Cream

Dia Radu
E printre cele mai bine cotate artiste dance, iar piesa ei, Inchide ochii, a fost catalogata drept cea mai ascultata piesa a anului 2004. Studenta la Actorie, Claudia (pe numele ei adevarat) se pregateste de sesiune si de lansarea unui nou album.

"Doamne, ce mi-as dori sa am un public ca al Madonnei!"


"Nu exista pentru mine ceva mai rau decat sa stau degeaba"

- Desi esti vazuta des la televizor, nu prea acorzi interviuri, dar fanii tai abia asteapta vesti de la tine. Da-ne un raport de activitate pe ultimul an...
- Anul trecut se continua in anul care a inceput. In decembrie, am filmat un videoclip la o noua piesa de pe un album creat in intregime de Marius Moga, care va fi lansat la inceputul lui februarie. Il consider cel mai bun album al meu de pana acum. Ma simt mult mai lejer cu noile compozitii, semnate de el. Marius a devenit si managerul meu, fapt care nu poate decat sa ma incante. Pe cat de bine se pricepe sa compuna, pe atat de bine se pricepe si sa organizeze si sa promoveze.
- Unde te-au prins sarbatorile de iarna?
- De Craciun, am dat o fuga pana acasa, la Mangalia, la parintii mei. Am niste parinti extraordinari, care au avut grija mereu de noi. Ne-au educat foarte bine si pe mine, si pe sora mea, dar fara sa fie severi. Nici macar nu prea m-au certat. La 15-16 ani, cand toti copiii intra in criza, eu eram deja in Candy si n-aveam timp sa fug de-acasa. Ma bucuram ca ma intorc. Abia astept sa merg acasa sa le povestesc tot ce am mai facut si mai fac. De Revelion, am hotarat sa nu mai cant nicaieri, ma saturasem, in ultimii ani l-am petrecut tot pe scena. Mi-am zis ca e timpul sa ma mai pun si pe mine pe primul plan, asa ca am petrecut cu cei mai buni prieteni ai mei, intr-o discoteca din Bucuresti. Iar a doua zi am plecat la munte, la Predeal, si am continuat distractia. Acum, gata. S-a sfarsit si cu vacanta. Am inceput scoala, incepe curand sesiunea la Facultatea de Teatru, unde sunt de putin timp studenta. Pregatim pentru examenul de actorie Pescarusul de Cehov si sper sa iasa bine.
- Te pregatesti de lansarea celui de-al treilea album. La primul erai inca o fetita. Cum te simti acum?
- Ma simt mai matura, mai sigura pe mine si am mare incredere in acest material muzical, care va placea cu siguranta. Imi aduc si acum aminte cum am stat un an degeaba, dupa ce m-am despartit de Candy. A fost cel mai cumplit an al meu. Aveam o oferta de la casa de discuri Media Pro, aceea de a canta singura, dar asteptam alta promisiune, care s-a dovedit intr-un final zadarnica. Ma simteam ingrozitor. Nu exista pentru mine ceva mai rau decat sa nu fac nimic. Asa ca, pana la urma, am semnat contractul cu ei si m-am lansat singura. Si a fost foarte bine; a fost cel mai bun lucru care mi se putea intampla atunci. Intre timp, situatia a evoluat, am schimbat casa de discuri, am o echipa noua, care se ocupa foarte bine de mine. Am schimbat compozitorul si, uite, piesa Inchide ochii, pe care mi-a compus-o Marius Moga, a fost declarata una dintre cele mai ascultate piese de anul trecut. Eu zic ca am ajuns intr-un punct extraordinar al carierei mele. Am avut si noroc, n-a trebuit sa bat la prea multe usi, recunosc. Am primit mereu oferte, iar problemele si dilemele mele au fost doar ce alegere sa fac. De aceea, nu imi pot asuma succesele in totalitate. Am avut oameni care si-au dorit sa ma ajute. Altfel, ar fi fost probabil cumplit de greu sau chiar imposibil. Am 20 de ani acum, sunt pe picioarele mele, dar sunt de la 15 ani in aceasta industrie si sunt multe lucruri pe care la mintea mea de copil de atunci n-aveam de unde sa le stiu. M-au mai sprijinit parintii, dar cu sfaturi parintesti, nu cu altceva. Nici ei nu aveau cunostinte precise despre ce si cum ar trebui sa fac eu.

"De ce sa nu rad? Rasul binedispune!"

- Dincolo de tot ajutorul pe care l-ai primit, cum iti explici succesul de acum?
- Foarte mult a contat felul meu de-a fi. Cand sunt pe scena sunt chiar eu, cea de toate zilele. Mi s-au reprosat de foarte multe ori excesul de sinceritate si comportamentul prea degajat. Ma rog, mie mi se pare normal sa nu ma prefac, chiar daca ma comport uneori copilareste. Cel mai des sunt acuzata ca rad prea mult la interviuri si emisiuni. Dar sa stiti ca rasul intinereste si binedispune. Imi place sa cred ca voi avea mereu un zambet pe buze. In rest, dupa cum am mai spus, ingredientul cel mai important in succesul meu este Marius Moga, care a revolutionat pur si simplu muzica autohtona. A produs o schimbare extrem de benefica. Sigur ca inca nu ne comparam cu occidentalii, dar suntem mult mai aproape.

"Viata vedetelor ma fascineaza"

- Ai modele in muzica occidentala?
- In ciuda faptului ca se spune ca marii artisti internationali nu sunt chiar asa cum ii credem noi, ci ascund si ei dramele lor, dezamagirile lor, eu va spun sincer ca as accepta si aceasta latura mohorata, de dragul unei vieti somptuoase ca a lor. Succesul si viata vedetelor sunt pentru mine un motiv de fascinatie. Eu una am o viata chiar linistita. Nu sunt ipocrita, recunosc ca ma incita si faptul ca sunt foarte bogati. Dar ce ma misca cel mai tare e impactul pe care il are un concert de-al lor. Doamne, ce mi-as dori sa am in fata scenei un public ca al Madonnei! Cel mai mult ma fascineaza ca dansatoare Britney Spears. E uluitoare.
- Te-au schimbat banii pe care i-ai castigat cantand?
- Eu nu am bani... Ma rog, in sensul ca nu am depozite. Ce castig cheltui. Sunt o cheltuitoare groaznica. Bineinteles ca fac bani destui, nu ma plang, dar am si multe cheltuieli. Imi doresc si eu o casa, ca stau in chirie, dar nu cred ca o sa am vreodata bani de casa. Eu nu rezist sa strang bani, ani la rand. As face o afacere sa castig ceva bani in plus, dar in afara de cantat, nu ma pricep sa fac nimic. Asta fac de cand ma stiu, de la cinci ani. Voi face totusi un pas in directia investitiilor. As vrea sa-mi iau masina. In rate, bineinteles. Vreau o masinuta mica, cu care sa ma strecor usor si sa parchez repede, ca sa nu ma injure toti soferii. Nu de alta, dar sunt incepatoare.

Foto: Iulian Ignat