Regina telenovelelor, la Bucuresti: Gabriela Spanic

Dana Ene
"Vreau sa profit din plin de Craciun si de Anul Nou, pentru a fi la un loc cu familia".

Iubitorilor de telenovele din Romania, Mos Nicolae le-a adus un dar nesperat: Gabriela Spanic, frumoasa actrita din Venezuela, a sosit in vizita la Bucuresti. Invitata de postul Acasa Tv, protagonista serialului Prizoniera a fost intampinata cu ovatii si flori, de cateva mii de fani pe aeroportul Otopeni. Extrem de impresionata de caldura primirii, Gabriela a declarat: "M-au asteptat o multime de oameni, printre care foarte multi tineri. Lucrul acesta m-a bucurat foarte tare". Si daca ea a fost placut impresionata de fanii romani, afirm cu certitudine ca extrem de placut impresionati am fost si noi, ziaristii participanti la conferinta de presa, sustinuta pe 6 decembrie. Ne asteptam ca o vedeta internationala de talia ei sa fie, in cel mai bun caz, politicoasa si atat. A reusit sa ne ia prin surprindere. Frumoasa si plina de energie, a ocupat tot spatiul cu iradierea ei, desi dormise doar 2-3 ore si schimbase fusul orar. S-a prezentat fiecaruia in parte, ba si mai mult, s-a pupat (sangele latin apa nu se face) cu toti ziaristii si fotoreporterii prezenti. Un fan mai emotiv al actritei a fost chiar la un pas de a lesina in urma gestului ei de curtoazie.
Evenimentul caruia ii datoram aceasta vizita a "Reginei telenovelelor" este, si el, unul deosebit. "Frumoasa blonda", cum i se mai spune in tara ei, se afla intr-un turneu de promovare a unui proiect deosebit, intitulat "Gabriela 2005 Total". Este vorba despre o carte autobiografica, un calendar cu fotografii, primul Cd al actritei in postura de cantareata si un Dvd cu diverse momente din cariera ei artistica, cu videoclipuri ale primelor sale melodii, plus multe alte surprize. "A fost un adevarat miracol ca am reusit sa duc la capat acest proiect. Imaginati-va ca am lucrat la el in paralel cu filmarile la telenovela Prizoniera. In cursul saptamanii filmam, iar in week-end eram in avion pentru a ajunge la sedintele foto pentru calendar - fixate la distante uriase: la Las Vegas, Marele Canion, Los Angeles, Miami, Porto Rico. In plus, am lucrat si la Cd, si la Dvd. Acesta din urma contine si trei retete de prajituri inventate de mine. Am reusit chiar sa fac o arsura de gradul Iii la mana, filmand una din acele retete. Motivul nu a fost ca as fi un dezastru la bucatarie, dar filmam reteta la trei dimineata, dupa o zi obositoare pe platoul serialului." Vestea buna pentru fanii lui Gaby este aceea ca pachetul "Gabriela 2005 Total" va fi tradus si distribuit in curand si pe piata romaneasca.

Actrita intr-un serial romanesc

Actrita s-a simtit atat de bine in Romania, incat a decis sa-si prelungeasca turneul in tara noastra si chiar sa-si serbeze ziua de nastere, pe 10 decembrie, aici. Acest eveniment ar fi trebuit sa se desfasoare in Croatia, tara de origine a parintilor tatalui ei, unde are si rubedenii. Totusi, Gaby a hotarat sa-si amane vizita acolo si sa-si prelungeasca sejurul la noi. Ea a vrut neaparat sa viziteze castelul Bran si castelul Peles. Nici Bucurestiul nu a lasat-o indiferenta: "E, intr-adevar, asa cum am auzit: un mic Paris".
Turneul de prezentare al produsului "Gabriela 2005 Total" inceput la noi va continua pana la Craciun si in alte cateva tari europene: Slovenia, Lituania si Spania. Pentru a se dedica in totalitate promovarii proiectului, Gaby nu a acceptat nici un nou contract intr-o telenovela. Ea urmeaza sa sustina anul urmator si concerte, primul urmand sa aiba loc in Statele Unite.
Afland ca in Romania se filmeaza o telenovela autohtona, Gaby si-a exprimat dorinta de a interpreta un rol mic in Numai iubirea. "Mi-ar face placere sa joc si eu in acest serial. Daca-mi vor da un rol mic o sa accept. Sa-mi dea o casca s-o pun in ureche si cineva sa-mi spuna in romana ce trebuie sa zic". Dorinta i-a fost indeplinita, si un rol a fost scris imediat pentru ea. Asa ca sa nu ramaneti surprinsi cand o s-o vedeti pe Gaby in Numai iubirea.
Gabriela Spanic a avut amabilitatea de a raspunde pentru cititorii revistei noastre la cateva intrebari mai speciale, legate de modul in care-si va petrece Craciunul.

