Zodiacul Lunii Ianuarie

Tana Rosca
Influenta lui Mercur se face deja simtita, dandu-ne tuturor un tonus mai bun, mai mult umor si dorinta de a ne misca si de a invata. Frigul nu ne va tine in casa, iar daca o va face, ne va tine cu cartea in mana. Devenim mai sociabili, comunicarea - o placere. Anumite probleme profesionale majore treneaza insa in rezolvare si nu trebuie sa fortam nota. Relatiile de familie necesita tact si diplomatie.

Berbec
Hotarare si optimism


Incepeti anul cu o hotarare nestramutata de a va atinge scopurile si cu un mare optimism cu privire la sansele dvs. de reusita. Intr-adevar, inca din prima saptamana a noului an vi se ivesc perspective promitatoare: comunicati cu persoane influente, care dispun si de resurse financiare, iar acestea se pot decide sa va sprijine initiativele. Aveti o mare putere de convingere si va expuneti planurile cu forta si precizie. Se simte ca stiti exact ce vreti.
Bani: Proiectele pe termen lung va preocupa cu atata intensitate, incit situatia imediata a banilor va lasa indiferenti. In orice caz, starea dvs. materiala nu se va schimba in rau. Singurul lucru care v-ar putea afecta baneste pot fi anumite cheltuieli legate de casa.
Cariera: Sunteti in plin avant, motivati, ca oamenii care sunt foarte stapani pe meseria lor. Intre 11 si 17 ar trebui sa aveti insa grija ca actiunile dvs. sa nu lezeze, fara sa stiti, interesele personale ale unuia dintre sefi. Acesta se poate supara si va poate face zile fripte. Din 18, conflictul se rezolva, dar poate reizbucni intre 24 si 31.
Dragoste: In familie pot exista situatii mai problematice, eventual in legatura cu o ruda mai in varsta, care pot afecta atmosfera generala, dar relatia de cuplu propriu-zisa este cum nu se poate mai placuta. Aveti un partener care nu se multumeste doar sa va sustina moral, ci care va sprijina activ sa va puneti planurile in aplicare. Simtiti ca legatura dintre voi este profunda si dorita de soarta. Fiti recunoscatori!
Sanatate: Sunteti mai surescitati ca de obicei, iar energia vine in valuri, asa ca uneori va treziti in mijlocul noptii si va vine sa spalati pe jos sau sa frecati faianta din baie.

Taur
Start greoi


Luna aceasta nu ar fi bine sa calatoriti, drumurile se anunta periculoase intre 11 si 17 iar apoi din nou intre 24 si 31, poate fi un risc real de accidente. Aceia dintre dvs. care sunt studenti se pot incapatana sa aiba dreptate in fata unor profesori mai varstnici, care nu-i vor ierta pentru faptul ca au fost contrazisi. Perioadele mentionate anterior sunt valabile si in privinta relatiilor cu profesorii. E pacat sa intrati in astfel de conflicte, cu atit mai mult cu cat v-ati cistigat o reputatie buna la scoala, iar aceste incidente o pot afecta.
Bani: Tot ce intreprindeti pana pe data de 9 va reuseste cu usurinta, dar apoi se poate sa va implicati in niste investitii pe termen lung, foarte ambitioase, la care aveti parteneri. Unul dintre acestia s-ar putea sa va deranjeze insistand ca dvs. sa bagati mai mult capital decat intentionati initial sau incercand sa preia fraiele afacerii. Pastrati-va calmul, dar nu va lasati intimidati.
Cariera: Planurile voastre profesionale sunt cam imprecise in acest moment, in care sunteti destul de plictisiti de ceea ce va ofera actuala dvs. ocupatie, dar sunt anumite legaturi colegiale sau anumite obligatii care va tin inca pe loc. Pana pe 20, o sa mai faceti cate ceva interesant, dupa care plictiseala se reinstaleaza.
Dragoste: Pana pe data de 9 veti fi foarte tentati sa aveti o aventura cu un personaj care, cel putin in ochii dvs., e extrem de atragator, dar placerea se poate transforma in durere dupa aceasta data, imediat ce descoperiti anumite laturi mai putin placute ale respectivului.
Sanatate: Daca nu mincati prea gras si beti cu masura (mica!), ficatul dvs. n-o sa aiba ce sa va reproseze si va va lasa in pace. Aceleasi masuri va ajuta sa tineti in frau si tendinta de ingrasare aparuta in toamna anului trecut.

