa ca pe o ocazie deosebita de-a invata mai multe despre arta convietuirii. Acceptand aceste date, va veti putea dezbara de multe prejudecati.
Sanatate: Foarte buna din punct de vedere al energiei care, desi inconstanta, va ajuta sa rezolvati foarte multe lucruri. Pot aparea dureri de cap din cauza surescitarii sau surmenajului, dar vor fi usoare. Protejati-va ochii si luati vitamina C.

Sagetator
Cariera exploziva


Va paste o perioada de zapaceala si lipsa de concentrare. Aveti grija sa va notati cu rosu in agenda cand, cum si cu cine ati stabilit sa va intalniti, pentru ca puteti produce incurcaturi de toata frumusetea. Scolarii sunt de asemenea zapaciti. Se poate sa va scrieti tema la romana in caietul de biologie sau sa invatati cu totul alta lectie decat colegii dvs. Puteti ajunge la scoala cu o ora inainte, pentru ca nu v-ati uitat atent pe orar. Prietenii sunt cei care vor reusi sa va scoata din incurcatura sau macar sa salveze consecintele.
Cariera: O armata de planete pozitive, conduse de un Jupiter in plina forma, va vor dinamiza cariera, ajutandu-va sa concretizati mari proiecte. Intre 4 si 29 beneficiati de o deosebita bunavointa din partea sefilor - nu-i vorba, si dvs. sunteti plini de idei bune, pe care stiti sa le prezentati frumos. Din 16 incepand, colegii tineri ar putea sa va barfeasca sau sa va atraga intr-un cerc de barfe. Distantati-va.
Bani: Regimul de austeritate continua, insa situatia dvs. materiala se va putea imbunatati in ultimele zile ale lunii. Asta daca nu faceti cheltuieli nesabuite. Nu e recomandabil nici sa va imprumutati prietenii cu bani.
Dragoste: Afectiunea dvs. se revarsa asupra prietenilor, cu care petreceti mult timp. Aveti sentimentul clar al apartenentei la grup, ceea ce va face sa fiti nostimi, inspirati si foarte volubili.
Sanatate: Vechile dvs. probleme, ficatul si zona lombara va deranjeaza cu moderatie. Evitand efortul fizic mare (in special ridicarea greutatilor) si consumul de grasimi si alcool, va veti face un mare bine. Nu incercati sa faceti mai multe lucruri odata.

Capricorn
Mai multa liniste


Perioada framantarilor in care aveti tendinta de-a va ingrijora exagerat de mult in legatura cu cele mai mici probleme de ordin practic s-a sfarsit. Grijile dvs. n-au disparut, insa schimbarea atitudinii interioare in bine va da energia si increderea necesara de-a va confrunta cu chestiuni care luna trecuta vi se pareau obstacole insurmontabile. Redescoperiti placerile vietii, ajutati de dovezile de prietenie ale colegilor de scoala sau ale prietenilor din strainatate. Nu e exclus ca intre 4 si 29 sa porniti la drum lung sau sa treceti cu succes un examen.
Cariera: Proiectele incepute dar amanate si/sau obstacolele din partea autoritatilor dispar. Oportunitati intrezarite, la care n-ati avut acces, vi se prezinta de-acum pe tava, fara sa mai fiti nevoiti sa alergati dupa ele. Dificil va fi sa alegeti din multitudinea ofertelor. Persoanele influente care va cunosc capacitatile se implica brusc in cariera dvs.
Bani: Pana pe 25 ar fi indicat sa va abtineti de la orice cheltuieli care nu sunt strict necesare. E adevarat ca intre 4-5, iar apoi pe 15 si 16 puteti castiga niste bani in mod nesperat, dar in restul zilelor intervalului sunteti foarte usor de pacalit. Din 25 incolo, va dovediti ceva mai putin confuzi in privinta banilor.
Dragoste: Stabilitatea domneste in cuplu, dar si austeritatea. Multe se petrec potrivit unei rutine prestabilite, lipseste spontaneitatea si caldura sufleteasca autentica. In ultimele zile ale lunii va fi putin mai bine.
Sanatate: Energia va revine incet-incet (pentru unii dintre dvs., exasperant de incet), important e ca procesul de crestere a rezistentei fizice este continuu.

