Dar muzical de Craciun

Dia Radu
Opera de Stat din Viena, la Bucuresti

In seara zilei de vineri, 10 decembrie 2004, Sala Mare a Palatului din Bucuresti va gazdui un spectacol rar. Baletul Operei din Viena, cu o reprezentatie unica - o selectie de piese din repertoriul 2004-2005. Evenimentul va avea loc prin generozitatea directorului Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, care a dorit ca, inaintea Sarbatorilor de Craciun, sa faca un cadou romanilor iubitori ai muzicii clasice.
Intitulat "Musica Generosa", spectacolul va include si celebre valsuri vieneze, ce vor putea fi urmarite in premiera la Bucuresti. In program: Tema si variatiuni, Pas in doi si Prajitura neagra, de Ceaikovski; Sase dansuri de Mozart, Slingerland - Pas in doi de Gavin Bryars; Toate valsurile de Johann Strauss. Bagheta dirijorala va fi manuita de David Coleman.
Romanca nascuta la Huedin si absolventa a Universitatii de Arta din Cluj, dansatoarea Simona Noja, prim-balerina a Operei de Stat din Viena, va putea fi vazuta pe data de 10 decembrie, pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Simona Noja s-a alaturat Baletului Operei de Stat din Viena in 1995. Repertoriul sau vienez cuprinde titluri dintre cele mai importante, din coregrafia unor mari artisti ai secolului al Xx-lea, printre care Lacul lebedelor, Frumoasa adormita, Visul unei nopti de vara, Cenusareasa, Romeo si Julieta, Bal mascat. Ea colaboreaza si cu Baletul Operei Nationale din Bucuresti, Baletul din Frankfurt, Baletul Regal Suedez, Baletul bavarez, Opera din Roma, Teatrul Municipal din Santiago de Chile si detine in portofoliu multe premii nationale si internationale.
Biletele sunt puse in vanzare la Sala Palatului, Magazinul "Muzica", Teatrul National si costa intre 600.000 si 3.000.000, in functie de categoria de loc.