Gemeni
In primul rand, sanatosi!


Ati inceput sa simtiti deja energia planetei Mercur, guvernatoarea semnului dvs. zodiacal, dar si a anului 2005. De aceea, in scurtul rastimp intre 1 si 7, v-ati ales deja cu mai multi amici mosteniti de la Revelion, cu care stati la taclale. De pe 11, preocuparile dvs. devin mai prozaice, pentru ca va dati seama ca aveti o multime de probleme de rezolvat. Va vin idei practice cu duiumul si sunteti mandru de eficienta si spiritul organizatoric de care dati dovada.
Bani: Sunt doua perioade in care conflictele pe tema banilor par inevitabile: 11 - 17 si 24 - 31. Se poate ca unii creditori sa nu va poata pasui si sa va ceara mai repede inapoi banii, cu toate ca fusese stabilita o alta data ca termen. Ziua de 12 este cea mai periculoasa, pentru ca se poate ajunge la agresivitate si/sau la ruperea unor relatii de prietenie, iar in caz extrem, la neplaceri cu autoritatile.
Cariera: Tatonati terenul intr-un mod foarte diplomatic, dar nu aduceti vorba despre mariri de salariu, pentru ca va puneti in pericol o promovare, care implica automat o crestere a veniturilor dvs. salariale. Daca cereti de-acum mai multi bani, eforturile dvs. s-au dus pe apa Sambetei.
Dragoste: In primele 10 zile ale lunii, partenerul e plin de tandrete si foarte atent la dorintele dvs. Dupa aceea, intensitatea emotionala cu care va copleseste va poate sufoca sau chiar enerva, iar in cazul in care ii spuneti ca va omoara cu dragostea, s-ar putea sa se supere rau si sa devina gelos.
Sanatate: Va simtiti cum nu se poate mai bine, sunteti activi, mobili si aveti moralul ridicat.

Rac
Melancolii


Lasati in urma un an obositor, iar perioada sarbatorilor de iarna v-a facut sa constatati, in primul rand, ca a mai trecut un an, in loc sa va bucurati de reinnoirea pe care o anunta. Starea dvs. de apasare si tristete se poate datora unor amintiri dureroase, pe care nu aveti inca forta de-a le lasa in trecut, pentru ca e vorba de persoane sau evenimente care v-au marcat profund. Sunteti retrasi si va puteti apara destul de radical de cei care vor sa va tulbure intimitatea.
Bani: Cu banii nu exista motive de ingrijorare, mai ales daca aveti asociati sau parteneri de afaceri pe care-i cunoasteti de multa vreme si in care aveti incredere. Increderea dvs. se va dovedi inca o data intemeiata, pentru ca asociatii dvs. va pot aduce contracte foarte profitabile incepand cu data de 11. Nu semnati insa contracte si nu participati la negocieri intre 11 si 17, 24 si 31. Lasati-i pe asociatii dvs. sa se ocupe de asta, dar luati la verificare precontractele.
Cariera: Pana pe 9, relatiile cu colegii sau colaboratorii dvs. sunt armonioase si exista o mare coerenta emotionala la locul de munca. Din 10 incepand, apare riscul de-a le cere prea mult, asta pentru ca dvs. insiva exagerati cu munca. Asta poate genera unele conflicte.
Dragoste: Relatia cu partenerul se desfasoara pe fondul unei mari tensiuni nervoase, pe care o emanati fara sa va dati seama. Nu e vorba despre prezent, ci despre lucruri care s-au intamplat in timp si care va tot revin in memorie. Incercati sa nu-i respingeti tentativele de apropiere, pe care le va incerca incepand din 10, pentru ca sunt sincere si bine intentionate.
Sanatate: Pana pe 9, va simtiti foarte bine, aveti energie, dar va dati singuri peste cap, aruncandu-va val-vartej in munca. Din 11 incolo, asta ar putea sa va coste.

