Trucuri pentru acasa

Redactia
Miscati-va tot timpul

Chiar si cand gatiti, luati un radio in bucatarie si, intre doua fripturi, cat asteptati sa se faca, executati cateva miscari de gimnastica sau de dans.

Cand calcati, stati cand pe varfuri, cand pe calcaie, cand pe labele picioarelor lasate pe marginea dinafara (cum stau copiii).

Un exercitiu care se poate practica oriunde: trageti-va puternic burta si inspirati adanc. Tineti asa numarand pana la 10. Expirati. Pantecul se va intari, micsorandu-se.

Cand foamea va chinuie

Priviti-va in ultimele fotografii: sunteti hidos de grasa. Privelistea negativa va va face sa uitati sa mancati.

Propuneti-va teluri modeste: un kilogram mai putin pe saptamana (nu 5!). Daca veti izbandi, va veti simti stimulate si cura de slabit va fi mai usor de tinut.

Povestiti-le si prietenelor dvs. despre lupta pe care o duceti cu kilogramele. Prezenta martorilor va constrange sa duceti pana la capat ce-ati inceput.

Cand targuiti

Nu cumparati niciodata mai mult decat este necesar. Ideal: mergeti la targuieli cu o lista.

Ocoliti cat mai repede sectorul de dulciuri din supermarket. In schimb, grabiti-va catre standurile cu fructe.

Nu umpleti niciodata prea mult frigiderul. Cumparati mai des si totdeauna cu chibzuinta.

Un principiu: odata ajunse acasa, nu ciuguliti din toate produsele cumparate. Cine vrea sa slabeasca trebuie sa manance numai si numai la masa, folosind o farfurie, o furculita si un cutit. Cantitatile de alimente pe care le mancam "in trecere", in picioare sunt duble fata de cele consumate din farfurii.