Intrebati-ne, va raspundem

Redactia
"Ies din iarna cu un obraz ofilit. Exista vreo crema cu vitamine care sa ma ajute?"

Felicia Andrei - Bucuresti
Surse pretioase de energie, vitaminele garanteaza tineretea obrazului. Rolul lor este sa repare, sa infrumuseteze epiderma, sa o ajute sa lupte impotriva anotimpului rece si, mai ales, impotriva efectelor devastatoare produse de radicalii liberi. Intre vitaminele raspunzatoare de frumusetea obrazului, la loc de frunte se afla vitaminele C, D si E. Prima dintre ele intareste pielea (influenteaza sinteza colagenului, stalpul de sustinere al tesutului cutanat), fiind un factor decisiv pentru fermitatea ei. In magazinele noastre, puteti gasi produse extrem de competitive, semnate Helena Rubinstein, Christian Dior si, mai nou, pe cele ale firmei americane Ampac, numite "Orange Daily" si "Vitamin C System". Concepute drept crema de zi si de noapte, creme de ochi si gel cu efect rapid, au o eficienta imediata, usor de constatat. In ce priveste vitaminele E si D, rolul lor este sa intinereasca obrazul. In ultimii ani, vitamina E este utilizata in produsele anti-age (anti-varsta), datorita actiunii sale anti-radicali liberi. Vitamina D este mai noua in cosmetologie si rostul ei este de a asigura dezvoltarea si innoirea corecta a celulelor. La nivelul pielii, ea este esentiala pentru regenerare, dar nu actioneaza decat la lumina, asa ca se foloseste doar in creme de zi. Firma Lancome, foarte prezenta pe piata cosmeticelor din Romania, ofera creme cu vitamina E, la fel si firmele Loreal si Garnier. In ce priveste vitamina C, ea intra in compozitia cremelor Clarins. Daca va decideti sa apelati la cremele cu vitamine, va sfatuim sa faceti si o cura interna. Asocierea cremelor cu gelulele este ideala pentru o forma perfecta de primavara.

"Am ochii albastri. Ce fard de ochi sa aleg?"

Monica Precup - Brasov
Specialistii de la firma Lancome dau urmatoarele sfaturi, legate de coloritul ochilor:
brunetele cu ochi albastri sa aleaga nuante de mov si ruginiu.
Cine are ochi verzi sa opteze pentru o nuanta de gri perlat sau bronz auriu.
Blondele cu pielea mata si ochii inchisi sa foloseasca nuante de bej, roz si auriu ca mierea. In toate cazurile, terminati machiajul cu aplicarea rimelului. O trasatura de dermatograf maro, aplicat usor sub pleoapa de jos, va da privirii mister.

"As vrea sa slabesc mergand.
Puteti sa-mi dati indicatii suplimentare?"


Oana Arsenie - Brasov
Mersul pe jos, pe langa ca e sanatos, reprezinta si un bun mijloc de a pierde cateva kilograme. Este, de asemenea, si sportul cel mai usor de practicat, pe drumul spre serviciu sau spre casa (coborand mai repede cu o statie de metrou), sau la capat de saptamana, intr-un spatiu natural. E bine sa stiti urmatoarele:
Mersul practicat o jumatate de ora dupa ce ati mancat creste consumul de calorii cu 30%.
Daca urcati o panta sau cateva trepte, cat de inclinate ar fi, veti arde cu 45 de calorii in plus.
Cine parcurge zilnic un kilometru pe jos scapa de o jumatate de kilogram pe luna.

"Tin un regim de slabit dificil si ma chinuie foamea.
Stiti vreun fruct pe care sa pot
sa-l mananc intre mese, fara sa ma ingras?"


Luiza Fatulescu - Caracal
Marul este un fruct ideal, care taie foamea si nu ingrasa (are 54 de calorii la 100 de grame). Este un fruct hidratant (86% apa), diuretic si energetic, datorita multitudinii de vitamine si minerale pe care le contine. In plus: datorita fibrelor vegetale, marul alunga grasimile si le impiedica sa se depuna pe tubul digestiv si sa se difuzeze in sange.

"Am nascut si mi s-a ingrosat talia.
Ma intereseaza un exercitiu de gimnastica
nu prea pretentios."


Marcela Potea - Oradea
Iata doua exercitii usor de executat, care subtiaza talia si coapsele. A) Asezata pe podea, cu palmele duse usor in spatele coapselor, rasturnati-va picioarele lipite si indoite, pe o parte. Inspirati, apoi pivotati genunchii spre cealalta parte, tot cu picioarele lipite. Repetati de 10 ori. B) Culcata pe spate, cu bratele indoite pe podea, rasturnati-va genunchii si picioarele lipite, pe o parte. Inspirati, apoi schimbati pozitia picioarelor spre partea cealalta, tinandu-le tot lipite. Repetati de 10 ori.