Leu
Mai aprinsi ca de obicei


Calatoriile si studiul va stimuleaza imaginatia, inteligenta si creativitatea. Relatiile cu persoane pe care le admirati devin din ce in ce mai apropiate si descoperiti ca sunt receptive fata de ideile pe care le exprimati. In consecinta, va creste increderea in dvs. Observati ca aveti mai mult umor si ca anumite lucruri care inainte va enervau la cei din jurul dvs. acum va amuza. Cautati cu pasiune carti interesante despre care vi s-a povestit si petreceti ore placute discutandu-le cu prietenii.
Bani: Prietenilor dvs. le vine usor sa va convinga sa faceti investitii impreuna, dar nu este deloc o idee buna. Ei sunt de buna credinta, dar s-ar putea sa nu fie suficient de bine informati sau ca lucrurile sa ia o intorsatura neasteptata, si nu in bine.
Cariera: Luna aceasta, complotul tesut de mai multa vreme de unul dintre sefi poate atinge faza finala. Se pare ca a reusit sa atraga de partea sa pe unii dintre colegii dvs., asa incat va trece la atac intre 11 si 17. 12 este insa ziua cea mai periculoasa. A doua faza a ofensivei se declanseaza cu incepere din 14. Aliatii dvs. sunt femeile si colegii cei mai tineri.
Dragoste: Anul nou v-a intensificat dragostea fata de partenerul de cuplu, dar din 10 incepand, ar trebui sa fiti mai putin insistenti cu el, nu-i cereti sa va acorde tot timpul si toata atentia, pentru ca se poate enerva. Nu fiti prea demonstrativi in afectiunea dvs., mai ales in public.
Sanatate: Tocmai in zilele conflictelor de la serviciu, starea sanatatii voastre lasa de dorit. Veti pune totul la inima - ceea ce se poate manifesta si pe plan fizic si se poate sa faceti si tensiune mare. Beti preventiv ceai de paducel.

Fecioara
Bani!


Sub energia lui Mercur va simtiti veseli si intreprinzatori si veti dori sa faceti deindata multe lucruri practice. Va puteti aminti ca sunteti indemanatici si ca va place sa mesteriti si sa va puneti in practica acest talent. Rezultatele vor fi peste asteptari, chiar daca sunteti mai ambitiosi si incercati sa faceti ceva decorativ ori artistic. Pe parcursul primelor zile ale anului, va simtiti in armonie cu lumea si relatiile dvs. personale sunt deosebit de calde, dar intre 11 si 17, relatiile cu prietenii vechi se pot deteriora, si din 24 incolo, puteti ajunge pe pozitii ireconciliabile. Acasa, din data de 10, pot izbucni vechi resentimente sau chiar rivalitatea cu un membru al familiei.
Bani: Realizarile voastre pe plan material sunt de-a dreptul impresionante. Ginditi mult mai curajos ca pana acum, iar ideile pe care vi le da un coleg sau un colaborator de la serviciu sunt aur curat. Ar fi bine daca ati actiona impreuna.
Cariera: Multe dintre ideile dvs. sunt bune, pacat ca le uitati cu mare usurinta si nu reusiti sa le analizati, pentru ca au prostul obicei de-a disparea intr-o ceata mentala cu totul nespecifica zodiei dvs. E timpul sa va obisnuiti sa notati ce aveti de facut.
Dragoste: Luna acesta poate aduce serioase conflicte in viata dvs. sentimentala, conflicte care pot duce atat la pierderea unei relatii, cat si la cea a unor prietenii. Nu este exclus ca unii dintre prietenii dvs. mai in varsta sa critice persoana iubita si sa reuseasca sa va monteze impotriva ei. Fiti foarte atenti cum reactionati intre 11 si 17, iar apoi din 14 incolo si pana la sfarsitul lunii.
Sanatate: Complexul de vitamine B sau lecitina imbunatatesc memoria. Incepand din 20, energia va creste, insa se poate sa nu fiti capabili s-o folositi corect, din lipsa de concentrare. Tensiunea poate fi oscilanta.