Craciun cu parfum de hallacas

- Se apropie sarbatorile, iar tu ai un turneu cu un program incarcat. Iti vei petrece Craciunul pe drumuri?
- Atat Craciunul, cat si Anul Nou le voi petrece cu parintii, in Venezuela. Vreau sa profit din plin de aceste sarbatori pentru a fi cu familia. Cu toate ca-mi iubesc mult meseria, trebuie sa admit ca de multe ori a trebuit sa-mi sacrific timpul dedicat familiei pentru ea. Anul acesta mi-a murit bunicul in timp ce filmam in Miami si nu am putut sa parasesc platourile pentru a fi alaturi de mama la inmormantare. Show-ul a trebuit sa continue. Nu e doar cazul meu. Toti suntem mult prea ocupati in ziua de azi cu munca si uitam sa le mai spunem celor apropiati ca-i iubim. Uitam sa-i sarutam atunci cand trebuie. Iar uneori, se intampla sa ne trezim prea tarziu, si atunci avem regrete. Sunt unii care au familia alaturi si nu profita din plin de lucrul acesta. Uita care sunt de fapt lucrurile esentiale si se canalizeaza asupra unora mai putin importante. Ce sa mai spun de mine, care filmez cate o telenovela cand intr-o tara, cand in alta, lucrand cate 17 ore pe zi, sase zile pe saptamana.
- Cum e un Craciun fara zapada? Romanilor le este greu sa-si imagineze asa ceva...
- La noi, in Venezuela, iarna este destul de grea, chiar daca nu avem zapada. Avem, in schimb, in aceasta perioada din an, ploi abundente si inundatii. Intr-o astfel de iarna, era cat pe ce sa ne pierdem viata eu si fratii mei. Am avut noroc cu mama, o femeie extraordinar de curajoasa, care s-a luptat cu apele si ne-a salvat pe toti patru, inainte sa fim luati de valuri. Am vazut animale tarate de acel torent ucigas. Am povestit aceasta experienta terifianta si in cartea mea. De fapt, chiar cu asta am inceput - "Un destin neobisnuit" am numit eu acest prim capitol din cartea mea.
- Sa trecem la amintiri mai placute. Descrie pentru cititorii revistei noastre, multi dintre ei fani ai tai, o traditie deosebita de Craciun.
- ...O traditie?! Da, sigur, avem ceva deosebit, care nu cred sa coincida cu nimic din ceea ce aveti voi aici. E vorba de hallacas (ay-yah-kahs) o mancare traditionala de Craciun. Secretul acestor hallacas este, in primul rand, cooperarea tuturor membrilor familiei la prepararea lor. Toti membrii familiei se aduna in jurul unei mese mari si incepe procesul de preparare. Fiecare are o sarcina clara: unul face aluatul, altul spala frunzele de bananier, altul le usuca, unul toaca marunt ingredientele, altcineva se ocupa de umplutura... Fiecare provincie din Venezuela, chiar fiecare familie, are propria traditie de preparare a acestor pachetele. Mie mi se par extrem de importante, pentru ca reunesc, chiar si numai pentru cateva ore, pe toti membrii familiei, dandu-le ocazia sa fie impreuna. Fiecare apuca sa povesteasca ce a mai facut in anul respectiv, asta in cazul familiilor rasfirate, ca a mea. Exista si hallacas gata preparate, la magazin, insa nu multa lume se inghesuie sa cumpere. Cred ca toti prefera sa mentina traditia de preparare a lor in familie.
Hallacas sunt niste pachetele din frunze de babanier, umplute cu aluat de faina de porumb, peste care se pune un amestec de carne de vita sau porc, cu masline, mirodenii, rosii, usturoi etc. Dupa ce sunt legate temeinic, se pun la fiert. Ele se fac cel tarziu pe 23 decembrie, in multe familii prepararea lor incepand chiar cu cateva zile mai devreme, in functie de numarul de pachetele care vor fi facute. Se pot face sute de pachetele, multe fiind oferite prietenilor si colegilor de serviciu. Hallacas trebuie sa fie gata pana in seara de 24 decembrie, fiindca cina festiva de Craciun, cu familia, se tine la miezul noptii dintre 24 spre 25 decembrie.
- Ai sa ajungi la vreme acasa ca sa pregatesti, impreuna cu parintii si fratii tai, hallacas?
- Nu cred, insa voi ajunge cu siguranta la timp pentru a le manca.

Fotografii de Petre Cojocariu (3)



Spicuiri biografice

Gabriela Elena Spanic Ulterra s-a nascut in Ortiz, statul Guarico, Venezuela, pe 10 decembrie 1973.

Are trei frati: o sora geamana, Daniela; o sora mai mica, Patricia, iar mezinul familiei este fratele ei, Antonio.

In 1992, a participat ca Miss a Statului Guarico, la Concursul Miss Venezuela, unde a obtinut premiul pentru Miss Silueta si Miss Fotogenie.

Primul rol principal l-a primit in Como tu Ninguna (Ca tine nici una)

Dublul rol din La Usurpadora (Deceptii), cel al surorilor gemene Paulina si Paola Bracho, a facut-o celebra in intreaga lume.

Actrita a inregistrat cele mai recente succese cu telenovelele La Venganza (Razbunarea) si, nu in ultimul rand, cu La prisonera (Prizoniera).

Cateva lucruri pe care nu le stiti despre Gaby:

•  a fost bulimica - a slabit 33 kg pentru a participa la concursul Miss Venezuela

• ii place sa umble incaltata in sosete prin casa

• ii place sa-si petreaca zilele libere fara sa se machieze

• ii plac mesele de par, deoarece nu mai trebuie sa stea sa-si aranjeze coafura

• ii place sa gateasca si sa faca cumparaturi la supermarket

• uraste pantofii cu toc

• se indragosteste foarte repede

• nu a avut noroc in dragoste