Retete de toamna cu fructe

Redactia
Toamna pielea are nevoie de energie. Nimic nu o ajuta mai repede si mai bine decat vitaminele proaspete, luate din fructe si aplicate direct pe obraz.

Lamaia verde

Pentru intinerirea pielii

Stoarceti o lamaie verde intr-un castronas. Adaugati un pahar de lapte integral (fiert) si o lingura de glicerina. Amestecati bine si lasati compozitia deoparte pentru o jumatate de ora. Seara, inainte de culcare, aplicati amestecul pe fata, pe maini si pe picioare. Zeama de lamai verzi ajuta si la vindecarea cosurilor.

Pentru ten gras

Stoarceti o lamaie verde intr-un castron cu putina apa foarte rece. Umeziti-va fata, masand timp de cinci minute, apoi clatiti cu apa calduta.

Pentru ten mixt

Amestecati o jumatate de lingura de zeama de lamaie cu o lingura de suc de castraveti si cu cateva picaturi de apa de trandafiri. Aplicati pe fata si pe gat, lasand sa actioneze circa 15 minute. Clatiti cu apa calduta.

Pentru ten uscat si aspru

Amestecati un galbenus de ou cu cateva picaturi de zeama de lamaie si putin ulei de masline. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze pana cand amestecul se usuca. Clatiti cu apa calduta si stropiti-va apoi cu apa foarte rece.

Lotiune tonica

Amestecati o lingura de suc de mere cu un sfert de lingura de suc de lamaie verde. Aplicati lotiunea si lasati-o sa actioneze timp de 20 de minute. Este un tonic excelent pentru piele si previne ingrasarea tenului.

Pentru ochi obositi

Amestecati patru linguri de zeama de lamaie cu patru linguri de apa foarte rece (de la frigider). Inmuiati bucati de vata in acest amestec, pe care le aplicati pe pleoape timp de 10 minute.

Migdalele

Pentru ten uscat si aspru

Amestecati o lingurita de ulei de migdale cu o jumatate de lingurita de smantana si o jumatate de lingurita de zeama de lamaie. Aplicati amestecul pe fata si pe gat in fiecare seara, inainte de culcare.

Pentru inlaturarea pistruilor

Spargeti si macinati fin doi samburi de migdale. Amestecati o lingurita de zeama de lamaie cu un albus de ou si adaugati praful de migdale. Aplicati amestecul omogenizat pe fata si lasati-l sa se usuce. Clatiti din abundenta cu apa calda, apoi spalati-va cu apa rece.

Piersica

Coaja de piersica este foarte folositoare pentru infrumusetarea tenului. Decojiti cu grija o piersica. Masati usor fata cu partea interioara a pielitei, cateva minute in fiecare seara, fara a va clati dupa aceea. Ajuta la curatarea in profunzime a tenului si la inchiderea porilor, are actiune astringenta, detensioneaza musculatura faciala si previne aparitia ridurilor.

Mandarinele si portocalele

Tratament facial cu suc de mandarine
Inmuiati-va degetele in suc proaspat de mandarine sau de portocale, apoi masati-va usor pe fata si pe gat. Veti avea un ten stralucitor!

Tratament cu seminte de mandarine,
pentru ten acneic


Strangeti un pumn de seminte de mandarine sau portocale mai putin coapte.Uscati-le bine la soare si dati-le prin rasnita de cafea, pana obtineti o pudra fina. Amestecati pudra cu putin suc de mandarine sau portocale si aplicati pasta obtinuta pe punctele de acnee, inainte de culcare. Dimineata veti observa disparitia lor!

Lotiune tonica cu portocale

Spargeti si macinati doi samburi de migdale. Amestecati pudra obtinuta cu doua linguri de lapte, o lingura de suc de morcovi si una de suc de portocale. Aplicati un strat gros pe fata si gat si lasati sa actioneze o jumatate de ora. Inlatura cicatricele si petele de pe fata, lasand tenul moale si catifelat.

Pepenele

Suc din pepene verde

Sucul din pepene verde ajuta la inlaturarea petelor de pe piele. Preparati o lotiune dintr-o felie de pepene verde, pe care o dati pe razatoare si o stoarceti. Aplicati lotiunea pe fata si pe gat, lasand-o sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti cu apa calduta, apoi stropiti-va cu apa rece.