Balanta
Bine sentimental


Mai toate grijile dvs. personale au fost date uitarii, iar cele care mai persista nu vi se mai par demne de atita atentie. Optimismul si increderea va fac o companie foarte placuta si multa lume doreste sa-si petreaca timpul cu dvs. La randul dvs., va simtiti bine in societate si va place sa iesiti cu prietenii. Din 10 incepand, la dvs. acasa se pot starni conflicte, poate din cauza unor rivalitati sau invidii ascunse, care acum ies la iveala intr-un mod exploziv. Nu incercati sa le mediati intre 11 si 17 si nici dupa data de 24, pentru ca puteti pica la mijloc. Lasati-i pe ceilalti sa se descurce si interveniti doar daca vi se cere in mod expres.
Bani: Pana pe 9, puteti cistiga in plus din expediente, iar din 10 puteti primi o suma de bani de la un membru al familiei sau vi se poate propune sa lucrati la ceva acasa.
Cariera: Tot intre 11 si 17 si apoi din 24 incolo, relatiile cu sefii pot fi mai mult decat incordate, ele pot degenera in conficte pe fata, mai cu seama daca nu ati dus la capat anumite indatoriri legate de acte sau de autoritati. Sunt sanse sa traversati aceasta perioada cu bine, daca cereti sfatul unei femei din familie.
Dragoste: Relatia de cuplu este ferita de orice tulburari. Partenerul dvs. va simte aproape sufleteste si stie sa aprecieze ceea ce oferiti in relatie. La randul sau, e profund implicat si angajamentul sau vadit va bucura.
Sanatate: Aveti un surplus de energie mentala care nu e negativa in sine, dar ideile care va vin in minte la culcare pot fi atit de interesante, incat va pot alunga somnul. Incercati sa cititi ceva relaxant, sau ceva foarte plicticos.

Scorpion
Energie pozitiva


Aveti multe drumuri de facut, unele in interes profesional ori administrativ, altele pentru a pune la punct probleme legate de bani (unele pot fi foarte importante pentru dvs.), dar luna aceasta sunt doua perioade in care rezultatele de pe urma acestor deplasari pot fi cu totul altfel decat va asteptati. Intre 11 si 17 (ziua cea mai periculoasa e cea de 14) sunt posibile accidente care va pot afecta capul si oasele, iar intre 24 si 31 pot interveni mari probleme in legatura cu anumite documente sau in relatia cu autoritatile, eventual in privinta unui contract.
Bani: Incercati sa va rezolvati problemele financiare pana pe data de 10, dar daca vreti ca totul sa mearga peste asteptari, pana pe 7, perioada optima pentru asemenea demersuri. Apoi ocupati-va de o initiativa noua, avand insa grija sa nu-i puneti sub presiune pe cei cu care colaborati la acest proiect.
Cariera: Conlucrati discret cu cei cu care ati incheiat aliante tacite si veti avea cu totii de profitat. Legaturile cu strainatatea se intensifica sau ceea ce ati invatat in ultima vreme de la niste specialisti in domeniu va ajuta sa va remarcati profesional.
Dragoste: In primele patru zile ale lunii se poate sa va indragostiti pana peste cap de o persoana care vi se pare fascinanta si neobisnuita. Deocamdata, relatia se misca de o parte si de alta a liniei care delimiteaza prietenia si dragostea, iar acest du-te vino amplifica suspansul.
Sanatate: Aveti multa energie pozitiva care se transmite si celor din jur, dar si un apetit grozav, care poate duce la rotunjimi nedorite. Evitati pe cat posibil grasimile si alcoolul.