Varsator
Multa munca


Pana cel putin pe data de 25 sunteti usor pe alta lume. Si nu in stilul dvs. obisnuit, cel al profesorului distrat, caruia mintea ii colcaie de idei stralucite, in timp ce se incalta cu sosete de culori diferite. Asta n-ar surprinde pe nimeni. E vorba de o afundare in sentimentalisme care, de obicei, va sunt straine. Va simtiti responsabili pentru toate victimele pamantului, dar alegeti sa ajutati exact persoane care nu vor sa se ajute singure deloc, ci doresc sa fie, pur si simplu, purtate in carca. Daca intrati intr-un astfel de angajament, greu veti mai scapa de el. Un risc este de-a va milostivi de o ruda cu probleme si de-a o aduce la dvs. acasa.
Cariera: In prima parte a lunii lucrati disciplinat, dar fara chef si atmosfera de la serviciu este mai degraba apasatoare. Dupa parerea dvs., se pune prea mult accent pe forma si prea putin pe fond. Si sistemul de organizare va poate trezi nemultumiri. Din 16 incepand, intrati intr-un proiect care va incita si care pare sa fie important si pentru sefi, cu care colaborarea se intensifica in mod placut. Se aduna insa foarte multa munca.
Bani: Nu intelegeti mare lucru din ceea ce se intampla cu banii munciti de dvs. Pe 18 puteti sa va asteptati la un venit suplimentar destul de zdravan sau la un cadou din partea unui coleg cu care sunteti prieteni. La categoria investitiilor, va merge insa grozav intre 4 si 29.
Dragoste: Dupa primele zile ale lunii, iesiti din norisorul roz, care a stimulat romantismul in cuplu. Afectiv, nu se schimba mare lucru, atata ca preocuparile dvs. in cuplu se indreapta mai mult catre problemele de zi cu zi.
Sanatate: O somnolenta aproape continua va da de furca pana pe 25, cand si memoria dvs. pare plecata in vacanta. Faceti baie de picioare cu sare de Bazna cel putin o data la doua zile si nu stati mult in picioare.

Pesti
Visele devin realitate


Toata luna va simtiti purtati de o mana nevazuta, care va duce - unde credeti? - exact acolo unde va e scris sa ajungeti. Dati ascultare asa-ziselor "porniri irationale". Veti lega prietenii cu persoane menite sa joace roluri importante in viata dvs. si se poate sa intalniti pe cineva de la care puteti acumula multe cunostinte. Este vorba de cunostinte practice sau de dobandirea unei indemanari intr-un domeniu in care puteti ajunge sa excelati.
Cariera: Vointa, sarm, capacitate de convingere - chiar daca relatiile cu colegii se mai racesc cu incepere din 4, in relatia cu sefii ati ajuns la un echilibru, in care nu mai exista tensiuni. Dimpotriva, acestia va pot stimula ambitia, fenomen care se intampla destul de rar in viata dvs.
Bani: Protectie financiara! Nu doar ca veti sti sa va echilibrati veniturile, dar in octombrie, veti avea multe ocazii de-a investi bani sau de-a va alatura unor proiecte care pot aduce un mare profit material. Ideal ar fi, desigur, sa participati si dvs. cu o parte de capital la aceste actiuni. In caz ca nu aveti banii dvs. pusi de o parte pentru o asemenea eventualitate, veti gasi cu usurinta pe cineva care sa va avanseze suma de care aveti nevoie, probabil unul dintre ceilalti investitori sau participanti la proiect.
Dragoste: Intre 4 si 29, atmosfera in cuplu este aproape de perfectiune. Va simtiti bine, partenerul va rasfata de-a dreptul, stabilitatea relatiei va convine, dar se poate ca in fundul sufletului sa ascundeti regrete cu privire la o poveste de dragoste din trecut.
Sanatate: Si dvs. sunteti victima somnolentului Neptun, care va poate afecta indeosebi performanta la locul de munca. Rugati-i pe colegii dvs. sa va aduca aminte daca (iarasi) uitati ca aveti ceva de facut. Labele picioarelor se umfla usor si nu puteti purta decat incaltaminte foarte comoda.