Sagetator
In asteptarea iubirii


Pana pe 4 ianuarie, un membru al familiei sau un prieten apropiat care va viziteaza acasa va poate face o mare surpriza, una pe care va va veni greu s-o uitati, atat de mult va bucura. Din 20 incepand, este posibil sa faceti o calatorie pe care v-o doreati demult, sau sa intalniti o persoana draga, pe care n-ati mai vazut-o de foarte multa vreme si care va trezeste amintiri si nostalgii. In ultima zi a lunii, puteti avea premonitii care se infaptuiesc, comunicari telepatice sau alte perceptii extrasenzoriale. Luati-le in serios si nu va speriati de ele.
Bani: Prima saptamana a lunii este deosebit de propice oricaror actiuni legate de bani, iar daca este sa purtati negocieri, obtineti intocmai termenii pe care vi i-ati dorit. Intre 11 si 17, iar mai apoi 24 si 31, ar fi bine sa nu va ocupati deloc de acest gen de probleme, pentru ca pot aparea mari necazuri. Nu va atingeti sub nici o forma de capital si asigurati-va ca aveti toate documentele in regula.
Cariera: Concret, nu se intampla nimic deosebit, insa persoanele pe care le cunoasteti luna aceasta, probabil in cercul dvs. de prieteni, pot interveni la un moment dat in cariera dvs., fie recomandandu-va pentru un post care va intereseaza, fie ajutandu-va sa fiti promovati.
Dragoste: Va lamuriti din ce in ce mai mult de felul in care conspira destinul pentru a pune cap la cap persoanele care isi sunt sortite. Fie ati intalnit deja aceasta persoana, fie sunteti pe cale de-a o cunoaste, dar nu neaparat luna aceasta.
Sanatate: Stare perfecta pina pe 10, energie clocotitoare dupa aceasta data, asociata insa si cu un anumit grad de agresivitate.

Capricorn
Forma maxima


In ceea ce va priveste pe dvs., ianuarie se anunta o luna echilibrata si activa, in care reusiti sa armonizati o multime de elemente disparate din viata dvs. si sa creati o structura omogena si eficienta, care va permite sa functionati la capacitate maxima. In casa pot aparea conflicte dure intre dvs. si un membru al familiei, care incearca sa-si impuna cu forta o hotarare luata de unul singur, sau se poate crea o conjunctura in care interesele dvs. sa se bata cap in cap cu cele ale altui membru al familiei. Nu e cazul sa cedati insa, cu cit veti fi mai flexibili si mai rezonabili, cu atat aveti mai mult de castigat.
Bani: In jurul datei de 20 sau dupa, un barbat va poate oferi o posibilitate interesanta de castig, una care face apel la anumite insusiri ale dvs., despre care credeati ca nu sunt de natura sa va aduca un castig banesc.
Cariera: Oricand pot aparea proiecte noi sau mai ample, in care sa va implicati cu placere. Indeplinirea lor cu succes poate aduce o promovare ori va veti extinde domeniul de activitate intr-o directie legata de comunicare: marketing, publicitate, personal, orice are de a face cu relatiile publice. Primiti multe oferte de angajare.
Dragoste: Acesta este calcaiul lui Achile luna aceasta, cand relatia de cuplu trece prin momente de cumpana, o data intre 11 si 17, cu cel mai mare risc pe 14, si apoi intre 24 si finele lunii. Prima incercare poate fi depasita mai usor daca in comunicare puneti accentul pe ceea ce simtiti, dar cea de-a doua tine de o conjunctura inevitabila.
Sanatate: Va simtiti excelent pina pe 10, dar ulterior pot aparea migrene acute si/sau boli infectioase. La femei, ciclu dureros sau hemoragic.

Varsator
Vigilenta la locul de munca


Incepeti anul intr-o stare de reverie, intuitia va functioneaza fara gres, dar sunteti adanciti intr-o stare de visare sau de contemplare interioara care va face sa priviti realitatea ca pe un film de desene animate. Din 20 deveniti mai energici si va puteti decide sa incercati sa puneti in practica unele dintre intuitiile mentionate. Evitati cu orice pret deplasarile scurte, intre 11 si 17, deoarece prezinta riscuri mari si diverse. Drumurile lungi sunt insa bine aspectate, la fel si studiul.
Bani: Primele patru zile ale lunii sunt singurele care va promit noroc in tranzactiile sau initiativele cu caracter banesc si este posibil ca un prieten sa fie acela care va aduce aceasta oferta. Se mai poate ca o idee pusa in practica impreuna cu un prieten in acest rastimp, sa va aduca un cistig binevenit.
Cariera: Luna aceasta exista pericolul de-a va da demisia sau de-a va pierde locul de munca. Se pare ca ati reusit sa va antagonizati multi colegi sau colaboratori care in timp s-au coalizat impotriva dvs. si acum nu fac decit sa va pandeasca la cotitura, pentru a va da lovitura de gratie. Pericolul dureaza din 11 si pana in 17, urmeaza un scurt ragaz si se intensifica din nou, mai abitir, din 24, cand puteti deveni victima unor conjuncturi nefericite.
Dragoste: Aveti starea aceea in care sunteti pregatiti sa va indragostiti (sentimentul exista, doar persoana lipseste) si se poate ca la inceputul lunii sa "incercati" o persoana din cercul dvs. de prieteni, dar dupa 10 sa va certati cu ea, lamurindu-va ca nu corespunde asteptarilor dvs.
Sanatate: Cele doua perioade mentionate in legatura cu riscurile in cariera se aplica si in cazul sanatatii. Exista pericol de fracturi, de izbucniri nervoase ori de-a dreptul violente, care va pot provoca probleme cu inima. Faceti exercitii de relaxare.

Pesti
Pazea la bani!


Veselia si placerea de-a petrece timpul in compania prietenilor marcheaza primele zile ale lunii, in care va simtiti veseli, jucausi si fara griji, ca niste copii. Tot prin intermediul grupului dvs. de prieteni apare posibilitatea de-a va implica intr-un proiect social care s-ar putea sa va pasioneze, eventual ceva legat de copii sau de sanatate. Proiectul va poate afecta profund, deschizandu-va, pe de o parte, orizontul, si aducandu-va satisfactii deosebite. Se poate insa sa va decideti sa operati in mic, ocupandu-va de unul sau mai multi dintre prietenii dvs., pe care ii puteti ajuta sa rezolve probleme importante si care isi vor manifesta din plin recunostinta.
Bani: Trebuie sa fiti deosebit de atenti cum procedati luna aceasta cu banii, mai ales intre 12 si 17 ianuarie, cand anumite circumstante nefavorabile pot duce la pierderea unor sume importante de bani si va pot afecta si prestigiul. Nu acceptati sa va asumati responsabilitatea unor fonduri de la serviciu si nici nu preluati atributii ale unor colegi.
Cariera: Pana pe 10, relatiile dvs. cu superiorii se desfasoara fara probleme, totul pare sa decurga impecabil, dar dupa incheierea acestui interval, sefii dvs. ar putea deveni foarte pretentiosi si chiar agresivi la adresa dvs. Feriti-va sa raspundeti la provocari.
Dragoste: O poveste de dragoste care dureaza de ceva timp se poate termina catre sfarsitul acestei luni, iar un rol important in acesta rupere il joaca prietenii dvs., dandu-va sfaturi gresite, pe care n-ar trebui sa le luati in seama.
Sanatate: Lucrati in salturi si somnul dvs. este dat peste cap. Din 20, primiti o portie suplimentara de energie, dar nu va fi usor s-o concentrati asupra celor pe care le aveti de facut.